חדשות מצוינות לכל המתאמנים בתוכניות אימון אישיות באמצעות Training Peaks: התוכנה שמאמנים ומתאמנים רבים עובדים איתה – האימונים המובנים (Structured Workouts) נתמכים כעת גם באפל ווטש. 

מה זה אימון מובנה בשעוני הריצה

אימונים מובנים הן תכונה של חלק משעוני הריצה, המאפשרת למתאמנים לבנות אימון עם שלבים שונים. לדוגמה: חימום, אינטרוולים, ושחרור. האימונים המובנים מאוד נוחים היות והשעון מעדכן את המתאמן תוך כדי האימון מה עליו לעשות והוא לא צריך לזכור את שלבי האימון בע"פ או לרוץ עם הטלפון. במקור- מכינים את האימונים המובנים באפליקציה של כל שעון שיש לו את התכונה הזו. בהמשך יצרני השעונים הבינו שיש יתרון בפתיחת התכונה הזו ב API כך שתוכנות חיצוניות יוכלו להכניס אימונים ישירות לשעון של המתאמנים.

השירות שרבים מהמאמנים משתמשים בו הוא Training Peaks (TP בקיצור, ויש גם אחרים) והוא אפשר להכניס אימונים מובנים מהתוכנית שנמצאת ב TP לתוך השעונים של גרמין וקורוס. כשהמתאמן יוצא לריצה ומפעיל את השעון הוא מקבל את הוראות האימון לאותו היום מהשעון עצמו. הוא אינו צריך לזכור את הוראות המאמן בע"פ- מקבלים את כל הנתונים, בצורה קלה ונוחה עם התראות ברורות לגבי המרחק, הקצב או הדופק שצריך להתאמן בהם בכל רגע נתון באימון.

גיא חלמיש, מאמן ראנפאנל אימון אישי מסביר: "כמאמן שמתמחה מרחוק, יישמתי את השימוש בטריינינג פיקס כבר לפני שנים רבות. באמצעות המערכת הזו אני יכול לבנות לכל מתאמן אימונים שמתאימים לו, ורק לו. אל כל אימון כזה, אני מכניס את כל הנחיות האימון בצורת "אימון מובנה". היתרון הגדול הוא שתוך כדי הריצה המתאמן כאילו מקבל ממני את ההוראות דרך השעון, בצורה ישירה, תוך כדי הריצה. האימון המובנה למעשה מביא אותי כמאמן אל השעון של המתאמן. אם הוא רץ לאט מדי, הוא מקבל "ממני" התראה. אם הוא רץ מהר מדי, גם כן. זה מאוד נוח גם למתאמנים וגם למאמנים, וזה מאפשר אימון מדויק בכל מקום בעולם, מרחוק. באופן הזה אני מאמן את כל המתאמנים שלי".

תוכנית האימון האישי של ראנפאנל בהנחית גיא חלמיש עובדת עם TP

עד היום: בעיקר קורוס וגרמין

הבעיה היתה שרוב השעונים אינם תומכים בדו הכיווניות הנדרשת לאימון מרחוק עם האימונים המובנים. "בזמן שרוב השעונים תומכים בהעברת הקלטת האימון אל האפליקציה שלהם, וממנה אל Training Peaks רק שעוני קורוס ושעוני גרמין מהשעונים הנפוצים בארץ, אפשרו העברה דו כיוונית. כלומר כזו שעושה שימוש בתכונת האימון המובנה של השעון, ומקבלת את האימון מ Training Peaks אל השעון של המתאמן", מסביר המאמן גיא חלמיש.

"אגב, גם בין שני השעונים האלה- לשעוני קורוס יש יתרון באופן שבו הוא מציג אימון מובנה למתאמן: כיוון שהוא מציג קצב או דופק נוכחיים לעומת קצב או דופק המטרה (בעוד שגרמין מציג קצב או דופק ממוצע למקטע). המשמעות היא שקל יותר לבצע את הנחיות האימון כשאתה מתאמן עם שעוני קורוס. זה גרם לי להמליץ לכל מתאמן חדש שמגיע אלי להעדיף את הקורוס (ובהכנסת קוד RUNPANEL באתר שלהם מקבלים גם הנחה משמעותית בקנייה). יהיה מעניין מאוד לבחון בקרוב את האופן שבו שעוני אפל מציגים את האימונים המובנים" מוסיף גיא.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

הכניסה של אפל לעולם האימון הרציני

עוד בהכרזה על השקת שעון האפל ווטש אולטרה (Apple Watch Ultra) כתבנו בראנפאנל ש"אפל לא תשאיר יותר לגרמין את שוק הספורט הענק. היא הכריזה הכרזה משמעותית בהשקת אפל ווטש אולטרה המיועד לספורטאים, עם גוף טיטניום וזכוכית עמידה, מסך גדול ומרובע, כפתור בולט להתחלת אימונים וזמן סוללה ארוך". למרות שזמן הסוללה שלו לא מצליח להתחרות בזה של המוצלחים שבשעוני הספורט הייעודיים, הוא ללא ספק חדר לשוק בעוצמה, עם היכולות המגוונות שלו כשעון חכם, סלולרי, ועם החיבור לאקו סיסטם של אפל.

אבל הצעד של השקת האפל ווטש אולטרה עם קריצה ברורה לאיירונמנים, טריאתלטים וספורטאי ריצות ואנדיוראנס ארוכים לא היה שלם ללא היכולת הדו כיוונית של האימונים המובנים. היה ברור שכדי לפנות לקהל של ספורטאים שמתאמנים עם מאמנים, באמצעות תוכנות אימון ייעודיות כגון TP, התכונה הזו תצטרך להתמך. כעת, התקדמנו עוד צעד שנותן למתאמנים רציניים את האפשרות להתאמן טוב יותר גם עם האפל ווטש.

למידע נוסף על תוכנית האימון האישי מרחוק של ראנפאנל לחצו פה.

הצטרפו לרצים בקבוצת ווצאפ שקטה: הצטרפו לקבוצות ראנפאנל