לפני שאתם קופצים להתעניין ב 970 אולי 965 עדיין אטרקטיבי ומתאים לכם, ויהיה זול יותר? עם הופעת הדגמים החדשים, הבאנו לכם כתבה שתכיר לכם את הדגמים הקודמים לעומק, ובקרוב  – סקירה של הדגמים הנכנסים. 

גרמין הדהימה עם הודעה על שני דגמי הטריאתלון החדשים – פוראנר 570 ו 970. כשזה קורה בד"כ יש תקופה שבה אפשר לבחור האם לרכוש את הדגם החדש או את אחד הדגמים הקודמים: 265 או 965. צרכנים חכמים רואים בזה הזדמנות גדולה: אם הפיצ'רים החדשים לא משני מציאות, הדגמים הקודמים מקבלים הורדת מחיר מיידית. וכך באבחת הכרזה אחת, דגמים יקרים הופכים נגישים יותר לרבים. הכנו שתי כתבות על הדגמים הקיימים כדי שכשתשקלו האם לרכוש את החדש או את הקיים, תכירו אותם לעומק.

קראו על ה 570 וה 970 בהכרזת גרמין פה 

הצטרפו פה וקבלו כתבות, תובנות והשראה – פעם בשבוע:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

גרמין 265 – האח הגדול של 265S

תארו לעצמכם שכל בוקר, כשאתם מתעוררים, אתם מקבלים דו"ח עדכני על מצבכם – איך ישנתם, מה מצב ההתאוששות שלכם מהאימון של אתמול ולאור כל זה – מה מומלץ שתעשו היום. נוסף על כך, כשתעשו את המומלץ, תקבלו ליווי וניתוח מקצועי על הביצועים, תוך כדי הביצועים. גרמין Forerunner – 265 שאותו קיבלנו לסקירה יתן לכם את זה. ודים לינצקי יצא לבדוק אותו לעומק:

265 הוא האח המוגדל יותר לאחותו הקטנה והיפה – 265S. כמו גם 265S, ה- 265 מיועד לספורטאים וספורטאיות מתקדמים שרוצים לקבל ניתוחים יותר מקצועיים לפעילויות שהם מבצעים, יחד עם כמות מאוד מכובדת של סטטיסטיקות והמלצות. 

מלבד הגודל הפיזי וגודל המסך, שני השעונים חולקים את אותה הפלטפורמה ואפילו את אותה הסוללה. משום ש- 265 בעל מסך גדול יותר, בהינתן אותה סוללה, הוא יחזיק קצת פחות זמן לפני שתצטרכו לחפש את כבל הטעינה (13 ימים אצל 265 כנגד 15 ימים אצל 265S). 265 כבד ב- 8 גר' מ- 265S ושוקל 47 גר' ורזולוציית המסך שלו היא 416×416 פיקסלים לעומת 360×360 פיקסלים ב- 265S.

גרמין 265

Forerunner 265 – כרטיס ביקור

265 ממוקם באמצע סדרת Forerunner, ומבחינה פונקציונלית הוא שעון לספורטאים מתקדמים. כל אלה שרוצים תמורה טובה למחיר ולא רוצים לשלם פרימיום על דגם קצה בעבור כמה פיצ'רים נוספים – ימצאו בו את כל מבוקשם.

  • מסך – AMOLED, קוטר – 28.1 מ"מ (1.3'), 416×416 פיקסלים
  • חומר זכוכית – Gorilla Glass 3
  • חומר מסגרת – פולימר מחוזק
  • רוחב וחומר רצועה – 18 מ"מ, סיליקון, ברת החלפה מהירה
  • מידות – 12.9×46.1×46.1 מ"מ
  • משקל עם רצועה – 47 גר'
  • חיבוריות – USB, Bluetooth, WiFi, +Ant
  • תמיכה מלאה בעברית
  • תמיכה ב- Garmin Pay
  • תמיכה באפליקציות סטרימינג של מוזיקה (Spotify, Deezer וכו')
  • תמיכה מובנית בכ- 30 פרופילי פעילות ספורט כולל טריאתלון מובנה 
  • מוגן מים – עד 50 מ' עומק
  • זמן סוללה:
    • במצב שעון חכם (בלי אימונים) – עד 13 יום
    • אימונים עם GPS – עד 20 שעות
  • מערכות לווינים נתמכות (אחת או כולם ביחד) – GPS, Galileo, Glonass
  • זכרון 8G
  • חיישנים – ג'ירוסקופ, מצפן, מד תאוצה, טמפרטורה, מד גובה ברומטרי, קריאת דופק וריווי חמצן בדם בשורש כף היד
  • מחיר – 2,299 ש"ח  

