לונה צ’מטאי סלפטר ממכבי תל אביב ניצחה הלילה במרתון טוקיו, היא עצרה את השעון על 2:17:45 שע’, ובכך קיזזה מהשיא הישראלי לא פחות משתי דקות ושניה אחת (2:19:46 ש’).
בלונדון, קננסיה בקלה ינסה לתקן כתם שחור מהקריירה שלו במרחק חצי המרתון, אך יאלץ לעשות זאת ללא המתחרה הרציני שלו שנפצע.
מאת: עדן מאירוביץ’, בסיוע איגוד האתלטיקה
צילום: קיארה דויני
לונה מנצחת טוקיו ושוברת שיא
עבור רוב הרצים בישראל כנראה שמרתון טוקיו הוא המרתון שהכי פחות מרגש אותנו מבין כל מרתוני המייג’ור. אבל השנה היתה סיבה גדולה להתרגש ואפילו לקום מוקדם ולצפות בו (באמצע הלילה שעון ישראל): לונה צמטאי סלפטר עשתה היסטוריה והתמודדה במרתון המייג’ור הראשון שלה, לאחר הפריצה הגדולה שלה לקדמת הריצה העולמית. היא השתתפה גם במרתון ברלין וסיימה אותו בזמן של 02:40:22. הסיכויים שלה לעמוד על הפודיום היו גבוהים מאוד, והיא “דילוורה” בענק!
לקרוא שוב ולהנות מהגדולה שלה: “לונה צ’מטאי סלפטר ממכבי תל אביב ניצחה הלילה במרתון טוקיו, היא עצרה את השעון על 2:17:45 שע’, ובכך קיזזה מהשיא הישראלי לא פחות משתי דקות ושניה אחת (2:19:46 ש’). התוצאה (2:17:45 שע’) של לונה ממרתון טוקיו ממקמת אותה במקום ה-6 בכל הזמנים בריצת מרתון נשים עולמית והינה גם שיא מסלול חדש במרתון טוקיו לנשים..
לונה אמרה מיד לאחר התחרות: “אני מאוד מרוצה מהביצועים של היום, ההכנה שלי אפשרה לי לשפר את השיא האישי שלי, אני מרגישה שהתוצאה היום מחזירה לי על כל העבודה הקשה שנעשתה בחודשים האחרונים. לצערי בשני המרתונים האחרונים לא יכולתי לבטא את עצמי ביום המירוץ, אבל היום כל התנאים היו מושלמים כאן בטוקיו. רוח הראש פגעה מק”מ 35, אבל כל כך רציתי לנצח פה ולהשיג שיא אישי חדש שרצתי כמה שיותר מהר והגעתי לבסוף במקום הראשון וזכיתי במרתון.”
הפוזיציה של לונה על קו הזינוק
אל המרתון הזה היא הגיע מפוזיציה טובה: מתוך כל רצות העלית, לונה מדורגת במקום הרביעי עם תוצאה של 02:19:46 לפני המרתון, תוצאה אותה השיגה במרתון פארג בשנה הקודמת. לפניה היו שלוש רצות, אגא רותי האתיופית עם שיא אישי של 02:18:34 והמנצחת של מרתון טוקיו 2019, דיבאבה בריאנה האתיופית עם זמן אישי של 02:18:46 והמנצחת של מרתון טוקיו בשנת 2019, ומנגטסו אספה הקנייתית עם אישי של 02:19:10.
הזמן האישי של לונה אולי לא היה מדורג בין השלישייה הראשונה, איך היא ביצעה אותו במרתון שעל פניו הוא איטי יותר, וחלק משמעותי של הריצה היא רצה לבד (המתמודדת במקום השני הגיע 3 דקות אחריה). לכן נראה עוד לפני המרוץ שהסיכויים של לונה להיכנס לפודיום גבוהים ביותר!
לפני המרוץ אושר כי קבוצת מכתיבי הקצב של הנשים יכוונו לקצב של 3:18 דקות לקילומטר. אם הרצות יצליחו לעמוד בקצב הזה הן היו צפויות לסיים בזמן של 02:19:15, שהוא מהיר יותר ב-32 שניות משיא המסלול. הקצב המוכתב היה קצת גבוה מהשיא האישי של לונה, אבל היא הפתיעה בצורה משמעותית יותר בעבר, וקפיצה של חצי דקה בשיא האישי לא הפחידה אותה.
בצד הגברים היה גם כן קרב מעניין
במוקד, לגסה ברהינו. השם אולי אינו מוכר לכם, אך מדובר ברץ המרתון השלישי בטיבו בהיסטוריה! אחריי קיפצ’וגה וקנניסה בקלה. קצת מצחיק שרץ ברמה הזאת קצת לא זוכה לפרסום, אך עם תוצאה של 02:02:48, אותה השיג במרתון ברלין 2019 – אחריי שקנניסה בקלה השיג אותו בקילומטרים האחרונים של המירוץ, יש סיבה לעקוב אחרי הרץ- עם התוצאה הרביעית המהירה אי פעם. בנוסף, הוא נהנה מחברתם של 2 רצים סאב 02:04:00 ועוד 5 רצי סאב 02:05:00.
במרוץ עצמו הוא הגיע ראשון בתוצאה של 2:04:15, כאמור לא בראש טור של 38,000 רצים כפי שהיה צריך להיות לו לא היתה הקורונה מתפרצת.
היום: חצי מרתון לונדון – קנניסה בקלה מול קנניסה בקלה
חצי מרתון לונדון, בניגוד למרתון עצמו, דווקא לא ידוע כאחד מחצי המרתון המהירים בעולם. בנוסף, לרוב הוא סובל ממזג אוויר לא כל כך אידיאלי לתחרות וכן התוצאות שם אינן מרשימות כמו בחצי מרתון ולנסיה או קופנהאגן שמספקים שיאי עולם בתדירות גבוהה.
מבין כל התוצאות של קנניסה בקלה במרחקים המשמעותיים, קל לסמן את השיא האישי שלו במרחק החצי מרתון כ”הכי פחות מרשים” – 60:09, עוד מ-2013. בעולם שבו שיא העולם עומד על 58:01 ושקנניסה בקלה אחריי ריצת מרתון בזמן של 02:01:41, הוא כנראה בוודאות יוכל לעדכן את התוצאה הזאת לזמן קצת יותר הולם בשבילו. השאלה היא כמה נמוך.
קצת עצוב, אבל במעבר זריז על משתתפי המירוץ ניתן לראות שכנראה לא תהיה לקנניסה בקלה תחרות גדולה על המקום הראשון. יבלט בהיעדרותו סיר מו שמקפיד להגיע למירוץ הזה בשנים האחרונות, אך בעקבות פציעה שעבר לפני כחודש החליט ללותר עליו ולהמשיך את האימונים שלו באפריקה לקראת הנסיון שלו לחזור למרחק ה10,000 באולימפיאדה הקרובה.
מעניין? הרשמו אלינו ולא תפסידו את כתבות הריצה הטובות בישראל!
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו: