אז ביליתי חודש עם נעל התחרות הקיצונית של און, שפותחה עם קרבון בסוליה, ומשקל מדהים של 215 גרם. איך זה מרגיש לרוץ עם נעל שתוכננה לארבעה מרתונים בלבד?
קלאודבום אקו 3 בנקודות
- ייעוד: נעל תחרות מובהקת וקלה במיוחד לרצים יעילים
- רמת שיכוך: בינונית-נמוכה
- ניטראלית
- רוקר מודגש לגלגול קדימה
- סוליה: 37-28 מ”מ
- דרופ: 9 מ”מ
- משקל: 215 גרם
- מחיר: 1390 ש״ח, ולחברי מועדון: 1180
- לקניה באתר ING Sports
נעל תחרות ל- 4 מרתונים (כ- 170 ק”מ)
המאפיין העיקרי של האון קלאודבום אקו 3 (כן זה שם ארוך) הוא משקל נמוך וייעוד תחרותי, כאשר הדור השלישי – דגם המבחן הנוכחי משתמש בחומר הידוע PEBAX. זה קצף הסוליה החדש המקפיץ של רבים מהדגמים המובילים התחרותיים בשוק. השימוש בו מוכל בתוך השם הממותג של און לחומר הסוליה – Helion HP hyperfoam. בנוסף יש פה לוחית קרבון מלאה לכל האורך. הדבר המדהים למדי הוא ההמלצה של און להשתמש בה לארבעה מרתונים בלבד. זו לא נעל אימונים ליום יום והיא לא תוכננה ככזו, ואון מסבירים שגם מעבר למרחק הזה ניתן לרוץ, אבל החזר האנרגיה יכול לרדת מעט.
הצטרפו לניוזלטר – פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל: הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
עיצוב
און קצת משנה את הקו המינימליסטי שלה ואנחנו מתחילים לראות עיצובים הרבה יותר מוחצנים ממה שראינו אצלה בעבר. הנעל הזו משלבת את הקו הנקי, עם לבן יפה ומינימליסטי, אבל מכניסה אליו קצת יותר בולטות עם נגיעות כתומות, את לוגו ה O שנראה כמו Q הענק בצד אחד, וכיתוב גדול של On Running. היא יפה, ומגניבה. אם כי אני מודה שהכתום הזה חייב אותי להתאמץ קצת בהתאמת צבעי הביגוד לנעליים.
משקל
המשקל מאוד חשוב ב On Cloudboon Echo 3. הוא נמוך מאוד, וזה כיף גדול! למשקל הנעל יש השפעה די משמעותית על העלות האנרגטית של הריצה. מחקר אחד מצא שעל כל עליה של 100 גרם במשקל הנעל יש עליה של אחוז אחד בצריכת החמצן ואצל רצי עלית זה יכול להיות מתורגם לכמעט דקה במרתון מלא! אבל עזבו רצי עלית – אנחנו לא כאלה, ועדיין, התחושה מורגשת והקלילות מאוד מהנה.
הערוץ של ראנפאנל בווצאפ – כנסו:
אני חייב להודות שלאורך ההתפתחות שלי כבוחן נעליים שעברו תחתיו הרבה נעליים, הסובלנות שלי לנעליים ששוקלות מעל 260 גרם, במיוחד בכביש, פחתה. בשטח זה יחסית מתקבל אבל בכביש? המשקל צריך להיות נמוך. אני שוקל 67 קילו, רץ קל, ונעליים גדולות וכבדות פשוט מעיקות עליי. לצערי יש הרבה זוגות נעליים שם בחוץ במשקלים הנושקים ל-300 גרם שאולי מתאימות לרצים גדולי גוף, ולכאלה ששמים דגש על עמידות וחיי נעל ארוכים.
פה יש לנו את הקצה ההפוך של הסקאלה: נעל תחרות קלילה שואפת ל-215 גרם. לכל גרם שנחסך יש משמעות וכמות האנרגיה הנחסכת היא גדולה. יעילות הריצה משתפרת ואתם מרגישים קלילים ומהירים. בעבר ההשפעה של הורדת משקל יצרה פחות סוליה, פחות שיכוך ופחות קפיציות לתמיכה בניתור, אבל היום עם הטכנולוגיות של הסוליות המגיבות והקרבון זה כבר לא המקרה.
התחושה בגפה העליונה
זו חוויה שאינה דומה לנעליים מורגשות שעוטפות אותך עם הרבה ריפוד. הגפה העליונה בקלאודבום אקו 3 מספקת תחכום שנותן אחיזה בנקודות כמעט בלתי מורגשות. כאילו הנעל נמצאת שם, נאחזת בנקודות מפתח אסטרטגיות ברגל, אבל לא נדבקת אליה ולא מאוד מורגשת.
הנעל לא זזה בצורה לא נשלטת מצד אחד, אבל גם לא צמודה ומעיקה. יש פה קסם המאפשר לנעל להיות אפקטיבית תחת הרץ בצורה יעילה, עם תחושת גפה מינימליסטית ובלתי מורגשת. המשקל הנמוך והמינימליזם של הגפה משתלבים יפה עם תחושה קלילה. הדקיקות של הגפה מייצרת נידוף מקסימלי ורואים שזו נעל מתאימה למזג אוויר ישראלי, ולגרביים איכותיות שישלימו אותה. יחד עם זאת אומר פה שמי שאוהב שהנעל חובקת לו את כף הרגל בצורה מורגשת וחזקה לאורך כל הרגל יחוש את המינימליזם בחומרי הריפוד, שבנעליים אחרות ממלאים חללים. הנעל לא מייצרת תחושה הדוקה במיוחד, לי זה מרגיש מצוין.
קופסת האצבעות
החלק הקדמי מפתיע באווריריות וברוחב שהוא נותן לאצבעות. זו נעל שמתאימה לבעלי רגליים צרות אבל לאלה שיש להם כפות רגליים כאלה היא תרגיש נעימה ולא מגבילה. גם בזה יש שיפור מורגש מהדור הראשון שבחנתי והאצבעות היו חופשיות יחסית. גובה מעטפת הקרסול נמוך, דבר שאני מאוד אוהב – כיוון שגובה גבוה נוגע לי בעצם הבולטת מעל הקרסול. המינימליזם של כל חלק העליון גורמת לכך שכמעט לא מרגישים אותו. כאילו הסוליה הקפיצית הזו קיבלה שידוך קסם שקוף לרגל שלך והשאר קורה מעצמו. לא מעיק ולא מורגש, כמעט ולא נמצא שם.
מערכת השריכה והלשון
החורים בקלאודבום אקו 3 שונים מרוב אלה שאתם מכירים בנעליים אחרות: הם הוסיפו עוד כמה חורים שמאפשרים לשרוך בצורות מגוונות למדי. הנעל מאפשרת בכך לדייק באופן האישי שלכם את נקודות המתיחה של השרוכים אל מול הגפה.
בקלאודבום אקו 3 כמו באון רבות אחרות, יש שרוך שהוא כמעט מיתר דקיק מאוד. אין לו שום רכות או אלסטיות. חורי השרוך בצדדים מאפשרים לו להחליק בקלות, ואינם מייצרים חיכוך רב. זה אומר שההידוק מחייב קצת תשומת לב ומעבר מהחלק הקדמי אחורה, עם שמירה על המתח בכל שלב ומעבר לצמד החורים הבא. צריך למתוח אותו לכל האורך כדי להגיע מתוח לנקודת הקשירה. גם הלשון דקיקה ביותר, אבל יושבת במקומה בצורה אפקטיבית ולא זזה. הקשירה קדמית יחסית – שוב חלק מהאופי של הנעל הזו שנזהר מלהגביל תנועה או להציק בקרסול. זאת אומרת שהקשר הוא יותר קדמי לכיוון האצבעות מנעליים אחרות. זה עניין מאוד אישי – אני ממש אוהב את זה.
גמישות מול יציבות בקלאודבום אקו 3
לעומת נעלי תחרות אחרות מהדור החדש, שהן לא פעם מאוד רכות וגבוהות, הנעליים האלו יחסית יציבות בנחיתה. בגלל הרכות שמרגישים בסוליה בהליכה, היציבות שלהן הפתיעה אותי ולא הרגשתי איתן שום אתגר מבחינה זו. הן אולי קצת פחות יציבות ביחס לנעלי אימונים שאינן לתחרות, וגם ביחס לאון קלאודמונסטר הייפר – התחרותית לריצות ארוכות של און. אבל למרות שזאת כרית-מקפצה המיועדת להגיע אל הקרקע ולגעת בה בזמן הקצר ביותר האפשרי, הן נעימות מאוד ולא מרגישות כמו נעל שמזיזה לכם את הרגל לכיוונים לא רצוניים.
סוליה ושיכוך של קלאודבום אקו 3
תחושת הנחיתה רכה וקפיצית יחסית אבל לא מאוד רכה ומאוד קפיצית כמו שאולי רואים בסופר-שוס מהדור הנוכחי. אהבתי את העובדה שהיא הרבה יותר ברורה ונשלטת מהקלאודבום אקו דור ראשון ופחות שוקעת ממנה. און ידועה בהעדפה של שיכוך נשלט וקשה יותר מאשר הרכות המוגזמת שניתן להתקל בה בשוק. הקרבון מייצב את המערכת ומוסיף דרגת שליטה כך שאתם לא בהתמודדות עם החזרי אנרגיה לכל הכיוונים – אלא נעים קדימה ביעילות. השילוב בין רכות הסוליה לבין תפקוד הקרבון ומניעת שקיעה מיותרת בנחיתה אל תוך הסוליה, עובד מצוין.
אני לא זקוק לרכות מוגזמת, ואומר מעבר לכך – אני לא אוהב אותה! ואני מרגיש בנוח עם הנעל הזו גם בריצות האיטיות יותר ובקצב 5:30-6:00 ולא רק במהירויות הגבוהות. לא בחנתי אותה בריצות ארוכות מאוד, ורוב הריצות שלי הן עד 10 ק”מ. כתוצאה מהבדל בספיגה מנעליים גבוהות אחרות חלק מהמבחנים בעולם ממליצים עליה לריצות מהירות יחסית ולמרחקי 5-21 ופחות למרתון שם הצפייה לסוליה שתמשיך לפנק גם כשהקילומטרים עולים לכיוון ה40. און עצמה דווקא מייעדת אותה גם למרתון תחרותי ולדעתי זה בעיקר עניין של העדפה אישית.
הליכה? אפשרי אבל…
כמו כל שורת נעלי התחרות המודרניות גם בקלאודבום אקו 3 יש את לוחית הקרבון בתוך הסוליה. המטרה היא לייצב את הקצף הרך יחסית שעוטף אותה בסוליה, וגם לייצר מעין קפיץ נדרך שמוסיף אנרגיה ורספונסיביות. המבנה של הקרבון הוא עם רוקר מודגש- רוקר זה מבנה קמור כאשר החלק הקרוב לכריות כף הרגל הוא החלק הנמוך ביותר ואילו אזורי האצבעות והעקב מורמים למעלה (דמיינו כפית במבט צד). המשמעות היא שלהליכה הנעל הזאת לא ממש נוחה משום שהעקב פוגש את הקרקע בנקודה נמוכה ואז צריך להתגבר על אותו חלק קמור כדי להגיע לאצבעות. הליכה שונה מריצה בכך שאנחנו בד”כ מתחילים בעקב ומתקדמים לאורך הרגל קדימה, ולכן גישה חסרת רוקר כזה תהייה הרבה יותר נוחה בהליכה.
למי מתאימה און קלאודבום אקו 3?
זו נעל יקרה, קלה במיוחד, תחרותית, שאינה עוד נעל סטנדרטית – היא לתחרות בלבד. לכן יקנו אותה בעיקר אנשים שהתאור הבא מתאים להם:
- אתם מתאמנים לאירוע מטרה – כל האנרגיות והתקציבים שלכם מכוונים אליו. הקילומטרים השבועיים נערמים לעשרות בשבוע, זה בפוקוס שלכם. אתם מכוונים וממש רוצים להפציץ. אתם מוכנים להשקיע בנעל קלילה, קרובה ל200 גרם בלבד שתקדם את המטרה הזו ומוכנים לשמור אותה רק למירוצים.
- מבחינה פיזית – אתם רצים יעילים, צרי כף רגל, ובעלי משקל נמוך וריצה יעילה. הנחיתה שלכם קצרה ומהירה עם מעט זמן מגע על הקרקע (וכ-180 צעדים לדקה). הנחיתה שלכם היא נחיתת מרכז או קדמית.
- מבחינת ההעדפות שלכם – אתם לא אוהבים את הנעליים התחרותיות בעלות הסוליות הכי גבוהות ורכות ולא מחפשים ריצה על טרמפולינה קטנה אלא נעל שתגיב לתנועה שלכם בצורה מדויקת וחדה יותר.
- אתם לא מתעניינים בעמידות לטווח ארוך – זו נעל למרתון המטרה שלכם ולשלוש ארבע תחרויות ההכנה אליו. לא יותר.
יתרונות
- מהירות
- משקל
- אוורור
- עיצוב
- בלתי מורגשת
חסרונות
- ייעוד מוגבל (תחרות?)
- מחיר
- מגבלת ק”מ
מאת גיא חלמיש,
בהצלחה בשיא הבא!
הגיבו על הכתבה! לחצו לתגובות באינסטגרם של ראנפאנל, ואפשר גם להגיב בעמוד הפייסבוק שלנו