אנדר ארמור עם טכנולוגיית Rush טוענת שהצליחה להחזיר לגוף אנרגיה בעזרת קרני אינפרא אדום ולגרום לכם לשיפור ביצועים ספורטיביים. נשמע לכם מדע בדיוני? יצאנו לבדוק מה עומד מאחורי המדע הכה מסקרן.

קצת היסטוריה

Under Armour נוסדה לפי קצת יותר משני עשורים, על ידי קווין פלאמק, בזמנו שחקן פוטבול בנבחרת של אוניברסיטת מרילנד. הפריצה של החברה הצעירה הגיעה די מהר אחרי עסקה שנעשתה עם וורנר ברדרס בתעשיית הסרטים. עם השנים הצמיחה רק גדלה ומוצריה התחילו להופיע בליגות של כל מערכת ספורט אופיינית לאמריקה צפונית. מפה ועד פתיחת חנויות בכל קניון ענק ביבשת כולה, הדרך הייתה קצרה מאוד. אנדר ארמור צמחו והשקיעו בטכנולוגיות חדשות, גם בתחום המוצר וגם בדיגיטל. הקהל האמריקאי התאהב במותג והשפיעה רבות על צמיחתו. ההצלחה לא נעצרה במערב, ועם פתיחת משרדים בכל מקום אסטרטגי על פני כדור הארץ, גם ישראל נכנסה תחת גל זה, עם 8 חנויות רשמיות ועוד 3 נוספות שיפתחו עד סוף השנה.

Under Armour

צמיחה

אז מה בעצם מסקרן במותג זה, ואיך הוא הצליח לעלות ולעמוד עם כל הגדולים שהיו כאן קודם? יש פה תכנון נכון מרגע הצמיחה והגדרת המוצר שבא לפתור בעיה קיימת. כבר בתחילת דרכו קווין הבין שחולצות כותנה עושות לו חיים קשים בזמן אימון, והחליט לייצר בד מנדף וצמוד גזרה שיתן את המענה לקהל יעד אותו הוא מייצג. הוא העז והצליח לחדור לשוק עם פתרון חדשני. 

גם בתקופה היותר מאוחרת, התעוזה היא זו ששמה כל פעם את החברה צעד אחד קדימה. לא להישען על ליין מצליח ולרכוב רק על זה, אלא ללכת, לחקור ולפרוץ למחוזות חדשים. הנקודה היא לא לירות לכל הכיוונים וכל פעם להתמקד במשהו חדש. עם כניסתה של נייקי לעולם האפליקציות, אנדר ארמור לא נשארה אדישה. חקרה הבינה ורכשה שלוש חברות מתחום הבריאות, הפיטנס והתזונה. מהלכים כאלו מנתבים את היחס ומעמידים סטטוס חדש לחברה. לא רק מותג ביגוד, אלא מותג דיגיטלי החוקר ומיישם על בסיס נתונים שמצטברים דרך המשתמשים.

טכנולוגיית הRush

אחד הפיתוחים היותר מעניינים וגם שנויים במחלוקת הוא – טכנולוגיית Rush. במקרה זה בשנת 2019, אנדר ארמור חברה לחברת סליאנט שמתמחה בטקסטיל חדשני שיודע להפיק קרינה אינפרא אדומה. החיבור הזה הוליד את רש והכניס את הטכנולוגיה לביגוד מקצועי כבר בשנת 2020. 

טכנולוגית רש עוררה לא מעט הרמות גבה בקרב ספורטאים ויצרה לא מעט דיונים בפורומים על אמינות והיתכנות של הדבר. הרי עם משפט מרקטינג מפוצץ של You give it all, we give it back, על בסיס טענה שהבגד מקבל את האנרגיה של האתלט ומקרין חזרה לגוף אנרגיה המשפרת את ביצועיו בצורת אינפרא אדום, ברור שיהיו תגובות מסעירות ברשתות וגם קצת פקפוק באפשרות שזה באמת אמיתי. 

