הובר זה ריחוף ומקינה זו מכונה, ולכן להלן שם הדגם המעוברת הוא “המכונה המרחפת”. Under Armour היא חברת ביגוד ונעלי ספורט מעניינת שצמחה באופן מהיר ומרשים בארה”ב ובעולם בשנים האחרונות. השם נובע מהמקור בפוטבול האמריקאי (כשהמייסד שחקן פוטבול קווין פלאנק חיפש חולצות מדיפות זיעה לשים מתחת למדים) אבל היום הם מכסים ענפים רבים, כולל ריצה. זו הנעל הבכירה שלה למבחן. 

בהתאם לרוח התקופה והמתחרים גם היא מציגה לוחית בתוך הסוליה שמשפרת את השיכוך וההחזר האנרגטי, אבל זה לא הקטע היחיד: יש לה צ’יפ שמדבר עם האפליקציה שלה MapMyRun, ומספק לכם נתונים מהנחיתה!

מאת: גיא חלמיש

כרטיס ביקור: “המכונה המרחפת” של אנדר ארמור

  • ייעוד: נעל כביש לרצים ניטראליים 
  • דרופ: 8 מ”מ 
  • גובה: 33מ”מ בעקב ו 25מ”מ באצבעות
  • משקל: 294 מוצהר (318 במידה 9.5 במבחן)
  • רמת שיכוך גבוהה
  • פיצ’רים עיקריים לדברי אנדר ארמור:
    • חיבור ל MapMyRun™ לניתוח תנועה וצעדים
    • החזר אנרגטי ושיכוך מוגבר בזכות טכנולוגית UA HOVR™
    • Pebax® speed plate – לחיזוק השחרור
    • רשת קומפרשן עליונה קלה ומנדפת
    • כלוב עקב חיצוני נועל את הקרסול ומייצב
    • סוליה חיצונית (תחתונה) רציפה ועמידה
    • אלמנטים מקרבון תחת העקב לשיפור אחיזה ועמידות בנקודות הנחיתה
    • אלמנטים מחזירי אור
  • מחיר: 649 ₪

למה אנדר ארמור רכשה אפליקציות ריצה?

לנעל הזו יש אס בשרוול: צ’יפ לחיבור לאפליקצית Mapmyrun שלה שהיא גלגול של כמה רכישות שעשתה Under Armour של יצרני אפליקציות (Endomundo,  MapMyRun, MyFitnessPal) במאות מליוני דולרים. אנדר ארמור אינה היחידה ממותגי הריצה שרכשה אפליקציות ריצה אבל היא המובילה שבהן בתחום הזה. גם אדידס שמה יד על Runtastic והחליפה את שמה. 

מדוע הן עושות זאת? כי זו הדרך שלהם ליצירת קשר ישיר לספורטאים, קשר שלא קיים כאשר מותג הנעליים עובד רק דרך ערוצי הפצה עצמאיים. באחת הם מקבלים מיליוני רצים המקושרים אליהם ולמותג שלהם ישירות בהודעות באפליקציה ובדיוורים למייל, רואים את סרטי ההדרכה שלהם ביוטיוב, מתאמנים יותר בזכות תוכניות האימונים שלהם, וגם כן… מקבלים יותר תזכורות ומבצעים על המוצרים- שמתחברים גם הם לאפליקציה, כמו הנעל שבמבחן. זה צעד מגניב וחכם, שמחבר אותנו למותגים שאנחנו מעדיפים, וגם הופך אותם לחברות הייטק. 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מדידת נתונים עם הצ’יפ ו-MapMyRun 

האפליקציה של אנדר ארמור היא אפליקצית ריצה (ועוד הרבה תחומי ספורט) המציידת אתכם בתחליף שעון ריצה (וגם מעקב תזונה ועוד). היא מתקשרת לנעלי HOVR ™ Infinite וזה פתרון לא רע להקלטות ריצה, במיוחד אם אתם רוכשים רצועת דופק על בלותות’ ומקשרים אותה לאפליקציה – ואז השעון מיותר לגמרי והעלות- הרבה פחות משעון, אין מעיק על היד ויש ממילא טלפון איתכם גם למוסיקה.

הטוויסט עם הנעל הוא שהצ’יפ בתוכה מוסיף למשתמשי האפליקציה 4 מדדים: מס’ צעדים לדקה, מרחקי צעד, זווית נחיתה (באחוזים – כאשר אפס היא נייטראלית, זווית שלילית היא נחיתה קדמית וזווית חיובית היא נחיתת עקב), וזמן על הקרקע. המטרה שלנו כרצים היא להגביר קצב רגליים בדופק נתון ולהוריד זמן קרקע כדי להוריד עומס. אם תביטו ברצים מנוסים ומהירים תגלו שקצב הצעדים שלהם הוא סביב ה 180 צעדים בדקה, לעומת 140-160 של רצים פחות מנוסים. 

מקשרים את הנעל ב Bluetooth 

האפליקציה תבקש מכם להזיז את הנעל מעט והופ, אייקון קטן מסמן לכם באפליקציה שהיא מקושרת זה עובד! מדידת הצעדים באפליקציה היתה מצוינת – ובאמת הזכירה לי להגביר כשהתחלתי להתעייף ואיבדתי ריכוז. היא עושה זאת גם תוך כדי שמיעת מוסיקה עם התראות קוליות.
אם אתם כבר ממילא משתמשים באפליקצית ריצה בטלפון, אזי MapMyRun היא אחת הידידותיות והמוצלחות שנתקלתי בהן! עם הצ’יפ של Under Armour היא מנצחת לא מעט אפליקציות אחרות ובאמת נותנת יותר. זה יאפשר לכם גם לדעת בדיוק כמה קילומטרים ביצעתם עם הנעל הספציפית הזו (ויש אפשרות למדוד מרחקים מצטברים לנעליים מדגמים אחרים באפליקציה- לא רק של UA). אני יכול לאמר שהיא לגמרי השפיע עלי והעלתה למודעות את קצב הצעדים שלי, כלומר יכולה להיות לה השפעה מאוד טובה על הריצה שלכם!
נקודת הביקורת על הנושא הזה של הצ’יפ היא שאמנם זה מוסיף נתונים אבל אני לא מכיר הרבה שיודעים מה לעשות עם הנתונים האלה – למעט כאמור קצב הצעדים החשוב. 

זה וורוד או כתום?

אחרי המבט המשתאה הראשון, התחלקו המגיבים על צבע הנעליים לשניים: אלה שהיו בטוחות לגמרי שהצבע הוא יותר וורוד מכתום ואלה שהיו בטוחות לגמרי שהוא יותר כתום מוורוד! יתכן שזיהינו פה שסע חברתי עמוק יותר מימין-שמאל ודתי-חילוני. מה שבטוח הוא שאי אפשר להתעלם מהבוהק והעוצמה של נעליים בוורוד זוהר, פשוט אי אפשר. מדובר בהצהרה חזקה ונוכחת כמו סינוור פנס, כמו ריח של פולי קפה מהמטחנה, כמו… הוורוד של הנעליים של קיפצ’וגה? 

ממ.. כן, כנראה שהטרנד אומר שוורוד (או כתום-וורוד) זה המהיר החדש, והתעשייה מיישרת קו. אני בכל מקרה אוהב את זה מאוד ואי אפשר להאשים אותי בחוסר עקביות כי בכל פעם שמעבירים אלי נעליים צבעוניות ושמחות אני עף על זה. הלאה השמרנות והאחידות, הבו לנו צבעוניות ופלורליזם, כי אנחנו בספורט וספורט זה שמחה! מעבר לצבעוניות יש פרטים יפים ועיצוב מצוין- הכאילו רשת הזו על הסוליה המרכזית, המראה של הרשת עצמה.. אני אוהב את זה מאוד.

אנדר ארמור הובר מקינה

שימו לב למידות

אחרי שמקבלים את ההלם הראשוני מהצבע ומתאהבים בו, צריך לארגן את המידה הנכונה. ל UA יש נעליים “קטנות” בד”כ- כלומר רוב האנשים במידה 9 אמריקאית בחברה אחרת יצטרכו חצי מידה יותר ב UnderArmour וכך גם אני. הייתי גבולי בין שתי המידות וליתר ביטחון וכדי לא להרגיש לחץ לא נעים בבוהן (שעוד יחריף בריצה והחלקה קדימה) בחרתי בחצי מידה יותר. מבחינת רוחב- היא לא רחבה, למי שחייב רוחב משמעותי.  

גפה עליונה: הרבה נעל 

ריפודים בשרניים– בכלל יש פה כמות הנדיבה של החומר: סוליה עבה, ריפודים עבים באזור הקרסול, לשון בשרנית, סוליה תחתונה חזקה ומלאה… מדובר במוצר שמרגיש מאוד נוח, מורגש על הרגל ועוטף אותה עם תחושת ביטחון וממשות. 

הגפה העליונה היא אחת המרשימות שנתקלתי בהן, ובאמת העיטוף הזה נעים מאוד כשאתם רוצים אותו, ויכול להרגיש עודף וגם משפיע על המשקל כשאתם בכיוון מינימליסטי יותר- זה עניין של טעם אישי וסוג החוויה שאתם אוהבים לקבל בנעל.

רמת האוורור– מרמזת על התאמה לעונות הקרות יותר מאשר לעונות חמות, כשגם עם הגרביים הכי דקיקים שלי הרגשתי שאני גרוב בגרב של ממש. חסרון בקיץ, יתרון בחורף.

קופסת האצבעות נעימה, נוחה אך גם לא מאוד רחבה כמו שרואים יותר ויותר לאחרונה- והמשמעות היא לאו דווקא חסרון כמו שרבים חושבים משום שזה מייצר שליטה טובה יותר במיוחד בסיבובים ושוב- עניין להעדפה אישית, אני למשל מעדיף את ההתאמה המדויקת על פני רוחב מוגזם וחופש יתר באצבעות.

שיכוך – וואו!

בחלק השיכוך – הנעל הזו מצטיינת ממש. תחושת השיכוך והריספונסיביות (“קפיציות”) שלה מרשימים ושוב – מייצרים תחושת הגנה. זה לא פשוט לייצר את התמהיל הזה בין תחושה של נעל שגם משככת כמו שצריך וגם מגיבה כמו שצריך. החוויה של הנחיתה היא של פיזור האימפקט בצורה אופטימלית, וזה מורגש במיוחד בירידות כשאתם סופגים את כל המכה. ב Under Armour Hovr אתם באמת מרחפים קדימה ופחות סובלים מזה. 

מבחינת חווית הגלגול- היא מושפעת מאוד מאותו אלמנט מקפיץ שמייצב את הנעל. זו לא נעל גמישה ובמבחן כיפוף וקיפול ידני לא תצליחו “לצ’קמק” אותה כמעט- אבל תחת משקל הרגל אותו אלמנט Pebax® speed plate מאזן את הספיגה לכדי החזר אנרגטי בשחרור ומונע תחושת ספוגיות יתר שיכולה לבוא מסוליות עם שיכוך משמעותי. אבל חשוב להדגיש שהשיכוך והסוליה המשמעותיים שיש פה מייצרים חוויה קצת מתווכת- לא ישירה, עטופה ומבודדת. מי שאוהב להרגיש גלגול טבעי או לקבל פידבק חד מהקרקע פחות יאהב את זה. ריצה בעליות כשאתם רוצים את הקיפול קצת יותר מרגישה מעט מוגבלת.

גפה תחתונה חיצונית- פה יש כמה סוגי גומי, עם הפרדה עיקרית במרכז הנעל עם גומי רך יותר שמאפשר את הקיפול של כף הרגל ב”גייטינג”- בתנועה קדימה. יש מעט מעט הפרדות רוחביות ואורכיות אבל כבר ראיתי סוליות הרבה פחות קשוחות מזו. המבחן לא נמשך זמן מספיק כדי לבדוק נושאי עמידות ושחיקה. 

אנדר ארמור HOVR™ Machina לסיכום

בתור בוחן נעליים אני לא סובל ממחסור, אבל יש את הזוגות האלה שישארו אצלי… זוגות הנעליים שהתבלטו. הנעל הזו היא אחת מהן קודם כל משום שהיא נראית מדהים. אני אוהב את המוחצנות של הצבע הזה, המגניבות והבולטות שלו, וקשה להיות אדיש אליה. אני גם אוהב את הדרופ המדויק הזה: 8 בעיני זה בול, והיא מפנקת מחממת ומגנה מכל הכיוונים. החיבור שלה לאפליקציה מגניב, ולגמרי הקפיץ אצלי חזרה את המודעות לקצב הצעדים שלי, שאני מודה שקצת איבדתי אותה לאחרונה. 

בגלל חסרון המשקל אני לא בטוח שאבחר בה לריצות ארוכות במיוחד ובוודאי לא לתחרויות אבל בהחלט כן לאימונים של עד 10 ק”מ, ולכל השאר: משחקי כדור, אימונים פונקציונליים שמתחילים גם בריצה, חדר כושר (עם העיצוב הזה-  זה בול!) וספורט כללי. 

אנדר ארמור

יתרונות

  • שיכוך וספיגה מדויקים 
  • צ’יפ עם חיבור ל MapMyRun ומדידת קצב צעדים ופרמטרים נוספים מהנעל
  • עיצוב וצבע מדהים
  • הגנה ועיטוף מחבקים בעקב ובכלל

חסרונות

  • משקל 
  • אוורור

בחן: גיא חלמיש

 


תוכנית האימון האישי של RUNPANEL לריצה: רוצים לשפר בצורה דרמטית את המהירות שלכם? לקבל תמיכה מקצועית כדי לא לעשות טעויות? לחצו פה למידע על התוכנית האישית