אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה בעקבותיה קטעו את עונת המרוצים באיבה, המרוצים בוטלו, רצים רבים לא התאמנו. רק מרתון אחד הכריז לאורך כל הדרך כי למרות ואף על פי המצב הוא יתקיים בכל מחיר – מרוץ ים המלח.
ואכן כך היה, מרתון ים המלח התקיים זו השנה החמישית. אלפי רצים רצו גם השנה במקום הכי נמוך בעולם ונהנו מנוף מדברי מושלם, הפקה מצוינת ורוחות עזות. מרוץ ים המלח מתקיים במקום הכי נמוך בעולם, בתוואי שטוח על משטח ריצה אשר ברובו לא מוכר לרץ המצוי. חלקו בריצה על כורכר רווי מלח מהודק אשר לא חס על הרצים כאשר הפך לרטוב ונהייה משטח החלקה, חלקו על כורכר גרוס גס אשר מייצר תחושת ריצה כמו בחול ים וחלקו על סוללות עפר. השנה התווספו לריצה גם רוחות דרום מזרחיות עזות של בין 25 ל 40 קמ”ש.
מקצי המרוץ מאפשרים למנעד רחב של רצים להנות מיופיו של המקום: החל מ 5 ק”מ, דרך 10 ק”מ, חצי מרתון, מרתון וכלה באולטרה שטוח למרחק של 50 ק”מ. המרוץ מתקיים ביוזמת המועצה האזורית תמר, בסיוע ובתמיכת של מפעלי ים המלח (ICL), משרד התיירות, החברה הממשלתית להגנות ים המלח ורשות ניקוז ים המלח והופק על ידי פורום הפקות.
הצטרפו לניוזלטר – פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
איזה כיף שמגוונים מסלולים
עם פרסום המרוץ גיליתי לשמחתי שאזורי ההתכנסות, מתחם האקספו ומסלול המירוץ השתנו השנה: נקודת הזינוק נשארה על הסוללה אך הוזזה מערבה יחד עם שינוי כיוון הריצה מערבה, נקודת הסיום הוזזה מהטיילת אל אזור מתחם הזינוק, האקספו שינה מיקום למתחם בין נקודת הסיום לזינוק וכך גם דוכני האוכל. בעבר האקספו היה לכאורה מנותק מנקודת הזינוק, עצם השינוי תרם לכך שגם לפני הזינוק אפשר היה להסתובב באקספו ללא זמן מעבר שצריך להתחשב בו אל נקודת הזינוק. השינוי היותר מהותי הוא גיוון המסלול, לרוץ באותו המירוץ במסלולים שונים אשר חושפים בפניכם נופים חדשים מזוויות חדשות באזור שבשגרה אסור לרוץ בו זה מדהים בעיניי.
רבים ממלונות ים המלח מאוכלסים על ידי מפוני עוטף עזה, דבר אשר גרם לרצים רבים לבצע את הנסיעה מכל קצוות הארץ לעין בוקק ביום המרוץ. זה הורגש בעיקר בזמינות החניות באזור. יאמר לזכותה של המועצה האזורית ומשטרת ישראל שלא חולקו דוחות ביום המרוץ.
חלוקת הערכות
איסוף הערכה אשר הכילה תיק שרוכים, חולצה, מדבקה ושקית תפוחים מיובשים, התבצעה בערב לפני המרוץ. החלוקה הייתה מסודרת ומאורגנת, לאחת המשתתפות אשר לא מצאה את מספר החזה ניתן מענה מהיר ומיידי והיא קיבלה מספר חזה חדש. תקלות יכולות לקרות אבל בעיניי הטיפול המהיר והמקצועי הוא משמעותי ובהחלט עושה את ההבדל.
מרוץ ים המלח מרגיש אחרת
כבר בעת ההליכה מהחניה ההרגשה הייתה אחרת. עבורי זה היה המירוץ הראשון מאז השביעי באוקטובר ותחושות שליחות והוכחה קיומית מילאו אותי בדרך לעבר נקודת הזינוק. רצים רבים רצו עם חולצת עם תמונות של החטופים, חלק מהרצים רצו עם שמות של חללים. התחושה של לרוץ למען החטופים חברה לידיעה שבתי המלון מלאים במפונים- קרוביהם, הלכה והתחזקה בי למרות שהמרוץ לא הוכרז רשמית כמרוץ כזה.
נופי ים המלח המופלאים מתגלים לרצים כבר בדרך לנקודת הזינוק וכמובן מייצרים נקודות צילום רבות עם נוף מדברי וזריחה מדהימה ברקע.
יוצאים לדרך
במירוץ ים המלח ההזנקה למקצה חצי המרתון היא בשעה 7:15 ואכן ההפקה דייקה, והוזנקנו בדיוק בשעה הזו. המסלול, השונה משנים קודמות, סובב את נקודת הזינוק לכיוון מערב. ברגעים הראשונים התמלאתי אכזבה כי הזיכרון שליווה אותי משנים קודמות היה של ריצה מזרחה על הסוללה אל מול הזריחה, אבל אחרי כשני ק”מ האכזבה הפכה לאושר גדול כאשר פנינו מזרחה לכיוון הים.
נחיל של רצים במקצה החצי יצא לכיוון מערב אל מסלול אשר הוביל אותנו ישירות למקטע הדרומי של הטיילת. רצנו ריצה קצרה על מסלול שהיו בו מחסומים וסס”ל אשר כיוונו את הרצים מצד ימין לצד שמאל וחוזר חלילה, לא ברור מדוע. בקילומטר השני הגיע רגע השינוי בו האכזבה הפכה לאושר: המסלול פונה מזרחה על שלוחת מלח ולעיני הרצים מתגלה מחזה מדהים של קרני השמש המבצבצות בינות לעננים במין מופע אלוהי בהרי ירדן שממול, אשר מתקיים במיוחד עבור הרצים.
ים המלח אשר נמצא משני צידי הסוללה מחייך אלינו בצבעי תכלת מהממים, שלוחת הכורכר עליה אנחנו רצים וגבישי מלח בצדדים בוהקים בצבע לבן וכל אלה יחד עם מופע קרני השמש תמונות החטופים, הנרצחים וההרוגים על גבי חולצות הרצים מרטיטים את הלב.
תחנת המים פוגשת אותנו בקילומטר ה 3. המתנדבים מגישים לנו בקבוקי מים קטנים ופתוחים, הבקבוקים בדיוק בגודל הנכון לטעמי. מיד לאחר תחנת המים מפוזרים פחים רבים לטובת זריקת הבקבוקים, לצערי רצים רבים לא נעזרים בפחים וזורקים את הבקבוקים על הרצפה.
חוויה רוחנית
בקילומטר הרביעי לערך אנחנו פוגשים את מי שתלווה אותנו עכשיו מכיוונים שונים ומגוונים: הרוח. לרוב היא איתגרה יותר וחלק קטן מהריצה (לצערנו) פרגנה בגבית. ללא ספק הרוח קיבלה את התואר המלווה הבלתי רשמית של המרוץ – רוח דרום מזרחית.
בקילומטר החמישי צצו לשמחתנו גבעות של מלח בחלקו הדרומי של המסלול שהסתירו את הרוח מעט. השמחה לא ארכה זמן רב כי אחרי כמה מאות מטרים נעלמו להן גבעות המלח והרוח חזרה להכות לנו בפנים אבל רק בצידם הימני, לא לדאוג ההפקה דאגה לאזן גם את זה. פניה בדיוק לכיוון דרום מזרח בקילומטר השמיני יצרה תחושה שאתה נעצר במקום, לשמחתנו זה היה מקטע קצר של כמה עשרות מטרים ואנחנו פונים לכיוון צפון מערב, עם חיוך גדול ורוח גבית בדיוק בזמן לצלם שמחכה מולנו.
תחנות המים חיכו לנו כל 3 ק”מ ובכולם נתקלנו בבני נוער חייכנים ומלאי אנרגיה. עם הפניה לשלוחה הצפונית של המירוץ מתגלים מימין ומשמאל מים בצבעי טורקיז מדהימים, פטריות מלח עגולות מדויקות בגדלים שונים אשר גורמות לך לחשוב על כמה נפלאות יצירותיו של הטבע. היופי המופלא הזה משכיח לרגעים את המאבק הבלתי פוסק ברוח. בזמן הקושי בריצה, עולות מחשבות על הלוחמים והחטופים אשר שמותיהם מציגים כל הדרך לנגד עינייך את הפרופורציות הנכונות והאנרגיות הנדרשות כדי להלחם ברוח, ולא לתת מקום לרוח לשבור אותך.
ככה חולפים להם חמישה קילומטרים של צבעים מדהימים, צורות מדהימות תוך מאבק ברוח. הקילומטר ה 18 מביא אותנו לטיילת המלונות וריצה לכיוון דרום. שלושת הקילומטרים האחרונים על הטיילת מלווים בקריאות עידוד המגיעות מכיוונים שונים ומדרבנות אותך להגיע אל קו הסיום למרות רוח הפנים החזקה. פנייה מעגלית אל קו הסיום, שם מסתיים לו חצי מרתון עם עוצמות אחרות באחד המקומות הכי קסומים שיש. לשמחתנו הגשם פגש אותנו אחרי שעברנו את קו הסיום אבל פגש את חלק מהרצים עדיין על המסלול.
שער סיום מרוץ ים המלח ומתחם ההתאוששות
מיד לאחר המעבר של שער הסיום, חיכו לרצים שולחנות עם בקבוקי מים, פירות שונים תפוזים, בננות, אגסים וכמובן מדליית סיום מותאמת למקצה! למסיימים חיכה גם מתחם אקספו מכובד ומגוון עם חברות מהשורה הראשונה, אשר חיכה לרצים שחיפשו להתחדש בבגדי ריצה ונעליים של סלומון, אביזרים, חטיפי אנרגיה ועוד, מתחם אוכל קטן, מתחם ייחודי למסיימי המרתון והאולטרה. והפעם הצטרף חידוש מרענן בדמות מתחמי נינג’ה לטובת מי שלא הספיקה לו הריצה ורוצה להתאמן עוד קצת.
מרוץ ים המלח – מרתון מלחמה
קיומו של מרוץ ים המלח בתקופה זו לא היה מובן מאליו, המלחמה, החטופים, נוכחות המפונים במלונות ים המלח כל אלו תרמו לפחות אצלי לתחושה אחרת בעצם ההשתתפות במירוץ. הטבע בים המלח מספק חווית ריצה בנוף שונה וייחודי, בצבעים המדהימים, בצורותיו המיוחדות, למרות שלכל אלו הצטרפה השנה הרוח אשר לטעמי רק הגבירה את העוצמות הגלומות בטבע ואת היכולת לנצח במאבק מרוץ ים המלח שומר על הפקה ברמה גבוהה. החל מסדר והארגון בחלוקת הערכות, הערכה, עמדות מים מסודרות ועמדות שירותים לאורך המסלול, מסלול משולט ומסומן באופן מדויק וברור, במתחם אקספו מושקע כשלכל אלה הצטרף השנה שינוי וגיוון במסלולים.
מאת: הוד קליין
אם אהבת את התוכן שלנו, התודה הכי גדולה עבורנו היא שיתוף שלהן לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך