כשסוף סוף הסתדר לנו לבחון משקפיים של אוקלי שמחתי מאוד. אחרי שיש לנו עשרות מבחני משקפי שמש (פה) מכמות גדולה של יצרנים שפונים לספורטאים בישראל, רציתי מאוד להכיר את המוצרים שלהם מקרוב. המוניטין בשמים וכך גם הציפיות. קיבלתי את דגם הרדאר Radar EV ועליו עדשות ה  Prizm P, במחיר של 750 שקלים- ויצאתי לרוץ, לרכוב, ולנהוג…

מאת: גיא חלמיש

על אוקלי Oakly

אוקלי היא חלק מחברת הענק האיטלקית לקסוטיקה שעומדת מאחורי רוב מותגי המשקפיים המובילים בעולם, בד”כ עבור מותגי לאקשרי שונים (בעיקר באופנה-  דולצ’ה וגבאנה, שאנל, פראדה, בולגרי…וכו’) והצליחה להישאר בצל המותגים האלה תקופה ארוכה. אוקלי עצמה לא החלה בלקסוטיקה אלא הוקמה על ידי ג’ים ג’נארד ב 1975 עם מוצרים לאופנועני מוטוקרוס ורק ב 1984 החלה לייצר משקפי שמש. ב 1986 פרצה לתודעה ונצרבה בתמונות ההיסטוריות של עולם האופניים כשגרג למונד זכה איתה בטור דה פראנס. 

היא נרכשה על ידי לקסוטיקה ב 2007, יש לה מעל 850 פטנטים, ויש לה אפיל ספורטיבי ומיקום מוביל בעולם משקפי הספורט. 

משקפי אוקלי

על דגם ה Radar EV Advancer – תאור היצרן

כשמחפשים ברשת רואים בעיקר את דגם ה-EV, שאומרים עליו שהגדילו בו את הכיסוי בחלק העליון של המשקפיים. ה Advancer הוא פיתוח של אלמנט הרחקה לאפון: בלחיצה עליו אפשר להרחיק את המשקפיים מהפנים שלכם. כך יש בהם שני מצבים: אחד במצב כיסוי קרוב, והשני במצב כיסוי מאוורר ורחוק יותר להפחתת אדים. המבחן היה בקיץ, אז עניין האדים לא נבחן, אבל זה בהחלט מרחיק מעט את המשקף (5מ”מ) וללא ספק מאפשר לאוויר לחדור יותר. החסרון במצב המורחק הוא רמת נוחות שיורדת מעט וכיסוי פחות הדוק, כך שאני לא חושב שאשתמש בזה אלא אם אהיה חייב עקב הצטברות אדים. 

אחיזה מעולה- גם כשעושים פוזות למצלמה!

מתחילים עם הנרתיק

מדובר לא בנרתיק כי עם בהתקן הגנה על המשקפיים מפני הפגזה אטומית… הוא מסיבי, עבה, קצת כבד, ונסגר בקליק מטורף עם קליק חזק ביותר כמו קונכיה שלא הולכת לוותר על הפנינה שלה…  המשקף מתיישב שם קצת בדיוק מסביב למידות שלו אז אי אפשר לטעות ולשים אותו הפוך או לזרוק אותו ללא תשומת לב קטנה אל הקופסה.

קונכיה שלא תוותר על הפנינה!

עדשות – אופטיקה

העדשות שהגיעו עם המשקף הפריזם של אוקלי (Prizm) היו כהות בצבע אפור, נייטראלי יחסית מצבעים, אם כי הורגשה נגיעת חום עדינה שדווקא נתנה טאצ’ מאוד נעים להכל. הפריזם זו טכנולוגית העדשות של החברה, שמיועדת לדייק את הקונטרסט והטיפול בצבעים לשימושים שונים. לא כל עדשות ה Prizm הן מקטבות, אבל לכולן יש אפקט מסוים של הוצאת בוהק וקיטוב שמושג באמצעות כיסוי המראה העדין שלהן. 

משקפי ריצה

הן כהות מאוד. הנתונים הרשמיים: העברת 11% מהאור לא מרמזים על מידת הכהות האמיתית- זה הרגיש לי פחות. הם מיועדות לתאורה מאוד בהירה, ומספקות קוטרסט חזק. כל ספורטאי צריך את הזוג הזה, לימים הכי בהירים, הכי מסנוורים, שבהם רוצים הגנה מקסימלית וסינון משמעותי. החסרון הוא כמובן שבמצבי אור וצל, בתאורה קצת פחות חזקה, הם כהים מדי. אימון ביום שמשי מאוד, אבל כניסה לתוך סבך “מערות קני במבוק” בירקון הביאה אותי לפתע לסביבה חשוכה ושם הם היו כהות מדי. בחורף זה גם יתאים פחות. 

החוויה של העדשות- לא במפתיע מעולה. אני מאוד בררן באיכות האופטיקה שלי, ומבחין בהבדלים משמעותיים גם בין רמות מחיר שונות של מותגים טובים. עם המבחן הזה הגיע עוד אוקלי אחד, ורמת העדשות שלו לא היתה ברמה של העדשות האלה. יש לי גם רודי פרוג’קט עם עדשה מקטבת איכותית ויקרה לנהיגה בעיקר- והמשקפיים של אוקלי נתנו שם פייט חזק מאוד להעדפה מה לשים על העיניים. זה אומר הרבה. איכות הצבעים מעולה, הקונטרסט מצוין. את המשקפיים האלה אעביר לודים לאחר המבחן, כדי לראות איך הוא מרגיש את הפער מזיופי האוקלי שהוא נוטה לקנות בסין (לכתבה “וויכוח המשקפיים” שלי ושל ודים לחצו פה). לדעתי- יהיה לו בלתי אפשרי לחזור לאחור. 

משקפי Oakly

פתרונות אופטיים

הגישה של אוקלי היא לא לספק קליפונים. הם עובדים רק עם מרשם שנכנס לתוך המסגרת, ובכך יש חסרון מסוים. היתרון של קליפון הוא בכך שזה פתרון זול יחסית שיכול לעבור בין כמה זוגות. החסרון שלו הוא שזה באמת פחות אלגנטי, מוסיף משקל, תופס יותר אדים כנראה ועוד. 

אחיזה והתאמה אישית

שני חלקי הכותרת פה מקבלים מענה שונה. נתחיל באחיזה- היא אולטימטיבית, עד כדי כמעט חזקה מדי.

הידיות, ארוכות יחסית וגמישות, והמבנה המעוגל והגמיש אוחז את הגולגולת הייטב- הידיות נצמדות לרכות בזכות גמישות המבנה, ולא משחררות. הכיסוי שלהם עשוי גומי נדבק ואפקטיבי. הן יוצאות מהמשקף בזווית רחבה רחוקה שלא פוגעת בשדה הראייה, ואז יש להן עיצוב גל כזה, שמייצר שטח מגע גדול יותר מהרכות לכיוון העורף. אין להן יכולת התאמה אישית שמשנה צורה, והן די עבות. יש טענות פה ושם ברשת על האורך שלהן שלא מתאים לחלק מהקסדות אולם אני לא נתקלתי בבעיה מול הקסדות שלי. 

גם האפון גדול ואוחז בחלק הקדמי- נקודת המגע שם כוללת גם את המסגרת עצמה וגם את חלק הגומי, וביחד שטח המגע לא קטן. בקיצור- קשה לשפר אחיזה מהרמה הזו. לי יש ראש צר יחסית וקטן והרגשתי שזה זוג העדשות האוחז ביותר שבחנתי אי פעם. לכל ספורט אגרסיבי, מטרטר, ומעיף משקפיים- אלה משקפיים מעולים. 

החיסרון- זה בטוח ירגיש לחלק מהאנשים חזק מדי, קצת מעיק. קשה לייצר אחיזה כזו, לספורט אקסטרים, מבלי לשלם מעט בכך שאתם מרגישים את המשקפיים כל האימון. 

אוקלי

מבט על

כיסוי מצוין

הכיסוי מצוין. העדשות מכסות את כל טווח הראייה. בריצה זו פחות בעיה בד”כ אבל ברכיבת אופניים הבעיה היא בד”כ בחלק העליון, אולם פה הוא מכוסה, ואפשר לרכוב בכיף בפורמט נג”ש נמוך ולהביט “דרך הגבות”- תקבלו הגנה גם בפוזיציה הזו. עם הכהות ואיכות הצבעים- הרגשתי נפלא, מוגן, והעיניים שלי לא התעייפו מרוח ושמש גם ברכיבות ארוכות. 

סיכום- אוקלי רדאר EV Advancer

אוקלי במבחן הראשון שלי שלה, לא אכזבה אותי- זה זוג שנכנס לקטגורית העילית ובה קבוצה של המשקפיים המעולים ביותר שבחנתי אי פעם. זה לא אומר שהדגם הזה ספציפית מתאים לכל אחד, זה תמיד אישי: אם יש לכם פנים צרות, ואתם אוהבים אחיזה חזקה של המשקף את הפנים, זה הדגם בשבילכם. אם הפנים שלכם רחבות ואתם אוהבים להיות עם אבל להרגיש בלי- יש סיכוי שעדיף לחפש דגם פחות אוחז ודומיננטי על הפנים מאלה.

במבחן הפעם קיבלנו דגם עם עדשות מעולות לימים הכי בהירים של הקיץ הישראלי- מאוד רלבנטי לתקופה הקרובה. העדשות בדגם הזה הצטיינו, ואף היו טובות ברמה מורגשת מהעדשות של דגם אחר שנכנס אלינו למבחן מאותו מותג (ללמדכם שיש משמעות לרמות מחיר שונות ודגמים שונים – כל מוצר והסיפור שלו). אם תרצו דגם שמתאים לכניסה ויציאה מהצל בחרו עדשה אחרת, בהירה יותר (בד”כ בצבעים מעט יותר אדמדמים).  אם תרצו דגם לספורט אינטנסיבי, אקסטרימי, עם אחיזה חזקה, כיסוי והגנה באור בוהק- הדגם הזה מצוין לכך.


אוהבים את התוכן שלנו? הצטרפו לניוזלטר! רק פעם בשבוע- לא מציק ומעניין במיוחד על ריצה:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים