רצים יודעי דבר מכירים את הסוד: יש עדיין דגמים של נעלי ריצה קסומות, רכות וקפיציות במשקל נמוך שלא מיובאות באופן סדיר לארץ. הכירו את הנעליים הסודיות – הדגמים המומלצים שלא מגיעים לישראל

להתגבר על החשש ולהכיר עולם חדש

חובבי ציוד ספורט כבר מזמן יודעים להשוות שרות, איכות ומחירים בין חנויות בארץ לבין חנויות מקוונות באתרים מחו”ל. הנושא מורכב יותר לגבי רכישת נעלי ריצה בשל הצורך בהתאמה אישית שלעיתים דורש היכרות מוקדמת עם החברה והדגם. באופן כללי נראה שההרפתקנות הישראלית נעצרת מעל הקרסול. לגבי קניית נעליים הרצים נוטים לשמרנות מסויימת כפי שנמצא בסקר שהתפרסם אצלנו לא מכבר.

רכישת נעל ריצה לא מוכרת יכולה להיות חוויה מרגשת של יציאה מהקופסא בספורט שהוא מאד שמרני וסיזיפי. ההתנסות הראשונית היא סוג של הרפתקה בה בכל צעד מתגלה עוד רובד. כשזה מצליח ונעל הופכת לאהובה מדובר בתחושת ניצחון. לעיתים מדובר בכישלון אותו יש לנצל כדי ללמוד ולהפיק לקחים לפעם הבאה. ההמלצה שלי היא כמובן לאמץ חידושים ולהימנע משימוש באותו דגם פעם אחר פעם. 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

הפעם הראשונה שלי עם דגם לא מוכר בארץ 

בערך לפני שמונה שנים שנים שמעתי בפעם הראשונה על נעליים מקסימליסטיות. אתרים בארצות הברית הזכירו חברה חדשנית עם שם מוזר “הוקה אונה אונה”, לשמחתי גם בארץ החלו להמכר דגמים שלהם. בלוגר ריצה אמריקאי מפורסם ערך מבחן לדגם ספציפי בשם הוקה קליפטון “Clifton” והרעיף שבחים. מבחינת מראה לא היה מדובר בפאר היצירה, אבל שאר הביקורת הציתה את הדימיון. הייתי חייב לנסות, לצערי הדגם הזה לא נכלל בין הדגמים שיובאו אז לארץ. הזמנתי את הנעל ישירות מאתר בחו”ל.

התוצאה הייתה סיפור אהבה מריצה ראשונה. הכל היה פשוט ומושלם בדגם הזה, משקל נוצה, רכות, תגובתיות והתאמה מעולה לסגנון הריצה. יצאתי לרוץ איתן באימוני המהירות, בריצות השטח ולבטח בריצות הארוכות לקראת המרתון הראשון. כשניסיתי להזמין עוד זוגות אזל המלאי בארה”ב ולא היה ניתן להשיג את הדגם בשום מקום. הלקח נלמד ומאז באופן תדיר אני ממשיך לסרוק את האתרים והבלוגים בחו”ל כדי למצוא תגליות נוספות. הוקה פרצו את הדרך ומאז נעליים מקסימליסטיות הפכו למאוד פופולריות ורוב החברות יישרו קו עם המגמה. את דגם הקליפטון ניתן לרכוש בארץ מ2015, מבחן לדגם קליפטון 8.

hoka נעליים ריצה

קליפטון 8, הדגם הראשון היה פורץ דרך

מכירים נעלי סקצ’רס לריצה? 

אחת התגליות של השנים האחרונות בעולם הריצה היא דווקא של חברה המזוהה עם נעלי נוחות ואופנה. סקצ’רס פרפורמנס “Skechers Performance“. במהלך הסגר הראשון של 2020 נתקלתי בדגמי הריצה המקצועיים של החברה בפעם הראשונה. הביקורות היו מעולות לצד תג מחיר נוח מאד, שאגב נסק מאז על כנפי ההצלחה. אז היה עדיין מדובר בסוג של סוד למביני עניין. הדגם הראשון שהזמנתי היה “Go Run Razor 3 hyper”. לאחר ריצה אחת היה ברור שמדובר בלהיט, ומייד הוזמן עוד זוג. מאז כבר הספקתי להתנסות ולהנות מעוד דגמים מבית סקצ’רס לרבות Razor Excess ו GOrun Ride 8. לאחרונה עצרו אותי רצים בפארק הירקון שזיהו את הנעליים ושיתפו את ההתלהבות אולי בשאיפה להפיץ את הבשורה. בארה”ב החברה כבר עשתה לעצמה שם בקרב הרצים, מספר הדגמים עלה ויש בהחלט ציפיה לקראת השקת דגמי 2022. בארץ כרגע אין אפשרות לקנות ולהתנסות, אז זה הזמן להתקשר לחברים אמיצים שטסים ולבקש מתנה מפתיעה מדגמי 2021. 

סקצ’רס Razor Excess, שיכוך וקפיציות במשקל נוצה

אולי נעל התחרות הכי טובה  

גם בגזרת נעלי העל “Super Shoe” יש הפתעות. הדרישות העדכניות מנעלי על כוללות לוחיות קרבון, משקל קליל, סוליה רכה שגם מחזירה אנרגיה וכמובן תג מחיר גבוה מ 250 דולר. נייקי הייתה הראשונה, שאר הענקיות הגיבו בדגמים משלהם ויש כרגע מבחר נהדר של נעלי על שרבים שומרים לתחרויות או אימוני מהירות מיוחדים. גם לאסיקס יש כזאת ועל פי פרסומים בחו”ל הדגם מצליח להתחרות ולהתעלות על חלק מהן. מדובר בדגם המטה ספיד סקיי “MetaSpeed SKY”. בחנויות אסיקס בארץ הדגם לא נמצא ולכן גם במקרה הזה יש לרכוש את הנעל מעבר לים. יהיה נהדר לראות את הנעל האדומה והמיוחדת של אסיקס על קו הזינוק בתחריות בארץ, השליטה המוחלטת של חברות העל המוכרות מאפשרת להם להשאיר רף מחיר גבוה ומעכבות תהליכי חדשנות.

 

הפתעת 2021 במראה לוהט   

חברת פומה שמוכרת מתחום נעלי הכדורגל, הצטרפה לטרנד הריצה והשיקה את סדרת נעלי ניטרו “Nitro”. שילוב של מראה לוהט, חומרים חדשנייים ותג מחיר סביר יצרו להיט שזכה להרבה תשומת לב בינלאומית. בניגוד לאסיקס שהוזכרו כבר, התחרות איננה עם נעלי העל, אלא עם נעלי הביצועים לשימוש יומיומי. מדובר בהחלט בנעל שכדאי להכיר ולהוסיף לסבב. פומה ימשיכו לחדש גם ב 2022 וחשפו כבר חלק מהדגמים וניכר שהם מחויבים להמשיך במומנטום. הפתעה נהדרת לראות חברת הנעלה וותיקה מצטרפת לעולם הריצה התחרותי.

מיליארד סינים לא טועים

 השוק הסיני כמעט ואינו מוכר לקהל הישראלי. לקהל הרצים הסיני יש מספר מותגי ריצה מובילים שמשיקים דגמים בטכנולוגיות מתקדמות בהשראת החברות במערב. בעבר תג המחיר היה נמוך יחסית וייצר הזדמנויות, כיום המחירים כבר עלו באתרים הבינלאומיים. שווה להכיר את חברת אקסטפ שהשיקה את  ה160X PRO XTEP. מומלץ לעקוב אחר חשבון האינסטגרם של xtriderunning שמקפיד לפרסם נעלי ריצה חדשניות מכל העולם כולל מסין.

המעז לא תמיד מנצח אבל לפחות נהנה מהדרך

מחלת ה”ציידת” מוכרת מאד אצל רבים מרוכבי האופניים, המחלה גורמת להשקעה מתמדת בשדרוג ציוד הרכיבה. לעומתם, רצים מסתפקים בעיקר ברכישת תדירות של נעלי ריצה. רץ וותיק ומעוטר אמר לי פעם “לרוץ שנים זה קל, רק תדאג להחליף נעל בזמן והכל יהיה בסדר”. עם השנים הוספתי משפט משלי “השתדל לרוץ כל יום בנעל ריצה אחרת”. יצירת סבב תמידי בין נעלי הריצה יכול למנוע פציעות הנגרמות מלחץ או גירוי מנעל מסוימת ובעיקר הופך את אימוני הריצה ליותר מעניינים. לא תמיד קניית דגם חדש יהיה סיפור הצלחה אך עם הניסיון אחוזי ההצלחה עולים. קיים מבחר כמעט אינסופי של חברות ודגמי נעליים נהדרות שרק חלקן מוכר לקהל בישראל. זוהי קריאה לרצים לגלות הרפתקנות ולהרוויח חווית ריצה כיפית. הצלחה של חברות חדשות תעודד חדשנות ותחרות אצל החברות הוותיקות ובעיקר יעשירו את עולמו של הרץ. 

מאת: עמית נבון
צילם: עמית נבון