קורוס היא חברת שעוני ריצה וספורט רצינית שתופסת תאוצה ואוהדים. אחרי שהחתימה את אליוד קיפצ'וגה, את קיליאן ז'ורנה ועוד כמה רצים מובילים, היא השיקה דור שני לדגם Apex Pro 2. גיא חלמיש קיבל את השעון כדי לספר לכם עליו:

Coros Apex Pro 2 במבט

להלן כמה מהנתונים העיקריים של השעון, לא כולם, כי יש המון:

  • מחיר מחירון: 2,199 ש"ח באתר היבואן – הכניסו קוד RUNP15 להנחה יפה רק לקוראים!
  • מידות: קוטר 46 מ"מ, עובי 15.8 מ"מ, ומשקל של 54 גרם. מסך מגע. 
  • זכוכית ספיר עמידה ומסגרת טיטניום סביבה.
  • 3 כפתורים: חוגת גלילה באמצע, תאורה, "אחורה".
  • הרצועה היא מניילון וסקוצ' עם מעצור בריחה. 
  • סוללה ל 30 ימי שימוש, או ל 26 שעות GPS מדויק (Dual band), ועד 75 שעות GPS בדיוק מופחת (נתוני יצרן). 
  • שעון חכם ו Fitness tracker עם הצגת כל ההתראות שיש: ווטסאפ, מסנג'ר, שיחות, מעקב דופק, שינה, קלוריות, צעדים, קומות יומיות, וכן מדדי כושר והתאוששות אוטומטיים, ועוד ועוד.

 

מצטרפים לווצאפ של ראנפאנל!

הצטרפו עכשיו לקבוצה השקטה שלנו WhatsApp Logo וקבלו את כל הכתבות החדשות על הריצה:

הצטרפו עכשיו

 

  • סנסור קריאת דופק מהיד בעל 8 נורות שנראה דומה למדי לזה של האפל ווטש.
  • אפליקצית ווב (אתר אינטרנט) עם מדדי ספורט וניתוח.
  • עבודה דו כיוונית עם אפליקציות אימון כמו Training Peaks: העברה למאמן וקבלת הנחיות לאימון תוך כדי האימון, עם קצב/דופק נוכחי לעומת מטרה.
  • מגוון אפליקציות מובנות (Toolbox): בדיקת HRV וסטטוס התאוששות, בדיקת רמת חמצן בדם, מטרונום (לשיפור קצב צעדים לדקה). 
  • שעון לניווט עם מפות, כולל התראות יציאה מהמסלול, פרופיל גובה, מרחק נותר ליעד, הצגת קואורדינטות (לחילוץ), ונעיצת נקודות עניין על המפה (למשל הטמנת מים). 
  • מוצרים אופציונליים: פוד נעל לדינמיקת גוף וצעד, דיוק תגובה בשינויי קצב ועוד. מטען נייד קטנטן.Coros Apex Pro 2

עיצוב, סטייל וממשק כפתורים

הגרסה האפורה של השעון אותה קיבלנו למבחן נראית מעולה, עם טבעת טיטניום מסביב לזכוכית, מה שנותן לו את המראה היוקרתי. שלישיית הכפתורים מימין עם כפתור חוגה שהוא גם כפתור לחיצה במקביל, עדיפה בהרבה בעיני על הגישה של 5 כפתורים משום שהפוקוס שלכם הוא על צד אחד במכשיר ואין מעבר מעיק בין צד אחד של השעון לצד שני. רוב ההתעסקות היא רק בכפתור הגלילה/בחירה והוא עושה הכל.  

מעל החוגה יש כפתור תאורה ומתחתיה כפתור "לאחור" (back). גוללים ולוחצים לבחירה מכפתור האמצע, וחוזרים אחורה מהתחתון. נוח כי הכל בצד אחד. גם רצועת הסקוצ' האפורה נראית טוב ובמבחן ארוך טווח נראה כמה יחזיק הוולקרו הזה. מה שבטוח: נקעה נפשי מהקצה החופשי של רצועות סיליקון משוחררות אחרי טבעת ההשחלה שלהן. פה אין את זה עם סקוץ שמגיע עד הסוף, ויש לו גם סוגר חכם שמקל על לבישה ומונע בריחה שלו.

Coros Apex Pro 2

בהיבט הפיזי רק שמנמנות מסוימת מפריעה לי – עובי של 15.8 זה לא מעט (לעומת 14.4 של ה 955), וכן עיצובי ה Watch Faces שהם ברובם מקושקשים ומצועצעים מדי לטעמי. מצאתי בקושי 4 שסיפקו תמונה דיגיטלית מתונה יחסית ולא מתחכמת. אתם אוהבים שהדקות בשורה שנייה מתחת לשעות ולא בשורה אחת? אני מעדיף תצוגת שעון מסורתית.

Coros Apex Pro 2

התקנה והגדרות: ה-UX ידידותי

UX זה קיצור של User Experience, וזהו תחום של עיצוב ממשקי משתמש ומוצרים ידידותיים וקלים. מוצר עם UX טוב לא צריך הוראות הפעלה, כי הכל קורה בו לבד. הוא לוקח את המשתמש ומקל עליו בהגדרות ובשימוש שוטף, וכאלה הם השעונים של קורוס. הסטאפ מעולה עם האפליקציה – הכל בר בחירה באפליקציה בצורה מאוד נוחה ועובר לשעון לפי בחירתכם.

הדברים העיקריים שמגדירים בהתחלה הם:

  • בחירת עיצוב פני השעון– Watch face (דיגיטלי, "אנלוגי", ועיצובים שונים).
  • בחירת פרופילי ספורט– (Activity Menu) – סוגי הספורט שלכם: ריצה, אופניים, שחייה, כח, וכו'. 
  • הגדרת מסכי האימון- לכל פרופיל ספורט, כמה מסכים, שדות ופרמטרים להציג בכל אחד מהם.
  • בחירת הכלים / Toolbox–  אפליקציות שימושיות המופיעות בלחיצה ארוכה על הכפתור התחתון.
  • נתונים יומיים (Daily Data)- מוצגים בגלילה מעמוד השעה: קלוריות, צעדים, קומות ועוד. 

סקירה מפורטת יותר של הכלים והנתונים בהמשך. בתמונה הבאה כמה מהמסכים להגדרות אלה: 

מצבי ספורט

בדיקות דיוק דופק

התחלתי בבדיקת דיוק קריאת הדופק. חיברתי את רצועת הדופק של בונטרגר לגרמין 935 וגם למחשבון אופניים Garmin 830 ובמקביל בדקתי את הקריאה מהקורוס מהיד השנייה. חשוב לדעת שהקריאה הזו מהמפרק מחייבת להצמיד את השעון הייטב לעור, והדיוק שלה שונה מאדם לאדם בהתאם לצבע העור, אופי כלי הדם וכו'. אצלי הוא עובד טוב מאוד לשמחתי (יש גם יתרונות בלהיות פולני). 

בבדיקה הראשונה באופן מפתיע דווקא השעון עם הרצועה הראה קריאה שגויה בתחילת המדידה והשעון עם המדידה מהמפרק נדמה שדייק. לאחר מכן כשהשעון השני התעשת ההפרשים היו ברוב הזמן לא יותר מפעימה או שתיים. ביצעתי לא מעט שינויי מאמץ כדי להקפיץ ולהוריד את הדופק והתגובתיות הייתה מצוינת ומדויקת באותו פער של מקסימום שתי פעימות.

