תקופת משבר היא תמיד גם תקופה בה ישנם שחקנים שמשגשגים כתוצאה ממנה. כאשר עולמות חדרי הכושר והסטודיו נסגרים ונפגעים- עולמות האימון הביתי, האופניים והריצה מתחזקים!

מאת: גיא חלמיש, RUNPANEL אימון ריצה אישי

מכירות האופניים קופצות בכל העולם!

מי היה מאמין שהקורונה היא שתסיים תקופה מאוד ארוכה של שפל מדאיג בענף האופניים העולמי ובמיוחד בישראל? אחרי שנים של הצטמצמות, ירידה במכירות וחנויות אופניים ריקות הגיע הקורונה והכל התהפך.  את הסימנים הראשונים לכך ראינו ביציאה הראשונה של האוסטרלים מהסגר: כמות המכירות של אופניים לאחר מכן קפצה. התופעה המשיכה אל כל העולם- כשלא ניתן היה לנהוג מעיר לעיר, והאפשרויות צומצמו לסביבה הקרובה, רבים חיפשו אמצעי תחבורה וספורט נוח ומקומי. הסגירה של מכוני הכושר, הסטודיו לספינינג, וקבוצות האימון שבהם מתקהלים, מובילה עוד ועוד אנשים לחזור לאופניים ולריצה. הצורך באוורור משהייה ארוכה בבית מחזק את האפשרויות האלה עוד יותר.

יבואני אופניים לישראל מספרים לי שיש קושי להשיג אופניים עד סוף השנה. המחסנים התרוקנו! הבעיה אינה רק ברמה המקומית בישראל, אלא גם ברמת היצרנים עצמם שלא עומדים בביקושים של המפיצים שלהם בכל העולם, והתור לקבלת המשלוחים מתארך. זה אומר גם משהו מאוד משמעותי מבחינת המחירים- אל תצפו להנחות ומבצעי חיסול קיצוניים בתקופה הקרובה. הכל נחטף.
עד מתי זה ימשך? הדיעות חלוקות. יש כאלה הטוענים שהיות והמצב הכלכלי בישראל מחריף, אנחנו נראה האטה משמעותית ב 2021 כשהגל הזה ירגע, ומשמעויות המשבר הכלכלי יתגברו. מצד שני – משמעות המשבר היא גם שפחות עסקי ספורט indoors ישרדו והצורך בספורט הרי ימשך. 

המגמה הבאה לאחר הטריינרים תהייה של מעבר מהטריינר לרכיבת שטח- גם טריאתלטים יחליטו לטעום רכיבת שטח – זו הרי מאפשרת גם לחמוק בתקופות סגר אל השדות ולנשום אוויר יחידני לא מדבק. החוץ  מייצר אווירת בריאות אמיתית וזו מחאה שקטה ופרטית נגד עריצות שלטונית וחוקיו הפוגעניים שמשתנים כל יומיים לפי רמת הלחץ הציבורי והטוקבקים…

טרק עין המפרץ

חנות טרק עין המפרץ – ביקושים גדולים!

משווקי הטריינרים: Wahho, Tacx, Saris ועוד

לא רק בישראל אלא בכל העולם כל טריינר פנוי נחטף במהירות. המצב הנוכחי הוא שהביקושים פשוט גדולים יותר מההיצע. ראינו את זה גם אנחנו פה בכמות הפניות האדירה שהגיע לרכישת הטריינר של וואהו בעקבות העדכון בכל פעם שמגיע משלוח: עשרות אנשים מילאו ותפסו את ה Wahoo שלהם. כעת ברור שיהיו עוד תקופות קשות לעולם הספורט ואנשים מצטיידים. 

המספרים מתקופות הסגר מדברים על מאות אחוזי גידול בקניות של טריינרים. השאלה הגדולה היא מה יקרה כעת. להערכתי הביקושים ימשיכו להיות גדולים אולם רמת ההיסטריה תרד משמעותית. ככל שההתנגדות העממית לסגרים ומניעת ספורט יחידני מתחזקת כך יותרו יותר הרכיבות גם בזמן התפרצויות קורונה ואנחנו נראה רגיעה דומה לזו שחלה בהתנפלות על הסופרים למזון. מצד שני- לא נחזור למקום שהתחלנו את המשבר הזה ממנו משום שיש שינוי אמיתי בדפוסי הצריכה: הביקושים לטריינרים ימשיכו בשל השינוי התרבותי. הטריינר נכנס ליותר אנשים הביתה כעוד אופציה אימונית לצד הרכיבה בחוץ – כפי שהיה תמיד בקרב חלק מהמשתמשים. 

תוכן אופניים איכותי מבייקפאנל – בערוץ הטלגרם!

חברת פלוטון האמריקאית ודומותיה

בישראל לא רבים מכירים את החברה המעניינת הזו, שמספקת בארה”ב חבילה שלמה של אופני טריינר ביתיים ולאחרונה גם מסילות ריצה ביתיות. המתקנים שלה מגיעים עם מסך וקישוריות פלוס דמי מנוי עם שיעורי אימון מרחוק שהיא מצלמת ומפיקה. כקונים אתם משלמים גם על הציוד וגם מנוי חודשי על התוכן- שכולל שיעורים חיים ו VOD. היא הוקמה ב 2012 בקיקסטארטר והיום היא נסחרת בנאסד”ק בשווי של כ 18 מיליארד דולר. מאז השפל במרץ המניה שלה עלתה מסביב ה19 דולר עד לאיזורי ה60 דולר. כלומר מי שהשקיע בה במרץ  שילש את הכסף שלו! 

היא לא פונה רק ל”רוכבים” שרגילים להוציא סכומים גבוהים על ציוד איכותי אלא לכולם. הביקורת עליה הוא שעבור המתאמן הממוצע היא יקרה: עלות האופניים שלה היא כ 7500 שקלים (2225 דולר), ומסילת הריצה כ 14,000 (3,400 דולר) – והיא פורשת את זה בתשלומים לתקופה ארוכה. המנוי על השיעורים שלה עולה כ 130 ש”ח (כ 40 דולר בחודש). השיעורים מגוונים- לא רק אופניים. הם נכנסים לכל תחומי הכושר הביתי. 

הצפי שלה שבסוף 2020 יהיו לה כמליון מנויים מחוברים וההערכות הן שיש לה עוד הרבה לאן לצמוח כיוון שזו לא חדירה מסיבית כלל. העתיד שלה הוא בריצה: תחום גדול פי שלושה-ארבעה מאופניים, ושם הם צפויים להשיק מסילה זולה בהרבה מהנוכחית. בדומה לפלוטון גם מתחרים שלה כמו כWattbike הוותיקה מסמנים צמיחה משמעותית. 

מקור: פלטון – המניות שילשו את שווי החברה!

תוכנות ותחרויות וירטואליות e-Sports

לא רק Zwift  פועלת בתחום הזה- יש גם את TrainerRoad, וגם Sufferfest שנרכשה על ידי Wahoo ובנוסף עוד אפליקציות רבות: Rouvy, BKool, Tacx TDA, FulGaz, BigRingVR ואחרות.

חלקן כמו זוויפט המובילה בתחום הזה מספקות סביבת הדמית מציאות- מעין משחק מחשב שאתם רוכבים בתוכו ואחרות מאפשרים לרכוב לאורך מסלול מצולם בוידאו. התוכנות מתממשקות לטריינרים החכמים ומקבלות מהם את נתוני הוואטים בעוד שהטריינר מקבל את הנחיות האפליקציה: המסלול משפיע על ההתנגדות שאתם מקבלים מהטריינר כך כשכאשר אתם בעליה, יש התנגדות גבוהה למשל ומצד שני האפליקציה עצמה מציגה את המהירות והביצועים שלכם בזמן אמת על המסך. כך ניתן לרכוב באופן שיתופי בדבוקה וירטואלית עם רוכבים נוספים ולהתחרות. זוויפט היא חברה פרטית אולם נמסר שהיא הכפילה את כמות המשתמשים שלה בין ינואר לאפריל בלבד!

את מפיקי התחרויות בהחלט לא ניתן להגדיר כמרוויחות מהמשבר- הן במצב קשה ומהנפגעות ממנו. אבל ההסכם של ASO עם זוויפט סביב הטור דה פראנס הוירטואלי מעניין ובתור השקה הצליח לקבל קצת מדיה והיא השיקה גם את האפשרות לרכוב ב Letape – הגראן פונדו הגדול (שקרוי בצרפת ספורטיב) לציבור. גם חברת Ironman סגרה עסקה עם המתחרה Rouvy להפיק תחרויות וירטואליות וסדרת הדואטלונים שלה נקראת IRONMAN® VR™. רובי גם צילמה את מסלולי תחרויות האיירונמן המובילות והיא מאפשרת להתאמן על מסלול התחרות.

 

האם טור וירטואלי הוא מעניין? 

האם זה כמו לראות מרוץ אמיתי בשידור אמיתי? ובכן.. אותי לא. למרות ההייפ והשיווק המסיבי של האופציה הזו אני לא חושב שזה באמת יכול להוות תחליף לצפייה במתח ובמרוץ חי. אין סיכון, אין נפילות, אין הפתעות אמיתיות במרוץ כזה, והכל הוא פשוט כמה וואטים מוציאים. ההיבט הטקטי חסר מאוד ואלה הם הדברים שמייצרים את המתח האמיתי. לי לפחות זה מרגיש לי מאולץ ודי משעמם ולפעמים גם מגוחך מעט כאשר הצילום של המתחרים מטושטש וגרוע והרקע שלהם כולל את הפח שלא פונה, והמחסן הלא מסודר… עובדה שאת רובכם כנראה לא עניין לדעת מי ניצח את הטור בן 6 הקטעים (קבוצת NTT Pro Cycling עם 500 נקודות אחריה Rally Cycling עם 267 נקודות, וסוגרת את הפודיום Trek Segafredo עם 232 נקודות).

ההצלחה האדירה של ילדי משחקי הוידאו שרואים ביוטיוב את הגיבורים שלהם משחקים שעות, והערוצים שלהם מפוצצים במליוני מנויים לא נראית בתור משהו שקורה גם פה. מרגיש כמו יותר שיווק מביקוש ועניין אמיתי של קהל בינתיים. אבל אסייג את דברי: מה שמעניין לי או לכם לאו דווקא משליך על כל האחרים שהם קהל המטרה. צריך לזכור שבמשחקי המחשב קודם היו מליוני מכורים למשחקים עצמם ורק אז נכנסה תופעת הצפייה. אולי כאשר יהיו מליוני מנויים בזוויפט והאפליקציות האחרות, ישתנו גם הרגלי הצפייה והעניין של הקהל הזה. 

יש בכל זאת פוטנציאל: ראשית לקצר את התחרויות מאוד לרמה של מקסימום 10 דקות (הפקת יוטיוב טיפוסית), להשקיע בתוכן מסביב שמועבר על ידי המגישים- אם הם יעשו מזה הזדמנות לבלוג וידאו מצוין על אופניים, אולי זה יהיה נחמד על רקע תחרות וזה כן יהיה מעניין, כי אנחנו רוצים לראות ראיונות, מידע, חשיפות של מוצרים ודברים אחרים ומרוץ וירטואלי כזה הוא הזדמנות לתוכנית אופניים טובה. לבסוף- שיפור דרמטי בגזרת הניראות של הספורטאים עצמם מהבית- ציוד איכותי יותר לצילום שלהם ואפשרות להעברת סאונד כדי לראיין אותם בזמן אמת יכולה להוסיף עוד מימד.  אנחנו בתחילת הדרך- אין ספק שזה עוד ישתפר הרבה מאוד כתוכן שעומד בפני עצמו.

שירותי אימון אישי בריצה ובאופניים- עם מאמן מרחוק

אם פחות נעים לאנשים להתאמן בקבוצות, הדגש עובר לאימון יחידני. אני רואה עלייה דרמטית בביקוש למאמנים המספקים שירותים אישיים למתאמנים. הריצה תפסה חזק מאוד בתקופה האחרונה ורואים המון אנשים שנכנסים או חוזרים אליה אחרי הפסקה ארוכה. בזמן הסגר ומגבלות המרחק מהבית היה אפשר לרוץ בהיקף 100 מטרים כלומר לייצר הקפה של כ 400 מטרים ולאחר מכן גדלו ההגבלות ל500 מטרים שאפשרו כבר אימון ריצה מצוין. זה הכניס לא מעט אנשים לתחום. את הביטוי לצמיחה האדירה בעניין בריצה אנחנו רואים גם במספרי הקוראים בראנפאנל– שעקף את בייקפאנל והפך להיות אתר הריצה הגדול בישראל השנה עם כ 35,000 קוראים כל חודש!

יש פה לכאורה סתירה- אימון אישי הוא אימון יקר, אולם יש סוג נוסף של אימון אישי: אני מאמן בריצה עשרות רצים מהבית עם תמיכה מרחוק. את התוכניות אני מתאים לכל אחד מהמתאמנים באופן ספציפי ומלווה אותם עם תמיכה, טיפול במקרים מיוחדים והדרכה מקצועית, במחיר חודשי משתלם. השירות הזה מתאים לכל מי שלא מתחבר לקונספט הקבוצות, על מגבלות המקום, השעה והדינמיקה הקבוצתית שלהן. מאז המשבר כמות הפניות והמתאמנים אצלנו גדלה מאוד משמעותית ואנחנו מקבלים מצטרפים חדשים מדי שבוע. ישנם מאמנים המספקים שירותים כאלה גם בתחום האופניים. כמובן שאשמח אם תרצו להצטרף- כל הפרטים וטופס רישום פה: RUNPANEL אימון ריצה אישי

בכל משבר ישנה הזדמנות כנראה. הקורונה שידרה לכולם שהאחריות על הבריאות שלהם היא בידיהם. הנהירה ההמונית חזרה אל הריצה מתחברת ישירות לסגירת האלטרנטיבות, אולם גם לכך שברור שהשפעת הספורט על היכולת לצלוח משברים היא בלתי ניתנת לערעור – הן מבחינה פסיכולוגית והן מבחינה פיזיולוגית.

החתום מטה, עורך ראנפאנל ומאמן ראשי ב RUNPANEL אימון אישי

גם הפאנל מתחזק, מאוד!

גם אנחנו כמגזין-אינטרנט נהנים מטראפיק מוגבר בעקבות המשבר. את הביטוי לצמיחה האדירה בעניין הספורט ובתוכו באופניים, בריצה ובפיטנס אנחנו רואים גם במספרי הקוראים בפאנלים. כדי לבדוק את השפעת השנה הזו על הטראפיק שלנו לקחתי את ששת החודשים הראשונים של השנה ובדקתי לפיהם מה כנראה תיהייה התוצאה של הפאנלים בסוף השנה. זו תחזית בלבד, שמשערת את רמת הגידול בכמות הקוראים שלנו. את הצמיחה הדרמטית ביותר ראינו השנה בראנפאנל– שעקף את בייקפאנל והפך להיות אתר הריצה הגדול בישראל השנה עם כ 35,000 קוראים כל חודש.

באופן מפתיע כמעט- גם בייקפאנל הוותיק צמח בכ 10% וברמת הוותק והעובדה שהוא כבר מוכר בקרב כל רוכבי ישראל, להערכתי הדבר נובע בעיקר- מכניסה של רוכבים חדשים לענף ומהעלייה בהמצאות הקהל אונליין – ואנחנו שם, לשרת אותו. לצערי בתחום ההכנסות הקורונה כן פגעה בנו במיוחד במפרסמים הקשורים ב outpanel.co.il שכן ענפי הטיולים נפגעו קשה מהקורונה.

אל תפסידו תוכן ספורט מרתק – הצטרפו לדיוור שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 


רוצים לשפר בצורה דרמטית את המהירות שלכם בריצה? לחצו פה למידע על התוכנית האישית