Under Armour RUSH

איך זה עובד

אם נתעמק טיפה מאחורי הקלעים, יש פה תיאוריה מעניינת, מבוססת על מדע, משלבת כמה עולמות בו זמנית. בבד עצמו משולבים מינרלים מיוחדים המוטמעים בתוך הבד או בציפוי שלו. לאוהבי כימיה, פיזיקה ושאר אוהבי מדע למיניהם, להלן המינרלים המצויים בהרכב: 

  • SiO2 – סיליקון דיאוקסיד שנמצא לרוב בקווארצים למינהם.
  • AI2O3 – אלומיניום אוקסיד, מוליך תרמי מאוד נפוץ.
  • TiO2 – טיטניום דיאוקסיד, עם כל התכונות הקשורות לאגירה והקרנת אנרגיה.

כל מרכיב פה אחראי על פעולה ספציפית, ושילוב של מינרלים אלו, בונים מערכת שלמה שיודעת לקבל אנרגיה, לאגור ולהקרין אותה החוצה.

הצטרפו לניוזלטר השבועי שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ההשפעה

התהליך מתחיל כאשר האתלט מתחיל להפיק חום גוף, שזו בעצם אנרגיית חום הנפלטת מהגוף החוצה. הבד יודע לקבל את החום הנפלט מן האתלט ולהמירו לאנרגיה אינפרא אדומה המוקרנת חזרה אל הגוף, ישר לשרירים. אנרגיה זו מרחיבה את תאי הדם ובכך עוזרת לתחלופת חמצן יותר מהירה במערכת השריר. הגדלת התאים נמדדה בתנאי מעבדה, ומדברים על 7-8.4 אחוז גדילה. גדילה זו כמובן מתייחסת לתאי דם ולא לביצועים של האתלט. אותה זרימה מוגדלת מאפשרת לאתלט לתת ביצועים יותר טובים בחוזק, מהירות וכמובן התאוששות. כל גוף ותכונותיו הוא. מעניין!

יש הוכחות למדע

באמת קשה למדוד את רמת ההשפעה של מערכת טכנולוגית זו על שיפור בביצועים לכל אתלט. יש כאלו שישארו סקפטיים על ניסוי שנעשה בטכנולוגית הבד עם גוף האדם. יהיו כאלו שבכלל לא יקשרו את האפקט המדעי של השפעות קרינה אינפרא אדומה להרחבת תאי הדם. אותנו זה ריתק. המחשבה הראשונה שעולה – זה לגמרי מדע בדיוני. הלכנו וצללנו במעמקי הרשת וגילינו לא מעט מחקרים רפואיים ומדעיים בתחום לכל אחד מהשלבים.

  • חמצן בדם או בשפה המקצועית – סטורציה, מאוד ידוע ונגיש. זה כבר מזמן לא שאלה ועם ירידת רמת החמצן בדם, הביצועים הספורטיביים יורדים בהתאם. הדוגמה הטובה לכך היא פעילות בגובה. ככל שאנו נעלה בגובה, כמו טיפוס אלפיני. רמת החמצן בדם תרד והגוף מיד ירגיש בקושי פיזי, מהירותי והתאוששותי. אבל למה ללכת רחוק? המושג VO2 מופיע אצלכם בשעון, והוא בדיוק אותו פרמטר שקשור באופן ישיר לריוויון חמצן בדם.
  • השפעת קרינה על תאי הדם גם כבר ביססה את מעמדה ויש לא מעט מחקרים (בעיקר על חולדות) הוכיחו שקרינה ישירה ברמות גבוהות, מגבירה את זרימת הדם ב-80 אחוז. כמובן שזה לא אותו המקרה עם הבד של אנדר ארמור, אבל תיאורטית זה שם.
  • המרת אנרגיה אחת לשניה כבר מזמן לא סיפור בעולם המדעי – אנרגית חום בעצמה כבר סוג של קרינה.

 

לחצו פה להצטרף לקבוצה הסודית והשקטה שלנו בווטטסאפ:
הצטרפו לקבוצות ראנפאנל

דבר מערכת

לדעתנו, רק הידיעה על סוג זה של טכנולוגיה בבד שאנו לובשים, הייתה גורמת לאפקט פלצבו ומשפרת את הביצועים בלא מעט אחוזים, וחוץ מזה, תודו שזה מרתק ואחלה סיפור לספר לחברים בריצה, אולי הסבר לכך שהשגתם אותם.

את הפריטים עם טכנולוגיה זו, ניתן לראות באתר היבואן.

רוצים להגיב? כנסו לערוץ התגובות של ראנפאנל בטלגרם 

מאת: יוג׳ין לויט