זכינו לבחון את השעון החדש של גרמין, Forerunner 165 music (גרמין פוראנר 165 מיוזיק), שעון זול יחסית בסדרה שכולל את כל התכונות שהכי אהבתם משעונים מתקדמים יותר. עם שילוב של מסך AMOLED יפיפה וביצועים מרשימים הוא אחד מהמכשירים המעניינים ביותר בשוק, כשהוא מציב סטנדרט חדש בכל הקשור לשעוני ספורט ברמת כניסה.
גרמין, למרות התחרות המתחזקת שהיא מתחילה להרגיש מול האפל ווטש אולטרה בקצה העליון של השוק ומקורוס פייס 3 שממוקם פחות או יותר באזור המחיר של השעון שבמבחן הפעם, היא ללא עוררין מובילת שוק הניווט ושעוני הספורט בפרט. קו המוצרים שלה רחב ועשיר, ובמובן הזה החברה "יורה לכל הכיוונים" ומאפשרת לכל אחד להצטייד במכשיר שמתאים לו הן מבחינת הצרכים והן מבחינת תג המחיר. יש לה מגוון סדרות כמו סדרת Forerunner לרצים, סדרת Fenix לאנשי שטח, סדרת Vivoactive למעקב כושר וסדרות אחרות שמיועדות לצוללנים, טייסים, ימאים ואנשי ספורט מוטורי ועוד.
לפני שתמשיכו- כדאי לוודא שלא תפסידו סקירות ריצה איכותיות נוספות:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
סדרת ה-Forerunner – מיועדת לרצים, אבל לא רק
סדרת ה-Forerunner כוללת מכשירים ברמות שונות, וכוללת מכשירים עם תכונות המותאמות במיוחד לרצים. בין אלו ניתן למנות: מעקב GPS שמאפשר חישוב מרחק וקצב, מעקב דופק, קישוריות לטלפון נייד (ושימוש כ-smartwatch) כולל קבלת התראות, יכולת להוריד תוכניות אימונים מאתר גרמין, קישור לאפליקצית connect וכמובן חיי סוללה ארוכים משמעותית מרוב השעונים החכמים המקבילים. כדי להבין את ההבדלים בין הדגמים בסדרה צריך להבין קודם כל את דרך השיום (naming) של הדגמים, כשהדגמים כוללים מערכת מספור שמציינת את המיקום היחסי של כל דגם בתוך הסדרה: המספר הראשון (1,2,7,9) מציין את רמת הדגם בתוך הסדרה, כשמספר גבוה יותר מייצג מכשיר יקר יותר עם יכולות מתקדמות יותר. המספרים הבאים מייצגים יציאה של דגמים חדשים יותר במסגרת כל דגם. דגם אחד שכולל שתי ספרות בלבד (forerunner 55) הוא השעון הבסיסי ביותר בסדרה.
ה-FR 165 הוא דגם בסיס בסדרה
הוא ממוצב רמה אחת מעל ל-55 ואחת מתחת ל 265. הוא אורז את כל התכונות העיקריות של המכשירים המתקדמים יותר בעטיפה קטנה וזולה, אך בלי התפשרות על פינוקים כמו חיי סוללה ומסך AMOLED. למעשה, ה-165 הוא השעון הזול ביותר של גרמין שמציע מסך AMOLED. השעון מגיע במספר צבעי גוף ורצועות (שניתנות להחלפה) אך רק במידה אחת, עם גודל גוף של 43 מ"מ ומסך בגודל 1.2 אינץ'. הגוף כולל 5 כפתורים (שניים מימין, שלושה משמאל) כמו בשעוני גרמין אחרים עם אופציה למסך מגע. למעוניינים – יש ממשק מלא בעברית כולל תמיכה בעברית בהתראות שמגיעות מהפלאפון. בנוסף, כמו בכל המכשירים החדשים של גרמין, יש אפשרות לשלם עם השעון לאחר הטענת כרטיס אשראי (Garmin pay).
