מי הוא ה- COROS Apex? שעון ריצה עם GPS, דופק מהיד, לחץ ברומטרי, זכוכית ספיר ועוד… הוא מלוטש, מוגמר ומוצע במחיר ידידותי ביותר ביחס למתחרים שלו: 1699 ש”ח! הוא מיועד לרצים, רוכבי אופניים, שחיינים וטריאתלטים ויש לו סוללה שתחזיק אימונים רבים!

מתחת לרדאר ולפני השקתו בארץ, הייתה לי הזכות לקבל את השעון הלא פחות ממעולה הזה למבחן. ולאחר כחודשיים של מעקב אחר פעילויות ותחרויות מגוונות עם השעון, מתוכן המרתון של הישראמן (כן הוא חיכה לי בתיק של T2), מקצה ה50 ק”מ בים המלח ומרתון תל אביב, אני מוכן למשוב. אני יכול לומר שמדובר בשעון נוח, יפה, איכותי וביצועיסט מעולה! נהניתי מכל רגע איתו, ואחלוק איתכם בכתבה המעמיקה הבאה את המסקנות שלי. חשוב לציין שכמו תמיד התאמנתי והתחרתי עם 2 שעונים, והשוותי בין המדידות שלהם לקבלת תמונה השוואתית רחבה יותר.

עוברים לקורוס: לרכישה בהנחה מיוחדת לחצו פה והכניסו קוד RUNPANEL בצ’קאאוט
אל תפסידו תוכן מעולה:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

אז מי היא חברת COROS?

מקור המילה “קורוס” הוא בתרבות היוונית העתיקה. “הומרוס” השתמש במילה בכדי לתאר “חיילים צעירים”. בחברה משלבים חומרה בדרגה גבוהה עם טכנולוגיה חדשנית, בכדי לספק לספורטאי סיבולת את השעונים שהם צריכים בסביבות הקיצוניות ביותר בעולם (ציטוט מאתר האינטרנט של החברה). החברה למעשה נותנת פייט רציני למובילות בשוק כבר כמה שנים, ומוציאה שעונים איכותיים, מודרניים וחזקים. הכיוון הוא פחות לשעון חכם, ויותר מוכוונות לספורט מדויק ולעניין.

פתיחת הקופסא, מה תמצאו בפנים?

הקופסא מזכירה קופסא אחרת מוכרת, וגם חווית הפתיחה איכותית ונותנת הרגשה טובה שתשומת לב רבה ניתנה לו. תמיד כיף לפתוח שעון חדש, וההתרגשות באויר. פתחתי אותה לאט והצצתי פנימה. במבט הראשון שמחתי שהשעון יפה כפי שדמיינתי וראיתי על האריזה החיצונית. מיד ניתן לשים לב למסך גדול, שיאפשר קריאה נוחה. מאידך השעון לא גדול מדי, וגם ה46מ”מ יוכל להתאים ליד קטנה.

הוא גם הרגיש קל להפליא במשקל של 55ג’, אך כן מורגשת מוצקות של מוצר חזק ואיכותי. הרינג החיצוני מטיטניום תורם למשקל הקל ומספק גם חוזק ועמידות לשריטות. הבודי עצמו עשוי מחומר פולימרי. הרצועה עשויה מחומר טיפה נוקשה, הייתי שמח אם ההרגשה הייתה גמישה, סיליקונית ומתיחה יותר. האבזם מלוטש יפה, ויש לרצועה מנגנון שחרור מהיר מהשעון שמרגיש חזק ואיכותי, וכמובן מספק חווית החלפת רצועה מהירה וקלה.

בתוך האריזה תמצאו גם כבל הטענה קצר, המתחבר מיציאה קטנה בגב השעון (דו כיוונית) ליציאת USB רגילה. חיבור ההטענה התחתון אינו מאפשר טעינה תוך כדי ענידה, אך עם חיי סוללה של 35 שעות, נדירות הפעילויות שיצרכו הטענה מסוג זה.
השעון גם תואם לאביזרי ANT + כמו חיישן קאדנס, מד כוח וכו’. וכמובן שגם עם חיישני Bluetooth של גרמין.

דבר נוסף שאני מאוד מעריך: החברה צירפה 3 חתיכות גומי קטנות ויעודיות לחסימת שקע ההטענה, זה מצויין לאיזור בוצי, או סתם לחסימת ג’יפה, מלח וזיעה שמצטברים עם הזמן.

מבנה, חומרים ואיך הוא על היד?

אתחיל מחומרים. כאמור, השעון מיישר קו עם החומרים האיכותיים ביותר שיש היום בעולם שעוני הספורט. הטבעת העליונה מטיטניום, הזכוכית סאפיר קריסטל והגוף מפולימר קשה במיוחד. גם הכפתורים מתכתיים (לא ברור אם עשויים מטיטניום, לא מצאתי מידע על זה). מבנהו עגול קלאסי, ללא גבהות ושקעים. היציאה לרצועה מורכבת מ2 אוזניים סימטריות מכל צד, ומנגנון החיבור המהיר יעיל ומהיר.

על היד הוא הרגיש לי טוב מהרגע הראשון. ענדתי אותו על יד ימין בחלק מהאימונים ובשמאל באחרים. לא נתקלתי בבעיות תפעול הכתר (עוד על הכתר בהמשך) והכפתור באף אחד מהצדדים. אישית אני מעדיף שעונים גדולים יותר, אך לא הרגשתי שהגודל הבינוני שלו מפריע לי בעין, ולא על היד.

COROS Apex

אין כמו חיי סוללה ארוכים!

להטעין את השעון לעיתים קרובות זה מטרד, ולצאת למירוץ עם צורך להטעין את השעון באמצע זה אף מטרד גדול יותר. למזלי הAPEX ימנע ממני את המטרד, עם חיי הסוללה המרשימים שלו.

כאמור לגרסת ה46מ”מ יש עד 35 שעות במצב GPS (פולס כל שניה), ו30 יום בשימוש רגיל. לגרסת ה42מ”מ הקטנה יותר יש 25 שעות GPS ו- 24 יום בשימוש רגיל. מה שאומר שאם תקחו את מחיר השעון לעומת חיי הסוללה שהוא נותן, הוא אחד החזקים בשוק!

שעון ריצה גם לארוכה יותר – UltraMax

בואו נודה באמת, נדירים המצבים בהם נקיים אימון/תחרות של יותר מ35 שעות רצוף, אבל מי אני שיקבע? רוצים יותר זמן סוללה ומוכנים להקריב מעט מהדיוק? אז הUltraMax בשבילכם. במצב זה תוכלו לחסוך בסוללה ע”י הנמכת תדירות הפולסים של הGPS. גרסת ה46מ”מ יכולה להגיע עד 100 שעות וה42מ”מ ל80 שעות, שזה פשוט במילה אחת “וואוו!”.

לחצנים וממשק

השעון שואב השראה מכפתור “כתר” שמסתובב, בדומה לשעון של “אפל”. סך הכל ישנם שני כפתורים בצד ימין של השעון, והם כל מה שתצטרכו כדי לשלוט על ה Apex שלכם. באמצעות הכפתור העליון המסתובב והמספק תוכלו לגלול ולנווט בין מסכי התפריט השונים. בזכות מיעוט הכפתורים ופשטות סיבוב הכתר, התפעול עם כפפות הוא אדיר! אומנם לעיתים אני מתבלבל בין כיוון סיבוב הכפתור, אך התפריטים פשוטים ונוחים להבנה ותפעול. המסך בהיר דיו, חד ועם רזולוציה גבוהה, ולכן גם יכול להכיל נתונים רבים.

לפני שניתן לחקור את התפריטים, נדרש סיבוב ארוך שמוציא את השעון ממצב נעילה. לאחר מכן מהמסך הראשי, הכתר גולל בין תצוגות שונות המפרטות קלוריות שנשרפו, דופק, גובה, התראות טלפון ועוד.

הפעלת אימון

לחיצה ארוכה על כפתור הכתר ותועברו לתפריט של הפעילויות השונות שכולל ריצה, אופניים, שחייה, טריאתלון ועוד. לאחר גלילה באימונים לחצו על הכתר, ומשם תועברו לתפריט האימון עצמו. המתינו לקליטה של GPS ודופק לפני שתתחילו את האימון, כמו בשעונים אחרים. אם ברצונכם לשנות את ההגדרות, עשו זאת לפני תחילת האימון במסך זה (פירוט בהמשך הכתבה). לאחר שהשעון מוכן, לחצו על הכתר שוב, ומה שנשאר כרגע, זה לעשות את הפעילות שאתם אוהבים. בעזרת הכתר עברו בין המסכים השונים כדי לראות את כל הנתונים שיעניינו אתכם, ויש המון!

לקראת סיום האימון סובבו שוב את הכתר לפתיחת הנעילה, וכשתרצו לסיימו סופית לחצו עליו. שימרו את האימון והוא יופיע לאחר סנכרון באפליקציה, שעליה ארחיב בהמשך הכתבה.

שעון ריצה חייב מסכים בהתאמה אישית

ל- APEX יש לא מעט סגנונות של מסכים שתוכלו לבחור מהם, אישית אני נשארתי עם המסך המקורי שיצא מהקופסא, אבל זה לגמרי עניין של טעם. ניתן לשנות מסכים דרך השעון עצמו או באפליקציה.

גם את אופן הצגת הנתונים בזמן ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה וכו’ ניתן לשנות מראש כדי שיתאים לצרכים שלכם. בחרו בין 2, 3, 4 או 6 שדות, ניתן לעשות זאת דרך האפליקציה, ובחרו מה לראות בכל שדה. שימו לב שניתן להוסיף גם מספר מסכים שונים שישרתו אתכם.

מעקב אחר פעילויות והאפליקציה

לאחר סנכרון האימונים לאפליקציה, הפירוט יכלול כמעט את כל מה שאתם מדמיינים, ולטעמי מוצג בצורה נאה, מובנת ועניינית. בנוסף באפליקציה יש מעיין מעודדי פעילות בצורת “מגנים” שנקראים Medals, בדומה לBadges של גרמין, שזה משהו שאני אוהב! סינכרון מהשעון לסלולרי עובד מהר, והוא מיידי עם זיהוי השעון את הסלולרי בקרבתו.
למסנכרני הסטראבה, גם כאן זה קורה באופן מיידי (את המידע על כך שאבתי ממשתמש אחר, מפני שאני לא משתמש בסטראבה לצערי, לא יודע למה באמת, אני צריך להכנס לזה). כמובן שיש צורך להגדיר זאת פעם אחת בהתחלה כדי שכל הממשק יעבוד.

שחייה

כאמור השעון עמיד למים עד 100מ’. הוא מתאים לשחייה בבריכה וגם במים פתוחים. הוא יספור לכם בריכות, מרחק, קצב וחיישן הדופק יעבוד תחת המים ויעקוב אחר קצב הלב. אישית אני לא שוחה המון, ושחיתי איתו רק מספר פעמים. כך שקשה לי לתת פה משוב איכותי, מצטער.

טריאתלון

יש כמה תכונות נחמדות לטריאתלטים, בדומה לשעונים המתחרים: אז קודם כל במצב טריאתלון האימון ימדד כיחידה אחת, והמעבר בין השחיה, רכיבה וריצה יהיה קל ומהיר. כל שלב בטריאתלון יראה את המסכים היעודיים לו, שבחרתם והגדרתם מראש. וכמובן תוכלו לדפדף בין כל המסכים שהגדרתם בכל שלב של המירוץ. המסך ינעל בין הפעילויות וימנע לחיצה מיותרת שתקטע את האימון ותעביר לT2 למשל. אני אישית מצאתי שבזכות היכולת לעצב את התצוגה בצורה שתתאים לי, אני יכול להרים את היד למבט מהיר על הנתונים ללא צורך לחפש אותם. והעובדה שניתן להסיר נתונים שאותי פחות מעניינים היא מצויינת.

 

דופק מהזרוע

דופק מהזרוע הוא ידוע כדרך המועדפת למדוד היום. הוא נוח, דורש מעט מאוד לוגיסטיקה, לא צורך תחזוקה של סוללות נוספות והוא מדויק להפליא. אומנם לא יצא לי לבדוק את השעון הספציפי הזה מול מכונת א.ק.ג במאמץ, אך כן השוואתי את מדידת הדופק שלו לשעון שעל היד השניה והם היו מאוד דומים עם פערים זניחים. ניתן למדוד את הדופק במהלך כל היום והלילה, ולקבל פידבק על מגוון דברים שיעניינו אתכם. כאמור ניתן להשתמש גם ברצועות חזה של גרמין בטכנולוגיות החדישות והישנות יותר, לפי העדפתכם.

COROS Apex

שעון ספורט עם בארומטר, אלטימטר, ג’יירוסקופ, אקסלרומטור ומצפן

וואו, גם חיישן של לחץ בארומטרי יש פה! הברומטר המובנה משמש למדידת גובה (ע”י לחץ). דרך זו למדידה היא מדוייקת בהרבה ממדידת אלטימטר (GPS). ויש חיישנים נוספים שמודדים תנועה ועוזרים לשעון לחשב תנועתיות יום יומים ולהציג לכם אותה על גבי המסך הראשי. דבר זה מעודד אנשים רבים ונותן מוטיבציה, אז אני בעד!

מד טמפרטורה

אומנם מדידת טמפרטורה היא לא מדוייקת כלל, מפני שמושפעת מחום הגוף, אך עדיין קיים פה מדחום מובנה המודד את טמפרטורת הסביבה ללא צורך בקישור לאפליקציית מזג האוויר. ע”י סיבוב הכתר במסך הראשי, השעון יציג את הטמפרטורה במהלך 6 השעות האחרונות.

אינטרוולים (הפוגות)

לאחר שתבחרו בפעילויות “ריצה”, במקום להתחיל את האימון, סובבו את הכתר לInterval training עולם שלם של אפשרויות יפתח בשבילכם: תוכלו לבחור כמה סטים לעשות, כמה זמן כל אחד יהיה. לערוך לפי זמן או מרחק. כמה זמן כל אינטרוול יהיה, או כמה מרחק. כמה זמן יהיו תקופות המנוחה ועוד!

האופצייה להתאמה אישית תאפשר לכם להתאמן בכל מקום, ועדיין לא לחרוג מהאימון שתכננתם או קיבלתם מהמאמן.

התראות שונות ומכווינות

  • דופק מטרה: אפשרות נוספת לשיפור האימונים היא על ידי קביעת טווח דופק בו ארצה להתאמן. נניח שארצה לשמור על דופק של 150-165. אגדיר זאת לשעון, והוא כבר ידאג לצפצף ורטוט אם אהיה מעל או מתחת.
  • קצב מטרה: בדומה לדופק, ניתן גם להגדיר קצב שבו אהיה מעוניין להשאר. למשל בין 5:05 ל5:15 דקות לק”מ. אגדיר לשעון והוא ירטוט ויצפצף כדי לשמור אותי בקצב שתכננתי.
  • קאדנס: צעדים לדקה, העקרון כבר ברור, קבעו טווח והשעון ישמור לכם עליו.
  • סיבובים (Laps): ניתן להגדיר את מרחק התזכור של השעון וסיכומו, אם זה 1 ק”מ או 1 מייל, מה שתבחרו. השעון יקפיץ מסך סיכום קצר, יציג אותו למספר שניות ויקפוץ חזרה לאימון.

ניתן להגדיר את כל המשתנים האלו בפשטות דרך מסך אימון הריצה שנכנסתם אליו. לפני הפעלת האימון, לחצו על Settings, לאחר מכן לחצו על Activity Alert, ובנו לכם את ההתראות לרצונכם.


הצטרפו לראנפאנל בטלגרם – קבלו עדכוני כתבות בזמן אמת 

מטרונום ועצירה אוטומטית

האמת שאין יותר מדי מה להסביר כאן, ניתן להגדיר מטרונום לפי הצורך (מטרונום מצפצף לפי קצב מסויים שעוזר לרצים מסויימים לשמור על קאדנס יעד). עצירה אוטומטית תעצור את האימון כשהשעון יחוש שאתם לא בתנועה.

זמן התאוששות וסיבולת

בדומה לשעונים אחרים בשוק, השעון באמצעות אלגוריתם הדופק של COROS, יקבע השעון את רמת הסיבולת ואת אפקט האימונים שלך לאחר כל פעילות. בלי לחפור יותר מדי, השעון למעשה נותן לך ציונים כל הזמן בהתאם למהירות, מרחק, דופק וכו’. הוא לוקח בחשבון את החישוב (הכללי) שהוא יודע לעשות, מהVO2MAX, ומשכלל את הכל יחד לזמן התאוששות ויכולות אירוביות.

כדי לצפות בזמן ההתאוששות הנדרש שהשעון ממליץ, כנסו לתפריט התחלת אימון ולחצו על Al Trainer. שם יוצג כמו מחוג ואחוזים של זמן ההתאוששות המומלץ. בנוסף לכל הטוב הזה, השעון ילמד את שגרת אימונכם, כושרכם והתקדמותכם, ויספק נתוני התאוששות וסיבולת חכמים יותר ככל שתשתמשו בו יותר.

מעקב יומי אחר פעילות גופכם

במהלך היום ובשינה השעון יעקוב אחר תנועתכם. הוא ימדוד צעדים, עליה במדרגות ודופק, בדומה לשעונים המתחרים. ובלילה ימשיך למדוד דופק, שיוכל לשמש את מי שחפץ במידע הזה.

מוזיקה, עברית, תוכנת מחשב וחיבור לטלפון

אז לצערי מוזיקה אין, וכרגע גם עברית לא. אני מודה ששני הדברים האלה לי ספציפית לא חשובים, מפני שאיני רץ עם מוזיקה ומעדיף אישית שעון עם ממשק באנגלית. חוסר העברית יוצר בעייתיות עם קבלת הודעות מהטלפון ובכללי עם הממשק איתו בתכנים הכוללים עברית. אין לי ספק שעדכון של עברית יגיע ובקרוב, אך עם כתיבת הכתבה, עברית לא נוכחת. היבואן מוסר כי “פיתוח ממשק בעברית נמצא בפיתוח וינחת בארץ בקרוב”.

COROS Apex

שעון ריצה קורוס אייפקס – סיכום

לטעמי במחיר של 1699 שקלים, אין שעון שיכול להתחרות בו בשוק כרגע. הAPEX יכלול כמעט את כל מה שהמשתמש הממוצע והמקצועי צריך.

יתרונות:

  • העיצוב קלאסי ונאה
  • הוא קל משקל
  • החומרים שהוא עשוי מהם ללא תחרות, עם זכוכית יקרה נגד שריטות וטיטניום
  • יש בו כמעט את כל הסנסורים שזמינים כרגע בשעוני ספורט
  • הוא מדויק ועוקב אחר הפעילויות מעולה
  • אורך חיי הסוללה פנומנלי
  • האפליקציה מודרנית
  • והכי חשוב, הוא קל לשימוש והממשק אינטואטיבי

אך לא הכל מושלם, חסרונות:

  • אין מוזיקה מהשעון
  • אין מפות, ויכולת הניווט שלו בסיסית
  • פחות תקשורת עשירה עם הטלפון
  • אין תוכנה למחשב, שניתן לשבת ולנתח את האימונים. רק אפליקציה לנייד
  • כרגע השפה העברית עדיין בפיתוח, ולא זמינה
  • המראה שלו קלאסי

אם אתם כמוני ולא מחפשים מוזיקה מהשעון וחיבור לטלפון, השעון הזה יתן לכם תמורה מדהימה לכספכם. חיי הסוללה שלו יחזיקו הרבה מעבר לרוב השעונים המתחרים, לא ישרט בקלות, יספק דיוק וממשק ידידותי ונוח, יתן לכם פלט אימון עשיר ומפורט ובכללי אני בטוח שיספק אתכם ואת הצרכים הספורטיביים שלכם.


עוברים לקורוס: לרכישה בהנחה מיוחדת לחצו פה והכניסו קוד RUNPANEL בצ’קאאוט