את יודעת, אמר העורך באחת משיחותינו: המון שואלים על אפליקציות ריצה. מה מומלץ, מה כדאי, מה יש. אולי תבדקי אותן? אפליקציות ריצה- הן כל כך 2010 תהיתי. הרי לכולם היום יש שעונים חכמים, מודדי צעדים, דופק ומהירות, לא? תתפלאי, פסק.  אז התחלנו עם Runtastic – האפליקציה האוסטרית שנרכשה על ידי אדידס.

מאת: מיכל מיכאלי

אפליקציה: הפתרון לחדשים בריצה

את המבחן ביצעתי עם אנדרואיד, ויתכנו הבדלים קטנים לחברי המפלגה השניה.

בראשית היותי אשה בספורט, התחלתי גם אני לרוץ בעזרת אפליקציה בטלפון. תחילה עם אפליקציית C25K המהוללת, שבונה לרצים ורצות מתחילים את הדרך להגיע לריצה רצופה של 5 ק”מ. כשהגדלתי את נפח הפעילות לכלול גם אופניים ושחיה – כבר רכשתי במיטב כספי שעון ספורט מתקדם. אבל, מקומן של האפליקציות לריצה בפרט, ולספורט בכלל, ממש לא נפקד. הן משמשות מיליוני (משתמשים) ברחבי העולם, נרכשות בעשרות, ומאות מיליוני (דולרים) על ידי ענקיות הספורט, ומהוות היום מרכז של ממש לקידום ספורט ובריאות.

קיים מגוון גדול מאד של אפליקציות, חלקן מקצועיות, או פונות לקהל המתחיל את דרכו בספורט, חלקן מוסיפות לריצה אלמנטים נוספים, כמו רדיפה אחרי זומבים, או צילום תמונות. חלקן מתפקדות יותר כרשת חברתית – בקיצור: מכל הסוגים. בסדרת הסקירות אנסה לסקור את האפליקציות המובילות בתחום, או המעניינות ביותר, ואשתדל לחזור עם תשובות – איזה אפליקציית ריצה היא הדבר ל-2019.

Runtastic- מאוסטריה באהבה

ראנטסטיק התחבבה עלי כבר בשם והופתעתי לגלות שמדובר באפליקציה מבית סטארטאפ אוסטרי, שנוצר על ידי ארבעת המייסדים, כפרויקט באוניברסיטה. הארבעה החליטו לחבר את אהבתם לכושר וריצה עם טכנולוגיה. ב-2009 השיקו את ראנטסטיק. לאפליקציה אי אלו מליוני הורדות, והיא הסבה להם אקזיט נאה, כשנרכשה לפני שלוש שנים על ידי אדידס תמורת 240 מיליון דולר.

פרטים טכניים

  • Runtastic תומכת במכשירי אנדרואיד ואפל (iOS)
  • גודל: 140MB
  • תמחור: חינם בגרסה בסיסית, ובין 34.90 ש”ח לחודש ועד 150 ש”ח לשנה (מבצע) לגרסת הפרימיום. ניתן לקבל שבוע ניסיון חינם לגרסה המתקדמת.
אל תפסידו את כתבות הריצה הטובות בישראל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

Runtastic – הגדרות הכנה לשימוש

לפני השימוש הראשון יש להגדיר פרופיל. קיימת אפשרות להתחבר עם פרופיל פייסבוק או ג’ימייל, או לייצר פרופיל חדש באמצעות כתובת אימייל והזנת הפרטים הבסיסיים: שם, תאריך לידה, מגדר, משקל וגובה.

למגדילים ראש – האפליקציה מאפשרת להגדיר את ההתראות שתקבלו, וכך לסנן קצת ולהפחית את מספר ההתראות, שהאפליקציה החינמית סובלת מריבויין, עד כדי היותה מעט מעיקה. למתקדמים ולמקפידים על פרטיות ברשת יש אפשרות להגדיר בדייקנות מי יראה בדיוק איזה מידע על הפעילות שלכם.

Runtastic מאפשרת חיבור פוד צעדים ייעודי שלהם, ולהתממשק למגוון אפליקציות שותפות כמו גוגל FIT, Garmin Connect, MyFitnessPal ולשלל רשתות חברתיות כמו פייסבוק, וטוויטר וגוגל פלוס. ההתחברות לרשתות נדרשת לביצוע Live Tracking עליו ארחיב בהמשך. את סיכום האימון ניתן בכל מקרה להפיץ בכל אחת מהרשתות בסיומו, גם אם לא יצרתם חיבור קבוע בין האפליקציה לאותה רשת חברתית.

