אנחנו ממשיכים בחיפושים אחר הדיאטה המושלמת. גברים צדו נשים בישלו. נשים הגיעו לליבם של הגברים שלהן דרך הדאגה לאוכל, נשים דאגו לילדים שלהן בהזנתם. ואולי הרומן הזה עם האוכל מעולם לא נגמר מאז.
מאת: חן סולומון
ספרות רבה על תחום התזונה ובעיות אכילה מייחסת בעיות רבות לקשר הרגשי של נשים עם אוכל. היות ונשים סיפקו מאז ומתמיד את צרכם של אחרים דרך המזון הוא הפך לאחד הנושאים שהכי מטרידים נשים מאז ועד היום. נשים מוטרדות מאוד ממשקל גופן ועסוקות בכך ללא די.
אם אתחיל למנות את כל שמות הדיאטות, מסלולי אכילה, ושיטות לירידה במשקל שנשים נחשפו אליהם, זו תהיה הכתבה הכי ארוכה שפורסמה ב FitPanel. כי המגוון הוא כל כך עצום, ולכל אחת מהשיטות יש אלף ואחת כתבות ללמה כן, ועוד אלף מהצד השני ללמה לא. זה מתחלף בקצב: אם בהתחלה חשבנו שדיאטת כרוב זה להיט היסטרי, הרי שהגזים שנגרמו ממנה יכלו לגרום אפילו לנלה, הכלבה שלי, להרים דגל לבן ולנטוש.
אל תפסידו כתבות מעולות- הרשמו לניוזלטר השבועי שלנו:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
השיטה שעובדת באמת
אני מאמינה שכל חוקר היה רוצה לשים את ידו על קן הזהב ולקצור את התואר “השיטה הטובה ביותר בעולם להשגת משקל יעד”, אך האם ירידה במשקל בהכרח תושג על ידי שיטת “הפלא”? האם יש אמת בתמונות שאנו נחשפים אליהן עם הוכחות (לפני ואחרי) של נשים שצלחו דיאטה כזו או אחרת? רבות משתכנעות ובטוחות שיש בידיהן את אותו כוח להשיג את המטרה. אבל החוויות והדרכים של נשים במהלך הדרך כל כך שונות. אני שואלת את עצמי לא מעט כיצד נשים שהתחנכו בבתים שונים, בהם פולחן האוכל היה שונה, ממשפחות בעלות גנטיקה שונה, חיידקי מעיים שונים, מצבים נפשים שונים, רמות המתח, השמחה, הלחץ, מגיעות למסקנה שאותה שיטה בדיוק תתאים להן כמו לאלה מהתמונות של “לפני ואחרי”? כל המשתנים האלה הם גורמים כה משמעותיים לצליחה שלנו תהליך שכזה או אחר. הם עשויים להשפיע מאוד על התהליך האישי שעוברת כל אחת ואחת בדרך אל המשקל המיוחל.
מתי את מוכנה באמת?
הרשתות החברתיות והמדיה הוסיפו על צרה זו ודוחקות את האישה להגיע אל יעד המשקל הנכסף כמו שכל השאר הצליחו. אבל לעיתים חווית כישלון עשויה לגרום לאישה לזנוח את המטרה ולהפחית מערכה שהיא אינה מספיק טובה, או להגדרתה “עצלנית” מכדי לעמוד ביעד הזה. לא תמיד אנחנו מגיעות לתהליכים מוכנות, לא רק ברמת ההבנה שיש צורך בשינוי אלא גם נפשית. הרבה פעמים מתוך מקום של השלמה תגיע הישועה.
ערוץ ראנפאנל בטלגרם – לחצו פה לראות את זה!
אני חושבת שכל אישה טרם כניסתה לתהליך שכזה צריכה לשאול את עצמה קודם כל:
- מה מפריע לי במשקל שלי?
- מה המטרה שלי (ג’ינס תיכון לא נחשב)
- מה אני מוכנה לעשות כדי לצלוח את המטרה הזו?
- מה אני לא מוכנה לעשות?
- האם משקל היעד יספק אותי?
כנראה שאין שיטת בזק בריאה
ואחרי שענית לכל השאלות הללו, פני לאיש מקצוע שיש בידו את היכולת להדריך וגם לייעץ בשעת הצורך. למישהו שיבין את קצב החיים שלך, את סוג העבודה שלך והאילוצים שהיא מכתיבה, תדע על האהבות הקטנות שלך (עוגייה/ קוביית שוקולד) ולשלב או לתת להן תחליף הולם. ייעוץ שלוקח בחשבון אתכן, ואולי יאפשר לכן קצת ליהנות מכל הדרך ולא להסתכל על אוכל בחרדה ושקיקה, אחרת התהליך הזה פשוט לא יצלח!
בינתיים, אולי כדאי להשלים עם העובדה הזו: אנחנו ככל הנראה עוד נמשיך לשמור על הקשר הרגשי שלנו עם אוכל לעוד שנים רבות.
מאת: חן סולומון
בעלת סטודיו לפילאטיס מכשירים (ברח׳ התאנה 96, מושב סתריה – צמוד לרחובות) ומאמנת לאכילה בריאה.