רצים רבים שצריכים משקפי ראייה שואלים אותנו מה האפשרויות שעומדות לפניהם כדי להכין משקפי שמש איכותיים לספורט אבל עם פתרון עדשת המרשם? אז התיישבנו עם אור ענר מפוראקטיב – יבואנית RUDY לישראל לשמוע על האופציות השונות, מחירים, יתרונות וחסרונות.
הודעה לעתונות מאת: רודי פרוג’קט ישראל
רודי פרוג’קט, אולי חלקכם לא יודע אינה חברה של משקפי ספורט בלבד- יש לה משקפי ראייה וגם משקפי שמש לקז’ואל ושימוש אופנתי. בתחום הספורטיבי, אלה האפשרויות לראייה:
1. אופציה ראשונה: קליפון
הקליפונים המפורסמים הם אולי הפתרון הכי נפוץ שרואים אצל ספורטאים, משום שהם זולים יחסית (450-650 ש”ח לעדשות במספרים לא מאוד גבוהים), נוחים יחסית, ובעיקר שומרים על המשקף המקורי בדיוק כמו שהוא: כלומר מאפשרים להשתמש בו עם עדשת השמש המקורית שלו, בין אם יש לה ציפוי מראה, התכהות, צבעים מיוחדים המתאימים למסגרת שאהבתם וכו’.
יתרון נוסף זה הגנת עדשות המרשם בפנים באמצעות העדשות החיצוניות. במקרים אחרים בהם מחליפים את העדשה עצמה של משקפי השמש לאופטי מסתכנים במקרי שריטות ופגיעות בעלות גבוהה בהרבה של החלפה. עוד יתרון הוא עבור אלה שיש להם כמה זוגות משקפיים, והם מעבירים רק את הקליפון ביניהם או כאלה שרוצים משקפי שמש חדשים וממשיכים עם הקליפון מהקודמים אל החדשים (יש קליפונים שמתאימים לכמה דגמי משקפיים אבל לא כל קליפון מתאים לכל משקף).
חסרון הוא קצת תוספת משקל וכן אוורור פחות אופטימלי, שמנסים להפחית את השפעתו באמצעות הרחקת המשקף מהפנים מה שמכניס יותר אוויר לפינוי האדים.
2. אופציה שניה – עדשות קמורות מיוחדות למשקפי ספורט
בשיטה הזו מחליפים את העדשות המקוריות של רודי בעדשות ראייה מיוחדות עם קימור שמאפשר הכנסה שלהם למסגרת המקורית. הן נראות ממש אותו דבר כמו העדשה המקורית, יותר אלגנטי, יותר נוח, ואפשר להכניס כמה סוגי עדשות- מתכהות, גוונים שונים, ציפויים, פולארויד וכו’. החומר הוא דומה יותר לעדשות של משקפיים רגילים ואל הפולי קרבונט המוכר של העדשות המקוריות של רודי. אין פה הבדלי צבירת אדים, וזה מאוד יפה, קל ונוח.
היצרן הוא קיבוץ שמיר הישראלי, שמייצר גם לרודי באיטליה- חברה שיש לה את הטכנולוגיה המאפשרת הכנסת אופטיקה לקימור עם כמה שפחות עיוותים לתמונה, וזה אתגר טכנולוגי. אגב- אפילו מולטיפוקל אפשרי פה!
החיסרון הכי גדול הוא המחיר – מתחיל ב1000 ש”ח לזוג עדשות, ותוספות נוספות כמו התכהות או פולרויד מייקרות את המוצר. בנוסף, שריטה או פגיעה- תפגע בעדשה כמו שהיתה פוגעת בכל עדשה אחרת, רק שפה העלות של ההחלפה היא משמעותית יותר. מוסיפים להם ציפויים להגנה.
מומלץ: לחצו פה לקבל את ערוץ ראנפאנל בטלגרם!
האופציה שאולי לא הכרתם: דוק / עינית
שילוב של עדשה אופטית שמוכנסת לעינית. העינית היא שנכנסת למסגרת במקום העדשה האופטית. למעשה העינית הזו משמשת מעין מתאם בין עדשה אופטית בקימור מסוים למסגרת משקפי הספורט בעלות קימור גבוה יותר. הדוק הזה גם מסתיר את עובי העדשה, ולכן זה פתרון שמתאים לבעלי מספרים גבוהים. המחיר זול בהרבה מעדשות של שמיר כיוון שהעדשה האופטית היא רגילה יחסית בקימור שלה.
גם פה אפשר לעשות כל מני סוגי עדשות (מתכנות, פולאריוד, וכו’). המחירים – 400-600 ש”ח לעדשות רגילות יחסית. כמו כן אפשר לקזז מהעלות את העדשות המקוריות של המסגרת ולהוזיל מעט.
משקפי שמש עם תוספת לקריאה
אלה לא משקפי ראייה למרחוק כמו שלושת הקודמים אלא משקפיים בעלות תוספת לקריאה מקרוב בלבד. פה נהנים משני העולמות של עדשות “רגילות” לשמש עם אופציה לשימוש בטלפון או במחשבון הרכיבה בלי להחליף משקפיים. מבחן מלא על הפתרון הזה תמצאו פה.
לסיכום: פתרונות מגוונים לראייה בספורט
לרודי פרוג’קט יש יתרון תחרותי במגוון הפתרונות האלה. חברות משקפי שמש אחרות אינן כה מתמחות בתחום. בנוסף ניתן לקבוע עם אופטומטריסט בשלושת החנויות של רודי (בתיאום מראש) ולקבל שירות מעולה.
לתאום פגישה עם אופטומטריסט ברודי מלאו פרטים ויחזרו אליכם: