אוזניות סמסונג אלחוטיות וקטנות הגיעו לידינו לבדיקה בריצה ואופניים. ה Samsung Galaxy Buds- הדור החדש של האזניות של סמסונג במחיר טוב יותר בד”כ מהמתחרים (599 ש”ח), ודאי של אפל ותאימות גם לאפל וגם לאנדרואיד. יצאנו למלא אימונים, ובדקנו אותן עבורכם!

אזניות סמסונג מגיעות בקופסה

היא קטנה, לבנבנה ומושכת. פתחתי אותה והיו בה כל הדברים ההכרחיים- חוברות ההפעלה המהירה, מתאמי אזניים רכים נוספים על אלה המולבשים מראש, כבל USB2.0 והאזניות עצמן בתוך המטען-מארז שלהן.

הטעינה

המראה עגלגל ואין המשך מוארך למיקרופון כמו באפל. יש שתי אזניות לא סימטריות, כלומר יש צד ימין וצד שמאל (המסומנות באות L ו R קטנות) וכל אחת נכנסת לעמדת טעינה ייעודית שלה. הטעינה של האזניות נעשית באמצעות 3 נקודות מגע קטנות. ההנחה עדינה וחסרת קליקים והטעינה מסומנת בנורת אינדיקציה. מחברים את ההתקן-מטען לUSB לטעינה ומחכים, לא המון זמן (כשעה) והאור עובר מאדום לירוק. מוכן לשימוש.  אחד הפיצ’רים המגניבים פה זה שעם יש לכם טלפון של סמסונג עם טעינה אלחוטית- אפשר להניח עליו את הקופסא וזה יטען אותה!

 


תוכנית האימון האישי התאמנו עם RUNPANEL מביתכם!


התקנה- אופס וזה מחובר

פותח את נייר ההפעלה המהירה, הצצה קצרה, כמעט ואין שם כלום, שזה סימון טוב: ההנחיה בגדול די פשוטה- תטענו את האוזניות בקופסא, תורידו את האפליקציה של Samsung Gear, ויהיה בסדר.

וכך היה: התקנתי את האפליקציה, מייד לאחר מכן התבקשתי להתקין עוד אפליקציה עם דרייברים לאזניות, וזהו- האזניות מוכנות לשימוש. אין Pairing נוסף שנדרש. ברגע שהוצאתי אותן מהמטען הם עבדו וקיבלו את הסאונד. למשתמשי סמסונג זה אפילו יותר מהיר ואינטגרטיבי מזה!

בדרך הייתי צריך להגדיר לו איזה נוטיפיקציות הוא יקריא. אני נוטה לבטל את רובן. כשאני מתאמן ושומע מוסיקה אני לא רוצה נוטיפיקציות- לא מהשעון ולא מהנייד.

אם אתם בלי המטען, ויש לכם נייד או מכשיר שאתם בכל זאת רוצים לעשות מולו Pairing (צימוד) סטנדרטי, נגיעה במשטח המגע של שתי האזניות במשך 3 דקות תכניס אותם למצב הצימוד.

בצד החיצוני יש משטח מגע

האפליקציה מסבירה באנימציה יפה ופשוטה איך זה עובד:

  1. נגיעה אחת קצרה- מנגן או פאוז לשיר.
  2. דבל קליק (double tap) מהיר- מנגן את השיר הבא, עונה ומנתק שיחות טלפון.
  3. טריפל קליק – חוזר לנגן שיר קודם.
  4. לחיצה ארוכה- אפשר להגדיר לבד מה היא תעשה בהגדרות באפליקציה (הגדרה שונה לכל צד) + דחיית שיחה.

מה לא ראיתי שמוסבר: איך מדליקים ומכבים את זה? כלומר מניחים שתבינו שזה עובד על מגע ללא כפתורי הפעלה. מדובר באזניות משוכללות ואיכותיות למגע. הן מתחילות ומסיימות לעבוד ללא כפתור On/Off אלא רק אם הן באוזניים שלכן (ואז תשמעו צליל קצר של תחילת עבודה), ויפסיקו את עבודתן ברגע שתכניסו חזרה למטען/קופסא ותסגרו את המכסה.

התאמה אישית של הלחיצה הארוכה

בברירת מחדל לחיצה ארוכה מוגדרת כהפעלה קולית של הסייעת של אנדרואיד והיא תאפשר לכם לאמר למכשיר להתקשר, לבצע חיפושים וכו’.  האופציות לקיסטום אישי של הפקודות הן אלה:

  1. ברירת המחדל- פקודות קוליות (הסייעת של גוגל או של סמסונג)
  2. השתקה מהירה של רעש (Quick Ambient Sound) – הלחיצה מנחיתה את המוזיקה, אם מישהו פנה אליכם כשאתם בתוך שמיעה וצריך לענות לו. כל עוד תגעו במגע, תוכלו לשמוע אותו והמוסיקה תהייה חלשה.
  3. צליל סביבתי (Ambient Sound) – נגיעה מאפשרת לשמוע יותר מה קורה בסביבה. שימושי כשאתם מתאמנים בסביבה שדורשת מודעות אליה, כמו בקרבת מכוניות. אישית, אני פשוט שולט בווליום בסביבות כאלה. כדי שזה יעבוד, מאפשרים את זה באפליקציה ואפשר להגדיר גם שהפוקוס יהיה על קולות אנושיים מהסביבה.
  4. הפיכת המגע לכפתור ווליום- השמאלי מוריד עוצמה והימני מגביר. זה עובד במקביל לווליום ה Player שלכם ומקסימום ההגברה מוגדרת בפלייר (במקרה שלי בטלפון הנייד).

אוזניות סמסונג- איכות השמע

באפליקציה יש אקולייזר פשוט מאוד. אפשר להפעיל או לנטרל אותו. אם הפעלתם, הוא יאפשר לכם לבחור שינוי סאונד מתוך 5 אפשרויות בלבד: הגברת באס, סאונד רך, סאונד דינמי, סאונד נקי, והגברת טריבל. אני מצאתי את הסאונד דורש יותר באסים במוסיקה. אין ספק שבתחום הזה ראינו אקולייזרים הרבה יותר משוכללים באוזניות אחרות, אבל חשוב לאמר: האיכות בשמיעת המוסיקה היתה טובה. רמת הסאונד שקיבלנו היתה נקייה, והבידוד מרעשים היה מעולה. במקביל אומר שלטובת ריצה, או אימונים, נושא איכות השמע של המוסיקה הוא לא הדבר הכי קריטי לי- יש רמת סף ומעליה ממילא אני רוצה לשמוע את רעש הסביבה- זה לא כמו לשמוע מוסיקה איכותית מאוד בסביבה שקטה ולהתרכז בה.

בשיחות אני פחות מרוצה- בסה”כ האזניות תפקדו בסדר, אבל היו עירבולי קול קצרים, ובניסיון לקיים שיחה בסביבה רועשת (גינת ילדים) הצד השני התקשה לשמוע אותי, ונאלצנו לעבור לאפרכסת הטלפון. אני עם טלפון סיני ולא סמסנונג, ואולי יש קשר לכך- אולי עם טלפון של סמסונג זה עובד חלק יותר.

האמביינט סאונד- אחד הדברים החשובים ביותר פה הוא היכולת להגביר את הצליל מהסביבה, הוא פיצ’ר שעל הנייר מאוד שימושי לספורט. יש רצים לצד כבישים, ויש רוכבי אופניים שרוכבים עם מוסיקה ואוזניות (מאוד לא מומלץ בכביש) ופה יש סוג של יתרון. העניין שלא הרגשתי שזה משנה באמת- רצתי לאורך כביש, הפעלתי וביטלתי את התכונה לסירוגין וההבדל היה בלתי מורגש, לפחות לאוזן שלי. הגעתי למסקנה שכשאני צריך לשמוע את הסביבה אני צריך פשוט להחליש מעט- כמו בכל אוזניות.

שרק לא יאבדו

אני חייב להודות שמרגע שהגיעו זו החרדה שליוותה אותי- במיוחד אחרי איזה פעם שהשמטתי אותם מהיד לרצפה ללא כוונה. אני שואל את עצמי בתחילת המבחן האם אצליח לסיים אותו עם שתי יחידות ולהשתמש בהן לאורך זמן או שאוזניה אחת תאבד לה, והשנייה תמצא עצמה בסל הגרביים הבודדות, מחכה לרעותה שתחזור?

אגב, אם איבדתם אוזניה אחת או שתיים- תוכלו להפעיל מהאפליקציה צליל צפצוף מהן כדי לאתר אותן. שלא נצטרך. אגב, אפשר להשתמש גם עם אחת בלבד.

אוזניות סמסונג בריצה- מעולה

האזניות מאוד נוחות. אני מכניס אותן ומסובב עד לנקודה בה הן יושבות הכי טוב. היות וזה מוצר בקטגורית אזניות In-Ear (בתוך האוזן), יש חשיבות לעובי המוליך- החלק שנכנס לתוך האוזן. אצלי המקום צר ביותר ואם המוליך (הצינורית שאותה עוטפים החלקים הרכים/מתאמי האזניים באוזניות) עבה מדי, אני בבעיה. פה יכולתי להשתמש ולא הרגשתי שכואב לי או לא נעים לי בריצה.

בזמן הריצות האזניות ישבו הייטב, אטמו הייטב, פשוט הרגישו מצוין והשמע היה מעולה. זה ממש כיף לרוץ בלי החוט המסורתי על העורף, או קשת אחרת. הז’אנר הזה של אוזניות אלחוטיות לגמרי הוא בהחלט נוח יותר מהז’אנרים המוכרים לאדם עד שהגענו אליהן. שרק לא יאבדו…

זמן סוללה

הנתון המוצהר: 6 שעות ניגון. את רמת הטעינה של הסוללות בכל צד תראו באפליקציה. עם 6 שעות, וטעינה בתוך קופסת האחסון שלהן שמוציאה אותן תמיד עם סוללה טעונה, רוב הסיכויים שלא תרגישו צורך ביותר מזה. אם המטען עצמו מחובר לטעינה, זה יפסיק להטריד אתכם לחלוטין.

החסרון- צריך כיס!

זה לא חסרון ספציפי של המוצר הזה, אלא של הקטגוריה. בריצות ארוכות מאוד, אני לפעמים מתחיל להרגיש מועקה עם האזניות, ורוצה להוריד אותן. אצלי זה בד”כ אחרי שעה. כשיש לכם חוט או קשת, משאירים אותן על הצוואר, אבל באזניות אלחוטיות לגמרי לא ניתן. לכן בכאלה אזניות ממש מומלץ שיהיה לכם כיס עם רוכסן במכנסיים- שתוכלו לאפסן אותן בריצה אם נמאס לכם מהמוסיקה.

Samsung Buds – סיכום

מוצר מצוין לריצה, נוח, פשוט לתפעול, ומספק סאונד טוב מאוד למוסיקה. בשיחות אפשר לשפר קצת לטעמי (אבל אולי עם חיבור לסמסונג זה נפתר), בסה”כ – אחלה של אוזניות. היה מאוד נוח לרוץ איתן והריצה עברה מהר יותר. מוצר מומלץ. תביאו איתכם כיס ותקווה: שרק לא יפול…