בסוף מרץ השנה, פולאר שחררה לשוק את הגרסה החדשה לשעון אמצע הסקאלה ממשפחת ה- Vantage M2 הוא עדכון לגרסת ה-M הוותיקה יותר וכולל מספר חידושים מרעננים. קיבלנו למבחן את הגרסה הסולידית שלו בצבע אפור וישר רצנו לבדוק.

@runpanel.co.il באינסטגרם!

קצת היסטוריה

לא הרבה יודעים זאת, אבל חברת פולאר, שנוסדה אי שם בסוף שנות ה-70 העליזות של המאה הקודמת בפינלנד, הייתה זו שהביאה לעולם את חיישן הדופק האלחוטי הראשון. הוא שימש תחילה מחקרים מדעיים בתחום הרפואה וספורט ויותר מאוחר השתלב באביזרים לבישים עבור ספורטאים. די מהר רצועות הדופק השתלטו על עולם הספורט המקצועי והשתלבו בחבילה כוללת של מחשבוני רכיבה ושעוני ריצה של החברה. בסוף שנת 2015 פולאר שחררה את הגרסה הראשונה של מד דופק אופטי משורש כף היד שעבר מאז מספר שדרוגים והיום כבר מהווה חלק אינטגרלי ובלתי נפרד משעוני ריצה של החברה.

כרטיס ביקור – Polar Vantage M2

  • שעון מולטי ספורט עם GPS מובנה (GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS)
  • קריאת דופק משורש כף היד
  • משקל 45 גר’
  • זמן סוללה באימון 30 שעות (עד 100 שעות במצב חיסכון)
  • מסך – אינו מסך מגע, רזולוציה 240×240, צבעוני
  • תקשורת – bluetooth או כבל USB
  • מחיר – 1399 ש”ח 
  • לינק לרכישה באתר

שעון ספורט פולאר

דייט ראשון עם שעון הפולאר

בעברי הרחוק נמניתי בין משתמשי פולאר ואפילו היה לי חשבון משתמש, אבל כבר מזמן חלה עליו התיישנות והייתי צריך לפתוח חשבון חדש. הורדתי את אפליקציית ניתוח הנתונים של פולאר – Polar Flow וחיברתי את השעון לטלפון. 20 דק’ של עדכון גרסת הקושחה בשעון והכל מוכן (כמעט) לצאת לאימון ראשון.

על מנת לקבל סטטיסטיקות מותאמות אישית לכל פעילות, יש צורך בעוד מספר הגדרות (כמו מין, גובה, משקל, סוגי פעילויות מועדפות, יעדים, רמת פעילות רצויה וכו’) בתוך האפליקציה או באתר תחת שם המשתמש. מעבר למיקוד ניתוחים סטטיסטיים אחרי כל פעילות, ישנם עוד מספר ניתוחים שנעשים על בסיס פרקי זמן ארוכים יותר, שנותנים “מבט על” גם על עומס האימונים הכללי וגם על יעילותם.

תפעל וממשק ה- Vantage M2 מאוד שונים משעונים אחרים ומצריך לפחות רמה מינימלית של השקעה וקריאת הוראות הפעלה, לפני שלוחצים בפעם הראשונה על “Start”. 

 

לוחצים גם על הצטרפות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

 

השעון מרגיש מאוד קל יחסית לגודלו ובעל מסך די גדול. 5 כפתורים מחוספסים וקשיחים מבצבצים בהיקפו ורצועת סיליקון נוחה משלימה את החבילה. 

לאחר לימוד של הפעלה בסיסית של השעון וקריאת הוראות היצרן (אני תמיד דוגל בשיטת RTFM – Read The F@#$&g Manual) ומצוייד בשני שעונים: גרמין 945 פרטי וה Polar Vantage M2, יצאתי לאימון ריצת כביש ראשון עם הפולאר. לאחר סיום האימון עצרתי את שני השעונים. על מנת לראות את נתוני האמון של פולאר באפליקציה, הייתי צריך ליזום פעולת סנכרון מתוך השעון כאשר האפליקציה בטלפון פתוחה. קצת מוזר ופחות נוח שהסינכרון לא מתבצע אוטומטית ברגע שיש תקשורת עם הטלפון (כמו בגרמין), אבל בהמשך המבחן הבנתי שזו הגישה של פולאר. למעט דברים בודדים (הודעות, מיילים, תזכורות לוח שנה וכדומה), אין תקשורת קבועה בין השעון לטלפון. השעון הוא מין ישות עצמאית שלא ממש צריך משהו נוסף והאפליקציה בטלפון היא רק כלי עזר. 

כבר בשעון ניתן לראות סיכום מאוד מפורט של פעילות שזה עתה סיימתי ולקבל כמעט את כל הסטטיסטיקות. כל החוכמה על שורש כף ידי. 

בסיכום פעילות ריצה מוצגים:

  • זמן ומרחק
  • זמן בכל אחד מ-5 אזורי דופק
  • קצב צעדים
  • נתוני גובה מצטברים (מבוססי GPS)
  • זמן בכל אחד מ-5 אזורי מהירות
  • כמות קלוריות שנשרפו עם ניתוח מקורם (פחמימות, חלבונים או שומן)
  • סטטיסטיקות דופק ועומס מצטבר

אפליקציית Polar Flow

שעון ספורט היום הוא כלי איסוף נתונים מאוד מתוחכם ורוב החוכמה שלו היא לאו דווקא בחיישנים שהוא מצוייד בהם. הרבה אלגוריתמים לעיבוד הנתונים שנאספו מופעלים בקושחה של השעון בטרם מוצגים כל המספרים על הצג. אתם לא קונים רק שעון ספורט, אלא חבילה שלמה שהשעון הוא רק קצה הקרחון שלה. 

לאחר העלאת הפעילות לטלפון, כל הנתונים הופכים להיות זמינים מיד באפליקציה. ישנה כמות אדירה של מידע שניתן לקבל מתוך האפליקציה ותחילה זה עלול להיות מבלבל. אם אתם חובבי מספרים וניתוחים סטטיסטיים, תשבו מול האפליקציה יותר זמן מאשר השקעתם בפעילות עצמה. ישנם הסברים מובנים בתוך כל סדרת נתונים שעוזרים להבין את משמעות הגרפים והטבלאות באפליקציה. רוב הדברים שמוצגים באפליקציה הם אותם המספרים שראינו קודם בשעון עצמו, רק התצוגה כאן הרבה יותר נגישה, ברורה ונוחה.  

להלן דוגמא של סיכום פעילות כפי שהיא מוצגת על גבי מספר מסכים באפליקציה.

הגדרות וקיסטומים

מעבר לתצוגת נתוני הפעילויות, האפליקציה מאפשרת גם לקנפג את כל נתוני תצוגת השעון ומסכי פעילויות. ניתן להגדיר סוגי תצוגות ומסכים עבור כל סוג פעילות – מספר השדות ותוכן של כל שדה וכל זה מתעדכן בשעון מיד עם סנכרון. בהשוואה לשעוני גרמין, למשל, שבהם ניתן להגדיר מסכים רק בשעון עצמו, זה סופר נוח.

במידה וניטור רציף של פעילות יומית מאופשר בשעון (מדידה רציפה של דופק, ספירת צעדים וכמות תנועה), ניתן לראות נתונים מצטברים על פני יום שלם ולהשוות אותם ליעדים שהצבתם לעצמכם.

עוד נתון מאוד מעניין שלא פגשתי בחברות אחרות, הוא פילוח הוצאה קלורית לפי מקורות האנרגיה. במסך הזה (גם בשעון), תוכלו לדעת כמה מתוך הקלוריות ששרפתם, נצרך מפחמימות, חלבון ושומן. אם אתם ממש סקרנים לגבי כמות השומן שרפתם בפעילות, תוכלו להשתמש בנוסחת המרה מקורבת של 9 קלוריות לכל גרם שומן. ספויילר קטן – זה משמעותית פחות ממה שאתם חושבים.

ניתוח נתוני שינה

לאחר לפחות 3 ימים ו-3 לילות שבהם תצטרכו לענוד את השעון בצורה רציפה (כלומר, גם לישון איתו), תוכלו לקבל נתונים על איכות השינה שלכם. ניתן לקבל אומדן די מדוייק כמה “טענתם את המצברים” שלכם במהלך הלילה. בין שאר הנתונים תוכלו לראות גם:

  • מספר מחזורי שינה ואורכם
  • כמות ואורך הפרעות
  • דופק במהלך השינה

 

הנה למשל, מה ניתן לקבל רק על ניתוח נתוני השינה:

שעון פולאר vantage

חייב לציין שלאחר מספר שבועות שבהן תרמתי את עצמי למדע וענדתי את השעון בצורה רציפה גם בלילה, אני כבר יכול לבצע הערכה גסה לגבי איכות השינה שלי גם בלי להציץ באפליקציה. לטווח הקצר, במידה ומצליחים לגשר על חוסר שעות השינה ואיכות ירודה שלה, אין הרבה השפעה, מלבד הרגשת עייפות בשעות מסוימות של יום. בטווח הארוך, במידה ואתם נמצאים בתוכנית אימונים לאירוע מטרה, ניתור השינה עשוי לשפוך אור על איכות הביצועים באימונים ובתחרות וזה הופך את הפיצ’ר למשהו די שימושי.

שעון פולאר ניתוח שינה

אין עברית 

זהו הפרק הקצר ביותר בסקירה ואם לסכם אותו במילה אחת, היא תהיה “אין”. אין לא בשעון ולא באפליקציה ואתר של פולאר תמיכה בעברית. משיחה עם נציג תמיכה טכנית של חברת אגנטק (יבואנית פולאר בישראל) מתברר שגם לא צפויה תמיכה בעברית בעתיד הנראה לעין.

משמעות הדבר היא שאם אתם מנהלים את החיים שלכם בעברית (שמות בספר טלפונים, שפת הודעות טקסט מכל הסוגים, לוח שנה, מיילים וכו’), אין לכם מה להפעיל הצגת הודעות הטלפון על השעון. עברית פשוט לא מוצגת בו וחוץ מהתראה על עצם ההודעה, לא תראו כלום על המסך, אפילו לא ג’יבריש. 

פולאר החליטה לצמצם למינימום את מספר השפות שהיא תומכת בהם, ובעניין הזה היא מפסידה לחברות כמו גרמין שכבר מזמן תומכות בעברית תמיכה מלאה גם בשעונים וגם בשפת הממשק באפליקציה בטלפון.

תצוגה ומסך

איכות המסך של Vantage M2 מתחלקת לשניים. בתאורת יום ובשמש ישירה המסך נראה מאוד חד, ברור וקריא. צבעים סולידיים ויפים נותנים טאצ’ מיוחד לעיצוב של התפריטים והתצוגות. אין השתקפויות וסנוורים שמפריעים לקריאה וניגודיות התצוגה פשוט מעולה.

הסיפור שונה לגמרי בלילה ובשעות בין ערביים. התצוגה חלשה בהשוואה לשעונים אחרים והצבעים היחסית כהים מקשים עוד יותר להבחין במה שמוצג. גם אם מפעילים תאורה אחורית זה לא ממש עוזר. גם גודל הגופנים קטן- כל האותיות והספרות מאוד “דקים” ומה שנראה נקי ויפה לאור יום הופך להרבה פחות קריא בחושך. הדבר היחידי שיכול להקל כאן הוא בחירה של מסכים בעלי שדה נתונים בודד על כל המסך, כך השדה יוצג בפונטים גדולים יותר (אולם תצטרכו יותר מסכים לדפדף ביניהם).

שעון לספורט פולאר

מדידת דופק

למרות הנוחות והחופש שקיבלנו מרגע המצאת חיישני דופק בשורש כף היד, ברוב המקרים מדובר בחיישנים לא מדוייקים (לחובבי דיוק רצועת החזה מומלצת), או כאלה שלא מומלץ לבנות עליהם אימונים מבוססי דופק מטרה. Vantage M2 קיבל את הגרסה האחרונה של החיישן האופטי של החברה והוא מורכב מלא פחות מ- 4 קולטנים  ו-9 לדים בעלי 2 צבעים: 5 לדים ירוקים ו- 4 לדים אדומים. עומק חדירה של כל אורך גל לתוך העור הוא שונה ובבחירה של 2 צבעים פולאר כיסו הרבה יותר אופציות של מיקום כלי הדם ומבנה רקמות אצל אנשים שונים, כלומר, שיפרו משמעותית את דיוק המדידה. שימוש בלדים בעלי 2 צבעים אינו מיוחד וגם חברות אחרות עושות את זה. מה שמיוחד בפולאר היא הכמות והפיזור הרחב של הלדים, מה שמעלה את דיוק המדידה לעומת המתחרות, לטענתה. 

עוד פטנט מעניין הוא שימוש ב-4 מגעים חשמליים שדרכם השעון מעביר זרם מאוד חלש ובודק את איכות המגע עם העור. ברגע שאין מוליכות חשמלית טובה – זה אומר שהמגע בין השעון ליד לא הדוק מספיק והקריאה לא תהיה מדויקת.

פטנט שלישי ומיוחד שמשלים את החבילה ומפצה על אי דיוקים אפשריים במדידות הדופק הוא חיישן תאוצה תלת מימדי שמודד האם השעון נמצא בתנועה. 

לטענת החברה, שלושת הפטנטים הנ”ל הופכים את השיטה של פולאר לאחת הטובות היום בשוק חיישני דופק בשורש כף היד. האומנם זה המצב, או שמה כל זה רק אוסף גימיקים שיווקיים? 

שעון פולאר עם מד דופק

מבחן הדופק במציאות

חמוש בשני שעונים (Garmin FR 945 עם רצועת דופק חיצונית HRM Run) עשיתי מספר אימוני אינטרוולים מבוססי דופק על מנת להשוות. הדיוק של רצועות עדיף על הסנסורים האופטיים, ומה שנשאר לבדוק הוא עד כמה קרובה תהיה התוצאה של פולאר.  המדידות של רצועת החזה ושל פולאר היו בפערים של כ 3-4 פעימות לכאן או לכאן. לא הכל וורוד כפי שזה נראה וגם במדידות של פולאר היו “גיהוקים”. במידה והידוק השעון על היד לא היה מספיק טוב והשעון “טייל” על שורש כף היד ברמה של חצי סנטימטר מהמקום בו הוא צריך להיות, המדידה של פולאר לא דייקה והיה הפרש של קרוב ל-20 פעימות במשך דקות ארוכות, עד שהשכלתי להדק את רצועת השעון ולמקם אותו במקום הנכון. מסתבר שאין טכנולוגיה שחפה מהשפעות אנושיות, אבל יחד עם זה, מדובר בהתקדמות משמעותית לכיוון היפרדות מרצועת דופק for good.

דיוק GPS ומדידת גובה

פולאר Vantage M2 יודע לקלוט סיגנלים מ-4 מערכות לווינים – GPS, GLONASS, GALILEO ו- QZSS. קצת רקע בסיסי על כל אחת מהן.

  • GPS – מערכת לווינים אמריקאית המורכבת מ- 32 לווינים. דיוק המיקום לפיה הוא בין 3.5 ל- 7.8 מטר
  • GLONASS – מערכת לווינים רוסית המורכבת מ- 24 לווינים. דיוק המיקום – בין 5 ל- 10 מ’
  • GALILEO – מערכת לוויינים אירופאית המורכבת מ- 24 לווינים. דיוק המיקום – עד 1 מטר (!)
  • QZSS – מערכת לווינים יפנית המורכבת כרגע רק מ- 4 לווינים (?!) עם צפי לתוספת של עוד 3 עד 2023. פחות רלוונטי לישראל ולרוב העולם, מלבד מדינות אסיה ואוקיאניה.

על מנת לקבל דיוק מירבי באזורנו (ולא משום חוסר אימון אישי במערכות רוסיות בגלל ארץ המוצא שלי) כיוונתי את השעון לקבל שילוב של GPS ו- GALILEO עם קצב דגימה של פעם בשניה. ללא קשר לשעון זאת המלצה כללית שמצדיקה את עצמה ברוב המקרים. 

בהשוואה לשעונים אחרים, לפולאר לוקח קצת יותר זמן להינעל על הלווינים ולקבוע מיקום. עניין לא קריטי של כמה שניות נוספות וגם זה לא תמיד. כמו שאר החברות, גם פולאר משתמשים ב”שליף אלקטרוני” על מיקום לווינים שנטען לשעון בכל סנכרון ומקצר משמעותית את תהליך הנעילה על הלווינים. נתוני הלווינים עשויים להיות מדוייקים מספיק במשך כמעט שבועיים ללא סנכרון השעון עם הטלפון. לאחר מכן תהליך חיפוש הלווינים עלול להתארך ללא פגיעה בדיוק. 

סדרת Vantage לא זכתה למד גובה ברומטרי וכל חישובי הגבהים מבוצעים רק על בסיס מיקום GPS לוויני. דיוק מדידת גובה על בסיס GPS אינו מזהיר ועלול להיות בטווח של כ- 120 מ’. ישנן מספר שיטות תיקון לאחר המדידה והטובות מהן מגיעות לדיוק גובה שנע בין 10 ל-20 מטר. לצערי, דיוק שיטת התיקון שפולאר משתמשת בה אינו חשוף למשתמש וכך המדד היחידי להשוואה מבחינתי יהיה מדידה ברומטרית של Garmin FR945. למען הגינות הדיון, חשוב לציין שגם מדי גובה מבוססי לחץ ברומטרי לא חפים ומאי-דיוקים, הם דורשים כיולים מדי תקופה ותחזוקת ניקיון של פתחי המדידה בשעון. מצוייד בכל המידע הזה, יצאתי למספר אימוני רכיבה וריצה במקומות שונים בארץ על מנת להשוות תוצאות מדידה של מרחקים וגבהים. כך נראות הקלטות של אותו מסלול ריצת שבילים בתוך יער בן שמן ממעוף הציפור:

שעון פולאר או גרמין

בתקריב שתי ההקלטות מאוד קרובות עד כדי זהות (ורוד – Vantage M2; אדום – Garmin FR 945) והסטיות לגמרי במסגרת יכולות הדיוק של מערכות הלווינים:

מדידה של גרמין: מרחק – 13.22 ק”מ; טיפוס מצטבר – 233 מ’ 

מדידה של פולאר: מרחק – 13.01 ק”מ; טיפוס מצטבר -185 מ’

דיוק GPS גרמין מול פולאר

עוד דוגמא ממקום אחר – רכיבת שטח באזור עמק האלה (ורוד – גרמין, אדום – פולאר). כאן מדובר באזור לא מיוער ופתוח ברובו והדיוק של GPS היה מירבי. למעשה, כמעט ולא ניתן להבדיל בין שתי ההקלטות:

מדידה של גרמין: מרחק – 25.51 ק”מ; טיפוס מצטבר – 517 מ’ 

מדידה של פולאר: מרחק – 24.74 ק”מ; טיפוס מצטבר -355 מ’

דיוק GPS בשעון פולאר

דוגמא מעולם ריצת כביש עירונית שממחישה עד כמה אזור אורבני פוגע בדיוק המדידה של GPS (חום – פולאר, כחול כהה – גרמין).

מדידה של גרמין: מרחק – 11.84 ק”מ; טיפוס מצטבר – 94 מ’ 

מדידה של פולאר: מרחק – 11.87 ק”מ; טיפוס מצטבר -95 מ’

שעון פולאר מדויק

גם בפעילויות מתחת לפני הים (אזור הבקעה, ים המלח) ה-GPS לא אכזב ומדד גובה, מרחק וטיפוס מצטבר ברמה טובה, בניגוד לחלק מדגמי סונטו, למשל.

לסיכום, במבחן התוצאה, פולאר עמדה יפה מאוד במבחן דיוק מדידת המרחק, עד כדי סטיה סבירה. במבחן מדידת הפרשי גבהים באימון (טיפוס וירידה מצטברים), כצפוי, היו לפולאר סטיות יחסית גדולות שנובעות מהתבססות על נתוני גובה מלווינים. מי שרץ/רוכב/מטייל יותר בשטח הררי ומעוניין בסטטיסטיקות מדויקות יותר של נתוני הגבהים, כדאי שישקול רכישה של דגם יקר יותר של פולאר שבו כבר קיים מד גובה ברומטרי – Vantage V, או דגמים מתאימים של חברות מתחרות.

סוללה

אחת ההפתעות הטובות של פולאר היא אורך חיי הסוללה של השעון. 30 שעות פעילות זה המספר הרשמי והשעון אכן עומד בהבטחה. מכיוון שאין תקשורת bluetooth קבועה בין השעון לבין הטלפון (בלי תמיכה בעברית, כפי שציינתי בהתחלה, אין הרבה מה להעביר חוץ מנתוני אימונים), יש חיסכון מסויים באנרגיה. מצד שני, מדידת דופק הפועלת 24/7 עם 9 לדים מהווה סעיף הוצאות אנרגיה לא קטן. למרות כל זה, הסוללה מחזיקה את השעות המובטחות.

הדגם במבחן מיועד יותר לרצי/רוכבי כביש ויהיה פחות שימושי לאנשי שטח בגלל היעדר מפות ויכולת ניווט. אם אתם לא רצי אולטרה בכביש, או אנשי ברזל שמבלים שעות באימונים כל יום, זמן סוללה ארוך במקרה כזה הוא יותר גימיק מאשר צורך אמיתי. נכון שטעינות של פעם בשבוע הם כמעט ולא מורגשות, אבל גם אם זה היה קצת פחות מזה – ניתן להסתדר.

השעון מגיע עם כבל טעינה עם מחבר USB רגיל לחיבור למטען ומשטח טעינה עם 4 מגעים מגנטיים שננעל על השעון בעזרת מגנטים. תוך כחצי שעה הסוללה תטען ואפשר לשכוח ממנה לעוד שבוע או אף יותר (תלוי בכמות האימונים שלכם).

שעון פולאר סוללה

ממשק WEB של Polar Flow

פולאר מציעה ממשק מאוד ידידותי לניתוח נתוני האימונים באתר. אותן הסטטיסטיקות כמו בשעון ובאפליקציה עם מספר תוספות של ניתוחי נתונים על פני תקופות ארוכות מוצגות גם בו וניתן לבצע אנליזות של נתונים ישר באתר. מכאן ניתן לייצא את הנתונים לתוכנות חיצוניות, או לשתף עם עוד אנשים (מאמן, קבוצה). כך, למשל, נראה סיכום של פעילות ריצת שבילים:

פולאר פלואו

ניתוח נתוני אימונים פולאר

מבט על נתונים סטטיסטיים על פני תקופה של שבוע:

polar activity report

יש עוד מגוון גדול מאוד של דו”חות שניתן לקבל בממשק ה-WEB של החברה. חלקם דורשים תקופה ארוכה של מספר שבועות על מנת לאסוף מספיק נתונים לניתוח וחלקם נותנים סיכומים כבר על בסיס מספר ימי פעילות. ניכר שפולאר ניגשת לעניין במלוא הרצינות ומי שבאמת יודע מה לעשות עם כל שפע הנתונים שהיא יכולה להציג, ידע גם להפיק מזה את מלוא התועלת.

polar activity score

מי הוא קהל היעד של Vantage M2 

בניגוד למגוון רחב מאוד של מכשירים סלולריים, מבחר שעוני ספורט מקצועיים בעולם קצת יותר מצומצם. פולאר היא אחת השחקניות הוותיקות בענף והיא גם אחת השמרניות בו. בפולאר לא רודפים אחרי פיצ’רים מנצנצים ולא מוציאים עדכונים לאותם הדגמים כל שנה. למשל, הגרסה הקודמת של שעון הפולאר הזה, Vantage M, שוחררה לפני יותר משנתיים. 

מחירו האטרקטיבי (1400 ש”ח בעת כתיבת המבחן) עשוי לקרוץ להרבה מאוד ספורטאים מדיסציפלינות שונות שלא רוצים להוציא סכומים גדולים על שעון ספורט. הוא ממלא חלל מאוד רחב של “שעוני אמצע” שיתאימו לרוב הספורטאים – החל מחובבני סוף שבוע ועד לאתלטים מקצועיים המתאמנים לפי תוכניות אישיות ומאמן צמוד. השעון מאוד קל, סולידי ואלגנטי, לא צעקני או מגושם ובהחלט יכול להיות בן לוויה של הספורטאי במשך כל היום. פולאר עשו וממשיכים לעשות עבודת מחקר מדהימה באיסוף וניתוח נתוני גוף גם במהלך פעילות ספורט וגם אחריה. כמות המידע שזמין לספורטאי מתוך זה היא עצומה עד כדי מבלבלת. אני מניח שרוב האנשים העוסקים בספורט בצורה חובבנית ועובדים ללא מאמן או תוכנית אימונים מסודרת, לא ינצלו את מה שיש לפולאר להציע, אבל היי – ברגע שתרצו – אין זו אגדה, כי המידע זמין והוא שם בשבילכם.

למי Vantage M2 פחות מתאים

היעדר יכולות ניווט ולו בסיסיות יקשה להשתמש בו בכל ענפי ספורט הדורשים את זה – ריצות שבילים וריצות שטח, טיפוסי הרים וטרקינג, רכיבות שטח שדורשות ניווט וכו’. עוד דבר שעלול לחסום את השעון לשימוש בענפי outdoor זה המסגרת העדינה שלו ומכסי פלסטיק לא עמידים במיוחד. מי שחפץ בשעון שטח עמיד יצטרך להוציא עוד לא מעט כסף על גרסאות מוקשחות יותר של שעונים (למשל, Polar Grit X, או דגמי Fenix של גרמין). כנ”ל לגבי מי שחייב לשמוע מוסיקה מהשעון ויצטרך להשען על הטלפון שלו הפעם. 

מה הייתי מוסיף

  • נגן מוזיקה מובנה עם יכולת לשמוע שירים בעזרת השעון ללא צורך בטלפון. הפיצ’ר הזה קיים כבר מזמן בדגמים דומים של גרמין והוא ממש מתבקש כאן.
  • אפשרות להתקין פרצופי שעון מחברות צד שלישי. כרגע המערכת של פולאר סגורה וכוללת מספר מאוד מצומצם של פרצופי השעון ואפשרויות תצוגה. זה יכול היה אף לפתור את עניין הניווט בעזרת אפליקציות צד שלישי, כפי שזה נעשה למשל בדגמים זולים יותר של גרמין שאין להם יכולת ניווט מובנית
  • תמיכה בעברית. נו בחיית פולאר…

ממה הכי נהניתי

  • משקל. לבעלי ידיים קטנות זה סופר חשוב
  • חיי סוללה בלתי נגמרים
  • תצוגה בשמש ישירה
  • סטטיסטיקות מאוד עשירות לאחר כל פעילות ללא צורך באפליקציה או ממשק WEB