לרכישת מוצרים באחריות יבואן רשמי: 

הבדלים בין גרמין 265 לגרמין 965

יהיו אנשים שישאלו את עצמם – האם תוספת של כ- 1000 ש"ח לדגם מתקדם יותר בסדרה (965) שווה את ההשקעה? אם כן, במבט מהיר יהיה קשה להבדיל בין שני הדגמים. העיצוב שלהם מאוד דומה ואם שניהם לא נמצאים האחד ליד השני, הקושי להבחין בהבדלים יהיה אף גדול יותר. רוב ההבדלים ביניהם נמצאים "מתחת למכסה המנוע" – בתוכנה, פיצ'רים וחומרה.

ההבדל הכי משמעותי שישר בולט לעין הם מפות וניווט. ב-Forerunner 965 ניתן להוריד לשעון מפות טופוגרפיות הניתנות לניווט offline. זו גם הסיבה העיקרית לתוספת משמעותית בזיכרון ב- 965 לעומת 265, כי קבצי המפות עלולים להיות מאוד גדולים (לחלק מהמדינות בארה"ב למשל, המפות עלולות לתפוס קרוב ל- 2Gb). 

יכולת הניווט ונתוני המפות הטופוגרפיות מאפשרות ל- 965 להציע תכונות מתקדמות יותר כמו ClimbPro כדי לתכנן נכון חלוקת מאמץ בין עליות על המסלול ולדעת אילו שינויים בגובה מצפים לך. מצב "Around Me" ב-965 עוזר למצוא מקומות ספציפיים (בית מרקחת למשל, או מסעדה), פיצ'ר NextFork נותן חיווי היכן נמצא הצומת הבא במסלול שבו אתם רצים.

גרמין 265

למעלה – 265, למטה – 965. ניתן להבחין בהבדלי חומרים וגימור לטובת 965

כלי ניתוח אימון מתקדמים שיש ל-965 ואין ב-265

ה-Forerunner 965 משתמש במדדי רמת הכושר שלכם, VO2 Max, Body Battery ועוד, כדי לספק לכם ווידג'ט של "סיבולת בזמן אמת" (Endurance Score) במהלך הריצה. הוא מעריך כמה אנרגיה נותרה לך לפני שתצטרך לעצור, כך שתדע מתי כדאי להסתובב חזרה.

ה-Forerunner 265 מציג את עומס האימון בשבעה ימים האחרונים ואם הוא בטווח האופטימלי שלכם (acute load). ה-Forerunner 965 לעומת זאת, מציע מדד עומס מצטבר ויחס עומס אימונים. למעשה, הוא משווה את עומס האימונים השבועי שלכם לממוצע של ארבעת השבועות האחרונים, במטרה לשמור על יחס עומס מעל 1.0 כדי לשפר את הכושר בהדרגה, מבלי להגיע לאימון יתר או לתת-אימון.

מדדי הסיבולת והעליות – תוספות בלעדיות ב 965

  • ציון עליות (Hill Score) בודק את הסיבולת והכוח שלכם בטיפוס עליות – ככל שתטפסו יותר, הציון שלכם ישתפר ויראה עד כמה אתם מוכנים למרוצים עם הרבה עליות.
  • ציון סיבולת (Endurance Score) הוא מדד מתקדם יותר מ-VO2 Max, שכן שני אנשים עם אותו VO2 Max יכולים להציג ביצועים שונים לחלוטין, על פי Garmin. הציון מבוסס על שניים-שלושה חודשי אימון ומעריך את היכולת שלך לעמוד במאמץ מתמשך ולסבול עייפות. תוכלו להשוות את הציון שלכם לטווחי הגיל והמגדר שלכם באמצעות טבלת הציונים באפליקציה של Garmin.

 

21 פרופילי ספורט שאין ב 265 ויש ב 965 

ייתכן וחלק או אפילו רוב תכונות והמדדים לעיל אינם שימושיים עבורכם וכך ההחלטה על איזה דגם ללכת תהיה קלה. על מנת להקשות עליכם עוד יותר, להלן עוד תוספת קטנה שיש ל-965 – 21 פרופילי הפעילות הבלעדיים, שאינם קיימים ב-265:

  • ריצה/שחיה (דואתלון), טיפוס פנים, בולדרינג, טיפוס הרים, גולף, דיסק גולף
  • רכיבת כביש, רכיבת Gravel, רכיבה עירונית, טיולי אופניים, סייקלוקרוס
  • קיאקים, אופנועים, רכיבת Overlanding (שמישהו יסביר לי מה עושים עם זה בארץ?), מוטוקרוס, רכיבה על טרקטורון (ATV)
  • נסיעה על אופנוע שלג, סנובורד שטח, סקי שטח, החלקה על הקרח, הליכה בשלג

רובם מיועדים לחובבי ספורט ממונע, ספורט חורף או טיפוס וחלקם אינו רלוונטי לארץ. בנוסף, פרופילי הפעילויות המיוחדים נחוצים רק אם אתם לא מרוצים מהפרופילים הרגילים שכבר קיימים.

גרמין 265

מימין – 965, משמאל – 265. במבט מהיר קשה לשים לב להבדלים

5 דברים מגניבים ב- Forerunner 265

  • תוכניות אימון אדפטיביות למירוץ: שכחו מתוכניות אימונים גנריות. ה-Forerunner 265 לוקח את האימון המותאם אישית לרמה חדשה על ידי התאמת האימונים שלכם בהתבסס על הדרישות הספציפיות של המירוץ שאליו אתם מתכוננים. ספרו לשעון שלכם לאיזה מירוץ אתם מתאמנים, והוא יתאים באופן דינמי את התוכנית שלכם בהתבסס על פרופיל המסלול, המרחק ואפילו הביצועים הקודמים שלכם. 
  • דוח בוקר: השעון יתאר לכם את מצבכם אחרי הלילה, וישתמש בנתונים האלה כדי להציע אימונים ספציפיים ליום. לדוגמא: אתם מתעוררים והשעון שלכם מציע ריצת התאוששות כי השינה שלכם לא הייתה אופטימלית – או דוחף אתכם לאימוני אינטרוולים כשאתם בשיא הביצועים.

שעון ריצה

  • דינמיקות ריצה: גם אם אולי נגעתם בדינמיקות ריצה קודם לכן, היישום של ה-265 שווה הדגשה. מעבר לקצב צעדים ואורך צעד. עם אביזר מתאים כמו פוד דינמיקת ריצה או HRM-Pro Plus של גרמין, ה-265 מציע מדדים מתקדמים כמו איזון זמן מגע עם הקרקע, תנודה אנכית ו-Running Power וכל זה על פרק היד, ומציע נתונים גרנולריים יותר מאי פעם. זה מאפשר ניתוח מדויק הרבה יותר של טכניקת הריצה אבל יש להודות שרוב מתקני הטכניקה לא משתמשים בזה אלא במבט בלבד…

 

  • מסך מגע AMOLED: חוויית המשתמש משודרגת. התצוגה התוססת היא לא רק יפה; היא הופכת את ההצצה לנתוני זמן אמת במהלך ריצה קשה להרבה יותר קלה. אפילו באור שמש בהיר, המסך נשאר קריא מאוד, ומבטל את הצורך לִסְכֹּת ואת ההסחות דעת שיכולות לשבש את הזרימה שלכם.
  • Multiband GNSS ו-SatIQ – נעילה מהירה יותר: דיוק GPS הוא קריטי, וה-265 לוקח את זה ברצינות. השילוב של multiband GNSS וטכנולוגיית SatIQ מקצרים זמן נעילת לוויינים ומשפרים דיוק מיקום, במיוחד בסביבות מאתגרות כמו כיסוי עצים צפוף או קניונים עירוניים. 
שעון גרמין

מימין – 965, משמאל – 265. ניתן להבחין במד דופק זהה לשני הדגמים

ממשק משתמש בגרמין 265

265 אינו שונה מבחינת ממשק משתמש משאר שעוני החברה וגם בו יש חמישה כפתורי תפעול – שלושה בצד שמאל של הצג ושניים בצידו הימני – בנוסף למסך מגע שמתפעל גם הוא את רוב הפונקציות בשעון. 

כברירת מחדל, פונקציית המגע כבויה בזמן פעילות, ואם רוצים להפעיל אותה, צריך להיכנס להגדרות ולאפשר אותו לכל סוג פעילות בנפרד. יש הרבה הגיון בכך, משום שחלק מהפעילויות, במיוחד אצלנו בארץ הקודש, מלווה בזיעה שגולשת על המסך ועלולה לחולל דברים שלא התכוונתם (כמו לעצור הקלטה באמצע אימון אינטרוולים קטלני בלי שתשימו לב). מעבר לזה, תגובתיות המסך למגע טובה מאוד ובמהלך המבחן לא נאלצתי לנהל משא ומתן עם השעון על תפעולו ע"י מסך מגע.

 

אל תפסידו כתבות מעולות!
קבלו את הכתבות שלנו ישירות לווצאפ בקבוצה שקטה (רק 3-4 הודעות בשבוע)
לחצו לווצאפ ראנפאנל

 

מסך של גרמין 265: באמצע הקונצנזוס

האתגר במסכים קטנים הוא לשמור על גרפיקה קריאה ומסודרת, בלי להעמיס בטקסט מיותר – וגרמין עשתה כאן עבודה מצוינת. אפילו כותב שורות אלה, שראייתו ידעה ימים טובים יותר, הצליח לזהות כל פרט בלי לשלוף את משקפי הקריאה.

הגודל 28.1 מ"מ הוא לא גדול מדי ומגושם שמורגש על היד מצד אחד, אך מספיק גדול על מנת לקבל תצוגה ברורה בזמן פעילות מקפיצה. המסך מאוד חד, בהיר וברור. שילוב הצבעים מוצלח, והתצוגה נראית מצוין גם תחת אור שמש ישיר – יתרון משמעותי למי שמבלה שעות באימונים בחוץ. 

 

חוסך סוללה בניהול זמן תאורת מסך

בענידה יומיומית מסך השעון כבוי והוא נדלק רק כאשר מסובבים את היד. זה חוסך סוללה וביננו – לא חייבים אותו דולק כשלא מסתכלים עליו. בזמן פעילות המסך עובר לתצוגה מלאה במשך כל זמן האימון. כברירת מחדל, הוא דולק בחצי עוצמה, שעדיין מספיקה על מנת לראות. כשמסובבים את היד תוך כדי פעילות, עוצמת התאורה גדלה ונשארת גבוהה למשך מספר שניות (משך זמן התאורה החזקה ניתן להגדרה). לאחר מכן העוצמה חוזרת לחצי.

רץ

אימון ריצת כביש בגרמין 265

הפעלת אימון ריצה ב- 265 זהה לשאר השעונים בסדרה – לחיצה על ה- Start, בחירת ריצה כסוג פעילות, המתנה של כמה שניות לנעילה על הלווינים ולחיצה חוזרת על ה- Start. השעון רוטט בצורה מורגשת לאחר שננעל על הלווינים וגם כשלוחצים על כפתור ה- Start.

 

בזמן הריצה 47 הגרמים של השעון הם מעט והוא כמעט ואינו מורגש על היד. אם הגדרתם שמסך המגע יהיה פעיל בזמן הריצה – ניתן לדפדף בהחלקה על המסך בין מסכי הנתונים שהגדרתם מראש, או לעקוב אחר ההוראות לאימון, אם הגדרתם. גם אם לא שמתם לב שההוראה על המסך התחלפה, היא תהיה מגובה ע"י רטט מאוד מורגש.

בסיום פעילות הריצה, אחרי שלוחצים על כפתור Start, ניתן לשמור את האימון לצפות כבר על מסך השעון בנתונים. באופן לא מפתיע, כמות הנתונים שמתקבלת על השעון אחרי אימון ריצת כביש היא הכי גדולה, מגוונת ומלאה לעומת שאר סוגי האימונים. בסופו של דבר, מדובר קודם כל בשעון ריצה.

גרמין 265

מסכי סיכום פעילות ריצה ב- 265

בסיכום פעילות ריצה עם 265 

ניתן לראות את הנתונים הבאים על השעון:

  • סיכום כללי – מרחק, זמן מצטבר ומהירות ממוצעת
  • זמן בכל אחד מ-5 אזורי דופק (ניתן להגדיר אזורי דופק ידנית דרך אפליקציה בטלפון, או להשתמש בברירת המחדל)
  • זמן בכל אחד מ-5 אזורי הספק והספק ממוצע של כל הפעילות
  • גרף קצבים וקצב ממוצע
  • Training Effect – כמה האימון השפיע על הכושר האירובי והאנאירובי שלכם
  • גרף דפקים לאורך האימון, דופק ממוצע ודופק מירבי שהגעתם אליו
  • גרף גבהים, ירידה ועליה מצטברים
  • גרף הספקים, הספק ממוצע והספק מירבי במהלך הפעילות
  • מצב אימונים כללי מצטבר שלכם הכולל חישוב עדכני של VO2max, עומס אימונים מצטבר וזמן התאוששות

 

סיכום פעילות ריצה ב- Garmin Connect

האפליקציה של Garmin, הלא היא Garmin Connect, מציעה ים של מידע – לפעמים יותר ממה שתצטרכו אי פעם אבל האנשים אוהבים את זה. 

גרמיןהנתונים זמינים גם בטלפון וגם בחשבון גרמין שלכם בענן. מאמנים מקצועיים יכולים אף להפיק מהם תובנות על איכות האימון, לזהות מגמות, ולתת משוב שיכול לשדרג את האימונים הבאים. בקיצור, אם אתם אוהבי data – מדובר במגרש משחקים של ממש ולפעמים תמצאו את עצמכם מתעמקים בסטטיסטיקות יותר זמן ממה שהשקעתם באימון עצמו.

מסך

חלק ממסכי סיכום פעילות ריצה עם 265 באפליקציית – Garmin Connect

אימון ריצת שטח

הפעלת אימון ריצת שטח זהה לזו של שאר הפעילויות. למרות שמדובר גם בפעילות ריצה, מבחר הנתונים שמתקבל לאחריה, לעומת ריצה רגילה (ריצת כביש), מאוד מצומצם. אולי גרמין חושבת שרצי שטח פחות חובבי מספרים וסטטיסטיקות, או בגלל שתנועת גוף פחות סדירה ומונוטונית, יותר קשה לפענח ולנתח אותם. כך או כך, לאחר סיום ריצת שטח מקבלים כחצי ממה שמקבלים לאחר ריצת כביש. אל תרגישו מקופחים, כי גם החצי שמקבלים הוא די והותר.

שעוני ריצה

מסכי סיכום פעילות ריצת שטח ב- 265

עמיד אבל לא ברמה הפניקס 8…

קהל היעד של 265 הוא רצי כביש, מתאמני חדר כושר, טריאתלטים שחיינים ורוכבי אופניים. הייעוד מכתיב את עמידות השעון לתנאי חוץ קשים וכאן פחות הייתי ממליץ להיכנס איתו בעצים וסלעים בשטח. המסך הוא אומנם מסוג gorilla glass ולא ייכנע בקלות במפגש מזמן עם עץ או שיח, אבל לא הייתי מתווכח עם סלעים בעודי עונד את השעון. בכללי – אל חשש, כי גוף 265 עשוי פולימר חזק וברוב המקרים לא תהיה לו בעיית עמידות.

גרמין

חלק ממסכי סיכום פעילות ריצת שטח עם 265 ב- Garmin Connect

אפליקציית גרמין לא חוסכת גם מרצי שטח את שפע נתונים וגרפים. תוכלו, בין היתר, לדעת מה הייתה הטמפרטורה בחוץ לכל אורך הריצה, או כמה מתוך כל זמן הפעילות, רצתם, כמה הלכתם בעליות, או כמה בכלל עמדתם וחיכיתם לחבר שלכם שיוציא אבנים מנעליו. הכל כאן, זמין ופרוס עם הרבה פיקסלים צבעוניים ושלל טבלאות.

מסך

עוד חלק ממסכי סיכום ריצת השטח

אימון רכיבה

אם בריצה עוד הייתי שוקל לפתוח את מסך המגע בשעון ולדפדף בו בין המסכים בזמן הפעילות, ברכיבה הייתי ממליץ להגדיר מסך אחד עם מינימום אולימפי של נתונים שתצטרכו להציץ בהם בזמן הרכיבה. למרות שזה נתמך, לא הייתי ממליץ לאפשר את מסך המגע לפעילות רכיבה. זה מסוכן ופחות שימושי. אישית, אני נועל לא רק את המסך, אלא גם את הכפתורים בזמן רכיבה, על מנת למנוע לחיצות בלתי רצויות. 

 

השעון יכול להתחבר למספר  אביזרים חיצוניים התומכים ב- Ant+ ו/או Bluetooth, כמו למשל למד וואטים, או רצועת דופק. גם ללא האביזרים הנוספים, כמות המידע שזמינה בשעון ובאפליקציה בסוף הרכיבה, היא גדולה.

גרמין 265

מסכי סיכום פעילות רכיבת שטח ב- 265

נתוני סיכום רכיבת שטח ב 265

  • סיכום כללי – מרחק, זמן מצטבר ומהירות ממוצעת
  • זמן בכל אחד מ-5 אזורי דופק
  • גרף קצבים וקצב ממוצע
  • Training Effect – כמה האימון השפיע על הכושר האירובי והאנאירובי שלכם
  • גרף דפקים לאורך האימון, דופק ממוצע ודופק מירבי שהגעתם אליו
  • גרף גבהים, ירידה ועליה מצטברים

 

אימון כוח

אימון כוח עם 265 מספק הכי מעט נתונים. בסופו, השעון בדרך כלל ייתן נתוני דופק, קלוריות ששרפתם והערכת אפקטיביות כללית של האימון (Training Effect). אם אתם מהמתאמנים המשקיעים וחדר כושר זה הקטע אצלכם, תוכלו לבנות אימונים אישיים באפליקציה וממש להגדיר אילו תרגילים ועם כמה חזרות תעשו, אבל הדבר דורש לא מעט מאמץ בבניית תשתית אישית. אצלי אימוני כוח הם בגדר השלמות ולא השקעתי בבניית תוכניות אימון מותאמות אישית, לכן המוצג היא ברירת המחדל של השעון.

שעון גרמין

מסכי סיכום אימון כוח ב- 265

לעצלנים כמוני, השעון תומך באימונים מובנים: אפשר להוריד אימונים מוכנים מראש מ- Garmin Connect או להרכיב אימון אישי מתרגילים מובנים. הדבר הכי מגניב עבור מי ששמות התרגילים לא אומרים לו הרבה, היא אנימציה ברורה של התרגיל והדגשה של קבוצות השרירים שתפעילו. במקום לפתוח את הטלפון ולחפש ביוטיוב "איך עושים reverse grip barbell pull", השעון פשוט מציג לך את הטכניקה ישירות על המסך – ואפילו סופר את החזרות עבורך.

שעונים

מסכי אנימציות לתרגילים עבור אימון כוח ב- 265

דיוק מדידת דופק

נוהל קבוע אצלי במבחני שעונים הוא השוואה של מדידת הדופק מהשעון לרצועת דופק שמחוברת לשעון נוסף, על מנת להבין עד כמה מד הדופק בשעון הנבדק מדוייק. על פי רוב, מה שיאתגר את מד הדופק בשעון הם שינויים מהירים בקצב הלב, מה שקורה באימוני אינטרוולים. אחת התופעות המרגיזות כאן קוראת כאשר אתם יוצאים להתקפה באינטרוולים, מסתכלים על הדופק בשעון בציפיה לקבל אישור למאמץ שלכם והשעון לא ממהר. יש לו זמן. אתם כבר ללא חמצן ועוד רגע מתעלפים, אבל הדופק רק מתחיל לעלות. 

גרמין 265

סנסור הדופק בחלק האחורי

על מנת למזער את מגבלות הטכנולוגיה של מדידת דופק משורש כף היד, בדרך כלל מפעילים אלגוריתמים משוקללים של מיצוע והחלקה. בריצה בקצב יציב (ללא שינויים חדים ושיפוע קבוע), לעומת רצועת דופק חיצונית, מדידת הדופק של 265 הייתה מדויקת, עם הפרש זניח של 1-3 פעימות לדקה.

באינטרוולים המצב היה קצת שונה. המדידה בשעון הייתה "מתעכבת" ב- 5-15 שניות מרגע שרצועת הדופק זיהתה שינוי עד שה-265 התאים את המדידה. בסופו של דבר השעון הגיע לערכים הנכונים, אבל זה לקח זמן.

 

רצועת דופק בדרך כלל תהיה פחות מושפעת מתנועות ורעידות הגוף בזמן פעילות והיא מודדת סיגנלים חשמליים, לעומת סיגנלים אופטיים שנמדדים בשורש כף היד. קריאות אופטיות הרבה יותר מושפעות מתזוזות השעון, מפרמטרים פיזיולוגיים כמו צבע עור וכמות וצבע שיער בטווח בין השעון ליד. אם חשובה לכם שליטה מדויקת בדופק, במיוחד באימוני אינטרוולים או אימוני סף, עדיף להשתמש ברצועת דופק ולא להסתמך על מדידת השעון. 

ניווט

השוואת מדידת דופק בריצת כביש ב- 265 (גרף תחתון) מול רצועת דופק (גרף עליון)

דיוק GPS וניווט

הגדרות GPS של 265 כוללות 6 מצבים אפשריים:

  • ללא GPS (עבור פעילויות indoor כמו חדר כושר למשל)
  • רק GPS
  • כל מערכות הלווינים יחד
  • כל מערכות הלווינים + מדידה רב ערוצית (דיוק מירבי, אך צריכת אנרגיה יותר גבוהה)
  • בחירה דינמית אוטומטית (בהתאם לתנאים ומיקים)
  • חסכוני – UltraTrac (דגימה בתדר נמוך, מתאים לפעילויות איטיות כמו הליכה)

 

לחצו פה לקבל את הכתבות בטלגרם:
לערוץ הטלגרם!

 

 

הכירו את הבחירה האוטומטית ב GPS

על מנת פחות להתעסק עם ההגדרות ולחסוך סוללה, הגדרתי מוד של בחירה דינמית אוטומטית והשוואתי מול השעון הפרטי שלי (פניקס 7X) שהיה מוגדר לעבוד עם כל מערכות הלווינים יחד. התוצאות הפתיעו אותי לטובה. 265 היה מדויק עד כדי כמה עשרות מטרים יחסית לפניקס וגם נתוני המהירויות שלו בריצה ואפילו באופניים היו כמעט זהות לאלה של הפניקס. 

פונקציית בחירת לווינים אוטומטית מורידה מהמשתמש את כאב הראש של התעסקות ועושה את כל העבודה בעצמה. כשיש כמות לא מספיקה של לווינים שהשעון קולט, הוא עובר בצורה אוטומטית בין ההגדרות השונות ובוחר בעצמו את ההגדרה שתביא את הדיוק ואת ביצועי הסוללה הכי טובים. למשל, בפעילויות יחסית איטיות כמו הליכה, או אפילו ריצה רגועה, ניתן להקטין את קצב דגימת אותות הלווינים ולהסתפק בפחות, מכיוון שקצב שינויי המיקום אינו גבוה. בפעילויות מהירות כמו רכיבה – המצב שונה וחייבים יותר דיוק. השעון יודע בעצמו לעבור בין מערכות הלווינים על מנת לספק את הביצועים האופטימליים ולהיות חיסכוני בצריכת האנרגיה.

 

כיום, רק שעוני קצה (כל משפחת הפניקסים ו-סדרה 9XX של Forerunner) של גרמין תומכים במפות טופוגרפיות. בכל שאר השעונים של Forerunner קיימת אופציית ניווט בשיטת "פירורי לחם" – breadcrumbs. טוענים את קובץ הניווט על השעון ומנווטים לפי קו המסלול על הצג. נוח זה לא, אבל בתור אופציה זה נחמד.

שעון ריצה

ניווט בשיטת "פירורי לחם" ב- 265

אפליקציות נוספות שינעימו לכם את האימון

כמו 265S, גם 265 תומך ב-Garmin Pay וקיימת אפשרות להתקין פרצופי שעון (Watch Faces) מתוך מגוון רחב בחנות האפליקציות של גרמין. גם מגוון שירותי השמעת מוזיקה offline זהה ב- 265 לזה הקיים ב- 265S. רשימת האפליקציות של השמעת מוזיקה ופודקאסטים לשימוש אופליין, ללא צורך בהורדת קבצי MP3 כוללת לא פחות מ- 13 אפליקציות:

  • Spotify
  • Deezer
  • Amazon Music
  • Youtube Music
  • Playrun
  • Audiobooks
  • Alpacast
  • Submusic
  • Jurek Yandex
  • TRAXX
  • Holy bible podcasts
  • Submusic
  • Runcasts

ברוב המקרים תצטרכו מנוי בתשלום על מנת להשתמש באפליקציה, אבל אם כבר יש לכם למשל, מנוי premium של Spotify, הוא תקף גם בשעון ולא צריך לעשות מנוי חדש.

שעון גרמין

גרמין 265 – סיכום

אחרי סקירה של שני שעוני ריצה לנשים של גרמין, לבחון סוף סוף שעון שמיועד גם לגברים היה בשבילי שינוי מרענן: לא היו יותר שאלות כמו "למה אתה רץ עם שעון ורוד?" ונשארה רק שאלה "למה אתה רץ עם שני שעונים?"

גרמין פוראנר 265 הפתיע אותי לטובה בצניעות שלו ובביצועים שלו. מדובר בשעון בעל עיצוב סולידי ולא צעקני, שכיף לענוד לא רק באימונים, אלא גם ביום-יום. הוא לא קטן מדי ולא גדול מדי בשביל להתחיל להיות מורגש. בזכות מסך ה- AMOLED המתקדם התצוגה שלו ברורה, חדה ובעלת נראות טובה בכל תנאי התאורה. ביצועי השעון ותכונותיו לא נופלות משעוני קצה של החברה ועל פי רוב מדובר במספר פיצ'רים מאוד מתקדמים שנמצאים רק בדגמי קצה. כל מתאמן שרוצה לקחת את עיסוקו בספורט לרמה יותר גבוהה, לשפר ביצועים וללמוד איך לעשות את זה נכון ובעזרת מדע – ימצא ב- 265 פרטנר נאמן וסוס עבודה אמין.

 

מאת: ודים לינצקי

 

רץ

ודים, למה יש לך שני שעונים על היד?