דיוק ה GPS 

לשעון יש שלוש רמות דיוק GPS שיש להן השפעה על הסוללה:

  • סטנדרטי – חסכוני בסוללה, מודד כל שניה, עד 75 שעות ספורט. 
  • עבודה מול כל מערכות ה GPS  (שהן , Galileo, QZSS, and BeidouGPS). בינוני בסוללה וסביר לגמרי ב GPS. עד 45 שעות ספורט. 
  • Dual Frequency – מדידה בו זמנית מול כל המערכות בשני תדרים, הכי מדויקת, עד 26 שעות מדידה. 

כדאי לדעת שהשעון מגיע מהקופסא על מצב האמצע. שיניתי את ההגדרה ל Dual Frequency, והאמת היא שבעיני כל השעונים מדויקים מספיק במצב הזה, וכל מבחני הדיוק האלה מתחילים להיות טרחניים עם הבדלים מינוריים מאוד, אבל בדקתי בכל זאת: בבדיקה ראשונה השוותי למתקן הגלילה שלי- הכי מדויק שיש. גלגלת מדידת מרחק דיגיטלית והיא מבחינתי הדבר הקובע. הלכתי 1000 מטר במתאר טיפוסי לריצה: מדרכה, מעבר חציה, פניות ברחובות והפער היה 4.2 מטרים על קילומטר של מדידה. 

דיוק gps

במדידה נוספת השוותי את מדידת השעון למדידת מחשבון אופניים ברכיבת כביש של גרמין 830. הקורוס מדד 78.1 ק"מ והגרמין 78.01 ק"מ. באותה מדידה גם בדקתי גובה מצטבר, ובקורוס הוא היה 863 מ' בעוד שבגרמין 877. מה מדויק יותר? לא ניתן לדעת אבל הם די קרובים.

בדקתי אותו גם באימון שחייה בבריכה, שם השימוש העיקרי של שעון הוא מבחינתי למנוע ממני להתבלבל בספירת הבריכות. כאשר מתחילים אימון בריכה הוא שואל אתכם מה מרחק הבריכה ומכאן והלאה ספירת המרחקים הייתה מדויקת לגמרי. הוא לא התבלבל בספירת 80 הבריכות שספרתי גם בקיפרים וגם בסיבוב עצלני על הקיר. השעון מציג גם מטריקות של שחיינים כגון SWOLF וכמות תנועת יד לדקה. 

קורוס אפקס 2 בשחיה

שימושיות באימונים

הוא יפה, נוח, הסוללה מחזיקה להמון זמן. כיף להתאמן איתו, הרצועה נוחה מאוד ומאפשרת לדייק את הצמדת הסנסור לעור בלחץ הנכון שלא יזוז וגם לא יחסום עורקים. המעבר בין מסכים קל עם חוגה או מגע, וניתן להחליט אם אתם רוצים נעילת מסך וחוגה או תגובה מיידית ללא נעילה. 

התצוגה ברוב המצבים ברורה מאוד, והיא גם כמובן תלויה בהעדפות שלכם. המשתמש מחליט כמה מסכים יהיו לו בכל פרופיל ספורט, והאם לרכז הרבה נתונים קטנים במסך אחד, או לרוץ בלי משקפי הראייה ולשים פרמטר אחד ענק בכל מסך. כביקורת אומר שהייתי רוצה תצוגה ברורה יותר של צבעי הסקאלה של ה Zones כשמציגים את הדופק הנוכחי ביחס לאזורי הדופק האלה.

השימוש בלילה מאוד נוח ובהזזת השעון להביט בו הוא כבר נדלק לבד במהירות (ואפשר גם ללחוץ על הכפתור העליון להדליק). בנוסף גם אם החלטתם לא לבטל את נעילת המסך בתוך מסכי האימון המגע עובד ואין בעיה לעבור בין מסכים.  