ראנפאנל בווצאפ:
השעון מגיע עם כמעט 30 (!) סוגי ספורט (Activity profiles), כולל שחיה בבריכה ובמים פתוחים, כשניתן להגדיר נוספים במידה ואתם לא מוצאים את האחד המתאים לכם (רמז: לא סביר שזה יקרה). דגם ה-music, שאותו בחנו, עולה כ-200 שקלים יותר וכולל גם אפשרות לאחסון שירים בשעון והאזנה ישירה דרך אוזניות Bluetooth. מבחינת זמן סוללה – הזמן המוצהר (11 ימים במצב שעון חכם, סביב 17 שעות במצב אימון כולל GPS) היה די דומה לניסיון שלי בתנאי שימוש רגילים, בסביבות שבוע עם אימונים כמעט יומיים כולל חיבור לוויני ואימוני indoor על הטריינר. זמן טעינה מסוללה ריקה (שעון כבוי) ועד לסוללה מלאה היה קצת יותר משעה עם המטען המקורי. אחרי שימוש מסיבי של מספר שבועות הגעתי למספר מסקנות: ראשית, מחיר זול לא מעיד על איכות ירודה. שנית, גם "שועל גרמין" ותיק כמוני יכול להנות משעון ברמה נמוכה יותר וכמעט לא להרגיש שחסר לו משהו (עוד על כך בהמשך). לבסוף – גרמין מציעה שעון שמסוגל להתחרות בכל השעונים מחברות אחרת באותה רמת מחיר, כולל apple ו-samsung.
Garmin Forerunner 165 music – תעודת זהות
- גודל גוף – 43 מ"מ.
- מסך – גודל 1.2 אינץ' (30.4 מ"מ) עם תצוגת AMOLED.
- משקל – 39 גרם.
- תמיכה בעברית – ממשק מלא בעברית כולל קבלת התראות.
- מעקב לוויני – כולל חיישנים למספר מערכות ניווט: GPS ,GLONASS, GALILEO.
- אפשרות תשלום עם השעון דרך Garmin Pay.
- תכונות בולטות – קבלת דו"ח בוקר כולל HRV, השפעת אימון, זיהוי תנומה ו-sleep coach, מדידת סטורציה (רוויון חמצן בדם), מד לחץ, ג'ירוסקופ שמאפשר הדלקה אוטומטית של המסך דרך מחווה של סיבוב פרק כף היד.
- מד דופק אופטי – ELEVATE V4 (זהה לסנסור בשעוני Fenix 7).
- חיי סוללה מוצהרים – עד 11 ימים במצב שעון חכם, עד 20 יום במצב Battery Saver Smartwatch . בזמן פעילות – בין 17-19 שעות במצב GPS (תלוי במספר המערכות הפועלות במקביל).
- זיכרון – 4 ג'יגה (משולב להיסטורית אימונים ומוזיקה).
- מוזיקה – הורדת שירים מחשבונות Spotify, Deezer ו-Amazon Music\
- זמין בצבעים: שחור-אפור, לבן, סגול-ורוד, טורקיז (הצבעים הם לגוף השעון והרצועות, אך ניתן להחליף רצועות. עובי רצועה – 20 מ"מ).
- מחיר: 1,399 ש"ח כחלק ממבצע פסח באתר היבואן (מחיר רגיל – 1,599 ש"ח). כולל שנתיים אחריות יבואן רשמי.
- לאתר גרמין לדגם השעון לחצו פה
רושם ראשוני
הייתי בעלים של כמה שעוני גרמין בעבר, החל מה-forerunner 310XT בשנת 2009 ועד ל-fenix 7X כיום, כולל שני דגמים של פולר וסונטו בדרך, כך שיש לי בסיס נכבד להשוואה. במבט חטוף במפרט הטכני נראה שהחברה כללה את רוב התכונות הפופולריות ביותר של שעונים יקרים יותר ושילבה אותם בתוך מכשיר זול ואיכותי, כך שאין יותר צורך להתפשר על תכונות רק בגלל תג מחיר גבוה. במצב העניינים הזה, הבידול העיקרי של שעונים יקרים יותר מצטמצם בעיקר לשימוש בחומרים קשיחים ועמידים יותר, מסכים גדולים יותר, סוללות עוצמתיות יותר ומספר תכונות נוספות פחות מרכזיות למתאמן הממוצע. האריזה כוללת, חוץ מהשעון, גם כבל טעינה תואם חיבור USB-C עם חיבור השעון האליפטי המוכר מרוב הדגמים בעבר. השעון מגיע טעון חלקית כך שניתן להשתמש בו out of the box לאחר הדלקה ראשונה, ואפילו בלי צורך לסנכרן אותו לאפליקציה לפני כן (אך מומלץ לעשות כן כדי להוריד עדכונים חשובים ולהנות מכל התכונות שלא הוטענו מראש לשעון).
עיצוב
במבט ראשון ניכר כי מדובר במוצר עם גימור איכותי, בגודל טוב ועם מסך חד. ישנם חמישה כפתורים מסודרים בדומה לרוב השעונים מסדרת forerunner ו-fenix, כך שעקומת הלמידה למי שרגיל לגרמין מהירה מאוד. הגוף הרזה (קצת יותר מ-11 מ"מ עובי) והקל עשוי פלסטיק נעים למגע, וכך גם הכפתורים, שהפתיעו לטובה כשהונחו על פרק כף היד. מצד שני, אני חושש שהוא יהיה קטן מדי לגברים בעלי ידיים גדולות במיוחד, בפרט עם רצועות צרות יחסית של 20 מ"מ. בכל מקרה, בעובי של קצת יותר מ-11 מ"מ ובמשקל כמעט בלתי מורגש של 39 גרם מדובר באחד השעונים הקלים של גרמין – יתרון אדיר לרצים שמעוניינים במכשיר קל שעושה (כמעט) הכל.
בנוסף למספר סוגי ריצה (כביש, אולטרה, הליכון וריצה באולם) יש לשעון סוגי אימון נוספים, ביניהם הליכה, אימוני כוח בחדר כושר, קרדיו, טניס, HIIT, יוגה ופילטיס, מכשיר מדרגות (stepper). אומנם השעון מוגדר כשעון ריצה, אך הוא מתאים גם לאלו שרוצים לשלב תחומים נוספים: הפעילויות המוגדרות בשעון כוללת גם רכיבה על אופניים (כולל רכיבה על טריינר – indoor cycling) ושחיה (בריכה ומים פתוחים).
אופציה מעניינת היא virtual run עבור רצים שמתממשקים לאפליקציות דוגמת זוויפט עם pod יעודי. חסר לכם משהו? תוכלו ליצור כל סוג שיתחשק לכם מהשעון או מהאפליקציה. בחירה בכל אחד מסוגי הספורט יפתח חלון עם שם האימון, סקאלה של קליטת לוויינים וטיימר, על רקע תמונה שמתארת את האימון (רוכב אופניים, הליכון, רץ וכו') – פיצ'ר יפה וכיפי שמנצל את המסך המעולה בצורה מיטבית.
אין לשעון אופציה מובנית של Multisport (כמו אצל המתחרה פייס 3 מבית קורוס) כך שטריאתלטים יצטרכו לייצר אימון חדש עבור כל תחום בנפרד. אני ממליץ לטריאתלטים שמעוניינים באופציה של אימון מולטיספורט לבחון אחד מהדגמים הגבוהים יותר: 255 עם מסך רגיל (במחיר זהה) ו-265 עם מסך AMOLED (במחיר 1,949 ש"ח באתר היבואן).
ניווט
אין בשעון מפות מובנות, אך גרמין לא פסחו על אופציית הניווט: ניתן לטעון מסלולים לשעון ולנווט בצורת breadcrumbs, כלומר – מעקב של הספורטאי אחרי שביל מסומן בקו בלי יכולת לראות את תוואי השטח שמסביב. מדובר אמנם בפשרה, אבל עבור חובבים שלא מנווטים בשטח ולא זקוקים למפות – לא מדובר בחוסר משמעותי.
מסך
כאמור, המסך הוא AMOLED איכותי מאוד, ובגודל של 1.2 אינץ' הרזולוציה של 390X390 פיקסלים מספקת חוויה נהדרת. מסך המגע נראה ועובד נפלא, והפונקציונליות שלו זהה לזו של שימוש בכפתורים הפיזיים, למעט התחלה והפסקה של פעילות. ניתן לכבות את מסך המגע לחיסכון בסוללה, וכמובן לשנות את התפקוד שלו בזמן פעילות או כשעון חכם בלבד.
המסך נדלק אוטומטית בתנועה של שורש כף היד לכיוון הפנים (ולפעמים סתם כך, במחווה רנדומלית…) וניתן לכוון את הבהירות שלו לצורך חיסכון בסוללה. הוא כמובן נראה היטב בלילה, אבל גם בשמש בהירה באמצע היום הוא מתפקד מעולה ואפילו בבהירות של 50%, בזכות צבעים בהירים על רקע מסך שחור. ניתן לשנות את מסך הבית לאחת מהאופציות הטעונות בשעון או לחילופין להוריד "פרצוף שעון" (watchface) דרך תוכנת ה-connect IQ, בדומה לכל שעון אחר של גרמין.
