Adidas השיקה דגם אורבני חדש ומעניין של נעלי ריצה. אז קראנו למומחה האדידס של RUNPANEL- תומר רוזנפלד שהיה בעבר בקהילת הריצה של אדידס ולכן רץ על רבים מדגמי המותג ויכול להביא רפרנס איכותי למבחן (גילוי נאות- היום הוא כבר לא קשור למותג וכותב חופשי…).

מאת: תומר רוזנפלד
צילום: גיא חלמיש

החדשות של אדידס- Pulse Boost HD

נראה לי שאין רץ שלא מכיר את ה-Ultraboost של אדידס. מדובר בקו נעליים שקנה לעצמו קהל מעריצים אדוק והפך למותג בפני עצמו. לפני קצת פחות משבועיים קיבלתי לבחינה את ה- Pulse Boost HD החדשות של אדידס. במה הן שונות מסדרת ה-Ultraboost הטובה והמוכרת ואיך הן הרגישו לי בריצה ובאימונים?

גפת האריג של ה Pulse Boost HD

מה זה Ultraboost 

ה- Ultraboost הן תולדה של שיתוף פעולה בין Adidas לענקית הכימיקלים הגרמנית BASF. 

BASF פיתחה שיטה ייחודית לניפוח של הפולימר פוליאוריתן (TPU) שיצרה חומר חדש בשם Infinergy שנראה כמו כדוריות קלקר לבנות. לפי אדידס ו- BASF לחומר הזה יש לו יתרונות משמעותיים על EVA (ולא בקיצור: Ethylene-vinyl acetate), שהוא החומר העיקרי ממנו בנויות סוליות נעליים, בהיבטים של החזרת האנרגיה ושיכוך עומסים.  אדידס זיהתה את הפוטנציאל הטמון ב- Infinergy וחתמה על הסכם בלעדיות מול BASF לשימוש בחומר. היא מיתגה מחדש את החומר תחת השם Boost ודאגה להציג את הכדוריות הלבנות הדחוסות המרכיבות את הסוליה המרכזית לראווה בכל דגמי הנעליים שלה תחת המותג Ultraboost.

לפני מספר חודשים הושקה Ultraboost 19 בקול תרועה בארץ וברחבי העולם. לטענת אדידס, מדובר בדגם שפותח ושופר במשך שנתיים בסיוע רצים שבדקו והעירו. אדידס מצדה תיקנה ושיפרה אבל לא כולם היו מרוצים- כי נעל זה דבר שקשור לטעם אישי, ולא כולנו זהים…

כדוריות ה Boost – החומר ממנו עשויה הסוליה ב Adidas

אז למה Adidas היתה צריכה להוסיף דגם?

לפי אדידס, וה-HD מסמל את העובדה שכדוריות הבוסט דחוסות יותר מה שמקנה לנעל החדשה יותר יציבות. הפילוסופיה: אם כולם רצים, אז צריך נעל לכולם- ולא רק למוכווני שיאים במרתון. המטרה של הנעל הזו היא להיות נעל אורבנית, פחות תחרותית מהאולטרהבוסט ומעט זולה יותר, שמתאימה לאספלט קשיח, לשינויי כיוון ועצירות תכופות שנאלצים לעשות לעתים בעיר, ולעבודה בחדר כושר (פלטפורמה יציבה יותר תחת משקל ופחות רכה).

ברמת הפרשנות כבר נאמר שהייעוד הזה, לרצים חברתיים ואורבניים הופך להיות טרנד חשוב יותר ויותר לחברות הריצה. רק לאחרונה היה ב RUNPANEL מבחן ל On Cloudswift עם מסרים דומים. הבדיקה שלי כללה ריצה של כ-100 קילומטר במצטבר. רצתי בעיקר על אספלט ומדרכות, שהכי רלוונטיים לקהל היעד של הנעל הזו. קצת על דשא ודרכי עפר ותיבלתי בכמה אימונים בחדר הכושר.

תומר רוזנפלד והאדידס במבחן

אדידס פולס בוסט HD – כרטיס ביקור:

  • דגם-  Adidas Pulse Boost HD 
  • סוג ריצה- כביש
  • המשקל- 340 גרם (מידה 9 ארה”ב)
  • דרופ 8 מ”מ: עקב- 18 מ”מ, חלק קדמי- 10 מ”מ
  • מחיר: 599 
  • אתר אדידס ישראל
Adidas  Pulse Boost HD

Adidas  Pulse Boost HD

עיצוב

קל לזהות את ה-Pulse Boost HD מרחוק עם סימן שלושת הפסים המוכר וה-midsole האופייני שחושף את כדוריות הבוסט (אגב הפעם הצבע יותר אפרפר). דגם הגברים מגיע בשחור ודגם הנשים באפור. יש מהדורה מוגבלת במונורכרום וצבעים נוספים יצאו בקרוב.

על הלשונית של נעל שמאל מופיע המשפט:  “Designed to feel the pulse of your city and experience the unexpected energy of the streets.” בלשונית השנייה יש קואורדינטות GPS של פריז, ברלין וניו יורק, רמז לכך שהנעל פותחה בעזרת רצים מערים אלו. בלשונית יש גם QR Code שמוביל לרשימת השמעה בספוטיפיי שאדידס יצרה במיוחד עבור הנעל. אגב, הרשימה אמורה להשתנות לפי המיקום הגאוגרפי ממנו אתם מתחברים (לא בדקתי). גימיק מגניב.

בשורה התחתונה? אני לא בוחר נעליים לפי המראה או רשימת השירים שהוכנה עבורן אלא רק לפי הנוחות, אבל בהחלט אהבתי את העיצוב שלהן ואפילו בת הזוג אישרה שהן יפות.

לינק לספוטיפיי… גימיק חמוד

גפה

הגפה עשויה מאריג אלסטי עם חיזוק באזור העקב ובאזור האצבעות. אדידס קוראים לאריג Adapt Knit וטוענים שהוא מתאים את עצמו לכל רגל. אתם למעשה “גורבים” את הנעל… יש אנשים שלא מתחברים לגישת האריג, שהחסרון שלה בד”כ הוא גמישות יתר, אבל אפשר לארוג ברמות שונות של צפיפות- וזה מה שעשו פה כדי לייצר איזורים מייצבים לחלק העליון.

אני מאוד אוהב את הגפה של ה- Pulse Boost HD. יש לי רגל יחסית רחבה ועם בליטה קטנה של הבוהן (ולגוס) ויש דגמים שגורמים לי לשפשופים באזור הבוהן ולפעמים גם באזור האכילס. עם הנעל הזו, לא היו לי שום שפשופים או כאבים. הגפה החזיקה לי את הרגל מצוין ונתנה לי תחושה של יציבות, גם בריצה וגם בתרגילים בחדר הכושר. בנוסף הגמישות של האריג מאפשר לנעול את הנעל ולחלוץ אותה בקלות ומבלי להתעסק עם השרוכים וזה תמיד נחמד.

סוליה מרכזית

ל-Pulse Boost HD יש סוליה חדשה ודחוסה יותר שלפי אדידס מתאימה יותר לתנועות לא צפויות ולשינויי כיוון (תחשבו על ניסיון להתחמק מאופניים או קורקינט בטיילת). היא גם “נשפכת” לצדדים יתר מבעבר כדי להגדיל את הבסיס ולהוסיף יציבות.

יש דברים בגו, עם נעלי התחרות של אדידס (Adizero) תמיד הרגשתי יציב ובטוח, גם בשינויים כיוון פתאומיים. לעומת זאת, עם דגם אחר של אדידס, ה- Ultraboost Uncaged הרגשתי לפעמים חוסר יציבות בשינויי כיוון או באינטרוולים מהירים. 

ה- Pulse Boost HD משלבת בין היתרונות של שני הדגמים שציינתי: יש לה שיכוך מעולה כמו ב Ultraboost  (כאמור, קצת יותר נוקשות) ויציבות ואחיזה משופרת ותחושה קרובה לקרקע כמו ב- Adizero. 

סוליה תחתונה אחרת לגמרי

מבט חטוף לסוליה של הנעל מגלה מבנה שונה לחלוטין ממה שאני מכיר בדגמים הקודמים של אדידס. היצרן של הסוליה התחתונה הוא אותן יצרן- קונטינטל (כן, אלו של הצמיגים) אבל  הבליטות הגסות הוחלפו בזיזים עדינים ובתבניות של ריבועים. מכיוון שהבחינה של הנעליים התבצעה בשיאו של הקיץ, לא התאפשר לי לבחון את האחיזה בתנאי רטיבות (למעט קטע קטן שהיה מוצף בגלל ממטרות). על אספלט, על כביש ובדרכי עפר האחיזה של הנעליים הייתה פשוט מדהימה.

Adidas Continental

אחיזת כביש מצוינת עם גומי של קונטיננטל

חדר כושר

נעלי הריצה שלי משמשות אותי גם לאימונים בחדר הכושר וגם לאיזה רכיבה קצרה פה ושם. עם ה-   Ultraboost Uncaged של אדידס הרגשתי לפעמים שהרגל בורחת לי בתרגילי יציבות על בוסו. כשאתם בסקוואט עם משקל, לא רוצים תזוזות קטנות בסוליה. הרוחב המוגדל של הסוליה והדחיסות מייצרים את היציבות- וזה חשוב במיוחד בפיטנס. עם ה- Pulse Boost הרגשתי יציבות מעולה, אני מרוצה. 

ריצה, חדר כושר, יום יום- נעל מגוונת ומוצלחת

מידה

אם אתם רגילים ל-Ultraboost מדדתם אותם בחנות ומשהו במידה לא מסתדר לכם, אתם לא לבד. בכל הזוגות של אדידס המידה שלי הייתה ⅔ 44 (10.5 ארה”ב). ב- Pulse Boost HD המידה שלי היא 44 (10 ארה”ב) ומשיחה עם עוד רצים שנעלו את ה-Pulse Boost HD, אני לא לבד וגם הם שמו לב לשוני במידה. אז גם אם מכירים טוב את ה- Ultraboost, אל תזמינו בלי למדוד.

Adidas boost

הפסים האדומים מלפנים- בהשראת קו הרקיע העירוני

משקל גבוה

המשקל של הנעל הוא כ-340 גרם (מידה 9 ארה”ב). לא מדובר בנעל הכי קלה בשוק. לשם השוואה, ה- Pegasus 36 של נייקי שוקלות כ- 280 גרם. הקלאודסוויפט של On שוקלות 290 גרם, המיזונו Waverider 22 שוקלות 283 גרם. האם זה נורא? ממש לא. באימונים אני מעדיף נעל קצת יותר כבדה אבל נוחה.

Adidas כביש

בשורה התחתונה

אהבתי מאוד את ה- Pulse Boost HD ואני חושב שאדידס עשו עבודה מעולה. יצא לי לנסות מספר דגמים של נעלי ריצה של אדידס ולא לכולם התחברתי (כמו ה- Solarboost וה- Pure Boost DPR  שאותי די אכזבו). 

ה- Pulse Boost HD טיפה פחות רכה מה-Ultraboost אבל נותחת תחושה קרובה יותר לקרקע ויציבות משופרת. יש נעליים קלות ממנה, אבל אני באמת חושב שהפער זניח ובשורה התחתונה מה שחשוב הוא הנוחות, בעיקר באימונים ובמיוחד באימונים למרתון ולאולטרה. יתרון נוסף ומפתיע הוא שאדידס מתמחרים את הנעל טיפה יותר נמוך מה-Ultraboost הרגילות (599 ₪ לעומת 799 ₪).

מאת: תומר רוזנפלד
צילום: גיא חלמיש

 


תוכנית האימון האישי של RUNPANEL: התאמנו עם RUNPANEL מביתכם- בזמן ובמקום שנוח לכם. המאמן: גיא חלמיש, עורך הפאנלים, יביא אתכם לתוצאות, עם הנחיה צמודה ומקצועית והורדת סיכון מפציעות. לחצו למידע נוסף!

Pulse Boost HD
רכות אופיינית לאדידסיציבות מוגברתריספונסיביות (החזר אנרגיה)
משקל גבוה
89%ציון RUNPANEL
עיצוב וסקסאפיל90%
חלק עליון ואוורור90%
אחיזת עקב ורגל80%
שיכוך90%
פידבק וגלגול/תחושת קרקע90%
ריספונסיביות וניתור95%
אחיזת קרקע100%
תמורה80%