Cloudflyer היא נעל היציבות של און – מיועדת לתמוך ברצים שצריכים קצת עזרה בייצוב הרגל בריצה. כמו כל נעלי החברה נהנים גם פה מטכנולוגית העננים הייחודית. מסרנו אותה לדמיטרי הנדרש לז'אנר המייצב, ואלה מסקנותיו:
שמה של טכנולוגיית הדגל הייחודית של און היא "ענן", ומילה זו מהווה גם חלק משמות הדגמים של החברה השוויצרית. שמו של דגם נעל היציבות הזאת ניתן אולי לתרגם כ"מעופף בענן", אבל נעליים אלה דווקא נעוצות חזק באדמה, שכן יציבות הוא שם המשחק, ואם יש צורך להקריב קורבנות קטנים על מזבח היציבות – כך יהיה.
כרטיס ביקור: נעל היציבות Cloudflyer של On Running
- לרכישה באתר המסחר האלקטרוני של היבואן
- ייעוד: נעל יציבות לרצי כביש
- דרופ: 7 מ"מ
- משקל: 285 גרם (מידת גברים 8.5)
- מחיר: 850 ש"ח, 680 ש"ח לחברי המועדון של On Running.
- תכונות עיקריות (לדברי היצרן):
- טכנולוגיית עננים של און – 12 עננים להגנה ותמיכה משופרות, ללא תלות בסגנון הריצה
- טכנולוגיית קצף HelionTM להחזרה אנרגטית משופרת
- סוליה חיצונית מחודשת
- שיטת שריכה מתוחכמת
מראה והתרשמות ראשונה
כפי שכתבנו בעבר, און דוגלת בפילוסופיית ה-PAD, לפיה נעל הריצה צריכה גם להראות טוב במשרד. כך שרץ יכול לנעול את אותה הנעל כל היום, מריצת הבוקר דרך העבודה ועד בילוי הערב. פילוסופיה זו קוסמת לי מאוד, שכן אין נעליים נוחות גם להליכה כמו נעלי ריצה. דגם ה-Cloudflow הוא דוגמא מושלמת למימוש הגישה הזאת. דגם ה-Cloudflyer בעיני מעט יותר מסיבי בעיצובו, משדר נוכחות עוצמתית יותר ופחות מעודנת – האם זה טוב או רע זה כבר עניין של טעם אישי. יחד עם זאת, הנעל נושאת את סממני העיצוב האופייני של און, עם האותיות מחזירות האור, הזויות המודגשות, והצבעים המתואמים היטב והמאופקים.
הרבה מקום לאצבעות ושיכוך מצוין
החלק הקדמי הרחב כל כך הכיל את כף הרגל שלי בצורה מושלמת. החלק האחורי עושה עבודה מצוינת בבלימת זעזועים, וכך גם חלק הסוליה באזור של הכריות, שם המעצבים השיגו איזון מושלם בעיני, כך שבלימת הזעזועים אינה גורעת מהרגשת המגע עם הקרקע.
בנוסף, וכאן הייתה ההפתעה הגדולה, נעל יציבות, לפי כללי המשחק אמורה להיות כבדה – וזה לא המצב. אומנם נעל זו שוקלת בכ-50 גרם יותר מה-Cloudflow הניטראלית, אבל קלה בהרבה מנעלי יציבות אחרות רבות. והעיקר, היא לא מרגישה כבדה. המידות של און הן גדולות מן הרגיל: בדרך כלל אני מידה 46, אצל און אני 47.5. הנעל מיועדת לרגליים די רחבות.
מה שחשוב עוד יותר, הרגשתי חופשי יותר להאיץ בה. בהיותי רץ עם פלטפוס חמור, אני תמיד נזהר מאוד בריצות אספלט עם נעליים נייטראליות: כל חבטה חזקה מדי גורמת לי לחשוש משין ספלינט, שהוא עקב האכילס שלי, אפשר לומר. אחרי כמה עשרות קילומטרים עם ה-Cloudflyer בניתי מספיק ביטחון כך שהפסקתי לחשוב בכל צעד איפה ואיך תנחת רגלי.
יש גם גרסה חסינת מים, שכבדה בכ-50 גרם, ולא ברור לי איזה צורך היא באה לשרת באקלים הישראלי, בו ריצות בגשם מדאיגות את הרץ המקומי בערך כמו ריצות בשמש את הרצים בסיאטל. האם אני טועה והשוק הישראלי משתוקק לנעל חסינת מים? תגיבו ברשתות.
פן נוסף של נעלי און שקוסמת לי אישית זו ההתייחסות הכמעט אובססיבית לפרטים הכי קטנים בעיצוב ובביצוע. למשל, המדרס שמגיע עם הנעל מתעגל בצדדים ויוצר שיפוע חלק עם הגפה העליונה של הנעל, מרופדת ואלגנטית. הנעל נראית בנויה היטב, ועמדה בכבוד בריצות מענישות בהן בחנתי אותה.
גופה עליונה
ה-mesh של החלק הקדמי של הנעל עבר שדרוג והוא מתיימר לנדף את הלחות בצורה יעילה יותר. אני יכול להעיד שאחרי ריצות של 10+ ק"מ בחום של אוגוסט הרגל שלי הייתה יבשה כאילו לא רצתי כלל. החלק האחורי של הנעל, העוטף את גיד האכילס הוא גבוה כהרגלם של נעלי און, ומשופע החוצה. זה מאפשר נעילה והורדה קלות, ובתקווה יעזור להימנע מהריסה של חלק זה של הנעל אצל אלה מאיתנו שמתעצלים לפתוח את הנעל כמו שצריך לפני שנועלים אותה (אצלי, למשל, זה החלק הראשון של הנעל שנהרס לרוב, הרבה לפני שחיקת הסוליה). בהתחלה החלק האחורי הפתוח גרם להרגשה של חופשיות מבלבלת – כאילו ששום דבר לא מחזיק את העקב – אבל זה היה עניין שבראש: הנעל כאמור מחזיקה את הרגל היטב.
מגזין הריצה הטוב בישראל גם בטלגרם: לחצו פה לערוץ RUNPANEL
שיכוך ויציבות
הייחודיות של המותג הזה היא בטכנולוגיית העננים, המספקים בלימת זעזועים מבלי להוסיף המון למשקל, ובנוסף מספקים (לטענת היצרן) אותה מידה של תמיכה לאורך כל חייה של הנעל – בשונה מנעליים רבות אחרות שמתחילות להרגיש "קשות" כבר אחרי 200-300 ק"מ. כמו כן, און משתמשת בגרסה משלהם לקצף מיוחד שאמור לספק החזר אנרגטי.
גם בשטח
הסתייגות חשובה: אלה הן בהחלט לא נעלי שטח. לא הייתי רץ איתן בדרך הרומית או בשביל הגולן, או בתנאי מזג אוויר בעייתי. אבל שטח קל – למה לא. אוכלות אותו כמו גדולות, הסוליה התומכת עושה עבודה מצוינת בלחסום את המכות של האבנים, והחיכוך והיציבות – מצוינים. חששתי שהחצץ בשטח ייכנס בין העננים של הסוליה, כפי שקרה לי לא מעט עם דגם אחר של און, אבל להפתעתי זה כמעט ולא קורה עם ה-Cloudflyer. להערכתנו הם שיפרו את שפת העננים כך שהנטייה הזו פחתה באופן משמעותי ביחס לעבר.
שרוכים
הנעל הינה בעלת שיטת שריכה מיוחדת האמורה לעדן את האחיזה של הנעל את הרגל. בכל זאת, בעל החנות המליץ להחליף לשרוכים אלסטיים, ואני מצטרף להמלצה זו בחום. הנעל באה עם שרוכים דקים במיוחד, ואני יודע שלא כולם אוהבים זאת, עוד סיבה להחליף.
סיכום
- יתרונות
- נעל נוחה מאוד, ומספקת תמיכה מצוינת לאלו שזקוקים לה.
- נעל קלה מאוד יחסית לקטגוריה שלה.
- עיצוב מתקדם ובניה איכותית.
- חסרונות
- 680 ש"ח (לחברי מועדון) זה ללא ספק פרימיום
- העיצוב מעט פחות מעודן מדגמים אחרים של און.
עדכון 500 ק"מ אחרי המבחן
רצתי עם הזוג הזה בערך 500 ק"מ עד כה והרגשתי צורך לעדכן. כאמור, אחרי 500 ק"מ של ריצות שכ-70% מהן על אספלט והשאר בשטח, החלק העליון של הנעליים נראה חדש לגמרי – ללא קרעים, שריטות או סימני בלאי. הסוליה מראה סימני שחיקה קלים ביותר, שלא מורגשים כלל מבחינת האחיזה במשטח. והכי חשוב – תכונות התמיכה שתוארו לעיל נשמרו במלואן! תוצאה מרשימה ביותר המאשרת את כל הנטען לעיל לגבי איכות העיצוב והבניה.
מאת: דמיטרי רובינשטיין
צילום: נטליה סיגל