אין מי שלא מכיר את אחד מדגמי ה BOOST של אדידס. נעלי הריצה (והאופנה כבר יש לומר) יצאו לראשונה בשנת 2013. לאורך השנים יצאו מספר דגמי BOOST בתמחור שונה, את דגם הפרימיום תפס המותג ה Ultraboost.

ה Ultraboost מותגו כנעלי הריצה הטובות בעולם, אך מהר מאוד נהיו גם לנעלי אופנה ועצם הפיכתם לדו שימושיות, ה Ultraboost נהיו לאחד מהדגמים הנמכרים והמוערכים יותר בשוק. ב 5 השנים הראשונות אדידס שמרו על הסוליה המקורית ובשנה שעברה, עם יציאתן של Ultraboost 19, בוצע שינוי ראשון במבנה הסוליה.

לאחר מבחנים רבים, ניסויים וחוות דעת לאחר שימוש מרצים מקצועיים ורצים חובבניים, אדידס החליטו להוסיף לסוליה 20 אחוזים נוספים של חומר ה- BOOST ורכיב פלסטיק- אולי תשובה לפלטת הקרבון של המתחרים? שינוי זה גרם להן להיות מעט קשיחות מהדגמים בחמש השנים החולפות.

אדידס

אדידס ULTRABOOST 20 – כרטיס ביקור

  • דגם: ULTRABOOST 20
  • ייעוד: רב שימושית, מאימון יום יומי עד ריצת מרתון.
  • משקל: כ- 310 גרם במידה 42 2/3
  • דרופ: 10 מ”מ (22 בעקב, 12 בחלק הקדמי)
  • יציבות (Stability): נורמלית\ניטראלית
  • מחיר: 799 ש”ח

מה זה Boost? 

על הבוסט סיפרנו לכם לראשונה בכתבה של תומר רוזנפלד על דגם ה Pulse Boost HD. ה- BOOST הוא תולדה של שיתוף פעולה בין Adidas לענקית הכימיקלים הגרמנית BASF.
BASF פיתחה שיטה ייחודית לניפוח של הפולימר פוליאוריתן (TPU) שיצרה חומר חדש בשם Infinergy שנראה כמו כדוריות קלקר לבנות. לפי אדידס ו- BASF לחומר הזה יש לו יתרונות משמעותיים על EVA שהוא החומר העיקרי ממנו בנויות סוליות נעליים, בהיבטים של החזרת האנרגיה ושיכוך עומסים.  אדידס זיהתה את הפוטנציאל הטמון ב- Infinergy וחתמה על הסכם בלעדיות מול BASF לשימוש בחומר. היא מיתגה מחדש את החומר תחת השם Boost ודאגה להציג את הכדוריות הלבנות הדחוסות המרכיבות את הסוליה המרכזית לראווה בכל דגמי הנעליים שלה תחת המותג boost.

RUN

International Space Station – ISS

שנת 2020 מתקרבת בצעדי ענק ואדידס לא נשארת מאחור. אדידס Ultraboost 20 יצאו והן בדרכן לחנויות. החידוש השנה הינו שיתוף פעולה של אדידס עם המעבדה האמריקאית של תחנת החלל הבינלאומית, ISS. שיתוף הפעולה ניכר לעין בעיקר בעיצוב העתידני של הנעל והמוטיבים שנלקחו מתחום החלל.

ADIDAS

שינוי נוסף אשר ניתן להרגיש בו מיד עם הצעד הראשון הינו הגפה של הנעל. הגפה מיוצרת השנה בטכנולוגיה TFP חדשנית בשיתוף ה ISS. בטכנולוגיה זו משתמשים לייצור מוצרים קלי משקל כמו חלקים מסוימים ברובוטים, מטוסים ומסוקים. הגפה בדגם החדש נותנת התאמה מדויקת לרגלו של הרץ ומרגישה כמו גרב יותר מתמיד. ישנו איזון מעולה בין יציבות כף הרגל לבין חופש תנועה.

מעטפת הנעל מעוטרת בשלושת הפסים המוכרים של חברת אדידס ולמרות המראה הטיפה עדין שלה מאפשרת יציבות מלאה לכף הרגל.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

שינוי נוסף שניתן להבחין בו הינו אזור העקב של הנעל, השנה הוא טיפה יותר עבה מהדגם של השנה החולפת ונותן הרגשה יציבה יותר. הסוליה בדגם החדש לא השתנתה ועודנה מורכבת מכמות גדולה במיוחד של חומר ה BOOST עם רכיב פלסטיק בתוכו, דבר זה נותן שילוב של החזרת אנרגיה וקפיציות בו זמנית. גם השנה הסוליה מצויידת בגומי מחברת continental המבטיח עמידות לאורך זמן.

RUN

בשנים האחרונות יצא לי לרוץ עם מספר לא קטן של נעלי Ultraboost. הדגם המועדף עלי הינו ללא ספק ה Ultraboost uncaged.  בעוד הדגמים הראשונים של הנעל, עם שלושת פסי הפלסטיק בצדדים, גרמו לשפשוף קל בצד כף הרגל. דגם ה uncaged אשר שילב נעל דמויית גרב שלמה עם שרוכים היווה פתרון לבעיה זו. בשנה שעברה, עם המעבר לדגם ה Ultraboost 19 הייתי בהתלבטות: מצד אחד, הסוליה מרגישה מעט קשיחה מידי ואף רחבה יותר, מצד שני התמיכה ברגל השתפרה. לאור מסקנות אלו, מצאתי את הנעל אטרקטיבית לריצות על שבילים לבנים ואדומים, לא בטוח שזה מה שהתכוונו ליצור באדידס.

ADIDASלאחר כ-150 קילומטרים ב Ultraboost 20, ניתן לומר כי חווית הריצה בהחלט השתפרה.                                אם אני צריך לשים את האצבע על סיבה מסויימת אני לא אצליח. כנראה שזה שילוב של הבד החדש, והתמיכה המוגברת בעקב. לנעל יש שיכוך גבוה ועם זאת לא תרגישו כל אבן שתדרכו עליה בדרך. הנעל יושבת על הרגל בצורה מושלמת, לא יוצרת שפשופים ברגל ומרגישה כאילו היא הותאמה אישית למבנה רגלי. סוליית הנעל קפיצית מאוד ופה ניתן לומר בפה מלא כי אדידס עמדה במטרה שלהם אך למרות זאת לעיתים הרגל מרגישה כבדה בתוך הנעל והרצון להתקדם מהר יותר לא ממומש בהתאם.

טלגרם

נעל ה Ultraboost לא נוצרה בשביל לשבור שיאים. לראייה, לאדידס מספר דגמים “מהירים” יותר וקלים יותר כמו ה ADIZERO וה BOSTON. ה 20 Ultraboost לדעתי היא נעל אימונים מצויינת המתאימה למנעד רחב של סוגי קרקע ומעבר חלק ביניהם. למרות המשקל שלה, כ-310 גרם במידה 42 ושני שליש, היא תשמור על מהירות סבירה על משטח האספלט ואחיזה טובה בשטח.

ריצהעוד על השותפות בין אדידס ל ISS

ניתן למצוא הן מוטיבים עיצוביים והן סמלים וכתובות של ה ISS (תחנת החלל הבינ”ל) על הנעל, הגדילו לעשות ועל לשונית הנעל הימנית תוכלו למצוא את סמל ה ISS בלבד. דבר זה מעיד ללא ספק על שיתוף פעולה ארוך טווח של שני הגופים. כחלק משיתוף זה אדידס תשלח את הנעל למשימה בתחנת החלל ותנסה לחקור את תהליך הבניה של סוליית הנעל באופן שאינו מושפע מכוח הכבידה על מנת למנף את הממצאים עבור הסוליות לדגמים הבאים, לנו נותר רק לחכות.

נעלי ריצה

אדידס אולטרהבוסט 20 – סיכום

מדובר בנעל אימונים משככת אשר לרצים חובבנים תהייה טובה גם למירוצים. היא נעימה מאוד בתחושה שלה על הרגל ותתאים גם לכף רגל רחבה. לדעתי רצים מנוסים יותר יהנו מהנעל בעיקר בריצות האיטיות בהן אנו מנסים “להעביר את הזמן בשלום”, להקפיד על טכניקה נכונה ולהגדיל את הקילומטראז’ השבועי.

זו נעל עם סוליה עבה למדיי (ולא קלה במיוחד) שמקבלת את תנועת הרגל ומנסה למקסם אותה, לפי דעתה ודעת המומחים של אדידס. על שום העובי והשיכוך היא תתאים לרצים הנוחתים על עקב הרגל. 

מאת: רון סיטנר
רון סיטנר, מאמן כושר אישי ושחקן נוער בכדורסל בעברו. השתתף מטעם ע.ל.ה רעננה בתחרויות אתלטיקה שונות ואליפויות ישראל, בדגש על קפיצה לרוחק. חזר לעסוק בעיקר בריצה במטרה להשוות את שיאיו האישיים מהתקופה בה היה מתחרה בזמן התיכון. מאז השגת המטרה מציב לעצמו יעדים חדשים ורודף אחריהם.

 

 

מתחנת החלל הבינ"ל אל RUNPANEL: מבחן אדידס אולטרה בוסט 20
עיצובשיכוךאחיזת כף רגל
משקלמחיר
88%Overall Score
עיצוב וסקסאפיל100%
משקל80%
שיכוך90%
אחיזת חלק עליון95%
גלגול85%
ניתור85%
תחושת קרקע90%
תמורה למחיר80%