בשוטטות ברחבי הרשת ניתן למצוא לא מעט פנינות בעולם החדשנות. אנחנו בפאנל סוג של נברנים, וכל ידיעה חדשה או כזו שסותרת את הקיים, מעניינת אותנו בטירוף. מה חדש ומעניין בסקירה שלפניכם.

הפעם בחדשות ריצה מהעולם: על חשיבות השימוש בשעון במהלך ריצת אימון, ניתוח מגמות במחזור סיבי פחמן ולמה זה מעניין, חשיפת אלגוריתם למדידת עייפות, סקירת ספרות על תרומת אימוני ייצוב שרירי ליבה על הביצועים וחידושים מעניינים בשעוני אפל. נקנח בסרטון מעורר השראה בשם “כבד כעופרת”

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מחקר: שעון או לא שעון? זו השאלה

מחקרי עבר הראו שביצועים פיזיים של אנשים מותשים מנטלית, ירודים ביחס לביצועים שלהם במצב מנטלי רגוע. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת Birmingham הראה שכאשר קבוצת הנבחנים שהותשו מנטלית מקבלים היזון חוזר על הביצועים בזמן אמת אחרי תהליך ההתשה, הם שומרים על אותה רמת ביצוע כפי שהייתה לפני ההתשה. הקבוצה השנייה שעברה התשה מנטלית ולא קיבלה היזון חוזר, הראתה ירידה בביצועים.

המאמר הסוקר מחקר זה מכליל את תוצאות המחקר גם לרצים ומגיע למסקנה נחרצת: אם אתה יוצא לאימון ריצה ובוודאי לתחרות במצב של עומס נפשי, רצוי מאד שתרוץ עם שעון ספורט חכם, תעיף בו מבט מדי פעם כדי להעריך את ביצועיך בזמן אמת. 

המאמר מפרט בהמשך איך ומתי לנצל את המידע הרב שנמצא בשעון במהלך הריצה עצמה, אתם מוזמנים לעיין ולאמץ.

קישור לכתבה

חדשות בעולם הריצה

ניתוח: למה ניתוח כלכלי על מגמות מחזור סיבי פחמן מעניין רצים?

ניתוח כלכלי של חברת המחקר EMERGEN RESEARCH מצביע על מגמה ברורה של גידול משמעותי בשוק מחזור סיבי פחמן. לפי המחקר, השוק עשוי להגיע עד שנת 2030 ל 342 מיליון דולר לשנה. קצת התפלאתי שמנוע החיפוש של גוגל שלח אותי לכתבה זו, אך קריאת הכתבה סיפקה את התשובה. מתברר, שהסיבה העיקרית לגידול היא עלייה בביקוש מצד יצרני נעלי הספורט הגדולים. נעלי ריצה הכוללות פלטת סיבי פחמן דקה בסוליה, התורמת לשיפור החזר האנרגיה, תפסו תאוצה בשנים האחרונות והיצרנים מתמודדים עם הביקוש הגובר. לשימוש בסיבי פחמן ממוחזרים יתרון של עלות וקיימות ולנו נותר רק להמתין לזוג הנעליים הבא שנרכוש.

קישור לדוח

חדשות ריצה

פטנט: בנבכי המוח של שעון חכם

בקשת פטנט 20210353999 שהוגשה בנובמבר 2021 בארצות הברית ע”י חמישה סינים מחברת השעונים COROS חושפת תכונה משופרת שאולי תמומש בדגם הבא. מדובר באלגוריתם חכם המשערך את רמת העייפות (או לחילופין “הטריות”) של המתאמן בהתבסס על סדרת מדדים כמותיים אובייקטיבים. בין השאר: דופק, טמפרטורת סביבה, גובה, סוג ספורט, נתוני עבר (מ 42 יום עד שבוע) ועוד. לטענת מגישי הבקשה, אלגוריתם זה מפיק תוצאה אמינה ומדויקת יותר מהמדד בו משתמשים היום המבוסס גם על גורמים פחות אובייקטיבים כמו תחושה עצמית, הזעה וקצב נשימה המושפעים כמובן גם מתנאי מזג אוויר שלא נלקחים בחשבון. תכונה זו בשעון, ממנה נגזר גם זמן ההתאוששות הנדרש אחרי אימון, עוזרת בשיפור הביצועים והקטנת הסיכון לפציעות.

תובנה שלנו: חוק הפטנטים אינו מאפשר רישום פטנט על אלגוריתם בלבד אלא מחייב שילוב של אלמנט חומרה ואכן בבקשה לרישום כתוב: Method and Device for Assessing Exercise Fatigue. מקריאת הפטנט והכתבה לא זיהיתי מהו אותו DEVICE חדש שיש בשעון המאפשר מימוש האלגוריתם.

קישור לכתבה

קישור לפטנט

חדשות ריצה

סקירת ספרות: תרומת אימוני ייצוב וחיזוק שרירי הליבה לביצועי ריצה ומניעת פציעות!

סטודנטים מאוניברסיטת Misericordia בפנסילבניה ערכו סקירה וניתוח השוואתי של 12 מחקרים העוסקים בנושא ופורסמו בין 2011 ל 2020.  הניתוח הוביל למסקנות לא חד משמעיות. 6 מחקרים תמכו בהשערה שאימונים לייצוב וחיזוק שרירי הליבה בקרב רצים מגיל 12 עד גיל 25 משפרים את ביצועי הריצה, 3 מחקרים הראו שלאימונים אלו אין תרומה ו-3 נוספים הראו דווקא מתאם הפוך. בשורה התחתונה: מחברי הסקירה לא הצליחו להגיע למסקנה חד משמעית, העלו כמה השערות לגבי הסיבות האפשריות לסתירות בין המחקרים והציעו תכנית מפורטת למחקר המשך ליישב את הסתירה.

בנימה אישית: במחקר אחד על נבחן אחד (גיל 68) הגעתי למסקנה חד משמעית ששילוב של אימוני פילאטיס ו-HIT שבועיים, מקטין הסיכוי לפציעות.

הסקירה

ריצה בסוף עונה - חיזוק

שדרוג: הדגם החדש של APPLE WATCH

בכנס המפתחים הבינלאומי השנתי שלה (WWDC) חשפה חברת אפל את שעון הספורט החדש שלה APPLE WATCH OS9. בשעון תכונות ייחודיות חדשות רבות למשתמשים רגילים ולספורטאים. גולת הכותרת לרצים היא מדידת ההספק הנצרך במהלך ריצה, לטריאתלטים הוכנס מוד ספורט ייעודי המאפשר מעבר חלק ואוטומטי מסוג ספורט אחד למשנהו, כולל זמני המעבר (transition). השעון אמור לצאת לשוק בספטמבר 2022 ועד אז ניתן להתעמק בתכונות ובתמונות בקישורים הבאים:

כתבה

לקינוח, כבד כעופרת

סרטון מעורר השראה על בחור ששקל 150 ק”ג. שבע שנים לאחר מכן משתתף במרוץ אולטרה Leadville 100 (מיילים לא קילומטרים) ומשתף אותנו בתובנות.

סיכום

עד כאן להפעם, נשמח לקבל התייחסות והערות לגבי העניין שיש לכם, הקוראים, בחדשות מסוג זה וכמובן האם יש נושאים נוספים המעניינים אתכם. אנו נתאמץ לחפש, למצוא ולהנגיש אותם מכל רחבי הרשת.

ליקט וערך: דב טיבי