בהודעה לעתונות ממארגני האירוע נמסר שוינה הוכרזה כיעד בו ינסה אליוד קיפצ’וגה בשנית לשבור את מחסום השעתיים בתמיכתה של חברת Ineos. המבצע במימון אינאוס היא גם החברה שגם נתנה חסות של מיליונים רבים לקבוצת האופניים הבריטית החזקה בעולם של כריס פרום (לשעבר Sky). המבצע נקרא Ineos159challenge.

האירוע יתרחש ב Prater – פארק בוינה ב 12 באוקטובר (שבת), עם חלון הזדמנויות של שמונה ימים עד ה 20 באוקטובר למקרה שצריך לדחות ולחכות לתנאי מזג אוויר המושלמים לאירוע. קיפצ’וגה הקנייתי ירוץ שם בהקפות של 4.3 ק”מ, הלוך חזור. הוא ינסה לשבור את מחסום השעתיים.

וינה – המסלול הזה נבחר מהסיבות הבאות: 

  1. הוא מהיר ושטוח.
  2. זו דרך ישרה של 4.3 ק”מ (Prater Hauptalle).
  3. תנאי מזג האוויר באוקטובר קבועים וצפויים יחסית.
  4. האוויר צלול- הפארק מתואר כריאה הירוקה של וינה.
  5. הדרך רחבה, מוארת בלילה, וסגורה למכוניות.
  6. כלקח מהנסיון הקודם- המקום יאפשר לקהל לעודד.
  7. נוח לוגיסטית לייצר מעטפת מסביב לאירוע במקום.
  8. הפרש השעות אינו גדול ממשכן אימוני הקבע של קיפצ’וגה (3 שעות)
  9. יש לשער שתמיכת העיר היתה חלק משמעותי בהחלטה- אנחנו מניחים שגם תקציבים היו מעורבים, כחלק מפעילות וינה לקידומה כיעד תיירותי. נמסר בהודעה לעתונות שראש העיר עצמו הוא מרתוניסט שהשלים כ 30 מרתונים!

בטח גם אתם תוהים איך ישפיעו הפניות והסיבובים במסלול הזה? נותר בעיקר לחכות ולראות… בכל מקרה אחרי הנסיון של נייק, רוצה להיות אינאוס זו שתקטוף את פירות יחסי הציבור, והיא כבר קוטפת אותם (עובדה שאנחנו מפרסמים את ההודעה הזו שלהם). קיפצ’וגה, שמתאמן למאורע במחנה אימונים בKaptagat, קניה: “עדכנו אותי שהעיר וינה יכולה לספק מסלול שטוח ומהיר, מוגן מרוח עם עצים. המסלול הוא בתוך עיר יפהפיה, מה שיעודד את הקהל להגיע ולהיות חלק מהאירוע ההיסטורי”. 

 


תוכנית האימון האישי של RUNPANEL לריצה: רוצים לשפר בצורה דרמטית את המהירות שלכם? לקבל תמיכה מקצועית כדי לא לעשות טעויות? לחצו פה למידע על התוכנית האישית 

 

 

 

 

 

 

 


טריוויה מוינה

המרוצים המתועדים הראשונים בה הם משנת 1740 והחל מ 1820 הפארק (Prater) הפך להיות מרכז לרצי העיר- היעד העיקרי לריצה שם, וחלק ממרתון וינה.

אצטדיון האתלטיקה בפראטר, הוא גם המקום בו שיא עולמי אחר הושג- הנרי רונו (קניה) רץ שם 27:22:05 ושבר את השיא העולמי ב 10,000מ’ ב 1978.

המאמן האוסטרי פראנץ סטאמפל שאימן את רוג’ר בניסטר לקראת שיא הסאב 4 דקות למייל, נולד בוינה ב 1913, ונחשב אחד מחלוצי אימוני האינטרוולים לרצים

הפרשנות של ראנפאנל / גיא חלמיש

אנחנו אוהבים גיבורי ריצה, ואוהבים את קיפצ’וגה. הוא ללא ספק רץ המרתון החשוב ביותר עד היום והשיאן הנוכחי. הוא מקור השראה. שמחנו מאוד לדווח על שיא העולם המדהים שלו במרתון וגם על אירועים נוספים בהם ההשתתפות שלו יצרה צפייה שכל חובב ספורט אוהב- לביצוע היסטורי, כמו במרתון לונדון.

אבל… בסיקור קודם של אילן זיסר (מייסד אתר התוצאות מבט למרוץ) בראנפאנל, הוא כינה את המבצע “פרסומת באורך שעתיים“. נזכיר שבסיבוב קודם במתכונת דומה שגם היא לא תקנית, לא מוכרת לשיא עולם הוא ביצע 2:00:25 (שעתיים ועשרים וחמש שניות). 

אני מצטרף לדעתו של זיסר, מעדיף לראות את קיפצ’וגה רץ באמת פחות משעתיים- בתנאים שאפשר להשוות אותם לתנאים ספורטיביים ומוכרים, ולרצים אחרים. אפשר לראות בזה אפילו משהו לא ראוי- לגנוב תהילה עתידית ממי שאולי בעתיד באמת יצליח לרדת משעתיים, בזכות עצמו, בזכות מאמניו, בזכות כישרון התמדה ויכולת – בתנאים הסטנדרטיים הפתוחים לכל אדם. כל הדברים שהספורט מייצג. קיפצ’וגה ענק- אבל אנחנו רוצים לראות אותו כשהוא מקבל את כללי המשחק, כמו כל ספורטאי. למרות שנכון- צריך להתפרנס. 

גיא חלמיש


שמרו על עצמכם בעניינים! עשו מנוי לניוזלטר של ראנפאנל ותקבלו עדכונים מעניינים כאלה למייל- רק אחת לשבוע: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים