קיבלנו את GoPro Max 360 לסקירה – האם מצלמת ה-360 הנוכחית שלה (MAX) מתמודדת היטב עם המתחרות המוכרות וכמובן מול האינסטה 360 שהתמצבה כמובילת הקטגוריה? יצאנו לשטח לבדוק.

GoPro ממשיכה לשפר את ההיצע שלה בתחום מצלמות ה-360 מעלות. בפברואר 2025 הוכרזה גרסה מרועננת של ה-MAX שקיבלנו לסקירה כאן. היא משלימה פערים בחומרה קיימת באמצעות תוכנה, בניסיון להתמודד עם המתחרה הגדולה – Insta360 שלא עושה לגופרו חיים קלים בתחום.  

בגרסה הנוכחית הוסיפו שיפורי תוכנה כמו מעקב אחר אובייקטים ואפקטים חדשים דרך אפליקציית Quik. כמו כן הוסיפו חיבור חצובה סטנדרטי המאפשר התאמה למגוון מתקנים – אחת החוזקות של GoPro היא האקוסיסטם העשיר של אביזרים.  הדגם הנוכחי עדיין מתבסס על חומרה קיימת גם אם מוצלחת. 

גופרו

מפגש ראשון עם GoPro Max – חוויית נוסטלגיה

חייב גילוי נאות: עד לפני כשלוש שנים, הייתי משתמש נלהב של GoPro ובעלים של Hero 8 Black. ערכתי עשרות רבות של סרטונים שצולמו במצלמה הזו ואת חלקם ניתן למצוא בערוץ של Runpanel. בתור רץ, רוכב ומטייל, אחד הדברים הראשונים שהיו נכנסים אלי לתיק לקראת כל הרפתקה הייתה המצלמה.

את רוב רובן של העריכות הייתי עושה בטלפון ורק אם הייתי צריך לשלב חומר שצולם ע"י רחפן, ערכתי את הסרטונים במחשב. הקשר עם המצלמה הפך לטבעי מאוד שכמעט על כל ציוד נישא אצלי היה תפס למצלמה.

הניוזלטר

רק פעם בשבוע:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

.

אחרי תקופה של כמה שנים שבהן למדתי להעריך את יתרונותיה של המצלמה ולחיות עם החסרונות שלה, החלטתי לנסות משהו אחר ועברתי לאינסטה ואיתה צברתי לא מעט נסיון בצילום ועריכת 360. מאוד שמחתי על ההצעה שקיבלתי לסקר את מצלמת ה-360 של GoPro, כי מבחינתי זה היה סוג של סגירת מעגל.

גופרו

גופרו מקס על מוט סלפי

קצת היסטוריה של 360 בגופרו

עולם מצלמות אקשן לצילום ב־360 מעלות הוא די צעיר – בסך הכול בן כ־10. מספר השחקניות בתחום הזה יחסית קטן וכולל היום רק כארבע חברות עיקריות. חברת GoPro היא אחת הוותיקות בתחום מצלמות אקשן והייתה בין החלוצות להציע פתרונות לצילום ב-360 מעלות. 

גרףההתפתחות המעשית של מצלמות אקשן ב־360 מעלות החלה ב-2011, כאשר השתמשו במספר מצלמות רגילות של GoPro, שהורכבו יחד על מתקן מעגלי לכיסוי 360 מעלות כגון ה GoPro Odyssey, וה GoPro Omni. סרטוני הווידאו מהמצלמות השונות אוחדו לאחר מכן באמצעות תוכנה מיוחדת ליצירת תצוגה רציפה של 360 מעלות. מערכות אלה היו מסורבלות ויקרות, ודרשו עריכה משמעותית לאחר הצילום, אך הן היוו את הפריצה הראשונה בצילום וידאו מקצועי ב־360 מעלות: 

מלבן

פעם זה היה ככה – הגופרו אומני

מצלמת GoPro Max 360 – מפרט טכני

הדור הנוכחי שקיבלנו למבחן הוא העדכני והאחרון בשושלת: ה Gopro Max 360. נכיר אותו: 

וידאו:

  • צילום 360°: רזולוציה מרבית: ‎5.6K ב-30fps (ספירי, stitched)
  • צילום הילוך איטי360°: 3K ב-60fps (2x Slo-Mo)
  • מצב HERO (מצלמה רגילה): 1440p ו-1080p ב-60fps
  • ייצוב וידאו: Max HyperSmooth
  • TimeWarp (טיים לאפס דינאמי): 5.6K / 3K / 1080p

