ההשקה של איירונמן בישראל לוותה בהרבה ציפיות ושמועות לגבי האופן בו המותג הבינלאומי הנחשק יכנס לארצנו. ראנפנאל בא לעזרתכם לעשות סדר בשמועות ולנקות את המידע הלא מבוסס שמסתובב בעזרת ראיון שערך דגן לוינזון עם תומר פולמן, מנהל שותף באיירונמן ישראל מקומטק (זכיינית המותג בארץ).
קומטק, בניהולו של דניאל בנעים, עוסקת מזה שלושה עשורים בניהול והפקה של אירועי ספורט גדולים. הם הפיקו את הזינוק הגדול של הג’ירו דה איטליה ב-2019 וניהלו את גראנד סלאם בג’ודו בשנת הקורונה בארץ (אירוע מורכב). החברה שמה לה למטרה להביא לארץ אירועי ספורטי גדולים וזאת גם במטרה להראות בעולם את הפנים היפות של מדינת ישראל.
דברו על זה – בערוץ הטלגרם של ראנפאנל
להביא את איירונמן – סיכון וחששות
ה”רומן” של קומטק ואיירונמן התחיל לפני כשלוש שנים, לפי דבריו של תומר וכלל אתגרים כאשר אחד הגורמים שמאוד השפיעו על הקשר הוא כמובן ההשפעה של הכניסה של קורונה לחיינו. בשלב מסוים הצדדים כמעט ויתרו על הרעיון ולאחר תקופה ארוכה של בחינה, חששות ולבטים הוחלט בקומטק ללכת על הפרויקט הזה עד הסוף: לחתום על חוזה ולהערך לתחרות ראשונה של “חצי מרחק” (איירונמן 70.3) בטבריה.
במהלך המפגש תומר ציין כמה פעמים את הסיכון האדיר שלקחו המפיקים הישראלים כאשר חתמו על הסכם עם איירונמן העולמי בשנה כה מורכבת. מעבר לסיכונים “רגילים” שיש בלארגן ולהפיק אירוע מסוג זה וההתחייבות ארוכת השנים, יש סיכונים הקשורים לתקופת הקורונה ולתקופת בחירות ארוכה במדינה. בנוסף לכך יש סיכון של מציאות ישראלית ביטחונית מיוחדת לנו שאין אותה במדינות אחרות: תומר מציין שההכרזה המקורית תוכננה להיות כמה לפני חודשים אך מבצע “שומר החומות” טרף את הקלפים וגרם לדחייה. הסיכון האחרון הוא כמובן הטווח הקצר שנותר לתחרות – כשברור שרוב המשתתפים הם ספורטאים שיש להם תוכנית אימונים שנתית ובנוסף סיכון של סגירת השמיים למתחרים מחו”ל. בהחלט היה חשש אצל המארגנים שזה יוריד את כמות הנרשמים לתחרות בשנה הראשונה.
לגבי השאלה באשר לחלקו של סילבן אדמס, נמסר כי “איירונמן 70.3 בטבריה הוא אירוע דגל נוסף במסגרת השותפות של קבוצת קומטק וסילבן אדמס לקידום מדינת ישראל באמצעות אירועי ספורט, תרבות וחדשנות”… לא הצלחנו לקבל יותר מידע לגבי מידת המעורבות של הפילנתרופ, או במילים אחרות- לא קיבלנו מידע על תקציבים ומספרים.
איזה ייחוד יהיה לאיירונמן בישראל?
במהלך התהליך הארוך של המו”מ בין קומטק ואיירונמן (הנציגות האירופית של החברה) היו הרבה ביקורים של נציגים משני החברות האחת אצל השניה על מנת לבחון את היכולות של קומטק לעמוד בסטנדרטים של אירונמן העולמית, שהם סטנדרטים מאוד גבוהים – מעיר תומר לאורך המפגש.
אחד הדגשים החשובים לקומטק הוא שהם לא מעוניינים לערוך עוד אירוע של אירונמן. הכוונה של החברה בארץ להפיק אירוע שיהיה שונה ומיוחד וימוצב בצורה שונה מאשר “עוד תחרות של איש ברזל”. מתוך כך עושים בחברה מאמצים רבים להפיק אירוע שיהיה ברמה מאוד גבוהה ויזכר ויצרב בתודעה של קהילת הטריאתלטים כמשהו מיוחד, הן עבור הקהילה של המשתתפים מהארץ והן עבור משתתפים מחו”ל. בהקשר זה מציין תומר שהחברה גם עושה מאמצים לשתף בתחרות השנה משתתפים מחו”ל מהטופ העולמי בתחום. זה היה חלק מהשיקולים שעזרו לקבוע את התאריך של תחרות שתבוא כתחרות בתחילת העונה לאחר אליפות העולם כאשר מתחרים מרכזיים נמצאים עדיין בכושר שיא ויוכלו להגיע על מנת להבטיח לעצמם “סלוט” לאליפות העולם של שנה הבאה. וזו גם הסיבה שאירונמן העולמית הקצו מספר נכבד של סלוטים עבור התחרות בארץ.
טבריה כמקום התחרות
האתר שנבחר לביצוע של התחרות לאחר בחינה של שלושה אתרים שונים היא העיר טבריה. כידוע , טבריה היא מוקד משיכה לתיירים מרחבי העולם ומתוך שיתוף הפעולה הפורה וארוך השנים של חברה קומטק והעיר הוחלט, בשיתוף נציגי IRONMAN לערוך את התחרות הקרובה (שתהיה לחצי המרחק – כאמור איירונמן 70.3) בעיר טבריה וזאת מתוך שתי מטרות עיקריות: הרצון למשוך כמה שיותר משתתפים לעיר, גם מחו”ל עד כמה שניתן וגם לעזור ולתת “זריקת מרץ” לעיר ולעסקים בעיר שנפגעו מאוד בשנת הקורונה.
הזינוק יהיה בחוף גיא, ומלון חוף גיא יהיה “המלון הרשמי” של התחרות. הזינוק יהיה זינוק מדורג בחוף לשחייה ב”לופ” אחד, הרכיבה תהיה לאורך הצד המזרחי של הכנרת במסלול מוכר היטב לרוכבים ולקהילת המתאמנים בארץ. הריצה תעבור בתוך העירה טבריה וזאת על מנת לאפשר חווית תחרות מהנה יותר למשתתפים ולמלווים כמו גם לעזור, כמו שנאמר כמה פעמים על ידי נציגי קומטק , לעסקים בעיר.
ההפקה של האירוע עצמו יעשה בשיתוף פעולה עם חברת טרגט מרקט הוותיקה שכולנו מכירים מהפקות של אירועי ספורט רבים בארץ. כמו כן מציינים אנשי קומטק לטובה את משרדי הממשלה שמאוד תומכים ועוזרים ובוודאי את עיריית טבריה שאיתה מתנהל דיאלוג פורה ברמה יומית ובשיתוף פעולה מעולה.
מקצה שלשות ייחודי באיירונמן
כחלק מהחוזה הארוך והמפורט שנחתם, תומר ציין, כי החברה התעקשה להכניס לתחרות את האפשרות לערוך במסגרת התחרות גם מרוץ לשלשות, דבר שהוא לא מקובל כל כך באירועים של חברת IRONMAN במדינות אחרות וזאת על מנת לאפשר נגישות רבה יותר למשתתפים רבים יותר להגיע לתחרות. הרעיון והכוונה של חברה בניהול האירוע בצורה הזו היא שמשתתף שיגיע בתחרות השנה להשתתף כחלק משלשה, כנראה יגיע בשנה הבאה או בשנים הבאות כמשתתף יחיד וכך זה יגביר את הנגישות ואת מספר המשתתפים בעתיד.
מספר המשתתפים לתחרות השנה בטבריה מוגבל ל 2200 איש. ההגבלה הזו הוכתבה על ידי הצוות המקצועי של איירונמן עולמית. הסיבה העיקרית להגבלה בכמות המשתתפים הוא כחלק מהעובדה שזו תחרות ראשונה ויש דאגה יתרה לגבי נושא הבטיחות. כפי הנראה כמות המשתתפים תעלה בשנים הבאות לאחר ניסיון של הפקת האירוע הנ”ל.
הישג עצום בכמות נרשמים בשעה ראשונה
בפגישה עלתה כמובן העובדה שהתחרות שמתוכננת בטבריה כבר עלתה על כל הצפיות: כמות הנרשמים בשעה הראשונה. לפי הנתונים שיש לחברת קומטק ב 50 דקות הראשונות שלאחר פתיחת ההרשמה נרשמו 1200 משתתפים שזה הישג משמעותי ביחס לתחרויות איירונמן אחרות. ההיענות הרבה הפתיעה אפילו את נציגי החברה המארגנת ונתנו אפשרות להירגע קצת לאחר חודשים רבים של חששות לגבי הנושא. המספר הרב של הנרשמים אפילו מרשים יותר בהתחשב בהתראה הקצרה, כמו גם בהתחשב בכך שאנחנו עדיין בשנת קורונה וכמות הנרשמים מחו”ל לא כל כך גבוהה. דבר זה נותן למארגנים זריקת מרץ לגבי ההמשך.
איירונמן מלא בהמשך?
לצערנו בהקשר זה אנחנו לא אנשי בשורות , תומר ונציגי קומטק , לא שמחו לשתף באשר לתוכניות של החברה לגבי ההמשך. ביקשנו אולם לא קיבלנו מענה לגבי האפשרות של קיום תחרות למרחק מלא בתל אביב בשנה הבאה, כמו כן לא הצלחנו לקבל תגובה לגבי התוכניות באופן כללי של החברה לגבי המותג איירונמן בישראל , אז החלק הזה נשאר קצת בערפל.
מאת: דגן לוינזון
הכותב, כבר לא צעיר, ספורטאי בענפי ספורט שונים (שבעיקר קשורים למים) מגיל צעיר. בשנים האחרונות חי ונושם טריאתלון, מתאמן ומשתתף בתחרויות פה ושם, עד למרחק של איש ברזל מלא. מאמין שבשביל להצליח לא מספיק לחלום צריך גם להזיע. בד”כ נמצא בעיצומן של הכנות לתחרות כלשהי…
הצטרפו לניוזלטר שלנו – ונעשה מאמץ להביא עדכון מהמלא בהמשך:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו: