סוף שבוע פנוי שנגמר בריצה ספונטנית לחלוטין על שביל הגולן. נוף עוצר נשימה, פריחה ומזג אוויר מעניין. ככה נראים 50 ק”מ לאורכו של שביל הגולן וישובי הסביבה. המלצה לתפריט שטח פרטי וזול:


לפני הכתבה: מצטרפים לראנפאנל בטלגרם ומקבלים כתבות ריצה מעולות!


סוף שבוע בחו”ל – בארץ

לקראת סוף השבוע האחרון לפני הסגר הבנתי לאן הרוחות נושבות בעקבות מגפת הקורונה והחלטתי שזה הזמן לנצל את האביב כי עוד מעט יהיה אבוד. אני חייב לנסוע לגולן, עכשיו. לקחתי את תיק הריצה, דחפתי בו מעיל נגד גשם, אוכל ומים ויצאתי בנסיעה לכיוון דרום הגולן בהחלטה שבדרך לשם ובמהלך הלילה אתכנן מה אעשה מחר, בעליות מכיוון חמת גדר עצרתי בחניון הראשון שראיתי – עין תאופיק (חניון מבוא חמה). 

בכניסה לחניון ניצב שלט גדול- שביל הגולן עם פירוט לגבי המקטעים ומידע נוסף, מעולה, זה מה שאעשה. אני אצא בזריחה וארוץ צפונה על השביל עד שאתעייף ואז אחזור. האופציות לחזרה מבחינתי היו טרמפים/ אוטובוסים/ חזרה על הטיילת לאורך הישובים הסמוכים למסלול- אותה הכרתי מהעבר.

לא רק שביל ישראל- יש גם שביל הגולן

שביל הגולן הוא שביל רצוף מהחרמון בצפון לעין תאופיק בדרום, אורך השביל כ-120 ק”מ והוא מחולק ל-15 קטעים באורך משתנה, בין 6 ל-12 ק”מ. לכל מקטע גישה בשני קצוות עם רכב רגיל. משמע שכל קטע הוא שביל טיול קווי ולהולכים כל קטע בנפרד יש להשאיר את הרכב בסיום המסלול.

בגולן עדיין אוספים טרמפיסטים וישנה גם תחבורה ציבורית לאלה מכם שמתכננים להגיע ללא רכב או עם רכב אחד.

ההולכים קטע אחד ביום ייהנו ממסלול קל עד בינוני (פרט, אולי, לקטע מספר 1 בחרמון, הקשה מכולם). כמות המקטעים שעושים ביום תלוי ברמת הכושר של המטייל.

אירופה בישראל 

המסלול נחנך ב2007 ולאורכו נראה הרי געש כבויים, נחלים מכל עבר, מרחבי טבע אדירים ממש המערב הפרוע של ישראל. מומלץ לטייל באביב ובסתיו כשהכל פורח, עדיין לא חם מידי והשטח לא בוצי מידי. ניתן לבצע מקטעים מצפון לדרום (קל יותר- ירידה) או מדרום לצפון (יותר קשה- עליה). לאורך רוב המסלול ישנם ישובים בהם ניתן לעצור לקנות אוכל ולמלא מים.

יצאתי בידיעה שירד עלי גשם (ירד שלג בחרמון באותו היום) המסלול לא היה בוצי מידי, הייתי שמח לקבל עוד קצת שמש, הרוחות היו חזקות בטירוף והחליפו את מזג האוויר בתדירות גבוהה דבר שבהחלט יצר הרבה “עניין” בריצה. 

הנוף מדהים- פריחה יוצאת דופן בעשרות צבעים, בעלי חיים, עופות דורסים, נחלים זורמים, הרים, כנרת, סוריה, ירדן ואווירה יוצאת דופן טבע טהור.

לוגיסטיקה

ההערכות תלויה בתכנונים שלכם… אפשר להגיע לתחילת המסלול או לסופו בתחבורה ציבורית או להחנות רכב בשני קצוות המקטע. תמיד קיימת האופציה לבצע את המקטע הלוך ושוב ולחסוך הרבה בעיות שינוע.

אני רצתי במקטעים 15 (עין תאופיק) עד תחילת 11 (נחל תאנה) ומשם עליתי עד קניון נוף גולן ומשם רצתי על הטיילת המחברת בין נאות גולן עד לאפיק.

סמוך לקיבוץ אפיק נמצא עין פיק ממנו רצתי על טיילת האון- דרך סלולה לאורך מצוקי האון, מצוקים במורדות הדרום-מזרחיים של רמת הגולן, המתנשאים מעל הכנרת. המשכתי עד למבוא חמה- ומשם כמה קילומטרים על גבי שביל הגולן לכיוון דרום ומגיעים לחניון עין תאופיק.

לינה

במידה ובחרתם לישון לאורך המסלול בשטח ישנם מספר חניוני לילה לאורך כל השביל. בחניונים אלה תמצאו מקום מסודר ומגודר להקמת אוהל, אזור להבערת אש ובחלקם נקודת מים. כמובן שגם אפשר להתפנק עם אירוח בצימרים הרבים שיש באזור.

  • אמפי גולן
  • חורשת גבעת יואב
  • חניון דליות
  • חניון עין זיוון
  • חניון פלס”ר 7

שביל הגולן – רוצו לשם!

בהחלט אחזור לרוץ עוד מקטעי שביל הגולן, אני ממליץ להיכנס לאתר “תיירות גולן” שם ישנו מידע על אטרקציות, תיירות, ספורט ועל שביל הגולן. האתר נותן את האינפורמציה הכי עדכנית ומדויקת לגבי השביל. 

מאת: עידו דסה
הכותב בן 21 סטודנט להנדסה. מנצל כל הזדמנות לקראת אתגר חדש, רץ אולטרא וכל הזמן מחפש תחרויות ריצה יוצאות דופן ושוברות שגרה. בטבע מרגיש בבית וחובב אנדרנלין מושבע.

 


רוצים לשפר בצורה דרמטית את המהירות שלכם?
לקבל תמיכה מקצועית כדי לא לעשות טעויות?
לחצו פה למידע על תוכנית אימון הריצה האישית בהנחית גיא חלמיש