מדידת דופק מובנית דרך שורש כף היד
בעבר השעונים סבלו מחוסר דיוק משמעותי בזמן מדידת דופק משורש כף היד (OHR – optical heart rate) בהשוואה למדידה בעזרת רצועת דופק. בדגמים החדשים יותר (Fenix 7, forerunner 965, epix 2) שולב הסנסור מהדור החדש יותר בשם ELEVATE 4, שקיים גם ב-165 ועושה עבודה מצוינת. הסנסור החדש ביותר, ELEVATE 5, משולב במכשירים החדשים ביותר (Garmin Epix Pro, Fenix 7 Pro) אך משיטוט בפורומים לא נראה שיש הבדל משמעותי ביניהם.
כאשר משווים מדידת דופק OHR בין ה-FR 165 ל-fenix 7 ניכר כי אין הבדל. דוגמא של ריצת שטח של שעה וחצי, שמטבעה כוללת תוואי משתנה שמחייב שינוי תכוף בדופק, הביאה לתוצאה זהה בסיום הריצה בערכים של דופק ממוצע, והבדל של פעימה אחת בלבד בדופק המירבי. זה היה צפוי לאור העובדה שבשני המכשירים, למרות ההבדל במחיר ובשאר הפונקציות, מותקן אותו סנסור למדידת OHR, אבל עדיין נחמד לראות שהמכשיר ה"זול" לא נופל מהמכשיר ה"יקר" בתחום קריטי כל כך.
השוואה בין רצועת דופק למדידה OHR הראתה הבדלים של 1-3 פעימות בלבד. גם בזמן בדיקת מאמץ שבוצעה על אופני כושר נראו הבדלים מינוריים בין המוניטור של הבודק לשעון, לרוב סביב 1-2 פעימות. ההבדל הזה יכול לגדול כשהדופק עולה או יורד במהירות (כמו באימוני אינטרוולים) או כאשר השעון לא צמוד לשורש כף היד, אך כאמור ההבדלים קטנים כל כך ולא משמעותיים ויספיקו לרוב המשתמשים רוב הזמן. הסנסור כולל גם אופציה למדידת סטורציה אך עושה זאת באופן עקיף ולא מדויק, ולטעמי השימוש בה מיותר כמעט לכל הספורטאים, שלא לדבר על צריכת הסוללה המוגברת.
דו"ח הבוקר
מעקב נוסף שהשעון מבצע בזמן שינה, שהוא נגזרת של הדופק שנמדד במהלך הלילה והשונות בדופק (HRV) שמחושבת על ידו, היא דו"ח הבוקר, או morning report, פיצ'ר שקיים בשעונים החל מהדור הקודם. מדובר בהודעת "בוקר טוב" עם אוסף נתונים לגבי איכות וזמן השינה, מוכנות לאימון (מחושב בסקאלה של 0-100), מזג האוויר להיום (דורש חיבור לפלאפון לצורך הורדת נתונים), כמות האנרגיה שאיתה התעוררת (נקרא body battery ומחושב בסקאלה של 0-100), האימון המוצע להיום בריצה וברכיבה ומשפט מוטיבציה קצר בסוף.
תכונה נוספת ומעניינת, שגם היא נגזרת של ערכי דופק במנוחה, דופק מירבי ו-HRV, ואף הגיעה רק לאחרונה לדגמי ה-Fenix 7, היא sleep coach. מדובר בזמן השינה הנדרש לצורך התאוששות מקסימלית והוא מחושב על בסיס נפח האימונים, איכות השינה בלילות האחרונים, גיל, HRV והאם היו תנומות במהלך היום (שאותן השעון מזהה אוטומטית). הטווח יהיה תמיד בין 7-9 שעות, שכן זו ההמלצה הכללית לזמן השינה הדרוש, לא משנה באיזה גיל. כמובן ששאר המדדים מבוססי הדופק, כמו זמן התאוששות, קיימים גם הם. למרות כל אלה, ובהשוואה למכשירים מתקדמים יותר, ה-FR 165 לא קיבל את האפשרות למעקב אחרי "מוכנות לאימון" (training readiness) ו"סטטוס אימון" (training status).
GPS ויכולות ניווט
אחד הדברים הכי מאתגרים לבחינה בשבועות האחרונים היה היכולות של ה-GPS בזמן פעילות בחוץ, לאור השיבושים בזמן המלחמה. השעון משתמש באותו סט צ'יפים כמו רוב השעונים היקרים של גרמין (אם כי בתצורה שונה מעט, יפורט בהמשך). השעון כולל צ'יפ של חברת Airoha, וזה דבר טוב מבחינת משתמש הקצה שיכול להיות בטוח בטכנולוגיה שכבר הוכיחה את עצמה במכשירים קודמים. מערכת ניווט לוויני היא הבסיס לשעון ספורט המשמש לאימוני חוץ, וממנה נגזרים המרחק, הקצב, ומידע נוסף כמו זמני זריחה ושקיעה ויכולת לכוון את השעה לפי מיקום. היכולת לניווט על פי לוויינים נקראת בקיצור GNSS (Global navigation satellite system) והיא כוללת בתוכה את ה-GPS, המערכת האמריקאית לניווט לוויני שהיא בעלת הפריסה הרחבה ביותר. בנוסף אליה קיימות עוד מספר מערכות, שאלו שנקלטות על ידי השעון הן GLONASS הרוסית ו- GALILEO של האיחוד האירופי.
השעון כולל מספר אופציות לקליטת לוויינים: שימוש במערכת GPS בלבד, שימוש בכל המערכות הזמינות, ומצב חיסכון בשם Ultra Trac שמאריך את חיי הסוללה על חשבון דיוק במדידה. ההבדל המוצהר בין שימוש ב-GPS בלבד לבין שימוש בכל המערכות, בלי שימוש בשעון כנגן מוזיקה, הוא שעתיים בלבד (17 לעומת 19 שעות) כך שמבחינתי הפוטנציאל לדיוק, במיוחד בתקופה שבה גם כך קליטת הלווינים משובשת, היה גבוה מהצורך לחסוך בסוללה. ביצעתי עם השעון מספר רב של אימונים, וניסיתי לאתגר אותו בתוואי שטח שונה בכל פעם: החל משטחים פתוחים, דרך ריצה אורבנית בין בניינים, רכיבות וריצות בסינגלים עם כיסוי של עצים וימים מעוננים ואפילו גשומים. לצורך השוואה רצתי עם השעון הפרטי שלי, Fenix 7X solar sapphire.
בשיבושים, אולי המערכת האירופית תעבוד?
כאן המקום להזכיר טיפ לימים הנוכחיים בהם כולנו נאבקים עם קליטת לוויינים: במידה ויש לכם שעון מתקדם (FR 955 ומעלה, FR 255 ומעלה, Fenix 7 ומעלה וכו') הוא תומך בקליטת לוויינים של כל המערכות הזמינות לו במקביל, ובנוסף הוא מאפשר קליטה של יותר מאות אחד מכל לווין. כדי להפעיל את האופציה הזו הכנסו להגדרות, בחרו GPS, ובחרו all + multi band. זה יפעיל את האופציה לדיוק מירבי על חשבון סוללה (אבל גם ככה אם אתם בעלים של שעון גרמין אתם בטח מטעינים אותו במרווחים גדולים יחסית). האופציה הזו תאפשר לכם ברוב המקרים קליטה טובה של המסלול גם כאשר יש שיבושי GPS באזור, אפילו כשהבר לא הופך לירוק בתחילת האימון. מניסיון, גם כשהבר נמצא בקצה העליון של הסקאלה ועדיין אדום, הוא יקליט את האימון כולל מרחקים וקצב (שוב, מדובר על רוב הפעמים, היו יוצאים מן הכלל).
כאן באים לידי ביטוי, לפחות באופן חלקי, ההבדלים בין היכולות של ה-fenix 7 לבין אלו של ה-FR 165, כשהאחרון לא כולל אופציה של multi band (אבל לפי האתר של גרמין, האופציה אמורה להתווסף מתישהו בעדכונים הקרובים). על הנייר זה אמור לגרום לפחות דיוק, אך זה כמעט ולא מורגש: זמן קליטת ה- GPS בתחילת הריצה כמעט זהה בין שני השעונים, וגם המפות המצטיירות בסוף האימון יושבות בול זו על זו, עם טעויות קטנות של חיתוך פניות פה ושם. כמעט לא היה הבדל במדידת המרחק תוך כדי פעילות בשטח מישורי.
ההבדל העיקרי היה בפעילות בתוואי שטח שכלל הרבה שינויי גובה, כתוצאה מהעובדה שה-fenix 7 כולל אופציה של 3D distance שמאפשרת חישוב מרחק בעליה ובירידה עם התחשבות בצבירה או איבוד גובה, בדיוק כמו משולש שבו מחשבים את הצלע הארוכה או הצלע הקצרה. ה-FR 165 פשוט לא כולל את האופציה הזו, מה שיכול להסתכם בהבדל של כמה עשרות עד כמה מאות מטרים בסוף אימון ארוך עם הרבה עליות וירידות. בשורה התחתונה השעון מדויק מאוד ונותן פייט רציני מאוד למכשירי קצה יקרים, גם במתן ערכים של מרחק ומהירות בזמן אמת וגם ביצירה של מפה בסוף אימון.
גזר הדין – מה אני חושב על ה-FR 165 החדש של גרמין?
סדרת ה-Forerunner היא סדרה ותיקה עם מספר שעונים שמציבים סטנדרט של איכות, פונקציונליות ועיצוב, וזה עוד בלי להזכיר את השירות המעולה של רונלייט (מניסיון). גרמין הלכה פה על מהלך מורכב, של הצגת שעון ברמת כניסה ובמחיר נמוך יחסית, תוך הכרזה הלכה למעשה על סדרה חדשה בתוך קטגורית ה-Forerunner. זה מהלך מתבקש לאור השקת ה קורוס פייס 3 ודומה שהשעון הזה הוא מענה שתוכנן במיוחד מולו – ברמת מחיר דומה. הבחירה לשלב תכונות מסוימות תוך ויתור על תכונות אחרות יצר שעון שבהגדרה יודע לבצע הכל, ואכן עושה זאת בצורה מצוינת מביאה אותי להאמין שגרמין, במובן מסוים, מצהירה שמעתה ואילך כל המכשירים, כולל הזולים, יכללו את אותן תכונות של ה-165, ובראשן מסך AMOLED.
ספורטאים שמחפשים מכשיר אמין מבית טוב יהנו מהשעון החדש אם רק יזכרו שהחבילה הנוצצת לא כוללת כמה אופציות מתקדמות יותר, כמו מפות, אפשרות להגדלת הדיוק על ידי multi band, חוסר אופציה לאימון טריאתלון וזמן סוללה צנוע יחסית למכשירים המתקדמים יותר. בנוסף, השעון הוא שעון-ספורט בהגדרה, והיכולות שלו כשעון חכם הן משניות. מצד שני, אלו שיבחרו בו יהנו ממסך מדהים, דיוק במדידת דופק ומעקב ניווט מדויק מאוד, בנוסף לכל הפיצ'רים הכי חדשים שהתווספו לשעונים המתקדמים רק לאחרונה. כל זה, בשילוב אופציה להאזנה למוזיקה ועיצוב עדין עם מספר צבעים, ובמיוחד בנוכחות תג המחיר הזול ביותר בסדרת ה-Forerunner, מציבים את ה-FR 165 כאופציה נהדרת לרצים שצריכים כלי עבודה אמין, איכותי ועמוס בפיצ'רים.
יתרונות:
- דיוק במדידת דופק ו-GPS
- מסך מעולה
- מסך מגע מגיב היטב
- תמיכה בהאזנה למוזיקה
- מכשיר ייעודי לריצה: אופציה להורדה ומעקב אחר מסלולים (ללא מפות), הצעות לאימונים ואפשרות להורדת תוכניות אימונים ועוד
- זמן סוללה ארוך
- משקל נמוך מאוד, פרופיל צר
- שירות טוב מאוד (רונלייט – יבואן רשמי)
חסרונות:
- לא כולל מספר תכונות מתקדמות יותר כמו training status ו- training readiness
- לא כולל מפות
- לא כולל אופציה למולטיספורט (טריאתלון)
- אין כפתור חוגה (כמו בקורוס ובאפל ווטש) – למי שפחות אוהבים 5 כפתורים
- חומרים פחות עמידים מדגמים יקרים יותר של גרמין שבנויים לעמידות רבה