בשוטטות ברחבי הרשת ניתן למצוא לא מעט פנינים בעולם החדשנות. אנחנו בפאנל סוג של נברנים, וכל ידיעה חדשה או כזו שסותרת את הקיים, מעניינת אותנו בטירוף. שוטטנו ומצאנו כמה אייטמים מעניינים שאולי יאירו משהו חדש גם בשבילכם – חדשות ריצה מהעולם. 

האם כדאי להשתתף או לארגן תחרות ביום החלפת השעון לשעון קיץ? כיצד תרגול משפר את ביצועי גיד אכילס גם בגיל מבוגר. ועד כמה נעל הדגל של נייק Vaporfly, משפרת את ביצועי רצי העילית? סקרנים? המשיכו לקרוא. בסיום מובטחת הצצה מהמעבדה לחדשנות של NIKE.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ניתן לאמן את גיד אכילס

מחקר חדש שנערך לאחרונה בזוגות של תאומים זהים הגיע למסקנה שניתן לשפר את קשיחות גיד אכילס ע”י תרגילים שונים ובכך לשפר ביצועים ולהקטין סיכוני פציעות. מחקר זה סותר ניסוי שנערך לפני מספר שנים בו הגיעו למסקנה שגיד אכילס הופך לאינרטי, כלומר לא ניתן להקשיחו ולא ניתן להגמישו, מגיל 17 ואילך. 

אנחנו ממליצים: אל תוותר על אימון יומיומי של גיד אכילס, זהו מתכון בדוק לחיזוק הגיד והקטנת הסיכון לפציעות.

לינק למאמר

גיד אכילס חדשות ריצה

מחקר: החלפת שעון קיץ / חורף השפעה על ביצועי רצי מרתון

מחקר אמריקאי מעניין משנת 2021 בחן, ע”י ניתוח תוצאות רצי מרתון בתחרויות רשמיות, האם הביצועים במרתון המתקיים ביום החלפת שעון מקיץ לחורף ולהפך משפיע על התוצאות. מתברר שבמרוצים שהתקיימו ביום ההחלפה לשעון קיץ התוצאות היו גרועות בממוצע של 12 דקות ביחס למרוצים אחרים באותה תקופה. במרוצים שהתקיימו ביום ההחלפה לשעון חורף לא נמצא הבדל בתוצאות ביחס למרוצים אחרים באותה תקופה. ההשערה היא שמעבר להשפעת הזזת המחוגים על השעון הביולוגי, הפסד שעת שינה ביום המעבר לשעון קיץ כנראה גם משפיע. 

אנחנו ממליצים: אם התוצאה חשובה לך, אל תירשם למרוץ המתקיים ביום המעבר משעון חורף לשעון קיץ. ואם אתה מארגן מרוצים, קח זאת בחשבון.

לינק למאמר

שעון קיץ חדשות ריצה

NIKE Vaporfly משפרת ביצועים לרצי עילית ובעיקר לרצות.

מחקר שפורסם לאחרונה במונקו מצביע על שיפור בביצועי רצים ורצות הנועלים את נעלי NIKE Vaporfly. המחקר מנתח תוצאות מרוצים למרחקים של 10 ק״מ, חצי מרתון ומרתון משנת 2012 ועד שנת 2019, כאשר הנעליים עצמם, הושקו ב-2017. המסקנה העיקרית: ביצועי רצות עילית השתפרו ב 1.7% עד 2.3%. ביצועי רצי העילית השתפרו ב 0.6% עד 1.5%. המחקר מפרט את יתרונות הדגם אך אינו מסביר את הפער בין המינים.

אנחנו שואלים: האם תוצאות המחקר תקפות גם לרצים ורצות חובבים? נשמח להתייחסות של מי שכבר קנה.

לינק למאמר

מעבדת החדשנות של חברת NIKE

סרטון קצר מתאר את מעבדת החדשנות של חברת NIKE באורגון ארה”ב. מדהים לראות איך החברה שמה דגש על חדשנות המוצר על בסיס ניתוח הנתונים המצטברים בניסויים מדעיים. שווה ביקור.

לינק למאמר

סיכום

עד כאן להפעם, נשמח לקבל התייחסות והערות לגבי העניין שיש לכם, הקוראים, בחדשות ריצה מסוג זה וכמובן האם יש נושאים נוספים המעניינים אתכם. אנו נתאמץ לחפש, למצוא ולהנגיש אותם מכל רחבי הרשת.

ליקט וערך: דב טיבי