פיטפאנל הושק בסוף שנה שעברה אולם מוזג לראנפאנל וכעת כל הכתבות נמצאות פה באתר הריצה. ב 2020 בדקנו איזה כתבות על כושר גופני היו הפופולריות ביותר באתר? הנה מה שעניין אתכם, הקוראים:
מקום 1: אימון ביתי בשבועיים של סגר – שתפו את זה לאזרחי ישראל הכלואים!
אתם בבידוד ואולי חשבתם שתוכלו להתחמק מאימונים, אז גיבשנו עבורכם סדרה עם המון המלצות ותרגילים לאימון ביתי, וגם אספנו לכם מוצרים מומלצים מאמזון במשלוח עד הבית (לא להשתעל על השליח!). מעל 5000 אנשים קראו את הכתבה הזו במשך 2:16 דקות בממוצע ומי שממש נחמד גם קנה מוצרים דרכה (קיבלנו רבע אחוז בערך מאמזון…)
מקום 2: מעגלי האנרגיה בגוף
הגוף חייב אנרגיה כדי לתפקד. את האנרגיה הזו הוא מפיק מהמזון באמצעות שלושה מסלולים שונים המשמשים לפעילויות מסוג שונה – מאמצים קצרים, בינוניים וארוכים. על המקורות ואופן הפקת האנרגיה מהם בסיכום השיעור הבא מתוך קורס מדריכי חדר כושר של מרכז יובל להסמכות בספורט. 4000 איש נכנסו לכתבה ולמדו את זה, במשך קרוב ל 7 דקות בממוצע! זה המון זמן והרבה רצינות.
ערוץ פיטפאנל בטלגרם – מצטרפים פה!
מקום 3: שישה תרגילים לחיזוק הרגליים בחדר הכושר
כתבה נוספת מקורס מדריכי חדר הכושר של מרכז יובל – בפוקוס בלעדי על הרגליים. אל תהיו כמו אלה שמחזקים רק חלק גוף עליון ומסתובבים עם רגליים דקיקות מתחתיו, זה מכוער. למדו להתאמן נכון!
כמעט 4000 קוראים נכנסו לכתבה הזו, ולמדו אותה במשך 4:15 דקות בממוצע.
מקום 4: מה המינימום הנדרש של פעילות גופנית כדי לשמור על הבריאות?
נשאלת השאלה מה המינימום פעילות גופנית הנדרש בשביל להצליח ליצור אפקט מגן בריאותי והפחתת סיכוי למחלות ולתמותה כתוצאה מספורט? הפיזיותרפיסט ג’ניה מלמן סוקר את המחקר בנושא!
מקום 5: דיאטה טבעונית לספורטאים – מה חושבת תזונאית על הסרט כח טבעי?
הסרט הדוקומנטרי “כוח טבעי” (the game changers באנגלית), טוען שדיאטה טבעונית היא האופטימלית עבור ספורטאים, בעוד שדיאטה שכוללת בשר היא דיאטה מזיקה הן לביצועים הספורטיביים והן לבריאות בכלליות. התזונאית אורית שמש כותבת באופן ביקורתי ומסבירה לנו שזו כנראה פרופגנדה אידאולוגית שבינה לבין טיעונים מדעיים המרחק גדול. כ 3500 קוראים התעניינו בזה מאוד- לא פחות מ 6 דקות בממוצע בכתבה!
מקום 6: קמפיין ספורט יחידני של הפאנלים הצליח להשפיע!
שלטון חשוך פגע במליוני אזרחי ישראל עם תקנות דרקוניות וחסרות הגיון. מערכת אאוטפאנל יצאה בקמפיין רחב עם הקריאה לפתוח את האפשרות לקיים ספורט היחידני בישראל. בסגר הראשון זה היה אסור, ורבים תמכו בכך, אפילו ספורטאים. היום כולם מבינים עד כמה צדקנו, ועד כמה בקלות יכולים האנשים עצמם לקבל תקנות הזויות ופוגעניות ועוד להגן עליהן… אם הייתם מהתומכים בכך- כדאי שתפנימו את הטעות הזו, תחשבו ותתקנו את הגישה כלפי הוראות וחוק שלטוני – הוא לא תמיד ראוי. זכרו שזכויות אדם הם משהו שאסור לוותר עליו בכל תנאי.
ביצענו בדיקה של התקנות של ישראל לעומת מדינות אחרות בעולם. בדקנו בכתבה זו מה היה מותר ומה אסור לאזרחים במדינות אחרות?
מקום 7: שישה תרגילים לחיזוק הכתפיים!
מעל 3000 קוראים נכנסו ל 5:07 דקות בממוצע לעוד כתבה מקורס מדריכי חדר הכושר של מרכז יובל נכנסה לטופ 10 שלנו השנה, עם הדרכה מלאה לחיזוק הכתפיים. מפרק רב כיווני חשוב שכמות הפעולות היומיומיות שאנחנו מפעילים את השרירים סביבו היא אדירה- המון פעולות עם הידיים מערבות את השרירים האלה ברמה כזו או אחרת, וחשוב לחזקם: שרירי הכתפיים וכך תחזקו אותם
אל תפסידו כתבות כושר מעולות- הצטרפו לניוזלטר, רק פעם בשבוע:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מקום 8: קצת מחקר ומידע על סיכוני הקורונה ומי יכול לדאוג פחות
כמעט 3000 קוראים התעניינו במאמר של דן פורת על כך שיש המון היסטריה, פחות עובדות. מי נכנס לסיכון מהקורונה? למה ההיסטריה הכללית מוגזמת? כן אין פה הכחשה לסיכון למי שנמצא בקבוצות הסיכון אבל לכל השאר, אפשר להרגיע קצת: איך להתמודד עם הקורונה?
מקום 9: על המשבר הגדול של עולם הקרוספיט סביב גזענות המייסד
אבירם גרטי סיקר את הפרשה שהתרחשה השנה בתוך הסערות שעוברת על העולם עם קורונה והפגנות המחאה לאחר האירוע בו נחנק ג’ורג’ פלויד ע”י השוטר בארה”ב. עולם הקרוספיט עומד מול טלטלה שעלולה לסכן את קיומו: פרשת הגזענות של מייסד קרוספיט.
מעל 2000 קוראים מהתחום התעניינו בכך, וקראו את זה במשך כ4 דקות בממוצע.
מקום 10: ממה מורכב כושר גופני ומהם עקרונות האימון
כושר גופני הוא תורה ומקצוע לכל דבר הבא לחבר אותנו למדעי האנטומיה, פיזיולוגיה וביומכניקה ולהעביר את הידע הזה לפרקטיקה בשטח. בכתבה מהקורס המעולה של מרכז יובל להסמכות בספורט למדנו מהם מרכיבי הכושר הגופני וכיצד משפרים אותו.