יתרון קטן של קורוס – הצגת מהירות/דופק נוכחי באימון מובנה – רק קורוס נותנת פייט אמיתי לגרמין בפנייה לספורטאים המתאמנים בתוכניות אימונים. לכל מי שמתאמן בתוכנית האימון האישית של ראנפאנל (קבוצת אימון מדויק מרחוק אותה אני מאמן), אני ממליץ רק על קורוס או גרמין. הסיבה היא שרק שתי החברות האלה מספקות תמיכה מלאה דו כיוונית באימונים מובנים (Training Peaks). האפל ווטש ופולאר למשל מאפשרים למאמן שלכם לקבל אליו את הקלטות האימונים, אבל זה לא דו כיווני שם, והם לא נותנים למתאמן את הוראות האימון תוך כדי הריצה.

בהיבט הזה לקורוס יש יתרון קטן ומשמעותי על גרמין בכך שהיא נותן לרצים קצב ודופק נוכחיים במסך האימון המובנה מתוכנית, בעוד שגרמין הציגה לרובם ממוצע ללאפ. יש דברים קטנים כאלה שעושים הבדל ענק למי שצריך אותם. מצד שני גרמין יודעת להקפיץ את האימון המובנה ביום שבו הוא מופיע ביומן ואתם מתחילים ריצה, בעוד שבקורוס צריך לחפשו ביומן ולהפעילו משם. בריצה על מסילה אין GPS, אולם בהפעלת השעון על המצב הזה, הוא שואל מה המהירות שתרוצו בה בקמ"ש-סטייל מסילה, ואפשר להכניס ממוצע משוער של הקצב שלכם כדי שהמרחק שייצא לא יהיה מופרך כמו שבד"כ קורה לשעונים על מסילות.

קורוס אפקס 2

מציאת דופק מנוחה בקלות – לספורטאים רציניים בתוכניות אימון משמעותיות, אחד השימושים החשובים של מעקב שינה הוא לא עבור השינה עצמה, אלא עבור בדיקת דופק מנוחה. זה מאוד נוח פה: נכנסים לאפליקציה, בעמוד הבית שלה יש הצגה של "Today"-  כל הפרמטרים מה 24 השעות האחרונות (אפשר להיכנס ליומן לימים קודמים). שם פותחים את מעקב השינה, ורואים את הדופק הנמוך ביותר שנמדד. אם אתם עם עליית דפקי מנוחה הרגיעו את האימונים ונוחו יותר. בהקשר ההתאוששות חוץ מהצגת מדדים לענין הזה, השעון גם מציע בדיקת HRV. אסביר עליה בפרק האפליקציות/Toolbox בהמשך. 

דופק לב

הצגת השינה באפליקציה. טווח הדופק נותן דופק מנוחה.

סנכרון ואתר אינטרנט 

האתר של קורוס עבר קפיצת מדרגה משמעותית והם כעת מתחרים גם בממשק האינטרנט המלא שספורטאים רגילים לקבל, וגם בתחומי ניתוח הדטה – תובנות אוטומטיות לגבי מצב המתאמן, התאוששות, תחזיות לגבי ביצועים צפויים במרחקים שונים, ועוד. יש שם אפשרות גם לבנות אימונים לשעון, ולשלבם ביומן. יומרה מפתיעה שלהם באתר הזה היא גם לספק אותו ככלי חינמי למאמנים שיתחרה ב Training Peaks אבל האמת, שאני לא רואה את זה הולך לקרות (מהמון סיבות, זה נושא לכתבה בפני עצמה). 

האתר מספק הרבה מאוד מידע וכלי ניתוח ותחזית מעניינים מאוד תחת מותג Evo lab, יש בו דשבורד מרשים שמציג את הנתונים המצטברים שלכם. הנה כמה מהנתונים שהוא מחשב ומציג:

  • עומס מצטבר (Fatigue) – מדד המלמד אתכם האם אתם צריכים להרגיע קצת או יכולים להעמיס (בין 0 ל 100, כשהאופטימלי הוא בין 40-59. 
  • מדד ביצועי מרתון צפויים – הוא משקלל את הקצבים באימונים האחרונים, הסף הלקטי, העייפות, VO2max ועוד ונותן תחזית של טווח הזמן שתוכלו לסיים בו. 71-80 זה בין 3-3.5 שעות. 81 זה שלוש שעות. 100 זה קיפצ'וגה (טיפה מעל שעתיים). 
  • ביצועי מרוצים צפויים – למרחקים הנפוצים (5, 10, 21 ו42) על בסיס 6 השבועות האחרונים.
  • אזורי דופק, VO2max משוער, סף לקטי, ועוד…

אבל האתר עדיין בר שיפור משמעותי בעיני. לדוגמה: זה ב Dark mode בלבד (אני אוהב Light mode), כל אימון נפתח בטאב חדש משום מה, הניווט מוזר, התצוגה וכמות הנתונים המוצגת בדף האימון קטנה מזו שיש באתר גרמין קונקט ומוצגת פחות יפה וברור. האתר הזה הושק יחסית מאוחר, ואני בטוח שהם ישקיעו בו עוד הרבה ויקדמו אותו. 

הנה סקירה מהירה של האתר, סה"כ מרשים: 

כך נראה ממשק הפירוט של רכיבה באתר (בברירת המחדל של הפרופיל הוא מודד לאפים של 5 ק"מ אבל אפשר לשנות את זה). 

אימוני ריצה

פיצ'רים שיש וכמה שאין 

פה אני מכניס כמה מחשבות רנדומליות שתפסו את תשומת לבי- כמות הפיצ'רים היא אדירה בכל שעון היום (ואני לא רוצה להתיש ולטרחן סטייל DC Rainmaker עם 7000 מילה לכתבה) אז הנה כמה דברים: 

  • תפריט הגישה המהירה לכלים והגדרות מאוד נוח. הנה כמה דברים שיש בו:
    • ניתן לחבר את השעון ל WiFi הביתי אבל זה לא מסנכרן אימונים לאפליקציה וחבל. רק מוריד גרסאות תוכנה חדשות אליו. 
    • בדיקת HRV – פיצ'ר בוודג'טים שבודק את ה Heart Rate Variability שזה מדד המעיד על מצב התאוששות וסטרס. מחזיקים לדקה את השעון עם האצבע על כפתור החוגה והוא מודיע לכם אם אתם במצב תקין או זקוקים להרגעה. 
    • ווידג'ט המטרונום הוא אחד הכלים החשובים ביותר שיכולים לעזור לכם לרוץ בסגנון נכון יותר. עוד מידע איך זה קורה בכתבה על חשיבות הקדנס. 
    • יש פה את הכניסה להגדרות, מפה, מסלולים, מוסיקה ועוד.
  • לגבי מוזיקה – יש מקום להעלאת שירים 32 ג'יגה, ואפשר לחבר אוזניות בלוטוס ישירות לשעון, אבל אין קישור לספוטיפיי. 
  • אין גם גוגל ואפל Pay, אין חנות אפליקציות/ווידג'טים לשעון, ואין eSIM שהוא הדבר היחיד שאולי פעם יביא אותי אי פעם לאפל ווטש (אבל אל תבנו על זה). 
  • יש לו מפות אופליין וזה אחלה. הדבר השימושי העיקרי קיים כמובן והוא מעקב אחר קו המסלול וחיווי מיקומך ביחס אליו, אבל הוא לא מזהה את המיקום שלו על דטה מהמפה, כלומר אין ניווט פניה אחר פניה, ולא ניתן להעלות מפות טופוגרפיות אחרות. 
  • בכל מוצר יש פה ושם באגים ובעיות. נתקלתי פה רק פעם אחת בבאג שהקשה עלי לצאת מהקלטת אימון, אבל זה מוכיח בעיקר את ההפך: התוכנה שלו יציבה ואמינה מאוד.

Coros Apex Pro 2

הליין ביחס לגרמין

לטעמי מול כל השעונים האחרים, בעיני קורוס עולה בשנים האחרונות כמתחרה המקבילה והרצינית ביותר לגרמין בפנייה לספורטאים של ממש. היו אצלנו כבר כמה מבחנים בקורוס כמעט לכל הליין: 

  • בחנו את Coros Pace 2 שהוא המקביל של Forerunner 245 בערך, בעלות של 1,200 ש"ח.
  • בדקנו את קורוס היוקרה  Coros Vertix 2 מתחרה ב Garmin Fenix 6 בעלות 3,599 ש"ח. 
  • כעת זה המבחן של ה Apex Pro 2 – שעון הביניים, במחיר של 1979 ש"ח, (בגדול בין 255 ל 955)

המחירים נכונים לעת הפרסום, ויש הנחה עם הכנסת קוד RUNPANEL בצ'קאאוט

יתרונות

  • עיצוב ומראה מצוין, עם טיטניום וזכוכית ספיר עמידה
  • כפתור גלילה ובחירה נוח 
  • זמן סוללה ארוך 
  • דיוק מדידות GPS ודופק
  • חווית משתמש נוחה גם בשעון וגם באפליקציה 
  • מלא דטה על ה Wellness שלכם
  • דו כיווניות בעבודה עם Training Peaks 
  • הצגת קצב נוכחי באימון מובנה מ Training Peaks 
  • למי שלא רוצה להיות חלק מהעדר 

חסרונות

  • עובי – הוא קצת שמנמן
  • מעט מדי Watch Faces מעודנים
  • לא מקפיץ אימון מובנה ביומן אלא צריך לשלוף אותו משם
  • אין לו eSIM כמו לאפל ולא Pay והורדת מוסיקה מספויפי כמו לאפל וגרמין
  • אין חנות אפליקציות משלימות 
  • יש ניווט על מסלולים שהעליתם ומפה אבל היא לא הכי טופוגרפית ומפורטת בתחום

רוצים לקבל עידכון שבועי? הצטרפו לניוזלטר של ראנפאנל: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

לסיכום

בבחירה בין גרמין לקורוס, אני, כמו קיפצ'וגה וקיליאן, מעדיף את הקורוס. אל תבינו אותי לא נכון- גרמין היא חברה מעולה והשעונים שלה מצוינים בכל רמת מחיר כמעט. בלי להוריד אפילו פיפס מגרמין, אני אישית, אעדיף תמיד את המתחרה החדש, המערער את הדומיננטיות הוותיקה. מדוע? כי זה לא בריא לנו שיהיה ספק אחד ששולט בנתחי שוק גדולים מדי. כמו שטוב שאפל לימדה את נוקיה לא להיות ארוגנטית (זוכרים את נוקיה?) וכמו שאנדרואיד נותן אלטרנטיבה לאפל iOS ושומר על תחרות בריאה, כך גם עדיף שתהייה תחרות בשעונים. הנה קורוס הובילה והשיקה לפני גרמין את המערכת שלה למאמנים וספורטאים חינם וגרמין נאלצה להגיב שנה אחרי והשיקה רק לאחרונה את הפתרון שלה. (אנחנו כאמור נמשיך לעבוד עם Training peaks כל עוד כל השעונים מסתנכרנים אליה בלי אפלית צבע, מותג ומין).

כמו שזה נראה היום הפודיום של שעוני הספורט מתמצב עם השלישיה: גרמין, קורוס ואפל ווטש אולטרה. אם המתחרה החדש נותן לי חווית משתמש עדיפה, יתרון בעבודה מול TP, איכות, עיצוב, חוויה ודיוק טובים מאוד, אני אעדיף אותו.

קבלו הנחה משמעותית: קניה באתר היבואן  עם קוד RUNP15 בצ'ק אאוט. תהנו!
מאת: גיא חלמיש

אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: