החיבור שלי עם ה-SpeedMax Plus של חברת Nathan התחיל בהימור. אם זה עובד לכוכבים הגדולים, אין סיבה שלי זה לא. הזמנתי את הבקבוק יד בלי למדוד או להסתכל, מאז דרכנו לא נפרדו.

מאת: עדן מאירוביץ’
צילמה: גילי חכמון

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

הכירו את Nathan

Nathan היא חברה אמריקאית שייעודה העיקרית הוא פתרונות לתזונה בריצה: מוצרי שתייה ומנשאי מים, ווסטים, פלסקים, חגורות ועוד. בין ספורטאי החסות של Nathan אפשר למצוא את כל ענקי הריצה האמריקאים באולטרה מרתון, כולל Jim Walmsley, שזכה בפרס ultra-runner of the year – 2017 ומשתמש בדיוק באותו מוצר שאנו סוקרים בכתבה הזאת.

בקבוק

Speedmax plus handheld flask

ה-Speedmax הוא מהדור החדש של החברה לבקבוקים אשר מיועדים להחזקה ביד בזמן הריצה (handheld, כמו שהאמריקאים קוראים להם) והוא מספק פתרון פשוט וקל לתפעול לכל הריצות בטווחים הקצרים והבינוניים. אפילו בריצות הארוכות טווח, יש מי שמעדיף להשתמש בזוג בקבוקים, או למלא לאורך הדרך. בדור הזה של הבקבוק, בניגוד לדור הקודם, פיית הבקבוק ופתח מילוי המים גדלו ונוסף כיס חיצוני לשליפה מהירה של ציוד בזמן הריצה.

היבואנית לישראל היא דאא והמוצר הכי קרוב לדגם הזה שראיתי אצלה הוא בגרסה תרמית: Nathan SpeedDraw Plus Insulated שעולה 175 ש”ח ונפחו 535מ”ל. פה במבחן גרסה מעט אחרת בנפח מעט גדול יותר וללא הבידוד התרמי.

בקבוק

תפעול הבקבוק

מערכת השתייה מורכבת מבקבוק פלסטיק המכיל 650מ”ל ומוחזק על ידי בד רשת, אותו ניתן להפריד אם רוצים לכבס. הוא מתלבש על היד, את הבד ניתן להדק באמצעות רצועה ואבזם המחוברים אליו, על מנת לחזק את האחיזה של היד בבקבוק.

בקבוק ידבחלקו הקידמי של הבקבוק ישנם שני תאים מבד מתרחב. התא הפנימי, המצויד בריצרץ’ לפתיחה מהירה ונוחה, הוא התא הגדול מבין השניים ובו ניתן לאחסן את מרבית הציוד. בתא עצמו יש חלוקה פנימית, כך שניתן להפריד בין החפצים בתוך התא. בנוסף, ישנו תא חיצוני המאשר שליפה מהירה של ציוד בזמן הריצה. תאים אלו יכולים להכין פריטים כגון פלאפון, מפתחות, ג’לים או כל ציוד בסדר גודל דומה. הנה רשימה של פריטים שהצלחתי להכניס ביחד לתוך תאים אלו: אייפון 7 (ללא כיסוי), מפתח, תמרים (4-5), ג’ל וכסף – כל מה שצריך לריצה מכובדת…

פיית הבקבוק רחבה מאוד וקלה לשתייה במשך הריצה. בנוסף, פתח המילוי של הבקבוק רחב מאוד ומתברג בצורה מהירה החוצה, דבר אשר מקל במילוי מים והוספה של אבקות שונות תוך כדי הריצה עצמה או בניקוי הבקבוק.

nathan

יתרונות

קודם כל, היתרון הגדול ביותר של בקבוק זה היא הפשטות שלו. בניגוד למילוי פלסקים וארגון ווסט לקראת הריצה (שלפחות לי, התהליך לוקח מספר רב של דקות), עם המוצר הזה אין יותר מדי התעסקות: פשוט למלא מים, לשים על היד ולהתחיל לרוץ. בנוסף, בגלל גודלו הקטן (יחסית לווסט), האחסון לא תופס מקום, והבקבוק הוא פתרון מעולה כאשר מטיילים או טסים לחו”ל ובכל זאת מתכננים להמשיך לרוץ.

speedmax

דבר נוסף שאהבתי בבקבוק הוא השסתום בפייה, הדרך היחידה היא להוציא נוזלים היא באמצעות לחיצה קלה על הבקבוק או שאיפה של נוזל באמצעות הפה. כאשר שוכחים את הפקק פתוח, מים לא בורחים החוצה ותאורטית, אפשר לא לסגור את הפקק לאורך כל הריצה.

בקבוק יד

חסרונות

היות וסוחבים את המשקל של הנייד והמים (משקל של 650 מ”ל נוזל + המוצר עצמו והסמארטפון יתקרב לקילו ביחד!) – זה יכול להפריע ולהרתיע חלק מהאנשים אשר מתעניינים במוצר. נוצר חוסר איזון בריצה כאשר צד אחד של חלק הגוף העליון מפצה על נשיאת המשקל הזה, אך אני חייב לציין שלפחות לי, העניין לא הפריע ולא הרגשתי כי הדבר פוגע לי בריצה או בהנאה ממנה.

בקבוק

אישית, אני רץ בכל הריצות שלי עם מוזיקה. לאלו מאיתנו שלא עושים זאת, בשלב מסוים לאחר שתיית כמות מסוימת של נוזלים, מתחיל רעש של שקשוק המים בתוך הבקבוק. לא בטוח שרעש זה יפריע לכל אחד, אך זה כן דבר שיש לקחת בחשבון אם אתם רצים ללא אזניות.

בקבוקדבר נוסף שיוכל להפריע לחלק מהרצים, הוא שתייה מהבקבוק כאשר כמות המים מועטה. במצב זה צריך להטות את הבקבוק טיפה כלפי מעלה, בתנועה שהיא פחות טבעית ויכולה להציק לחלק מהאנשים. גם כאן, שוב, מצאתי שהדבר לא מפריע לי אישית שאני משתמש בבקבוק בזמן הריצה.

הבקבוק

סיכום – נתנו אחלה מוצר נתן

ה-Speedmax plus handheld flask הוא פתרון מעולה לריצות הקצרות ולחלק מאיתנו אפילו לריצות הארוכות יותר. תפעול הבקבוק בזמן הריצה וההכנה שלו לקראת הריצה פשוטים ואינם לוקחים זמן רב ולכן השימוש בו בריצה במשך השבוע הוא מאוד נוח.

הכיסים הקדמיים מהווים פתרון מעולה לאחסון כמעט לכל הדברים אותם צריך בריצות וניתן להגיד כי מקבלים תמורה מלאה למחיר אותו משלמים. מי שמפריע לו להחזיק ביד את המשקל וחוסר האיזון יעדיף את פתרונות המותן (אחד מעולה כזה נבחן גם הוא ב RUNPANEL פה) ומי שזה לא מפריע לו – יאהב את הפתרון המינימליסטי והיעיל הזה.

מאת: עדן מאירוביץ’
צילמה: גילי חכמון

עדן הוא סטודנט להנדסת מכונות בבאר שבע. המוטו שלו: “אם על ההר יש שביל אפשר לרוץ בו, וגם אם אין אפשר” ואתו הוא מבלה סביב ה 100 ק”מ בשבוע ומתחבר חזק לעולם האולטרה מרתון. כשהוא לא בבאר שבע הוא מבלה על הסינגלים (Trails) הביתיים בהם גדל: בהרי ירושלים ליד ביתו בשורש – גן עדן לחובבי עליות וריצה טכנית.