רצתם, התכוננתם, הגעתם לניו יורק, אספתם את ערכת הריצה והיום הגדול הגיע! כל מה שנשאר זה לרוץ 42.2 קילומטרים לא? אז זהו.. שלא בדיוק. יש עוד הרבה דברים שכדאי לדעת על מרתון ניו יורק ורון סיטנר מ RUNPANEL אסף לכם את המידע המפורט ביותר שיש בעברית ברשת כדי שתרגישו בבית – אפילו אם זו פעם ראשונה שלכם במרוץ!
יום המרתון בניו יורק הוא ארוך מהרגיל! השילוב של הזינוק המרוחק, הזזת השעון לשעון חורף, מעל 50,000 רצים והסיום בפארק הופכים את האירוע הזה להפקה מסובכת מהרגיל. אם עוד לא קראתם את הכתבה הראשונה אודות הימים שלפני המרתון, קפצו לקרוא אותה לפני שאתם ממשיכים בכתבה הזו, אבל אחרי שאתם מצטרפים לניוזלטר שלנו פה:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
התעוררו מוקדם, התעוררו בזמן!
כמו בכל אירוע ריצה, גם פה מומלץ לקחת מרווח זמן גדול בבוקר המרוץ. אם הלחץ מהמרוץ לא מספיק, בניו יורק החליטו לקבוע את יום המרתון בדיוק לאותו היום שבו עוברים לשעון חורף, יום ראשון הראשון של חודש נובמבר, איזה כיף הא? אז כן, יש לכם שעה נוספת לישון! כי בשעה 2 בלילה מחוגי השעון יזוזו שעה אחת אחורה, לשעה 1. אז מרווח זמן- כן, לקום שעה ומעלה יותר מוקדם מהתכנון – לא.
הגעה לקו הזינוק
במידה ויש לכם הסעה מאורגנת לקו הזינוק, זכיתם! כל מה שנשאר זה להגיע אליה בזמן ולנסות להמשיך לנוח ולהירגע כמה שאפשר. כן, גם עם הסעה מסודרת העניינים עלולים להסתבך בדרך (עיכובים, פקקים, נהגים שטועים בדרך…), אבל אל דאגה, אתם תגיעו בסוף למתחם הזינוק, מה שייקח לכם כ-60 דקות.
במידה ואתם משתמשים בתחבורה ציבורית + התחבורה שהמרוץ מציע, אני ממליץ להקדים בכ-15–20 דקות מהשעה שאליה נרשמתם. התורים למעבורת או לאוטובוסים יהיו ארוכים מאוד, ולפעמים נראה שיש יותר אנשים ממה שהם יכולים להכיל, אבל אתם יכולים לסמוך על המארגנים שהם עשו את זה מספיק פעמים בעבר, ואתם תגיעו לקו הזינוק בזמן. זמן ההגעה הכולל המשוער הוא 75–90 דקות באוטובוסים של המרוץ, וייתכן שקצת יותר עם המעבורת (אך איתה אתם מרוויחים גם נוף מהמם של הזריחה, העיר, פסל החירות מצד ימין וגשר ווראזנו שעליו תרוצו ממש עוד כמה שעות מצד שמאל).
מתחם הזינוק
מתחם הזינוק של המרתון לא גדול במיוחד, אך יש בו כל מה שתצטרכו בבוקר המרוץ. המתחם מחולק לשלושה, לפי צבע הזינוק שלכם, אך אין חובה להיות בחלק מסוים – כך שאם אתם באים כקבוצה וכל אחד נמצא בזינוק בצבע אחר, עדיין תוכלו להעביר את השעות שלפני הזינוק יחדיו. ההמתנה במתחם תהיה ארוכה מאוד וייתכן שאף קרירה/רטובה! אז תכננו את שהותכם בהתאם למזג האוויר.
בבוקר המרוץ אין שמירת חפצים, ומה שמגיע איתכם למתחם נשאר שם או מגיע אתכם לקו הסיום. אם מדובר ביום קר במיוחד, הצטיידו בבגדים חמים שאותם תזרקו על קו הזינוק (לתרומה) ובשקיות חימום. אם מדובר ביום גשום, אני ממליץ להביא מספר שקיות אשפה שתוכלו להתכסות בהן וגם לשבת עליהן – ולא על הדשא הרטוב.
מצטרפים לווצאפ של ראנפאנל!
הצטרפו עכשיו לקבוצה השקטה שלנו וקבלו את כל הכתבות החדשות על הריצה:
במתחם יש 1,700 תאי שירותים. אם אתם בזינוק הראשון, אפילו לא יהיו יותר מדי תורים ויהיה מספיק נייר טואלט בשירותים! במידה ואתם בזינוקים מאוחרים יותר – הביאו איתכם נייר טואלט/טישו וסבלנות. בנוסף, תוכלו למצוא במתחם הזינוק עמדות של דאנקן דונאטס שיחלקו לכם קפה ובייגל יבש (וקר?), חטיפי חלבון של נותנת החסות SIS, כוסות גטורייד, שוקו חם ועוד ועוד… אבל היי – שום דבר חדש ביום המרוץ, כן?
דבר חמוד נוסף שניתן למצוא בקו הסיום הוא כובע הצמר (הדקיק) דאנקן דונאטס מחלקים לרצים בחינם. זו אחלה מזכרת מהמירוץ, והיא מחולקת על בסיס כל הקודם זוכה. במידה ותרצו לשמור אותו כל הדרך איתכם עד קו הסיום, אני ממליץ להביא סיכת ביטחון ולהדק את הכובע למכנסיים.
שרוולי הזינוק
אנחנו מתקרבים לרגע האמת! שרוולי הזינוק בדרך כלל נפתחים כחצי שעה לפני זמן הזינוק ונסגרים כ-10 דקות לפני הזינוק. השתדלו להגיע לשרוול שלכם כמה שיותר מוקדם. בשרוול עצמו תמצאו עוד תאי שירותים וסלים ענקיים, אליהם תוכלו להשליך את הביגוד הנוסף שהגעתם איתו ישירות לתרומה. כ-10 דקות לפני תחילת המרוץ, המתנדבים יובילו אתכם לקו הזינוק, המחולק לשלושה זינוקים נפרדים; שניים מהם ירוצו על החלק העליון של הגשר, והזינוק השלישי ירוץ על החלק התחתון של הגשר.
האם יש הבדל? בגדול – לא, בקטן – אני תמיד אעדיף את הזינוק שמתחת לגשר. אם מציעים לי לרוץ את אותו המרוץ עם פחות כ-10 מטרים מצטברים של טיפוס, אני אקח את זה.
מיתוס נוסף שכדאי להפריך כאן: ייתכן כי שמעתם שמי שרץ בחלקו התחתון של הגשר מקבל מפל של שתן מהרצים שנמצאים מעל הגשר… אז זהו ש… לא! גם אם רצים מסוימים עושים את צרכיהם על קו הזינוק מסיבה זאת או אחרת, הקו נמצא לפני הגשר עצמו, ואתם לא בסכנת הירטבות!
הזינוק
הרגע לו חיכינו הגיע! הזינוק במרתון ניו יורק הוא מרגש במיוחד; הרצים יוצאים לדרך לצליל השיר המפורסם של פרנק סינטרה וקול יריית התותח.
בהצלחה לכל הרצים! תיהנו מהרגע הזה, אחד מהרגעים השקטים היחידים שיהיו לכם במרוץ הזה. הקהל לא מורשה לעלות על הגשרים הגדולים (וורזנו וקווינסבורו), אך הוא יהיה חלק מרכזי במרוץ בשאר החלקים. רוצים שהקהל יהיה חלק מרכזי עוד יותר ביום הזה? רשמו את השם שלכם על החולצה מבעוד מועד, ותוכלו לשמוע מאות קריאות עידוד מופנות אליכם אישית מהקהל!
יצאנו לדרך. אך אל תתנו להתרגשות להשתלט עליכם, כי עכשיו נשאר לרוץ 42.2 קילומטרים לא קלים בכלל בעיר הטובה בעולם – ניו יורק.
המסלול
לאורך המסלול יהיו שלטי מרחק בכל מייל (כ- 1.609 קילומטרים) אך גם שלטי קילומטר בנקודות 5,10,15,20,21.1,25,30,35,40. שימו לב כי שעוני GPS נוטים לא להיות מדויקים במצבים מסוימים כמו: עומס רצים, גשרים ובניינים גבוהים. במסלול של מרתון ניו יורק אתם תפגשו בכולם אז אל תסתמכו רק על מרחק וקצב הריצה המופיעים בשעון שלכם בזמן המרוץ.
ועכשיו לחלק המעניין, אבצע פה ניתוח של המסלול על פי הניסיון האישי, מפת המרוץ, מידע מהאינטרנט ומפת פעילות הסטרבה שלי מהמרתון של 2023 כך שהמידע מדויק בכ- 95%. אני התחלתי בזינוק הורוד- הזינוק שרץ על החלק התחתון של גשר הוורזנו.
0–1.5 ק״מ: אנחנו עוזבים את סטטן איילנד ובעיקר תוהים לעצמנו למה היה כל כך דחוף להביא אותנו עד לפה כדי לרוץ בדיוק 30 שניות על האי. אבל מארגני האירוע הענק הזה החליטו שהם רוצים ליצור חגיגה של כל חמשת הרובעים של העיר, ולנו אין ברירה אלא להתחיל את הטיפוס הגדול ביותר שלנו היום – גשר הוורזנו נרו, גשר אימתני, דו-קומתי, בעל 13 נתיבים, באורך כולל של 4,176 מטרים! החלק הזה של המרוץ מרגיש קל מאוד; אתם מגיעים אחרי טייפר וישיבה של שעות בקו הזינוק בציפייה להתחיל לרוץ. אבל אל תתנו לעלייה של כ-50 מטרים על 1.5 קילומטרים להטעות אתכם – במידה ופתחתם את המירוץ מהר מדי, אתם תשלמו על זה ביוקר בהמשך. כמו כל זינוק של מרתון גדול, גם פה יהיה עומס של רצים בקילומטרים הראשונים. נצלו את זה על מנת לא לפתוח מהר מדי בעלייה ולא לרוץ מהר מדי בירידה שאחריה.
1.5–3.5 ק״מ: נכנסים לברוקלין! ברוכה הבאה לשכונה השנייה שלנו להיום. את כל (ואף יותר) מה שטיפסנו במייל הראשון עכשיו נרוויח כירידה תלולה. גם פה – אל תרוצו מהר מדי, שמרו כוחות ושמרו על דופק נמוך. נוכחות הקהל עודנה מצומצמת/לא מורגשת בחלק זה.
3.5–10 ק״מ: אנחנו בברוקלין, והמסלול מתחיל להיות שטוח יותר. החלק הראשון במקטע זה הינו בעלייה מצטברת של כ-15 מ׳ ובהמשך ירידה זהה. הקהל יתחיל להציף את הרחובות, במיוחד ככל שתתקדמו צפונה על השדרה הרביעית של ברוקלין.
10–13 ק״מ: ברוכים הבאים לפארק סלופ! הקהל כבר יהיה חלק מההצגה, המסלול יחסית שטוח והאווירה נהדרת. תיהנו מהרצועה הזו אשר נמתחת עד סיום השדרה הרביעית של הרובע, אך אל תתפתו עדיין להגביר את המהירות, כי חלקים מאתגרים נוספים עומדים להגיע.
בסוף הרחוב מצד ימין תוכלו לראות את הברקלייז סנטר, הבית של ברוקלין נטס וניו יורק ליברטי (קבוצת הנשים של העיר, אלופת ה-WNBA).
13–21.1 ק״מ: במקטע זה נעבור בקלינטון היל (כן! יש שם גבעה!), וויליאמסבורג וגרין פוינט. הקהל ייעשה רועש יותר ומשוגע יותר! במקטע זה תוכלו לראות את ברוקלין על כל גווניה, מההיפסטרים שבאו לחגוג לצד המסלול ועד היהודים החרדים של ניו יורק, שימלאו את הרחובות (ולצערנו גם את המסלול לפעמים).
הקטע מתחיל בעלייה מורגשת של כ-17 מטר מצטברים, אך לאחר מכן המסלול יחסית שטוח עד שנגיע למחצית המרחק ולגשר השני שלנו להיום, גשר פולסקי – גשר קצר וקליל יחסית, בעל עלייה מצטברת של 12 מטרים לאורך כ-500 מטרים.
21.1–23.6 ק״מ: לאחר הגשר, אנחנו נכנסים לסיור קצרצר בקווינס, הרובע השלישי שלנו להיום. קווינס היא המקום המגוון ביותר מבחינה תרבותית בעולם כולו! בשכונות של הרובע מדוברות מעל 200 שפות שונות, וחיים בהן אנשים שהיגרו לניו יורק מכ-190 מדינות. האווירה פה תישאר חיובית וטובה, והמקומיים יצאו לעודד אתכם בדרככם לאתגר האמיתי הראשון של היום.
23.6–26 ק״מ: גשר קווינסבורו המפורסם – אחד מהמקטעים השקטים ביותר במסלול. הדיסוננס בין הרעש של ברוקלין לבין השקט שעל הגשר מורגש היטב, וכל מה שתשמעו בו יהיו קולות הצעדים של הרצים במפגש עם האספלט. לא סתם החלק הזה קיבל את הכינוי "המייל השקט".
כמובן שחוץ מהשקט, גם מדובר בגשר ענק ממדים אשר ידרוש מכם לטפס מעל 30 מטרים לאורך כ-900 מטרים, רק כדי לרדת אותם ישר לאחר מכן. רוצים ליהנות מנוף עוצר נשימה? נסו להיצמד לצד השמאלי של הגשר.
26–31.5 ק"מ: מנהטן! עשינו את זה… אנחנו בסוף? כאן קו הסיום! אז זהו, שלא… הגענו למנהטן רק כדי לצאת ממנה לברונקס, לפני החזרה לקו הסיום. הקטע הבא נמצא כולו על השדרה הראשונה של מנהטן, בין הרחובות 59 ו-125. השדרה רחבת הידיים תקבל אתכם לאחר הירידה החדה מגשר קווינסבורו, והדבר הראשון שתשימו אליו לב הוא כמות הקהל הבלתי נתפסת. ברים פתוחים מהבוקר, אנשים מחכים שעות כדי לתפוס מקום טוב לעודד ממנו, ובחלק הזה של המירוץ יהיו מאות אלפי אנשים בצידי הרחוב. שימו לב כי שילוב של האדרנלין מהעידוד והירידה החדה יכול להיות קטלני בשלב זה של הריצה, אז נסו לשמור על קצב אחיד ולא מהיר מדי. אחרי שתגיעו בחזרה לקצב הריצה הרצוי, ככל הנראה תשימו לב שהרחוב הזה כלל לא שטוח; ניתן לתאר אותו כגבעות מתגלגלות, אז חלקו את הכוחות שלכם בחכמה.
31.5–34 ק״מ: ברונקס, הגענו. מקום הולדתו של ההיפ הופ, הבית של קבוצת הבייסבול המפורסמת ביותר בעולם – ניו יורק יאנקיז, ובעיקר שכונה מגוונת מבחינה אתנית, שמה שמאחד את התושבים שלה הוא הגאווה להיות בני המקום. אמנם אתם הולכים לרוץ שם חלק קטן מאוד מהמרוץ, אבל בחלק הזה גם תתקלו בשני הגשרים האחרונים (וויליס ומדיסון) וגם בקהילה תומכת וחמה שתעודד אתכם בחלק שבו בדרך כלל מתחילים להתעייף. שני הגשרים הללו שטוחים ביחס לקודמיהם, עם כ-12 מטרים של טיפוס לאורך כ-500 מטרים בגשר וויליס וכ-5 מטרים של טיפוס לאורך כ-300 מטרים בגשר מדיסון בכניסה חזרה למנהטן. נסו לחפש את השלט המפורסם "LAST DAMN BRIDGE" שיזכיר לכם שאתם לקראת סיום המרוץ.
הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו!
רוצים להתעדכן ראשונים בכל הכתבות החדשות ביותר? עכשיו זה הזמן! לחצו על הקישור והצטרפו לקהילת האאוטדור שלנו.
34–36.7 ק״מ: מנהטן, שוב, והפעם אנחנו פה כדי לסיים את המרוץ הזה! אנחנו נכנסים לשדרה החמישית ברחוב 138 ומתחילים לרדת לכיוון כללי דרום – סנטרל פארק. החלק הראשון של המקטע עובר בשכונת הארלם המפורסמת, מקום הולדתו של הג'אז. החלק הזה מישורי ומהיר עם עידוד מהנה לאורך כל הדרך.
36.7–38.2 ק״מ: השדרה החמישית היא אחד הרחובות המפורסמים ביותר בניו יורק, או בעולם כולו. אנחנו לרוב מכירים אותו בעיקר כשדרת הקניות המפורסמת. אני מצטער להרוס לכם את הפנטזיה, אבל כנראה שלאחר המקטע הבא, השדרה החמישית הולכת להיות אחד הרחובות השנואים עליכם. החלק הזה, יפה ככל שיהיה עם שכונת אפר איסט משמאלכם והסנטרל פארק מימינכם, מתאפיין בעלייה קשה שיכולה לשבור כל רץ. מדובר בטיפוס של מעל 30 מטרים על כ-1.5 קילומטרים – ממש "עלייה שלא נגמרת". הקהל בחלק זה יהיה גדול מאוד, גם הוא יודע שזו נקודת מפתח במרוץ. גם אני אהיה עם קבוצת הריצה שלי על מקטע זה, במייל 23.5, על מנת לעודד אתכם הרצים. זכרו את המקטע הזה לאורך המרוץ, כי בהחלט צריך לשמור עבורו אקסטרה אנרגיות.
38.2–42.2 ק״מ: סנטרל פארק! נכנסים, יוצאים ונכנסים שוב כדי לסיים את המרוץ. הייתי רוצה לומר שמפה אנחנו בירידה עד לקו הסיום, והאמת היא שאנחנו בפרופיל כללי של ירידה, אך מי שכבר רץ בעבר בסנטרל פארק יודע שהוא ההגדרה הקלאסית לגבעות מתגלגלות.
הפארק, שמושך 42 מיליון מבקרים בשנה, ירגיש כמו מסיבה אחת ענקית עם עשרות אלפי (אולי מאות אלפי) אוהדים שידחפו אתכם מכל פינה. הקהל פה משוגע – הם ידחפו, יעודדו, ישירו ויצעקו! תהיו מרוכזים ותנסו להנות מכל מה שיש לקטע הזה להציע לכם: מהירידות הקטנות והחדות, הנופים, והאווירה שאין שניה לה באף מרוץ אחר בעולם.
ביציאה מהפארק נרוץ לאורך שלושה בלוקים לכיוון מערב, מהשדרה החמישית עד לשדרה השמינית. מימינכם הפארק, משמאלכם מרכז מנהטן, עשיר בבנייני מגורים עצומים ומלונות יוקרה. גם בחלק זה יש עלייה קטנה אך היא פחות משמעותית. קילומטר אחרון ואנחנו כבר בכיכר קולומבוס המפורסמת, הכיכר הראשונה באמריקה. פה תפנו ימינה ותיכנסו לחלק האחרון של המרוץ. כיאה למרתון קשוח, גם הסיום יהיה קשוח ובמגמת עלייה.
אני אישית לא הייתי שומר כוחות מיוחדים לעלייה הזאת, כי למרות שהיא מורגשת, האנרגיות של הקהל בפארק ידחפו אתכם לקו הסיום. בשני הצדדים יחכו לכם דגלי כל מדינות העולם, ברקע יהיה רעש עידוד ומוזיקה חזקה, ותוכלו לראות את שער הסיום העצום עומד לו בראש הגבעה.
מייל 27: עשיתם את זה! סיימתם את מרתון ניו יורק האגדי! המשיכו ללכת וקבלו פונצ'ו איכותי שישמור עליכם מהקור אחרי המרוץ, את המדליה הגדולה ואת השקית עם ה-Goodies מנותני החסות. אבל אם חשבתם שסיימתם את ההליכה להיום, אתם טועים.
בניו יורק הכל בגדול וגם המרתון משתתף בחגיגה הזו. אם 26.2 מייל לא הספיקו, לניו יורק יש את מייל 27 המפורסם! זאת הליכה של כ-1.5 קילומטרים מקו הסיום עד ליציאה ממתחם המרתון. אם ביום רגיל הליכה כזאת תיקח לכם כ-15 דקות, לאחר מרתון זה יכול לקחת גם כ-45 דקות. לכן, אם מחכים לכם משפחה וחברים לאחר המרוץ (באזור איחוד משפחות, באזור כיכר קולומבוס), הם צריכים לקחת את זה בחשבון.
טיפ ממני? נסו לעשות את זה בריצה קלילה מאוד. נכון שזה נשמע משוגע והדבר האחרון שתרצו לעשות זה לרוץ עוד, אבל זה יעזור לכם לשחרר את הרגליים וכנראה שזה עדיף על 45 דקות של זחילה איטית וכואבת עד לנקודת היציאה. במידה והפקדתם בימים שלפני המרוץ תיק בשמירת החפצים, אל תשכחו לאסוף אותו לפני שאתם יוצאים ממתחם המרתון.
טיקי טאקה – טיפים מהירים אחרונים
מזומן/אשראי: שיקלו לשאת עליכם מזומן בשקית ניילון או כרטיס אשראי (במיוחד אם אתם לא רצים עם הטלפון), לכל מקרה במהלך המרוץ, או תחבורה ציבורית לאחר מכן.
משפחה וחברים לאורך הדרך: אם באים לעודד אתכם במרתון, שימו לב כי הרץ חייב לדעת מבעוד מועד את המיקום המדויק בו יעמדו המשפחה והחברים בזמן המרוץ, מכיוון שלהם אין סיכוי למצוא רץ בודד בין ים המשתתפים.
טוק טוק/תלת אופן/כרכרת סוסים: לאחר המרוץ, ברחובות הסובבים את מתחם הסיום, עשרות כלי רכב למנהם יחכו לרצים ויציעו לכם הסעה למלון, אל תעיזו לעלות עליהם $$$$$.
אזור מתחם הסיום: ברחובות שליד קו הסיום מספר חנויות ספורט כמו ניו באלאנס, לולולמון (צמודות אחת לשניה) ו Fleet Feet. אם נשאר לכם כוח ברגליים לאחר 27 מייל, תשקלו להוסיף מייל נוסף של מעבר בין החנויות עם מספר המרוץ על החזה ומדליית ההשתתפות על הצוואר. אתם תופתעו לגלות כמה Freebies החנויות האלה אוהבות לחלק לרצים.
בנוסף, סביר להניח שמספר בתי קפה יחלקו קפה/מאפה לרצים ונותני חסות כאלה או אחרים ישתמשו בשטחי מסחר פנויים באזור על מנת לפרסם את המוצרים שלהם. אז אם נשאר לכם כוח בהחלט מומלץ לעשות סיבוב קצר בין רחובות 59 ו 72 על שדרות ברודווי וקולומבוס.
הניו יורק טיימס: מתי בפעם האחרונה כתבו עליכם בעיתון? במהדורה של יום שני בבוקר מופיעים שמות המסיימים והתוצאה שלהם במרתון! (לא כולם מופיעים עקב הצורך לשלוח את הרשימה לדפוס בשעה מסוימת, בדרך כלל מופיעים הרצים עם תוצאת סיום סביב 4:30 שעות ומטה). הכינו את המזומן וגשו מוקדם מאוד לדוכן העיתונים הקרוב אליכם ביום שני בבוקר. אם לא הספקתם, גשו לקו הסיום של המרתון שם תחכה לכם החנות הרשמית של המרתון עם עמדה של מכירת עיתונים.
חריטה על המדליה: חריטת השם שלכם וזמן הסיום שלכם זאת מזכרת נהדרת, אך תכינו את עצמכם לחכות שעות רבות בתור לחריטה הרשמית שהמרתון מציע לרצים. נסו למצוא חריטה ״לא רשמית״ אצל אחד מהספונסרים או החברות הגדולות, זה יהיה גם זול יותר וגם התור לרוב קצר יותר (ניתן להעריך שבמקום 2-3 שעות, ״רק״ 1-2 שעות).
ארוחה לאחר המרוץ: אם אתם בונים על מאכל מסוים במסעדה מסוימת לאחר המירוץ, הזמינו מקום מראש מכיוון שהמסעדות בעיר יהיו מלאות ברצים, משפחות, עמותות וקבוצות ריצה. אם לא הזמנתם מקום, תמיד תוכלו לעצור באחת מרשתות המזון המהיר או בפיצריה הקרובה למלון ולהנות ממשולש, שניים או מגש להנאתכם.
אם יש לכם שאלות נוספות בנוגע למרוץ עצמו או רוצים לראות תכנים נוספים בנוגע לריצה בעיר אתם מוזמנים לעקוב ולפנות אלי בחשבון האינסטגרם האישי שלי ואשתדל לענות לכל הרצים.