האם יש נעל מקסימליסטית שיודעת גם להיות תגובתית ולהחזיר אנרגיה? קיבלנו למבחן את On Cloudmonster 2, להלן “המפלצת”: נעל אימונים עם מקסימום שיכוך והעברת אנרגיה מורגשת. הוד קליין, מאמן ובוחן ראנפאנל שם את הוקה בונדי בצד לזמן המבחן ויצא לראות האם און קלאודמונסטר 2 עדיפה עליה?

קלאודמונסטר 2 – מקסימליסטית ורחבה

לפני שנים רבות בתחילת דרכי בעולם הריצה הייתי שבוי במיתוס שריצה גורמת נזק לברכיים והפחד מעומס על הברכיים גרם לי לרוץ עם נעליים מקסימליסטיות. יצרני הנעליים הבינו את הפחד הזה – וכך נולדו הנעליים עם הסוליות הגבוהות. הביקורת על הנעליים הגבוהות אצל רוב היצרנים, היא על האי תגובתיות – או החזר האנרגיה הנמוך שלהן. לכן כאשר הוצע לי לבחון את הנעל של On קפצתי על ההזדמנות, עם חששות וסקפטיות לגבי יכולת של נעל להיות גם מקסימליסטית וגם תגובתית. אני רגיל לבונדי של הוקה שהיא דגם מקביל לנעל הזו, ועניין אותי מאוד לראות מה ההבדלים ביניהם, והאם הקלאודמונסטר 2 מצליחה לשפר את התגובתיות  – נקודת התורפה העיקרית של הבונדי מבחינתי.

לפני שממשיכים- האם כבר הצטרפתם לניוזלטר שלנו?

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

גם הקלאודמונסטר עוקבת אחרי הטרנד הזה עם סוליה בגובה 35-29 מ”מ. למי שלא רגיל לכאלו נעליים, מומלץ לקחת רגע להתרגל לרעיון הגובה לפני שהוא מוותר על הנעל הנוכחית שלו. בנעלי און השכילו לפצות במפלצת על הגובה ברוחב, כך שלמרות הגובה, הנעל משדרת יציבות בריצה והגובה לא מורגש. באופן דיי מפתיע המידה של הנעל שמדדתי בחנות תאמה למידה אותה אני רגיל לנעול בנעליים האחרות שלי. התחושה הראשונית של הנעל על הרגל משדרת אחיזה טובה בעקב ונוחות שהפתיעה אותי לטובה. למרות שהנעל אינה מוגדרת כרחבה התחושה באזור האצבעות נוחה ומרווחת. סיבוב ריצה קטן לתחושה והנעל משדרת תגובתיות טובה בכל דריכה. יוצאים לדרך…

Cloudmonster

Cloudmonster 2 לפי היצרן 

נעל אימונים קלאסית, מיועדת לריצות כביש, וסוליה עם טכנולוגית CloudTec® לטובת יצירת שיכוך מקסימלי. הסוליה מכילה רכיב Speedboard® ייחודי עשוי ניילון, וקצף הסוליה עשוי Helion בעל צפיפות כפולה המוסיף קפיציות לנעל, מבנה הסוליה מאפשר גלגול של כף הרגל. מפרט: 

Cloudmonster

200 ק”מ לפני שכותבים

בכל מבחן אני רץ לפחות 100 ק”מ עם הנעליים. בהיותי מאמן קבוצה באזור עפולה, תקופת המבחן של און קלאודמונסטר 2 תפסה אותי בשבועיים אינטנסיבים ועמוסים בריצות במגוון מיתארים: החל בריצות של 5 ק”מ, דרך 8-10 ק”מ, ועד 25  ק”מ. סה”כ כ- 200 ק”מ עם הנעליים לפני כתיבת הכתבה הזו. הריצות כללו אימוני אינטרוולים, עליות בשיפועים שונים, ריצות על כביש, שביל לבן ואפילו ריצה במסלול שחלקו אדמה ואימונים בחדר כושר.

נעלי ריצה

התרשמות ראשונית ועיצוב

העיצוב של און עד היום היה מאוד מינימליסטי, מעודן ומונוכרומטי – קטע של חברה שוויצרית עם פינס יוקרתי. אנחנו חייבים להודות פה שהפעם נראה שאיזה מחוז דובר איטלקית בשוויץ, מוחצן יותר, כנראה השתלט על החלק של המחוז הגרמני בחברה, ונוצרה נעל בעיצוב שונה מהרגיל: לוגו ענק של האות O עם זהות מעורפלת (אני O? אני Q? אני גם וגם?). לצדו שם החברה בגדול: On Running, לחובבי הז’אנר. וכן – זה שם החברה, און ראנינג ולא און קלאוד, שזה קצת משעשע כי היא היום דווקא פועלת במרץ להתרחב להרבה תחומים ולא רק לריצה: נעלי טיולים, סניקרס, טניס, נעלי ספורט כללי… נמליץ להם לחזור לאון קלאוד במיתוג. 

עקבו אחרי ראנפאנל באינסטגרם

ראנפאנל באינסטגרם

הסוליה מסיבית למראה 

הסוליה היא ללא ספק האלמנט המרכזי, הבולט אשר מושך את העין ונותן לנעל מראה ייחודי. נעליים מקסימליסטיות נתפסות לרוב כנעליים בעלות מראה מגושם, והאמת שגם פה זה קורה… זו סוליה שיש מעליה נעל. מה שמקנה לעיצוב הזה תחושה דינמית ומהירה יותר הוא הקו האלכסוני האפור היורד מהעקב למטה לכיוון הסוליה – כמו ספוילר משופע של מכונית מרוץ בכיוון התנועה. אני אוהב את זה והעיצוב יחסית מפחית את המגושמות הזו שהיא אתגר לכל נעל מקסימליסטית. מערכת השרוכים שולבה בעיצוב של הנעל וצבע השרוכים מותאם לצבע הנעל בעוד שלולאות ההשחלה של השרוך בצבע הסוליה הלבן. לסיכום: יש נוכחות!

Cloudmonster

הסתגלות מהירה ורב שימושיות

כשאני בוחן נעליים בנוסף על הריצות אני נועל אותן כל הזמן. יאמר לזכות המפלצת שהיא לא דרשה הסתגלות מיוחדת: הנעל יושבת טוב על הרגל, מערכת השרוכים של On, בעלת צורת רכיסה שלא הכרתי, שומרת על הנעל מהודקת לכף הרגל. צווארון העקב מחזיק בצורה טובה את העקב גם בתרגילים בחדר כושר, בהליכות ממושכות, טיפוס בסולמות, עלייה במדרגות ועוד. בריצה על מסילה בחדר כושר הנעל לא מחליקה ומשדרת יציבות. גם לאחר יום שלם על הרגליים תחושת הנינוחות נשמרת. יחד עם זאת- בוחן אחר שבדק את הנעל, ולו מבנה כף רגל שונה משלי ויתר עליה למבחן היות והחלק בצד העקב (“צווארון” העקב) נגע לו בעצם הבולטת החוצה בצד הקרסול – הוא צריך נעל פחות “עמוקה” מזו. הקלאודמונסטר מתאימה לכף רגל עם נפח ורוחב גדולים ופחות לכף רגל דקה וצרה. 

Cloudmonster

התאמה והידוק

בעבר און היו צרות באופן מסורתי אבל הם הבינו מהר שמגמת השוק עוברת לרוחב רחב ולגובה מקסימלי. היום רבים מהדגמים שלהם מכוונים לטרנד הנוכחי של רחב וגבוה, ו On Cloudmonster 2 היא מייצגת מובהקת של הז’אנר. לאחר נעילת הנעל, הידוק של השרוכים והנעל עוטפת ומתהדקת על הרגל באופן מדויק. מבנה השריכה של השרוכים בנוי מלולאות לאורך פתח הלשונית של הנעל. בשונה ממערכת החורים המסורתיים לשרוך יש גמישות במיקום בזכות הלולאות כך שנוצרת התאמה מיטבית לצורת החלק העליון של כף הרגל. בנוסף החומר ממנו עשויה הלולאה יוצר חיכוך עם השרוך כך שלאחר ההידוק החיכוך מונע מהשרוכים להיפתח ושומר אותם במקום ללא תזוזה, עד כדי כך שגם כאשר נפתח לי השרוך באחת הריצות הארוכות לא הרגשתי בדבר לאורך זמן. אזור צווארון העקב מרופד ואוחז את העקב בצורה מצוינת בכל זווית. אני רץ עם נעליים רחבות ולמרות שהנעל לא מוגדרת כנעל רחבה אזור האצבעות רחב ואפשר מרחב טוב לאצבעות ללא לחץ מהצדדים.

Cloudmonster

שיכוך, משוב מהקרקע, והחזר אנרגיה

ברוב הנעליים עם השיכוך המקסימלי, הרגל שוקעת בכל דריכה בתוך הסוליה והמשוב מהמשטח כמעט ואינו מורגש. הרץ צריך לגייס את השרירים גם כדי לנתק את הרגל מהמשטח ולהרים אותה לצעד הבא. זה מגביר את העייפות בריצות ארוכות ועלול לפגום באיכות האימון ואורך הריצה. במפלצת בזכות אפקט התגובתיות, השקיעה בתוך הסוליה אינה מורגשת ובכל צעד מורגשת התגובתיות שלה. קיים משוב מהמשטח שמגדיל את אפקטיביות האימון בריצות ארוכות, ובפרט במרוצים, מקום בו התגובתיות חשובה מאוד כדי לייצר תגובה מהירה לנגיעה במשטח ובניית מהירות. 

בריצות הכביש השיכוך המקסימלי לא השפיע על עייפות השרירים בזכות התגובתיות של הנעל שהורגשה לטובה בכל הריצות. בעבר אחרי ניסיונות לא מוצלחים הפסקתי לבצע את אימוני האינטרוולים בנעלים עם שיכוך מקסימלי כדי לא לפגוע באיכות האימון. הפעם, לטובת המבחן, נעלתי את המפלצת גם לאימון אינטרוולים. התוצאה הייתה מצוינת: גם בהיבט העייפות וגם בהיבט של תגובת הרגליים ליציאה מהירה לאינטרוול וביצוע האינטרוול בצורה טובה. 

Cloudmonster

הטכנולוגיות בקלאודמונסטר 2

קלאודטק – CloudTec® – החללים המיוחדים שאנחנו רואים בסוליה של הנעל, זו מערכת השיכוך הייחודית של On: אלה חללים בתוך הסוליה, והחומר נדחס אל החללים האלה. כך היא סופגת את הנחיתה והסוליה כולה נמעכת כלפי הקרקע. און מראים בסרטים שלהם כיצד המעיכה הזו מגיבה בהתאם לתנועות הייחודיות של הרץ כך שהיא נדחסת אופקית ואנכית בהתאם לשלבי התנועה של הרגל על הקרקע (גלגול הצעד).


ספידבורד – Speedboard® – אלמנט שלא רואים מחוץ לנעל – מרכיב פנימי הנמצא בין כף הרגל לחומר הלבן שרואים בחוץ, מהווה מעין “טרמפולינה” שמאפשרת לאון להכניס עוד רמה של שליטה בדחיסה. כמו טרמפולינה התפקיד שלה לשלוט במידת הרכות של הנעל וגם לייצר החזר אנרגטי –  תגובתיות. 

קצף הליון – Helion™ superfoam – החומר ממנו עשויה הסוליה. הקצף של חברות הנעליים השונות הוא אחד הדברים החשובים בפיתוחים שלהם. לחומרים שונים תכונות החזר אנרגיה ודחיסה שונות ואון ממתגת את התרכובת שלה תחת השם הליון. כמו כל חברה היא תטען שהוא הכי תגובתי ומשכך. 

התנסות בשטח קל (למרות שזו נעל כביש)

המפלצת היא נעל המיועדת לריצה על הכביש, אבל לא התאפקתי ורצתי איתה גם בשטח, כאשר יש קוליסים צידיים הגובה מורגש בזווית הקרסול. היתרון שהנעל נותנת של שיכוך מקסימלי ותגובתיות טובה משמעותי ומורגש, בשבילים לבנים ודרכים משוטחות אין בעיה בכלל. הגפה העליונה של הנעל מאווררת בצורה טובה מאוד, אמנם הטמפרטורות אינן גבוהות אך לאחר טבילה קטנה בשלולית יכולת הנידוף והאוורור של הנעל הורגשו בהחלט.

נעל ריצה

קרב מיתולוגי: און קלאודמונסטר 2 נגד הוקה בונדי

למי שאינו מכיר את הוקה בונדי, זהו אחד הדגמים המוכרים שכמעט ויצרו את הקטגוריה הזו. נעל עם עובי סוליה בעקב 33 מ”מ, ובכרית כף הרגל 29 מ”מ (דרופ 4), משקל  303 גרם. אני רץ עם דגמי בונדי של הוקה כבר הרבה שנים. את תחושת הרכות של והשקיעה של הרגל בתוך הנעל קשה להחליף. יחד עם זאת בריצות ארוכות ההרגשה כי הרגליים מתעייפות, וכי קשה לייצר מהירות מתגברת. לטעמי עוד חסרון בהוקה בונדי הוא בשיטת השריכה שאינה מיטבית – פעמים רבות נאלצתי להתמודד עם שרוכים שנפתחים במהלך הריצה. 

כבר בריצה הראשונה עם המונסטר הורגשה התגובתיות העדיפה של הנעל. ככל שהתארכו הריצות ההרגשה כי המקסימליסטיות של הנעל בשילוב התגובתיות, מייצרות יכולת לאימונים אפקטיביים יותר בהם הרגליים לא מתעייפות מעצם ההתמודדות עם הרכות בסוליה. בזכות התגובתיות ניתן לייצר אימוני מהירות מתגברת טובים יותר. לקלאודמונסטר 2 יש עוד יתרון בשיטת השריכה המייצרת חיכוך גבוה של השרוך עם הלולאות, וכל המבנה של הגפה אל מול המתיחה מייצר אחיזה מצוינת של הנעל בכף הרגל.

קלאודמונסטר

מימין: און קלאודמונסטר, משמאל: הוקה בונדי 8

רוחבה של הסוליה בבונדי נותן תחושה של נעל מגושמת אל מול התחושה האלגנטית יותר של הקלאודמונסטר 2. הגפה בשני הדגמים מאווררת ומנדפת בצורה טובה. הנוחות באזור האצבעות זהה בשני הדגמים וגם האחיזה והריפוד באזור צווארון העקב טובים בשניהם. לסיכום ההשוואה: לתגובתיות בשילוב המקסימלסטיות לקלאודמונסטר 2 יתרון משמעותי בריצות אימונים וריצות ארוכות. לטעמי יחד עם מראה אלגנטי יותר. כנראה שאני עובר אחרי שנים ארוכות לנעל חדשה…

 הערוץ של ראנפאנל בווצאפ – כנסו: הצטרפו לקבוצות ראנפאנל

סיכום: Cloudmonster 2 נעל מפלצת ולא רק במראה 

המונסטר הפתיעה אותי לטובה. כנעל בעלת גובה שהוא פועל יוצא של תכונת מקסימליסטיות, הנעל יציבה ומאפשרת ריצה בתוואי שטח שונים, התגובתיות של הנעל והמשוב מפני השטח מאפשרים לשמור על איכות האימון וביצוע האימונים בצורה מיטבית, מבנה השריכה, מבנה צווארון העקב והריפוד בו מייצרים אחיזה טובה של הנעל לכף הרגל. המפלצת נותנת מענה מצוין לריצות ארוכות בשיכוך גבוה ותגובתיות טובה.

Cloudmonster

יתרונות

  • שיכוך גבוה
  • תגובתיות טובה לנעל אימונים
  • מערכת שריכה טובה
  • צווארון עקב מרופד (אך גבוה)
  • גפה עליונה מאווררת 
  • מתאימה לרצים כבדים

חסרונות

  • עלות גבוהה 
  • משקל של 295 גרם
  • פחות לרצים בעלי רגל צרה 
  • מבנה צווארון העקב גבוה 
  • מקסימליזם – יש מי שפחות מתחברים

מאת: הוד קליין