צילום סטילס

  • תמונות 360°: ‎16.6Mp
  • PowerPano: ‎6.2MP (פנורמה 270°)
  • HERO Photo: ‎5.5MP
  • טיימר לצילום עצמי

סאונד

  • 6 מיקרופונים להקלטת סאונד 360°
  • הפחתת רעשי רוח
  • תמיכה באודיו כיווני (קדמי/אחורי)

 

מסך, ממשק ושאר הפיצ'רים

  • מסך מגע צבעוני בגודל ‎1.69 אינץ'
  • שליטה קולית (12 פקודות ב-11 שפות)
  • עריכה ו-Object Tracking באפליקציית GoPro Quik
  • הסתרת מוט צילום (invisible pole)

קישוריות, GPS וסוללה

  • Wi-Fi, Bluetooth, USB-C
  • GPS
  • סטרימינג חי: ‎1080p במצב HERO
  • סוללת Enduro נשלפת, ‎1600mAh

עמידות ומבנה

  • מבנה קשיח ועמיד למים: עד ‎5 מטר
  • משקל: כ-155 גרם
  • חיבור מובנה לתושבת GoPro + הברגה 1/4-20 לחצובה

מחיר של מוט וחצובה באתר היבואן הרשמי רונלייט: 259 ש"ח

מחיר המצלמה: 1649 ש"ח באתר היבואן

מצלמה

איכות בנייה וחוויית שימוש

אחרי יותר מ-15 שנה של פיתוח וייצור מצלמות אקשן דיגיטליות, חברת GoPro יודעת דבר או שניים על איך צריך לבנות מצלמת אקשן. מבנה מוצק וקצת מחוספס למגע שלא יחליק כשמצלמים בסביבה רטובה. 2 עדשות בולטות נמצאות בכל צד והן לא אחת מאחורי השניה, אלא כל אחת בצד אחר של הדופן. 2 פתחי רשת מתכת למיקרופונים, רמקול מובנה ומסך מגע. דלת גישה אטומה של סוללה וכרטיס זיכרון נמצאת בדופן צד. עדשות המצלמה, בניגוד למצלמות אחרות של החברה, מאוד קעורות ובולטות החוצה, מה שמעלה סיכון לפגיעה במהלך הובלה וצילום. בתחתית המצלמה נמצאים שני הכנפונים המתקפלים של תפס המצלמה שמוכרים מכל שאר הדגמים של החברה.

גופרו

פתח סוללה, כרטיס זכרון וטעינה

ממשק משתמש

מי שכבר התנסה בשימוש במצלמות GoPro אחרות, ימצא את עצמו בבית. ממשק ההפעלה של Max 360 זהה ומאוד מינימלי – 2 כפתורים ומסך מגע. כפתור צד ראשי – הפעלה ומעבר מהיר בין מצבי צילום.  הכפתור השני – למעלה, והוא מפעיל ועוצר צילום או הקלטה (כתלות במצב שהוגדר למצלמה ע"י הכפתור הראשון). 

מסך מגע נמצא רק בצד אחד של המצלמה וצידה השני כולל רק עדשה. זה שונה משאר המצלמות של החברה, שעל פי רוב, כוללות מסך תצוגה בסיסי נוסף בצידם השני. יש הגיון כאן בלחסוך את המסך השני, מכיוון שהוא לרוב משמש לזיהוי האם ומה המצלמה מקליטה, כאשר המסך הראשי מופנה החוצה ממשתמש (בצילום עצמי למשל) ולא ניתן לראות אותו. במצלמת 360 אין משמעות לאן המסך מופנה, כי היא מצלמת תמיד 360 מעלות, כך שניתן תמיד לדאוג שהמסך יהיה מופנה כלפי המשתמש.

מצלמהמסך המגע של Max זהה לזה שהיה אצלי פעם ב- GoPro Hero 8 וקטן יותר (2 אינץ' מול 2.27 אינץ') ממסכי מגע של שאר מצלמות האקשן של החברה. מדובר כנראה באילוץ מכאני שחבל שיש פה, זה קצת מוריד מהחווייה. תגובתיות של המסך למגע היא זהה לזו של כל שאר מסכי החברה והיא טיפה איטית ביחס למה שהתרגלנו בטלפונים. תפריטי הממשק זהים גם הם לשאר המצלמות של GoPro, אם כי יותר מצומצמים. התפריטים מינימליסטיים וברורים. 

 

הצטרפו וקבלו כתבות לווצאפ בקבוצה שקטה

 

ישנם מספר פיצ'רים שזמינים למשל ב- Hero12 ולא זמינים ב-Max. לדוגמא, Hero 12 יכולה לצלם 4k ב- 120fps או 2.7k ב- 240fps, מה ש-Max לא. מצד אחד – זה יבאס את המשתמש המתקדם יותר, אך באותה עת ישמח את המשתמש הפשוט שהיה הולך לאיבוד בכל הרשימה הארוכה הזו של האפשרויות. פשטות השימוש היא כנראה הייתה הקו המנחה בפיתוח של ה- Max. 

בזכות המיעוט היחסית של אפשרויות צילום ב- Max 360, הצילום בה הוא מאוד פשוט. מרכיבים אותה על מוט, לוחצים על כפתור הצילום להתחלה. אחרי כשלוש-ארבע שניות נשמעים כמה "ביפים" אופייניים של ה- GoPro והמצלמה מתחילה לצלם. לסיום לוחצים על אותו כפתור בפעם נוספת, המצלמה משמיעה שוב את ה-"ביפים" ונכבית. 

גופרו

חיבור חדש של חצובה בהברגה בנוסף לחיבור הרגיל

"המוט הנעלם" והאפקט הייחודי של מצלמות 360°

בניגוד למצלמות אקשן רגילות שניתן לצלם איתם גם ללא מוט, ניתן להפיק הרבה יותר דברים מעניינים ממצלמת 360, כאשר משתמשים בה עם מוט. יתרה מכך, ככל שהמוט ארוך יותר, האפקט שמתקבל בצילום עצמי מרשים יותר ודומה לצילום עם רחפן או צילום ע"י בן אדם אחר שלא נראה בתמונה.

טכנולוגיית צילום היקפי ב-360 מעלות משתמשת בחומר שהופק ע"י שתי המצלמות ובסוף "תופרת" מזה תמונה תלת-מימדית. התפירה מאפשרת "להעלים" כל דבר שנמצא בטווח בין 2 המצלמות ובעובי של המצלמה עצמה. ב"הדבקה" של שתי התמונות כל דבר שיהיה מחובר לדופן המצלמה פשוט יעלם או "ירד בעריכה". GoPro Max 360 "נהנית" מתופעת המוט הנעלם בדיוק כמו שאר יצרניות של מצלמות ה-360 מעלות.

 

לא הכל ורוד ובלתי נראה כאשר משתמשים ב"מוט הנעלם". פס החיבור (או פס "התפירה") בין סרט של כל מצלמה מהווה לפעמים עיוות ובזוויות מסוימות הוא עלול להראות גם לעין לא מזוינת.  במידה ומשתמשים במוט יחסית קצר, היד שמחזיקה אותו עלולה להראות קצת מוזר (כמו סוג של פרוטזה אפילו), או "להיחתך" בצורה לא טבעית. 

פס התפירה יהיה הרבה יותר בולט כאשר מצלמים מתחת למים ללא אביזר מיוחד (קייס שקוף שעוטף את העדשות). שבירת קרני אור מתחת למים ועדשות מאוד קעורות הופכים את הסרט לפחות שימושי. זה לא דבר מיוחד שקורה רק ב- GoPro Max 360, אלא משותף גם לשאר היצרניות של מצלמות דומות.

צילום

ממשק אפליקציית עריכה Quick

עריכה באפליקציית GoPro Quik – נוחות מול מגבלות

העבודה עם חומר הגלם נעשית באחת משתי דרכים:

  1. דרך הטלפון – פשוט ומהיר
  2. דרך המחשב – מורכב ועשיר בפיצ’רים

רוב יוצרי תוכן העממיים יעדיפו פשטות עריכה בטלפון על חשבון פיצ'רים נוספים שנותנת התוכנה במחשב. הסיבה לכך היא שעל פי רוב, הצילומים מתבצעים בחופשות, או מחוץ לבית והמחשב לא תמיד זמין. הרצון לשחרר את החומר לחברים ולרשתות החברתיות גובר על האפשרויות הנוספות שניתן לקבל בעריכה במחשב. מעבר לזה, עריכה במחשב עלולה לקחת יותר זמן ולעקב עוד את השחרור. אנחנו חיים בעולם שדחיית סיפוקים בו היא מילה גסה והרבה פעמים מה שלא עושים על המקום בטלפון, פשוט לא יראה אור יום כלל.

עריכה

מגבלות בעבודה עם קבצי 360 באפליקציה

בתור משתמש בדימוס של מצלמת GoPro הכרתי היטב את האפליקציה לעריכת וידאו של החברה. בעיניי – מוצר גאוני עם הרבה מאוד אפשרויות של עריכה אוטומטית ואפקטים מובנים. כאשר מצלמים חומר "שטוח" (דו-מימדי), כל מה שהייתי צריך לעשות הוא לעבור על הקליפים שצילמתי ולחתוך מהם את החלקים הפחות מעניינים. ברגע שנשארו רק קטעים מעניינים, מעלים אותם בסדר שרוצים שהם יופיעו בסרטון לעריכה באפליקציה, בוחרים סגנון עריכה ומוזיקה והאפליקציה דואגת לכל השאר. היא מוסיפה מעברים בין הקליפים, מסנכרנת את קצב המוזיקה עם קצב המעבר בין הקליפים ודואגת להכניס את הכל למסגרת הזמן (אורך סרטון כולל) שנותנים לה.

כמי שחזר ל־Quik אחרי שנתיים, שמחתי לראות שהחשבון שלי עדיין קיים. חיבור של המצלמה לטלפון סופר פשוט והוא בין היתר, מאפשר גם שליטה במצלמה מרחוק. הורדה של וידאו לטלפון לוקחת זמן, כי מדובר בקבצים גדולים. החיבור בין הטלפון למצלמה מתבצע דרך רשת WiFi ייעודית שנוצרת לצורך זה.

Shoot and then point

ברגע שכל המדיה נמצאת על הטלפון, ניתן להתחיל את עבודת העריכה. בניגוד למצלמות רגילות שעובדות לפי עיקרון "point and shoot", מצלמות 360 מעלות עובדות לפי עיקרון הפוך – "shoot and then point". לא צריכים לחשוב יותר מדי לאן לכוון את המצלמה לפני שמפעילים צילום ובעצם משאירים את בחירת זווית הצילום לעריכה. זו אחת הסיבות שעבודת העריכה של חומר שצולם ב- 360 מעלות עלולה לקחת יותר זמן. מה שלא נעשה לפני הצילום, חייב להיעשות אחריו.

 

בניגוד לעריכת חומר ממצלמות רגילות, בעריכת חומר ממצלמת 360 ב- Quick יש לא מעט מגבלות ופונקציות שלא קיימות באפליקציה, אלא רק במחשב. לאחר שבחרתם את הזווית אותה תרצו לראות בסרטון ובחרתם איך היא תשתנה במהלך הפריימים של הקליפ, חתכתם את החלקים הפחות מעניינים ואתם מוכנים להכניס את הכל לעריכה בתוך סרטון אחד. זה הרגע בו תגלו שלא ניתן לבצע זאת באפליקציה בטלפון. אכזבה. 

באפליקציה אפשר "לשטח" את כל הסרטונים (לייצא אותם בפורמט דו-מימדי רגיל) ולהכניס את התוצרים הדו-ממדיים לתוך עריכה. גם כאן קיימת מגבלה – לא ניתן לייצא במקביל כמה קליפים ברזולוציה מעל 1080×1920. אם רוצים רזולוציה מלאה – חייבים לייצא אותם אחד-אחד. 

מצלמת גופרו

כיסויי עדשות להגנה מפני שריטות בעת הובלה

פונקציה נוספת שמאוד מקלה בעריכת חומר 360, היא פילוס. בצילומים של קליפ 360 המצלמה זזה ומסתובבת והוידאו המצולם מסתובב יחד איתה. על מנת שניתן יהיה לצפות בחומר בלי לקבל מחלת ים, יש "לפלס" – ליישר את קו האופק לאורך כל הקליפ. גם כאן מצפה לכם אכזבה, כאשר תגלו שב- Max 360 הפונקציה הזו עובדת רק כאשר מצלמים בפורמט שטוח/רגיל, כמו של מצלמת Hero רגילה. למרות התסכול, ניתן להתמודד עם המגבלה הזו בצורה ידנית ולפלס כל קליפ בנפרד. אצל המתחרה לא צריך להתעסק עם זה כלל והכל מפולס אוטומטית. 

אצלי, במהלך מספר עריכות שביצעתי עם החומר של Max 360, האפליקציה קרסה ולא שמרה את העבודה שעשיתי. זה גרם לי, אחרי שחזרתי על מה שעשיתי עד הקריסה, לשמור את העריכה אחרי כל פעולה שביצעתי. היו עוד מספר אכזבות שליוו אותי במהלך עבודות העריכה.  אחרי כמה שעות שביליתי מול המסך בעריכות, הגעתי למסקנה שעבור סרטי 360 – האפליקציה פחות מתאימה ועדיף שתעשו את זה במחשב ולא בטלפון. 

איכות וידאו ותמונות

התוצרת ברמה גבוהה – מדובר באיכות וידאו מאוד טובה. בתאורת יום מתקבלת תמונה חדה עם צבעים מאוד עשירים וחיים (לא דהויים, כמו בחלק ממצלמות מתחרות). אין מריחות של צבע בתנועה ואין אובייקטים לא בפוקוס. פחות התמקדתי בסאונד, כי ברוב המקרים הוא מושתק ומוחלף בפסקול של מוזיקה.

כפי שהיה צפוי, המצלמה מתקשה להתמודד עם צילומים בתאורה נמוכה בגלל חשיפה קצרה מדי. ניתן לשפר במקצת את המצב אם מורידים את ה-fps ומעלים את זמן החשיפה. זה פחות יתאים לצילומי אקשן, אלא לאירועים יותר איטיים ורגועים, כמו הליכה או טיול. ניתן להוציא תמונות "שטוחות" מתוך וידאו-360 ברזולוציה של 8.3Mp או 3840×2160 אולם יש מצבים בהם רואים את "פס התפירה" של ה 360. 

gopro

סיכום – יתרונות וחסרונות של מצלמת GoPro Max 360

למרות שמצלמת GoPro Max 360 נשענת על חומרה ותיקה יחסית, היא עדיין מציעה חוויית שימוש מהנה, איכות וידאו גבוהה ויתרונות חשובים כמו עמידות, אקוסיסטם עשיר, ופשטות תפעולית. יחד עם זאת, מגבלות האפליקציה בעריכת חומר 360, חסרונות בצילום בתנאי תאורה קשים והיעדר תכונות מתקדמות הקיימות אצל המתחרות שדומה שיותר מתרכזות בתחום ה 360 – הופכים אותה לבחירה המתאימה בעיקר למשתמשים שמעריכים זריזות, אמינות ומוכנות לערוך בעיקר במחשב, ואוהבים במיוחד את האקוסיסטם של האבזרים והחוויה של גופרו. 

יתרונות

  • קיימת הברגת חצובה סטנדרטית להתאמה למגוון מתקנים
  • שיפורי תוכנה כמו מעקב אחר אובייקטים ואפקטים חדשים
  • איכות בנייה גבוהה ועמידות במים עד 5 מטר
  • ממשק משתמש מוכר ופשוט עם שני כפתורים בלבד
  • מסך מגע צבעוני ונוח להפעלה
  • צילום וידאו ברזולוציית 5.6K עם ייצוב Max HyperSmooth
  • יכולת צילום פנורמי PowerPano ותמונות 360 באיכות גבוהה
  • סאונד איכותי עם 6 מיקרופונים והפחתת רעשי רוח
  • שליטה מרחוק על המצלמה דרך חיבור לטלפון
  • מצב HERO לצילום גופרו רגיל בנוסף לצילום 360
  • אפשרות שליפת תמונה דו-ממדית מתוך סרטון 360

 

חסרונות

  • אין תמיכה בצילום 4K ב-120fps או 2.7K ב-240fps
  • עדשות מאוד קעורות ובולטות – סיכון לפגיעה
  • מסך המגע קטן יותר מהגופרו האחרות
  • תגובתיות המסך איטית יחסית לטלפונים
  • פס "התפירה" נראה לעין בזוויות מסוימות
  • לא מתאים לצילום מתחת למים ללא קייס מיוחד
  • אפליקצית Quik מחייבת "שיטוח" הקליפים לפני עריכתם
  • לא ניתן לייצא כמה קליפים בבת אחת באיכות גבוהה
  • פונקציית פילוס אוטומטי לאופק לא זמינה בפורמט 360
  • האפליקציה נוטה לקרוס ולא שומרת את העבודה
  • ביצועים פחות טובים בתאורה נמוכה

 

מאת: ודים לינצקי

ודים לינצקי

כבר מצלמים?

 


לחצו פה לקבל את הכתבות בטלגרם:

לערוץ הטלגרם!