סלומון מציגה טווח רחב של נעליים לדרישות מאוד מגוונות. ודים קיבל למבחן את הסנס-רייד 5 המיועדות למרחקים ארוכים של אולטרה, דרכי עפר וכורכר אינסופיות. סוס העבודה של סלומון במבחן:
למרות שאין קשר לדג בעל שם דומה, גם חברת סלומון לא תמיד שוחה עם הזרם. בעוד שהמתחרים שלה הרבה פעמים חולבים דגם מוצלח עד תום ומעלים לו מספר כל שנה כשיוצא דגם חדש, סלומון עובדת לא מעט על פיתוח דגמים חדשים לגמרי. אבל במקרה הזה – הם המשיכו את הדגם ועלו במספרים כמו כולם – וזה דור חמישי של Sense Ride. אחרי כמה דקות הסבר על כל הליין של סלומון בישראל, של איתן הירשפלד, מנהל המותג בישראל, שנמצא בחנות של סלומון בנמל ת”א, השמות והדגמים מתחילים להסתדר.
מתוך המבחר הגדול ה Sense Ride 5 הוא דגם המוגדר כדגם לריצת שטח ושבילים. המידות של סלומון על פי רוב הן כל ⅔ מידה והן קצת יותר קטנות מחברות אחרות. כך, אחרי מדידות וניסיונות, יצאתי מהחנות עם נעליים במידה אחת יותר מזו שאני נועל בד”כ. המלצה חמה לכל מי שעובר לסלומון מחברות אחרות – תקדישו זמן למדידה וייעוץ בחנות על מנת לקבל את מה שאתם צריכים גם בדגם וגם במידה.
דגם Salomon Sense Ride 5 – כרטיס ביקור
- יעוד: ריצת שבילים שאינם טכניים במיוחד למרחקים ארוכים
- משקל: 293 גר’
- דרופ: 8 מ”מ
- עובי הסוליה – 29.6 מ”מ בעקב ו- 21.3 מ”מ באצבעות
- עומק זיזי הסוליה: 3.5 מ”מ
- חומר שיכוך סוליה אמצעית: EnergyFOAM
- חומר סוליה חיצונית: Contagrip MA
- התאמה לרגל בשכבה החיצונית: SENSIFIT
- מערכת שריכה: Quicklace
- מחיר: 649 ש”ח באתר היבואן הרשמי – הנחה לקוראים עם קוד: RNP20
הנה הסרט באינסטגרם שלנו (עקבו!)
View this post on Instagram
ניסוי על יבש או התרשמות ראשונית
בתור אחד שמעולם לא נעל את נעלי המותג הצרפתי, הייתי מאוד מסוקרן. חשבתי שהן מתאפיינות במבנה צר, אולם היום ניתן למצוא דגמי שטח (Thundercross למשל) שיתנו מענה לבעלי כפות רגליים רחבות. גם מבחן האולטרה גלייד 2 שביצענו היה עם מידת רוחב רחבה יותר מהסטנדרט. דגם Sense Ride 5 מוגדר כבעל רוחב רגיל ולא רחב. למרות זאת הרגשתי בו מספיק נינוח ולא לחוץ. מידה קצת יותר גדולה נתנה יותר מרווח לקופסת הבהונות והמדידה וכמה צעדים על רצפת החנות לא הדליקו אצלי נורות אדומות.
הצטרפו לניוזלטר!
פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל:הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
Quicklace – מערכת שריכה
אין פה שרוך, יש מיתר ופטנט: מזכיר קצת את ה BOA שנמצאת בשימוש בנעלי רכיבה יוקרתיות. בזכות מקדם חיכוך נמוך של חוט ניילון דק של השרוך בתוך לולאות השריכה, הידוק השרוך די אחיד ולא מייצר לחצים מקומיים באזורים שקרובים יותר לחלקה העליון של הנעל. הנעליים מתהדקות על הרגל במשיכה אחת. לאחר מכן, מקפלים את שאריות השרוך יחד עם מנגנון הנעילה בתוך כיס ייעודי חיצוני של לשון הנעל. אסתטית זה נראה מאוד נקי ויפה, ללא קצוות של שרוכים שמתנפנפים בכל צעד וזקוקים לטיפול מדי פעם.
הליכה ב- Sense Ride 5
מרגישה קצת קשיחה והנעליים לא מפנקות בהרגשה של שיכוך דמוי Hoka. למרות מראה עבה, הסוליה מרגישה כך עד שמתחילים לרוץ. בנקודת קיפול הנעליים מקדימה, בזמן ההליכה, נוצר מעט לחץ על מפרקי אצבעות הרגליים מהגפה העליונה, אבל הוא נעלם באורח פלא כמה דקות אחרי תחילת הריצה.
בגלל חששות (שבדיעבד התבררו כלא מוצדקים) החלטתי שאנעל את Sense Ride 5 יום שלם במשרד בטרם ארוץ איתן בשטח. אם לסכם בשתי מילים את החוויה המשרדית שלי איתם: לא מדובר בנעל הליכה ליום-יום, אלא בכלי שטח חדור מטרה. זהו, מעכשיו כבר אין תירוצים וצריך לצאת לשטח.
ניסוי על רטוב בסינגל זורם
למרות שעל הנייר הדגם שבמבחן אמור להיות סוג של all-terrain, החלטתי להתחיל איתו ברגוע בסינגל שהם. הסינגל, למי שלא מכיר, משלב קטעי סלעים מזדמנים עם קרקע מהודקת ולא טכנית מדי. שביל קק”ל קלאסי שהיה מהודק למשעי ברובו בגלל גשם שירד שבוע קודם.
דבר ראשון ומורגש שקרה בתחילת הריצה – נעלם הלחץ המציק מקיפול הנעל מקדימה על מפרקי אצבעות הרגליים. כפות הרגליים “תפסו” את מקומן בקופסת הבהונות והרגליים הרגישו מאוד יציבות וכמקשה אחת עם הנעליים. תחושת הקפיציות לא הייתה מאוד מורגשת, אם כי הרוקר של הסוליה היה לגמרי מורגש. הנחיתות על הקרקע עדיין הרגישו קצת קשיחות, אבל עם ההתרגלות לנעל, התחושה די מהר עברה לרקע והורגשה פחות.
הצטיינות על שבילי עפר לא טכניים
פה הרגשתי מעולה וגם המספרים יאמתו את זה. הייתי יותר מהיר מריצות עם נעליים אחרות! אחיזת הסוליה הייתה מצוינת על שבילי כורכר או קטעי סינגל לא טכניים מדי. למעשה, דומה שזהו הייעוד העיקרי של הנעליים האלה, עם גמישות מסוימת בטווח השימושיות עד אספלט פה ושם. כמו שאפשר לחתוך נתח של בשר עם סכין של עגבניות, אפשר גם לרוץ בשבילים עם סנדלי אצבע, או נעלי כפפה עם סוליה של מילימטרים בודדים. השאלה כאן היא לא מה אפשר, אלא מה יותר כיף ובעיניי יותר כיף לעבוד עם כלים ייעודיים לכל דבר.
למרות הצהרת החברה ש- Sense Ride 5 הן נעליים מאוד ורסטיליות המתאימות לכל סוגי השטח, בעיני יש תוואי שבו רצי שטח יהנו איתן יותר ותוואי שאליו הייתי ממליץ לקחת נעליים אחרות: כל סוגי השבילים, כולל סינגלי קק”ל לא טכניים ואפילו ריצה בחול – הם בעיניי שטח המרעה הטבעי של Sense Ride 5. הן נעלי אימונים נהדרות שילוו אתכם גם בתחרויות ריצת שטח כמו מרתון ארץ ים המלח, הר לעמק, סובב עמק וכו’. לריצות על סלעים של מדבר אישית מעדיף את Thundercross היותר ממוגנים וקשוחים.
מדרסי הנעליים
מאוד דקים ושטוחים ואין להם תמיכה כלשהיא בקשת כף הרגל. זה גרם לכאבי שרירי קשת כף הרגל בשתי הרגליים במשך כמה דקות ארוכות, עד שהרגליים קלטו שאין למה לצפות וצריך לעשות את העבודה בעצמן. לבעלי כפות רגליים שטוחות ופלטפוס – קחו בחשבון שאולי תרצו להחליף את המדרסים המקוריים במדרסים יותר תומכים בקשת. יש לכך מספיק מקום בתוך הנעליים.
הסוליה החיצונית של Sense Ride 5
הסוליה החיצונית עשויה כחתיכה אחת מאותו חומר ולא מורכבת ממספר חתיכות באזורים אסטרטגיים, כמו שיצרנים עושים לעתים כדי לשלוט בצורה מסוימת ברמות הקשיחות המתקבלות משילובים. הסוליה אינה מדגימה גמישות לטרלית רבה (כזו הנוצרת כאשר מקבעים את הנעל בעקב ומנסים לסובב את הסוליה ימינה ושמאלה כמו בורג). היא עשויה מחומר קשיח ולא מאפשרת לחלקים/אזורים שונים בנעל להתגמש לכיוונים שונים בצורה חופשית. יכולת סוליית הנעליים לקבל פיתולים צידיים, בד”כ גם מרככת את הנעל ועושה אותה קצת פחות יציבה. סלומון הלכה כאן על הצד היציב ויותר עמיד ולכן הרץ מקבל קצת פחות אחיזה בשטח טכני ויותר מבודד.
המשמעות היא שברגע שדרכתי על סלע/אבן עם חלק מהנעל, היא תהיה פחות גמישה ולא תתפוס את צורת האבן על מנת “לבלוע” חלקית את המכשול ולספק אחיזה טובה יותר. במקביל היא תבודד ותמנע “דקירה” של כף הרגל. למשל בדגם הקשוח יותר של סלומון, Thundercross, שגם נמצא כעת במבחן, חומרי הסוליה הפנימית והחיצונית יותר רכים ושם הרץ מקבל את מלוא האחיזה, אם כי קצת פחות יציבות. הכל פונקציה של ייעוד הנעליים. מה אתם מעדיפים? לטעמי הקשיחות של Sense Ride 5 נותנת להן גם תגובתיות מצויינת ואחיזה מעולה של הרגל.
אוורור ונידוף לחות
הגפה העליונה של Sense Ride 5 עשויה מבד רשת חזק ונושם. למרות שקרוב לחצי החלק העליון של הנעל אטום ע”י שכבה לא נושמת של הגנה (הדבקה תרמית של סוג של חומר סיליקוני), החלק הקדמי, שלא אטום, מצליח לנייד את הלחות המצטברת החוצה. משום שמדובר במבחן בחודשי החורף ולא ממש חם בחוץ, הקשיתי ע”י ריצה בתוך צמחיה ספוגת מי טל של בוקר. הנעליים והגרביים נרטבו כליל. דבר ראשון ששמתי אליו לב – לא היו שפשופים או תחושות מציקות אחרות מהנעליים. הדבר השני – הלחות בסופו של דבר מצאה את דרכה החוצה מהנעליים ובסוף ריצה של קרוב ל-3 שעות הרגליים היו לחות, כמו שהיו גם לו לא הייתי מרטיב בכוונה את הנעליים. מדובר בתכונה מבורכת באקלים הישראלי והיא עוד תיבדק גם בקיץ.
בוץ, סלעים רטובים ומה שביניהם
אין כמו קצת בוץ, מים וסלעים רטובים בשביל לאתגר אחיזה של נעליים. סוליית Sense Ride 5 בעלת זיזי אחיזה יחסית קצרים וצפופים. הזיזים גם לא חדים, אלא שטוחים ויחסית רחבים – מה שמעיד על ייעוד לשטח לא טכני והתאמה גם לכביש מזדמן פה ושם.
בזמן ריצה על בוץ שהוא כבר לא ממש נוזלי, האחיזה היא מצוינת. גם אם יש החלקות אומנותיות פה ושם, הכל מרגיש בשליטה. בזמן ריצה בבוץ יותר דביק, המרווח בין הזיזים בסוליה די מהר מתמלא בבוץ וסותם אותם. בריצה אחת הגעתי למצב של צבירת בוץ כל כך גדולה שאפילו מערכת השריכה לא החזיקה מעמד והתחילה לשחרר את אחיזתה. נאלצתי לעצור מספר פעמים ולתת חיזוק על מנת לא לאבד את הנעליים.
למרות המראה השמנמן של הסוליה, חלקה הקדמי לא מאוד עבה. במהלך המבחן היו מספר מקומות בהם הרגשתי לחץ נקודתי מאבנים חדות עליהן דרכתי. לא משהו קריטי ומציק, אלא יותר בלתי צפוי.
בעניין הסלעים הרטובים המגבלה היחידה הייתה האומץ שלי לסמוך על אחיזת הנעליים, מה שבסופו של דבר לא קרה. בנסיונות הצנועים שלי לאבד אחיזה תחת שליטה על סלעים רטובים לא נרשמו אירועים חריגים והאחיזה הפתיעה לטובה.
סלומון Sense Ride 5 – סיכום
ביקור בחנות המותג הוא כמו ישיבה בשולחן ערוך במסעדת מישלן. אתה מוצא את עצמך עם הרבה מאוד כלים סביב – כמו צלחות עבור כל סוג אוכל שיכול לבוא אליך. כל מה שנשאר הוא רק לבחור את הכלי הנכון לעבוד איתו וליהנות. כך גם נעלי חברת סלומון – מושחזות ומכויילות כל אחת למשימה שלה. כל מה שנשאר – לבחור, לצאת לטבע וליהנות.
סלומון Sense Ride 5 הן נעלי אימונים בעלי סוליה קשיחה עם אחיזה מעולה של הרגליים ואחיזה מצויינת בשטח לא טכני במיוחד. קצב פינוי הלחות מתוך הנעליים יתאים לאקלים הים תיכוני וייתן מענה הולם אפילו לריצות קיץ עם טבילות מזדמנות. הנעליים יכולות לשמש רצים כמעט בכל תוואי שטח שתפגשו בארץ, אם כי לא הייתי ממליץ לרוץ איתן בואדיות מדבר מסולעות אלא יותר בסביבה פחות טכנית.
יתרונות
- אחיזת רגליים
- אחיזת שטח
- מערכת שריכה ללא קשירה עם הסלקה
- עמידות לשחיקה
חסרונות
- אין תמיכה בקשת כף הרגל
- קשיחות יתרה של הסוליה
מאת: ודים לינצקי
צילום: תמיר בנוש, ודים לינצקי
שתפו את זה בכפתורים פה למטה: