לפעמים עוד לפני שנבצע  פעולה נדע את התוצאה שלה. מה מונע ממני להוסיף את העוד 2 קילו על המוט? מה המחשבה האחרונה שמלווה אותי לפני ניסיון להליכת ידיים או הנפה כבדה? 

אותן מחשבות יבואו לידי ביטוי בתחומים נוספים בחיים לדוגמה בחתימה על חוזה, יוזמה של משהו חדש ואפילו פרסום פוסט באינסטגרם. למרות מגוון התחומים לכולם יש מכנה משותף אחד: הפחד מכשלון. הפחד להיכשל מלבצע את אותה פעולה ולהחליט שעושים את הצעד הזה. 

 RUNPANEL בטלגרם – מצטרפים פה! 

מהן הסיבות לפחד מכישלון? 

ידעתי להסביר מה גורם לי לפחד מכשלון, אבל כדי להבין יותר שאלתי את המתאמנים וחברים סביבי. 

  • “אני לא רוצה לגלות שאני לא טוב”
  • “אני רוצה להוכיח לסביבה שאני יכול”
  • “להתמודד עם מה שאגלה על עצמי”
  • “תחושת תסכול, מוריד לי את הביטחון העצמי,אגו”
  • “יאושש לי את הקולות בראש שאומרים לי שאני לא טובה מספיק. תהייה הוכחה שהם צודקים”
  • “לא לאכזב את מי שחשב שאני אצליח, כולל את עצמי”
  • “מביך, אכזבה, הפסד”
  • “לאכזב את האנשים שמאמינים בי”
  • “כי אנשים תופסים ממני משהו מסוים ואם אכשל לא אעמוד בתפיסה הזאת”

הסיבה היא שאנחנו פוחדים לדעת שנכשלנו, אחת ההרגשות הכי לא נעימות שאפשר לחוות למרות שהיא יכולה לעצב וללמד אותנו כל כך הרבה. 

קבלו עוד כתבות כאלה למייל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ומה, מה כבר יכול לקרות אם נכשל?

“האמת לא באמת יקרה משהו מיוחד”. זאת התשובה שכולם יודעים אותה ב100% אבל מספיקה כדי לגרום לנו להמשיך לפחד עד רמה שנחליט לא לבצע את ההחלטה הזאת ונוסף על כך נמשיך להישאר באזור הנוחות שלנו.
אני יודע שיש עוד סיבות, והאמת שמטרת הכתבה היא לא בהכרח לתת פתרונות. רק לגרום לכם לעשות את הדבר הזה שאתם נמענים ממנו. אפילו תוך כדי שאני כותב את הכתבה, גם לי עובר לי בראש האם בכלל כדאי לי לפרסם דבר כזה ואולי זה לא יהיה טוב ואני לא אקבל את התגובות שאני מצפה? ושוב הגלגל חוזר על עצמו , ומה כבר יקרה אם לא יאהבו את הכתבה? ואני יודע את התשובה: ” האמת, לא באמת יקרה משהו מיוחד”. הכי גרוע עוד קצת ניסיון בכתיבה שאף פעם לא הייתה הצד החזק שלי.
גם כשיש אחוז קטן של חוסר וודאות, אנחנו לפעמים נתקעים. הרי אם היינו יודעים מה יקרה בסוף היינו עושים הכל בקלות, אבל אנחנו לא יודעים מה יקרה, ובגלל זה אנחנו בוחרים לא להעז: לא להסתגל למשהו חדש. לא להעז ללכת על יציאה מאזור הנוחות.

הפחד מכישלון

זה נוגע לכל ענף ספורט או מתאמן גם אם הוא לא תחרותי אבל יש לו מטרה קטנה להשיג. הפחד מכישלון שלפעמים משתק אותך, הולך להגיע ולא פעם אחת. הדרך להצלחה זה פיצוח ונטרול של העניין המנטלי העוצר אתכם. כמה אתם מאמינים לגבי היכולת שלכם ומה מניע אתכם. גורם שיכול לעזור במידה גבוה אך גם להרוס הכל זאת הרצייה החברתית שיש לנו כבני אדם. הצורך לרצות את מי שמסביבנו. פה זה תלוי בכם לדעת האם הסיבה הזאת עוזרת לכם או פוגעת בכם.
המצב הוא כזה: כישלון הוא חלק בלי נפרד מהדרך. צריך להכיר אותו , להכיר ביכולות שלו למנוע מאיתנו לעשות דברים בצדק או שלא בצדק. לברך עליו אבל גם לדעת להשתמש בו בחוכמה ולהרחיק אותו מהמחשבות כשצריך. כמעט לכל אחד יש משהו שהוא צריך לעשות ודוחה אותו. קומו ותעשו אותו. גם אם תכשלו- אתם רוצים את זה בקורות חיים שלכם!

לכתבות נוספות בתחום מוטיבציה וחוסן מנטלי בראנפאנל

עידן מוקרון, בעבר שחיין ברמה ארצית, מאמן קרוספיט בראש העין, מוביל את אימוני הג’ימנסטיק במועדון. מתאמן בקרוספיט תחרותי למעלה מ-3 שנים. מעסה רפואי מוסמך מטעם מכללת “וינגייט”, סטודנט לאוסטאופתיה ודיקור יבש. הדבר הכי חשוב לי הוא הקהילה, להתאמן עם אנשים שאני אוהב ולזכור גם להנות מהדרך. במה אני מאמין? כל כישלון הוא עוד צעד להצלחה.

>> הכירו גם את בייקפאנל – אתר האופניים של הפאנל

>> ואת אאוטפאנל – אתר הטיולים והאאוטדור