הרוב המכריע של הספורטאים, מאזינים למוזיקה במהלך האימון שלהם – בשביל הדרייב והמוטיבציה ולא פחות חשוב, בשביל הכיף. לקחנו לריצת מבחן את אוזניות Aeropex של חברת Aftershokz שהן מיוחדות מאוד בכך ששומעים דרך העצם ברכות ולא דרך האוזניים!

הולכת עצם: איך זה עובד?

כולנו שומעים צלילים באמצעות עור התוף שלנו (גלי קול המועברים באוויר) וגם דרך העצמות שלנו. רוב הצלילים שאנחנו שומעים נשמעים בעזרת עור התוף שממיר את גלי הקול לרעידות ומעביר אותם אל האוזן הפנימית. עם זאת, במקרים מסוימים הרעידות נשמעות ישירות על ידי האוזן הפנימית. בכך הן עוקפת למעשה את עור התוף שלנו, זוהי הולכת עצם. 

לפני שממשיכים – נרשמים:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מכשירי הולכת העצם כמו האוזניות שלקחנו לסקירה ממלאים למעשה את תפקיד עור התוף שלנו. מכשירים אלה מפענחים גלי קול וממירים אותם לרעידות אותן ניתן לקלוט כך שעור התוף לעולם לא יהיה מעורב. ה”צליל” מגיע לאוזניים דרך העצמות והעור. הידעתם? בטהובן, שהיה חירש כמעט לחלוטין, הוא זה שגילה את הולכת העצם כשמצא דרך לשמוע את צליל הפסנתר בעזרת עצם הלסת שלו. 

אוזניות הולכת עצם

כרטיס ביקור Aftershokz Aeropex

  • דגם: AS800 עם 
  • משקל: 26 גר’
  • קישוריות: Bluetooth v5.0 (טווח 10 מ’)
  • סוללה: שעתיים לטעינה, עד 8 שעות בנגינה, עד 10 ימים בהמתנה
  • עמידות: תקן IP67
  • מחיר: 665 – 869 ש”ח
 הצטרפו לתוכנית ראנפאנל אימון ריצה אישי!

דייט ראשון

האוזניות מגיעות בקופסת קרטון עם שני כבלי טעינה, נרתיק סיליקון קטן ואטמי אוזניים. כאשר מרכיבים את האוזניות על הראש ומפעילים מוזיקה המחשבה הראשונה היא: “איך הם עושים את זה?”. תחושה של קסם, אין שום דבר באוזניים, או אפילו עליהן – כך זה מרגיש, ועדיין שומעים מוזיקה. ברגע שמתרגלים לעובדה שהעסק עובד מתחילים להבין שהאוזניים בעצם פתוחות לגמרי ועדיין אפשר לשמוע את הסביבה יחד עם המוזיקה. בניגוד לאוזניות רגילות, כאן הסובבים לא שומעים כמעט כלום. רק כאשר מעלים את הווליום לרמה ממש גבוהה ניתן לשמוע מבחוץ זמזום קל.

האוזניות של Aftershokz חייבות מגע טוב עם הרקות על מנת להעביר את הצלילים ישר לעצמות. קשת האוזניות עשויה מטיטניום ומצופה סיליקון. היא מאוד גמישה מחד וחזקה מאידך. הרמקולים של האוזניות יושבים בקדמת הטראגוס על הראש ולמרות שאין בעצם שום דבר שמחזיק אותם שם, המבנה של האוזניות והקשת ממקמים אותם בדיוק במקום בו הם צריכים להיות. איכות הסאונד וטיבו משתנים במקצת כאשר מזיזים את הרמקולים. אבל ברגע שעוזבים אותם ונותנים להם לתפוס את מקומם לבד, הם תמיד מסתדרים במקום בו איכות הסאונד היא האופטימלית. 

ריצת מבחן אוזניות

בריצה

הפעלת האוזניות מתבצעת דרך כפתור ה”+” של הווליום ומיד עם ההפעלה נשמע קול נשי (החברה נתנה לה את השם Audrey, בהשראת Siri, Alexa וחברותיהן). החיבור של האוזניות לטלפון או לשעון עם יכולות BT הוא מעט יותר מסובך מאשר באוזניות אחרות. עם שעון של גרמין לפעמים אני נאלץ לבצע ניסיון חיבור חוזר, כי בפעם הראשונה הוא לא צלח. בטלפון ניתן לראות את רמת הטעינה של סוללת האוזניות באחוזים. גם Audrey מדווחת על שלוש רמות טעינה.

לאוזניות יש בסך הכל שלושה כפתורים – שני כפתורי ווליום מאחורי אוזן ימין וכפתור מולטיפונקציונלי על הרמקול באוזן שמאל. תפעול Aeropex מאוד דומה לאוזניות אלחוטיות אחרות והוא די פשוט ואינטואיטיבי. הכפתורים קצת בולטים ובזמן הריצה אפשר להגיע אליהם בקלות. בזמן הריצה האוזניות יושבות במקום ורק בקפיצות חזקות מרגישים מעט תזוזות של הקשת מאחורי הראש.

כיוון שהאוזניות לא נכנסות לתוך האוזן, יהיה מאתגר לשמוע את המזיקה בזמן הריצה כאשר רצים במקום מאוד רועש. בדיוק בשביל זה בערכת האוזניות מצורפים זוג אטמי אוזניים צבעוניים. בכל מקרה, לא מומלץ להגזים עם הווליום. למרות שהן לא יושבות בתוך האוזן, הן מייצרות רמת רעש בתוך שבלול השמיעה ועלולות “להעלים” צלילים חלשים יותר שיבואו לתוך האוזניים מבחוץ. וצריך להיות מודעים לכך. סוללת האוזניות היא מהגדולות שיש למשפחת Aftershokz ומחזיקה כ-8 שעות. 

מבחן Aftershokz Aeropex

בדיבור

פיצ’ר שימושי של האוזניות הוא האפשרות להשתמש בהן גם בתור דיבורית. לAeropex יש שני מיקרופונים ושניהם ממוקמים על רמקול אוזן ימין. קבלה וסיום שיחה מתבצעים ע”י לחיצה על הכפתור המולטיפונקציונלי וכל השאר – כרגיל באוזניות אלחוטיות. בשיחה נייחת איכות הסאונד מעולה ונקייה. גם הצד השני נהנה מסאונד טוב. אין לAeropex פונקציה לביטול רעשי רוח, כך שאם תרצו לדבר איתם בזמן ריצה או רכיבה, צפו לרעשי רוח ברקע.

איכות הסאונד

אוזניות אלחוטיות היום הן דבר שבשגרה, טכנולוגיית הולכת עצם היא משהו אחר. הטכנולוגיה, אמנם לא חדשה, אבל היא דורשת השקעה גדולה יותר בפיתוח וזה עושה אותה יקרה יותר ונפוצה פחות. אחד האתגרים של הטכנולוגיה הזו היא איכות הסאונד. ברגע שמדובר באוזניות לשמיעת מוזיקה ולא במכשירי שמיעה, העסק מתחיל להסתבך ולהתייקר.

עקב אכילס של הולכת עצם הם התדרים הנמוכים והבאסים. על מנת להעביר אותם חייבים תווך שיכול פיזית לזוז ולנוע בתדר הנמוך. מי שראה פעם איך זזה ו”נושמת” צלחת של רמקול אמיתי כשהיא מעבירה באסים של תופים וכלי הקשה יכול להבין על מה אני מדבר. לעור התוף שלנו יש את היכולת המכאנית הזאת לזוז ולעצם הרבה פחות. 

ההסבר הזה חשוב כשמתחילים לדבר על איכות הסאונד של Aftershokz, מכיוון שהיא מאוד תלויה בסוג המוזיקה ששומעים. אם למשל, מאזינים למוזיקה קלאסית או פודקאסט, האיכות מצויינת. ברגע שעוברים ליותר באסים ותדרים גבוהים (פופ, דאנס, רוק וכו’), האיכות מפסידה לאוזניות אחרות. את הדיון על איכות הסאונד של אוזניות הולכת עצם אפשר לתמצת במשפט אחד. אם איכות הסאונד קריטית עבורכם כנראה שאלו לא האוזניות בשבילכם.

 Aftershokz Aeropex

טעינה, אחסנה וטיפול

האוזניות מגיעות עם שני כבלי טעינה וזה מאוד שימושי. כבל הטעינה הינו מגנטי וברגע שמקרבים אותו למגעי הטעינה של האוזניות, הוא מיד נדבק אליהם. זמן הטעינה לא יעלה על שעתיים ובד”כ יהיה אף פחות מכך.

נתון מעניין נוסף הוא רמת האטימות של האוזניות לאבק ומים. הן מוגדרות כ- IP67, מה שאומר שהן אטומות לגמרי לאבק וחסינות מים עד כדי טבילה לעומק של 1 מטר. שני הנתונים האלה סופר חשובים כאשר מדובר באוזניות ספורט שחשופות לזיעה, מים ולכלוך במהלך הפעילות. אין צורך לחשוש לפגיעה או נזק במגע מזדמן של Aeropex עם מים וניתן אף לשטוף אותם מתחת לברז אחרי פעילות עצימה ובוצית במיוחד. דאגו רק לייבש את מגעי הטעינה לפני החיבור. גם אם שכחתם לייבש, לא קרה כלום. האוזניות מוגנות על ידי מנגנון מיוחד שמונע קצרים על המגעים ברגע שהם רטובים.

סיכום

אין ספק שבמחיר תלת ספרתי בעל קידומת 6 ניתן לקנות היום לא מעט אוזניות ספורט אלחוטיות איכותיות. מה שמייחד את Aeropex של Aftershokz זו עובדה שהאוזניים נשארות פתוחות ואתם עדיין יכולים להיות קשובים למתרחש סביבכם. יש לזה הרבה יתרונות בטיחותיים גם ברכיבה על אופניים וגם בריצה בסביבת אנשים נוספים. נכון שיש וויתור מסוים על איכות הסאונד כשמשתמשים בהולכת עצם, אבל לפעמים זה שווה, כדי להינות מהיתרונות האחרים.

יתרונות

  • לא באוזן
  • גימיק מגניב
  • שמיעת הסביבה

חסרונות

  • איכות סאונד
  • כדי לשמוע טוב צריך אטמי אזניים כדי למנוע הפרעה מהסביבה ואז יתרון שמיעת הסביבה הולך…
מאת: ודים לינצקי
צילום: יוג’ין לויט