כמו כל האפליקציות, גם Runtastic מהווה גם רשת חברתית – חלק מחוזקה הוא הוא היכולת להזמין עוד אנשים ולהתחבר אליהם באפליקציה. אני מצאתי מעט מאד חברים בין משתמשי האפליקציה, ולא פתחתי את ספר הטלפונים שלי בפניה כדי להזמין נוספים. אבל אם יש לכם מישהו שמשתמש גם באפליקציה כדאי כן להתחבר ואולי אף להשתמש בכלים שאפליקציה מציעה כדי לדרבן לצאת לרוץ, כמו- Leaderboard לצעדים, קילומטרים ואימונים, והיכולת לתת – ולקבל – עידוד וחיזוק על אימונים.

יוצאות לרוץ?

אחרי כל ההתאמות ההגדרות, לא נותר אלא לצאת ולרוץ, לא? אז זהו, שיש עוד כמה אפשרויות: מסך ההתחלה של האפליקציה כולל מיקום על המפה, כפתור START ועוד כמה אופציות:

כפתור מוזיקה- מאפשר לבחור מוזיקה שתלווה את הריצה, מהנגן של הטלפון, או מאפליקציות כמו ספוטיפיי. אפשר גם לבחור לשמוע מעין פודקאסט של Runtastic , שנקרא STORY RUNNING. הוא דורש כמה שניות הורדה וינוגן במשך הריצה. יש מעט כאלה חינמיים, וכדי ליהנות מאוסף גדול יותר – צריך לעבור לגרסת הפרימיום. מצד שני, זהו פיצ’ר מעניין, שיכול לעזור מאד למי שאוהבת לשמוע לאו דווקא מוזיקה בזמן הריצה.

בחירת סוג הספורט- אייקון של ריצה, שמאפשר להחליף את סוג הפעילות על ידי בחירה מרשימה ארוכה מאד – אם החלטתם לא לרוץ, אלא לעשות סקי, ספינינג או אפילו בדמינגטון. היות והסקירה היא על אפליקציות ריצה לא ניסיתי את האפשרויות האחרות.

הגדרת מטרת האימון– מרחק או זמן בחינם, אוסף פרמטרים נוספים רק בפרימיום. בגרסאות הפרימיום אפשר להגדיר אימונים מורכבים ומותאמים – אינטרוולים, קצב מועדף, או לבחור תוכנית אימון מתוך אלו המוצעות בשירות הפרימיום. קיימות תכניות מגוונות שמכינות אתכם החל מריצת 5K למתחילים, ועד למרתון הררי. בגרסה הזאת גם יש אפשרות, חביבה בעיני, שתתאים לתחרותיים ביותר בינינו, והיא לשפר ביצוע במסלול או אימון שכבר עשיתם. הכוונה היא לעשות את אותו המסלול אבל טוב יותר – מהיר יותר, מדויק יותר (אם מדובר באינטרוולים) וכד’.

runtastic

חיבור לרצועת דופק- ניתן לחבר את האפליקציה למד דופק חיצוני – בעזרת Bluetooth.

הגדרות תצוגה לריצה- זה המקום גם להגדיר ולהתאים בדיוק את התצוגה למשך הריצה – יש ארבעה מיקומים על המסך, חוץ מהמפה – ואפשר לבחור אילו מדדים להציג, ואיפה.

כאן גם המקום להחליט אם אתם רוצים את הליווי הקולי במשך הריצה, ה- Voice Coach. הליווי הקולי מתריע במהלך הריצה בכל קילומטר (או כמה שתבחרו) מה המרחק, זמן, קצב ועוד שלל מדדים שתבחרו. או לא. אני מצאתי שזה מעצבן מפריע לי ושמחתי לבטל את האפשרות בכלל.

אז אחרי כל זה – אפשר לצאת לרוץ?

בוודאי. בתחילת המסלול פשוט פותחים את האפליקציה בנייד ולוחצים על START. האפליקציה סופרת לכם לאחור 15 שניות ומתחילה את המעקב אחר הריצה (גם את הספירה לאחור אפשר לבטל).

במהלך הריצה האפליקציה ננעלת, וכדי לעצור אותה במהלכה – לעצירה זמנית, או מלאה, יש ללחוץ קודם על אייקון המנעול, ואז לבחור את סוג העצירה. אפשרות ה- Auto pause שמורה לגרסת הפרימיום, כך שעם כל עצירת שתיה, או רמזור, או כל סיבה שתרצו להפסיק את האפליקציה – צריך ללחוץ על שני אייקונים, ובקיץ המהביל שלנו, עם ידיים לחות עד רטובות מאד, מצאתי לא פעם שזה אתגר. בהפסקות קצרות כמו לשתיה, פשוט ויתרתי על עצירת האפליקציה, מה שהוביל למידע לא לגמרי מדויק.

תוך כדי הריצה, אפשר לראות בשורת ההתראות, את מצב הריצה – זמן, מרחק, קצב או מה שהוגדר – גם כשמסך הטלפון סגור. תכונה מצוינת למי שלא רוצה לפתוח את המסך (שוב, בידיים רטובות זה לא פשוט)

אפליקציה לריצה

בסיום הריצה

אחרי לחיצה על המנעול ועל כפתור הסיום, האפליקציה מעדכנת שהפעילות הסתיימה ומציגה את תקציר הביצוע. במסך שנפתח אפשר להוסיף תמונות, ואת מתבקשת לציין באמצעות אייקונים איך הייתה הריצה – מחיוך שמח ועד פציעה, מזג אויר וסוג הריצה – עירונית, טרייל, בשטח או מעורבת. ומיד אח”כ האפליקציה מציעה לשתף את הריצה ברשתות השונות.

מסך סיכום הפעילויות-  מאפשר לראות כמה פעילויות ואיזה עשיתם, אפשר להוסיף פעילות ידנית, אם שכחתם לקחת את הטלפון אתכם. כפי שמקובל באפליקציות ספורט דומות, קיים גם מסך של News feed בו מוצגות הפעילויות, ואם התחברתם לעוד משתמשים – תראו את הפעילויות שלהם גם שם.

השיתוף לרשתות יכול להיות טוב יותר…

Live tracking

ישנה אופציה לבחור ב”מעקב חי”, כשאתם מתחילים פעילות. בכך בעצם אתם משתפים פוסט בפייסבוק ובו מעקב בלייב אחר הריצה שלכם, ההתקדמות ואיפה אתם נמצאים. זה פיצ’ר נחמד, בעיקר למי שחש צורך בתמיכה חיצונית תוך כדי הריצה, אולם כדי באמת להנות ממנו גם המגיבים צריכים להירשם לשירות ולא להיות רק חברי פייסבוק שלכם. אם הם משתמשים ב Runtastic , תוכלו לקבל עידוד והערות ותראו את זה תוך כדי הריצה, אולם אם החברים לא באפליקציה – זה יהיה פוסט פייסבוקי, שיאפשר לעקוב אחריכם ותו לא. בניסיון שלי המעקב קרטע והתעדכן בקפיצות גדולות מדי.

Runtastic – שלב המסקנות

Runtastic היא אפליקציה טובה לריצה. היא מאפשרת לאחר לא מעט עבודה בהתחלה, התאמה טובה לצרכים וליעדים שלכם כרצים ורצות חובבים. לתחושתי נדרשת וחשובה ההתאמה הראשונית, אחרת התחושה היא שהאפליקציה מספקת שירות מאד בסיסי. לאחר ההתאמות, אפשר להנות ולהיעזר בה הרבה יותר.

נקודה חשובה לזכותה, היא שהאפליקציה שומרת על קשר רציף עם המתאמן/ת – שולחת סיכום שבועי של הפעילות, מעדכנת אם עברו כבר כמה ימים ללא אימון, ומעודדת להשתמש בה, ולצאת לרוץ, באופן נעים וענייני.

בכ”ז ביקורת

תפעולית – הפעולה הנדרשת כדי לעצור את הפעילות מאד מציקה, וזה שהוחלט להשאיר את האפשרות ל Auto Pause רק בגרסת הפרימיום, מאלץ אותי לנסות לעצור את האפליקציה בידיים מזיעות ואותי זה ממש עצבן.

שיווקית – בשימוש באפליקציה חינמית אנחנו בעצם מסכימים לקבל פרסומות. אבל הכמות של הפרסומות שקופצות באפליקציה, ברגע שפותחים אותה, במיילים פרסומיים כמעט יומיים, היא ממש מופרזת ולתחושתי גם לא רלוונטית. קיבלתי אוסף של פרסומות לא מתאימות אלי, וחוזרות על עצמן, וזה דבר שהיה גורם לי להפסיק להשתמש באפליקציה. וחבל.


הצטרפו לתוכנית אימון הריצה של RUNPANEL!