מרוץ מודיעין ה-19, שבדרך כלל מתקיים בנובמבר, זכה השנה לתאריך מפתיע בסוף מרץ, עם מזג אוויר של קיץ. זו החגיגה הספורטיבית הגדולה של העיר: הרחובות מלאו רצים נלהבים, המוזיקה הייתה מקפיצה, והאנרגיה הייתה בשיאה.
קבלו את הכתבות פעם בשבוע- זה נוח ומעניין! להצטרפות:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
מתחם האקספו השנה היה קצת עצוב. יחד עם דוכני האוכל, מוצרי ספורט ומוזיקה הרגילים היו כמה עמדות התכנסות של יחידות קרביות של צה"ל שארגנו קבוצות לזכר אחים/אחיות לנשק שהקריבו את חייהם במלחמת חרבות ברזל.
מודיעין היא אחת הערים המובילות בארץ בנתוני הגיוס לצה"ל. בקרב גברים, שיעור הגיוס בעיר עומד על כ- 90%, עם 56% מהמתגייסים משובצים ללחימה ו-13% שיוצאים לקצונה. בקרב נשים, שיעור הגיוס הוא כ-84%, מתוכן 11% מתגייסות לתפקידי לחימה ו-14.5% יוצאות לקצונה.
מעבר לגאווה וכבוד לאנשים מאחורי המספרים האלה, מודיעין ספגה במלחמה הזו הרבה אבידות. בני משפחה וחברים לנשק של הגיבורים והגיבורות שנפלו ארגנו קבוצות למרוץ מודיעין עם חולצות מיוחדות "לזכר…" וחלקם אף פתחו עמדות באקספו. אחת הקבוצות הבולטות שארגנה אנשים לרוץ – קבוצה לזכרה של סרן עדן נימרי ז"ל, מפקדת ביחידת "רוכב שמים". עדן הגנה בגופה על תצפיתניות במוצב שלה. חברי הקבוצות של החיילים שנפלו, רובם חיילים באותן יחידות, רצו עם הנשק, דגל היחידה ודגל ישראל – מחזה שממלא את הלב בגאווה והערכה ולא משאיר אף אחד אדיש.
מספר המקצים הצטמצם
מחלקת הספורט של עיריית מודיעין עצמה, היא מפיקת המרוץ. השנה לא היה חצי מרתון כבעבר אך לצד אכזבה של חלק מהרצים, תושבי העיר דווקא מאוד שמחו על כך – זה משבית חלק ניכר מרחובות ראשיים של העיר וגורם ללא מעט מרמור בקרב התושבים הפחות מחוברים לספורט.
הערוץ של ראנפאנל בווצאפ – כנסו:
כל המסלולים התרכזו בקצה המזרחי של העיר וגרמו להפרעה די מינימלית לחיים השקטים בעיר. התושבים היחידים שיצאו עם טעם מר מהאירוע הם תושבי מכבים, שהייתה מכותרת בשתי כניסותיה בשעות הבוקר המאוחרות.
מעל 8,000 נרשמים והרשמה שנסגרת במהירות
מנתוני רישום למרוץ עולה כי יותר מ-8,000 רצים ורצות השתתפו במרוץ מודיעין! המקצים שיצאו השנה היו: 10 ק"מ, 5 ק"מ, 1.8 ק"מ, 1 ק"מ ומקצה אפרוחים של 300 מ'. הזינוק של מקצה ה-10 ק"מ יצא בשעה 06:45 ובזה אחר זה הוזנקו אחריו הרצים והרצות במקצים האחרים. המקצה האחרון שהוזנק בשעה 10:30 הוא מקצה האפרוחים.
הרץ המבוגר ביותר שנרשם למירוץ השנה הוא רץ בן 84 והרץ הצעיר ביותר שנרשם הוא רץ בן 3 אשר נרשם יחד עם ההורים למקצה האפרוחים.
הקבוצות הבולטות שלקחו חלק במרוץ הם חברי מועדון הספורט לאנשים עם עיוורון ולקויות ראייה – קשר עין מודיעין וקבוצת טריאתלון עירונית RUN2TRI.
ארגון ולוגיסטיקה
מתחם האקספו השנה היה מצומצם ולא כלל מתחם VIP. כל שטח המתחם היה מתוחם עם גדרות ומאובטח ע"י כוחות חמושים של משטרה, משמר הגבול ומתנדבים. הסדרנים היו פזורים בנקודות המפתח לאורך המסלולים והמשטרה חסמה צירי תנועה והציבה מחסומים.
אולי בגלל היעדר מקצה חצי המרתון, המרוץ נראה השנה יותר קטן ובוטיקי. מסלולי ה-5 ק"מ וה-10 ק"מ חפפו לאורך חצי ממסלול ה-10 ק"מ וזה הקל מאוד על המארגנים מבחינת הצבת עמדות שתיה, מד"א ואבטחה. המסלולים של המקצים הקצרים יותר חפפו גם הם עם המסלול של מקצה ה-5 ק"מ וכך כל האירוע היה מאוד מתוכם בחלקה המזרחית של העיר.
בעקבות עומס החום, שעלה לקראת זינוק של שני המקצים העממיים האחרונים של 1.8 ק"מ ומקצה אפרוחים של 300 מ', הפקת המירוץ בעצת רופאת האירוע, קיבלה החלטה לחדול והמקצים האלה לא הוזנקו.
מרוץ מודיעין – הנאה משפחתית ב- 5 ק"מ
השנה השתתפתי עם בתי המתבגרת במקצה ה-5 ק"מ תחרותי, יחד עם מועדון "מלכת הארץ" של חוג הריצה שבו היא משתתפת בעיר. מקצה ה- 5 ק"מ היה המקצה הכי עמוס ולקחו בו חלק פעיל כעט 1600 רצים ורצות. חלקם הלא מבוטל היו ילדים ונערים/נערות שרצו עם אחד ההורים לצידם.
ערוץ התוכן שלנו בטלגרם – הוא מעולה:
לחצו לערוץ הטלגרם!
יש לי פינה חמה בלב למחזה של ריצה משפחתית. מדובר בגיבוש אמיתי וחווית ספורט משותפת שתורמת המון לחינוך והקניית ערכים לדור הצעיר. ברוב המקרים אין המטרה לעלות על הפודיום או לרדוף אחרי תוצאה. המטרה האמיתי אצל רוב המשתתפים היא פשוט לסיים בכיף. גם אם חלק מהמסלול עוברים להליכה, או עוצרים רגע לשתות – הכל טוב, כי זה חלק מהחוויה.
אנשים העוסקים בריצה בצורה יותר מקצועית (או אובססיבית) יכולים לקבל נקודת מבט מאוד מלמדת, כאשר הם צופים על משתתפים שמתמודדים עם קשיים במרחק שהם בדרך כלל עוד לא מספיקים להזיע בו. הכל מקבל פרופורציה ומתמזג לתוך חגיגת ספורט עירונית מסורתית.
פודיום מקצה 5 ק"מ מרשים במרוץ מודיעין
סך כל המשתתפים במקצה – 1566 (458 – נשים, 1108 – גברים)
תוצאות הנשים:
- מירית גארט (30–39) קטפה את המקום הראשון עם זמן פנומנלי של 19:42
- טי אלמוגי (40–49) הגיעה שנייה עם 21:37
- חנית פטל (גם היא בקטגוריית 40–49) סגרה את הפודיום עם 22:20
וגם אצל הגברים נרשמו תוצאות יפות, עם פערים קטנים וזמנים חדים:
- יצחק טובי (30–39) לקח את המקום הראשון עם 17:16
- רון דגן (קטגוריית י״א–י״ב) הגיע שני עם 18:12 – יפה מאוד לגילו
- נדב ליזר (19–29) השלים את השלישייה עם 18:37
פודיום מקצה 10 ק"מ במרוץ מודיעין
בסך הכול השתתפו במקצה המרשים הזה 790 משתתפים, מתוכם 193 נשים ו-597 גברים. הנה הבולטות והבולטים מבין המשתתפים:
נשים (40–49):
- נועה טחובר קטפה את המקום הראשון עם זמן של 42:53.44
- רעות רוטנברג הגיעה שנייה עם 45:32.78
- יעל פרידלנד סיימה שלישית עם 48:27.92
גברים:
- גיא טהר (20–29) הגיע ראשון עם 36:45.96
- רועי שורקי (20–29) מיד אחריו במקום השני עם 37:51.41
- אלישע בירנבאום (30–39) סגר את הפודיום עם 38:46.74
סטטיסטיקה כללית
- משתתפים במקצה 10 ק"מ – 790
- משתתפים במקצה 5 ק"מ – 1566
- נבחרת בנות 1.8 ק"מ – 98
- נבחרת בנים 1.8 ק"מ – 70
- תחרותי 1.8 ק"מ – 1102
- נבחרות בנים 1 ק"מ – 149
- נבחרות בנות 1 ק"מ – 142