יותר ויותר התחלתי לראות משקפי KOO על כבישי ישראל, אז החלטתי לבדוק במה מדובר – ולמה רק בישראל אם אפשר גם בכבישי איטליה. קו במבחן משקפיים מדגם Spectro – ציפיה, התרשמות ראשונית ומבחן בשטח.
מי אמר K
חברת קו, יש לקרוא עם שורוק, היא למעשה חברת בת של מותג הקסדות האיטלקי KASK. מקור ה-K שפותחת את שם המותג. קאסק זו למעשה קסדה באיטלקית, כך גיליתי בשבוע הרכיבות שעשיתי באיטליה כשהמדריכה שאלה איפה הקסדה שלי (אבל זה סיפור אחר…). החברה שמייצרת משקפי שמש לרכיבות כביש ומשקפי מגן לרכיבת שטח, הוקמה ב-2016 באיטליה במיוחד לקבוצת הרכיבה Trek-Segafredo. איטליה היא מדינת אופניים עם שוק רוכבים גדול ושלל אירועים כמו הגראנד טורס. כנראה שאנשי המגף יודעים עניין או שניים באופניים ובכל הציוד האופנתי הנלווה. ולכן זה זיווג קלאסי לקבל מוצר אופנתי וגם בעולם שלנו.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
KOO Spectro
משקפי הספורט מדגם Spectro בעלי עיצוב המתאים לקו האופנה הנהוג היום עם משקפי שמש גדולים המכסים חצי פרצוף. מסתבר שהם אפילו נבחרו ע”י אלברטו קונטאדור הספרדי שנחשב לאחד הרוכבים החזקים ואחד מרוכבי הגרנד טורס הבולטים בעשור, למשקפי הביצועים שלו. מה שטוב לאלברטו – טוב גם לי.
לעדשות הגדולות עם שטח פנים גדול יותר, יש יתרון מובהק בהגנה מפני השמש גם בזוויות העין, כמו גם בהגנה מפני חרקים מעופפים, אבק, רוח וכל מה שעלול לפגוש את עיניכם בצורה מפתיעה במהלך רכיבה מהירה. KOO הרימו את רף הציפיות בהתרשמות ראשונית ומהצצה מהירה במפרט הטכני, אין מה להגיד. בולט לעין העיצוב הצבעוני שאני מחבבת ופתחי האוורור שאני מחכה כבר לבחון.
דגם נוסף שנושק לספקטרו באיכות ומזכיר בנראות הוא דגם ה-DEMO, לו עיצוב שונה כאשר קצות העדשות מרובעות וקטומות ולכן מעט קטנות יותר. שני הדגמים דומים מאוד מלבד העובדה הזו בשאר המאפיינים הטכניים וגם במחיר.
מפרט טכני
- עדשות פוליקרבונט להגנה מלאה על העיניים
- צבעים: שחור-ברונזה, לבן-ירוק (במבחן), צהוב-פלורסנט, כתום-פלורסנט, שחור-טורקיז, לבן-כסף, שחור-אדום, שחור-פוטוכרומטי ושחור מט-ירוק
- בהירות גבוהה עם ראייה פנורמית וערפול מינימלי
- גשר אף מתקפל ומתכוונן
- ‘אנטי סליפ’ למניעת החלקה המספקת אחיזה ונוחות
- פתחי אוורור להפחתה מינימלית של אדים ששומרים על ראייה חדה
- טכנולוגיה אנטי-רפלקס של Zeiss המשפרת מאוד את יעילות העדשות. הציפוי מבטל השתקפויות כך שהעיניים מקבלות את מירב האור האפשרי, משפר את הניגודיות ומפחית את העומס על העיניים.
- ניתן להתאים התקן אופטי, גם למולטיפוקל
- משקל: 37 גרם
- מחיר: 817 ש”ח
- לרכישה באתר היבואן
אני מתחברת גם למראה הרובוטי של עדשה אחת גדולה ורחבה. כמעט כל משקפי השמש לרכיבה כיום מעוצבים בצורה הזו, המגנה לא רק על העיניים אלא גם מכסה שטח פנים בצדדים שמגן מפני מעופפים וחרקים למיניהם, שילובי צבעים מגניבים ביותר. הגנה על העיניים ברכיבה מפני הרוח, השמש ומעופפים הוא אביזר בטיחותי לכל דבר. דגם שמתאים מאד לרוכבים מכל הסוגים – שטח, כביש וטריאתלטים.
המשקפיים מגיעים במבחר של 10 צבעי עדשות. כאשר מלבד השוני בעיצוב ובמראה, לכל צבע עדשות יש רמת סינון אור שונה ולכן הוא מתאים לתנאי ראות וסביבה שונים המחולקים ל-5 קטגוריות. העדשות של KOO
באתר הרשמי של KOO ניתן לראות עבור כל צבע עדשה באיזו קטגוריה הוא נכלל ומה רמת ההעברה של קרני השמש לתוך העדשה. לא אכנס לשיעור פיזיקה וחוקי פרנל, רק אציין את אחוז הסינון של הקרניים פנימה. כמה שהאחוז יותר גבוה, כך נכנס יותר אור.
- קטגוריה 1 – צבע עדשות ורוד – עדשות בהירות מאוד שבקושי מגינות מפני קרני השמש. לא נחשבות משקפי שמש. העברה של 43-80% מקרני השמש. הגנה מוגבלת מסינוור. מצוין גם כי המשקף הנ”ל לא מתאים לנהיגה בלילה.
- קטגוריה 2 – צבע חום, ירוק מראה, אדום מראה, עשן – הגנה בינונית מפני קרינת UV. כאשר 18-43% מקרני השמש חודרות. הגנה טובה מפני סינוור.
- קטגוריה 3 – צבעים כחול-שמים, ברונזה, תכלת, ירוק וכסף – הגנה גבוהה מפני סינוור ומפני קרינת UV. רק 8-18% מקרני השמש חודרות פנימה.
קיימות גם קטגוריות 0 ו-4 על פי תקני הפילטור הרשמיים (ISO 12312), אבל לדגם הספקטרו הן לא רלוונטיות. במבחן נבדקו עדשות בצבע ברונזה מקטגוריה 3 ועדשות בצבע ירוק מקטגוריה 2.
KOO – התרשמות ראשונית
המוצר מגיע בקופסה גדולה ומהודרת בצבעי כחול-לבן. בפנים תוכלו למצוא מידע על הדגם וחוברת מידע למשתמש עם מידע מקצועי על רמת. אין מטלית לניקוי העדשה והקייס עשוי בד רך שניתן לסגור עם חוט. ניסיתי את הבד של הקייס לניקוי העדשה, אך אני לא בטוחה שזו כוונת המשורר כי העדשות לא יצאו נקיות במיוחד והבד אינו עדין. מומלץ להצטייד במטלית ייעודית. בפנים נמצאת גם קופסה קטנה וכחולה המכילה אפון נוסף בגודל שונה.
המשקפיים הם למעשה משקף אחד גדול, בעל עיצוב מודרני ועתידני, כפי שנהוג היום בעיצוב משקפי שמש לרכיבה. העדשה הגדולה מאפשרת שטח ראיה רחב וגם מגנה על שטח נרחב מהפנים מפני מעופפים למיניהם, מה שחשוב שבעתיים ברכיבה על אופניים במהירות גבוהה כשאין לדעת איזה חרק מעופף יחליט להיקרות בדרכך. המסגרת מצוידת בארבעה חורי אוורור, שניים בכל צד, אחד תחתון בבסיס המשקף ואחד בחלק העליון, שמבטיחים ראיה צלולה לא הצטברות אדים על המשקף.
יצאנו לקרני השמש
כפנליסטית משקיעה, המבחן היה כולל ומקיף מאוד. לא רק שהוא כלל שני זוגות מאותו הדגם עם עדשות בגווני כהות שונים בצבעים שונים. הוא כלל רכיבות ארוכות לא רק בישראל עם שמש רצחנית, אלא גם בהרי האלפים האיטלקיים עם משהו יותר פושר בעוצמות הבוהק!
כבר בלבישה הראשונה, רואים כי איכות העדשה מקסימלית. הצבעים נראים היטב והקונטרסט בין העצמים מתחדד בזכות עדשות ה-Zeiss שעושות את העבודה ומבטלות השתקפויות. אין בעיה גם לגלול בטלפון, בניגוד לעדשות מקטבות ששם המסך מהבהב ומשתקף. שתי עדשות של ספקטרו נבחנו. ההבדל המרכזי ביניהן היא רמת השקיפות, או למעשה ה-VLT (visible light transmission). אחוז האור שמועבר דרך העדשה.
עדשות זהב
עדשות הזהב מקטגוריה 3, כהות הרבה יותר מהירוקות בקטגוריה 2 והן מושלמות לחודשי הקיץ בישראל עם השמש הבוהקת והקופחת שלא עוזבת. לעומתן, העדשות הירוקות התגלו כבהירות הרבה יותר ומצאתי את עצמי מסנוורת ומצמצמת את עיני מתחת למשקף כדי להצליח לראות משהו בשמש החזקה.
עדשות ירוקות
לעומת זאת בקצה מדינת המגף, העדשות הירוקות-מראה הבהירות מקטגוריה 2 היו שימושיות מאוד. בשמש הקרירה שעולה בעצלתיים בבוקר מעל פסגות האלפים, בינות עננים אפורים שחסמו את השמש וליוו את הירידה כמעט מכל פס. בירידות התלולות שבהם מנהרות חשוכות מופיעות לפתע בזמן שאני מאיצה בירידה, שמחתי שהעדשות בהירות ועמדו בשינויים התאורה הפתאומיים. בישראל אשתמש בעדשות הבהירות כשאני יוצאת לרכיבה בחושך, מה שקורה כמעט מדי שבת למען האמת, או בימים סתוויים מעוננים.
אוורור
ארבעת פתחי האוורור הוכחו כיעילים, ומשמעותית הרבה פחות אדים הצטברו על המשקף מאשר על המתחרים, אם כי בתנאי קיצון אפילו הם לא הספיקו. ביום מעונן ורווי לחות איטלקית, במהלך עליה ארוכה ומזיעה, מצאתי את עצמי מסירה את המשקף או מרחיקה אותו מהפנים כדי לעזור למסך הערפל המתעבה להתפזר. חודש אוגוסט במדינת תל אביב מאתגר כל משקף על המדף, אך מלבד אפיזודה אחת נוספת שכזו שקרתה ביום קריר ונעים של 34 מעלות עם 80% לחות – האוורור ללחות המצטברת על המשקפיים היה הכי טוב שיצא לי לחוות, ושדה הראיה נותר נקי.
נוחות
אציין גם שברכיבה בזמן מאמץ עם הזעה מרובה (מה שמתחיל לקרות ברגע שאני יוצאת ממפתן ביתי בכל יום באוגוסט) הייתה נסיגה קלה של המשקפיים כלפי מטה. האחיזה של האפונים שלהם מצוינת וגם הסופיות שבקצה המוטות מסייע להם להישאר יציבות, כך שבשאר הזמן הם נשארו במקומם ולא משו. הקסדה מסגרה אותן היטב במקומן, וגם ללא קסדה ואף בזמן ריצה הן היו נוחות, מאווררות ויציבות כמעט לגמרי.
KOO במבחן שמשון הגיבור
מבחן חשוב במשקפיים לנשים – הוא מבחן השיער. האם נוח לענוד ולהסיר את המשקפיים מהאוזניים? מעל הראש בקשת? המבחן מגיע לשיאו בעת חבישת קסדה, אז כל שערה שנמשכת מהצמה, תדגדג את הפנים במהלך כל הרכיבה.
המשקפיים לא עמדו במבחן השיער. בעמוד המשקפיים באתר, דגם המשקפיים מתגאה בחומר מיוחד על סופיות של מוטות המשקף שמונע את החלקתן מהאוזן. בפועל מדובר בגומי שנמצא במיקום אסטרטגי די עדין שכן תוך מספר שימושים מועט קיבל חתך. החתך בקצה המשקף לא מפריע לשימוש, אבל בכל הסרה של המשקפיים, לקח איתו שערה או שתיים מתוך הצמה. מצאתי את עצמי חושבת פעמיים אם כדאי להסיר את המשקפיים כעת ולשלם את מחיר תלישת השערות מהצמה.
חוק אצבע שלי – הדגמים שמונחים על האוזן באמצעות גומי יציב יותר ופחות מחליק, תמיד נכשלים במבחן השיער. מושלמים לקרחים או לבעלי שיער קצוץ.
יתרונות
- משקף גדול המספק הגנה מפני השמש ומפני מפגעים
- יפים, אופנתיים, מחמיאים
- איכות גבוהה של עדשות
- אוורור המשקף נגד אדים
חסרונות
סיכום
הכי אהבתי את העיצוב הצבעוני והמחמיא, הכי פחות אהבתי את השערות שנשארו תלויות על הגומי של סופיות. רוב הסיכוי שאני קוראת את הפסקה הזו עם משקפי השמש שאני מתקשה להוריד מהעיניים בקיץ הישראלי המפנק. רכיבות מהנות!
מאת: נעה כפרי
צילום: תמיר בוגין
⬇️⬇️⬇️ אגב, שמת לב למלבנים האלה לשיתוף כתבות? אם אהבת את התוכן שלנו, התודה הכי גדולה עבורנו היא שיתוף שלהן לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך