וואו איזו תקופה משוגעת! יש מצב שגדלים בינינו דובים ואין לנו מושג, אחרת אין לי הסבר לתופעה שכל עמוד שאני פותחת, סטורי, פוסט כולם רוצים שתרדו במשקל: ניקוי הרעלים, סדרת הפלא, דיאטת 17 יום, תוכנית ה 30 יום, תוכנית ה 20 יום, פליאו, קטוגני פוטוגני! אני מסוחררת… כולם מפמפמים לכם על משקל העודף שהצטבר, ושלא נדבר רחמנא ליצלן שאתם לא מספיק פעילים גופנית אז בנוסף לכך יש להם את סדרת האימונים הטובה ביותר.
מאת: חן סלומון
זה שיח מאוד חודר, חזק וממוקד לתוך הכאב הכי עמוק של התקופה הזו, הסגר בבית ולפי הפוסטים האלה אתם לא מפסיקים לאכול ובדיוק בשביל המטרה המקודשת הזו אומנו אוגדות של מאמנים לאורח חיים בריא, להשיל מכם בזריזות וביעלות קילוגרמים עודפים. יחד עם זאת, ואני לא מתיימרת לצאת הפרה הקדושה, דווקא הפעם כאנשי מקצוע וכחברה יש בי רצון שנפעל לא רק בעבור הרווח הכלכלי. בכתבה זו הבאתי כמה טיפים מרכזיים ומועילים:
ערוץ ראנפאנל בטלגרם – מצטרפים פה!
1. המנעו מהכנסת מזון לא בריא לבית
אם יש מנהג אותו הייתי מאמצת כצעד ראשון, זה הרגל הקניות. הכניסה לסופר, לרוב בליווי של רשימה שאני מוכנה להתערב שלא כתוב בה פסק זמן, או רוגלך קפוא. זו רק גחמה של הרגע. לבטח בימים מאתגרים שאנו חווים כיום. זו השתקה של המצפון של "קשה לי ומגיע לי". ברגע שתפסיקו לקנות מוצרים שלא מיטיבים איתכם, לא תהיה לכם ברירה אלא לקחת תמר ושקד ולאכול כקינוח. אך ברגע שהארון מלא מכל "טוב" במזון עתיר סוכר מעובד, יהיה קשה לכם במלחמה מול המוח הנחוש שדורש את תחושת העונג שלו ועכשיו, כדי להשתיק כל מכאוב או תסכול.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
2. שמרו על שגרת שינה בריאה
נכון רובנו בבית, זה נותן לנו לרבוץ על הספה שעות ארוכות, לשבת על סדרה, או לדחות את העבודה עד לשעות הקטנות. אך מה קורה שאנחנו ישנים פחות? ישנה השפעה ישירה על הורמוני השובע שלנו – גרלין ולפטין. שניהם מושפעים מחוסר בשעות שינה. הורמונים אלו יאותתו למוח על רעב מדומה על מנת לחפר על צורך אחר – שינה. כלומר שלא בשליטה, הגוף מבקש אוכל שלא לצורך. סביר להניח שאתם תענו להצעה הזו.
* טיפ אחר: פתחו אצלם עצמאות עם מטלות פשוטות לילדים מעל גיל 3
כן כן שמעתם נכון! תפסיקו לצחצח להם שיניים הם מספיק גדולים! תפסיקו להלביש אותם, ואם תתנו להם את הביטחון המספיק, אז תנו להם להכין לבד את ארוחת הבוקר. פעם אחת תוכלו להנחות אותם כיצד למרוח ממרח על פרוסת לחם, או כיצד לאחוז נכון במיכל החלב וגם אם הם ישפכו לא קרה כלום. למדו אותם למלא עבורכם את המדיח או לפנות אותו. ועכשיו אני חוזרת לסעיף 2, ברגע שתתנו לילדים שלכם כלים לסייע לכם, כך תוכלו להכין בזריזות בדיוק באותו הזמן מנות קלילות לפחות ל 3 ימים הקרובים.
3. ניהול זמן – תכנון מראש
תתכננו לפחות לשבוע הקרוב, באילו ימים אתם מתפנים ל 15-20 דקות לטובת פעילות גופנית – ותנעצו ביומן. תצרו מחויבות. תכתבו באיזה יום ושעה אתם מכינים אוכל למשך שלושת הימים הקרובים, ובאיזה יום אתם מפנים זמן לדייט עם הבן זוג – אפילו אם זה בבית עם כוס יין, וסושי שלמדתם להכין אונליין. כי אלו צרכים בין אישיים לא פחות חשובים (אם לא החשובים ביותר) שיש לשמור עליהם במיוחד בתקופה שכזו. כן, גם אם אתם ביחד כל היום בשגעת! זה זמן טוב לדבר ברוגע ולקבל אהבה.
4. מתכונים בריאים
הרשתות והאתרים מלאים במתכונים בריאים, נסו לדלות מתוך כל השפע את אלו המשתמשים בחומרי גלם טבעיים ככל הניתן.
אני לא יודעת למה שמרתי את הסעיף הזה לבסוף, אולי כי בסופו של דבר תבינו שלהיות בסיפוק, בהודייה ובשמחה על מה שיש יהיה הכלי הכי חזק לשמירה על בריאות הגוף אבל בעיקר על הנפש! ומה הגוף שלכם ללא נפש בריאה? בסופו של עניין יש לזכור שהרצון לשמור, לתחזק גוף חזק ובריא מופקד בידיים שלכם. אם תחליטו בכל זאת לצאת לאתגר קצרצר אלו יהיו לאבני דרך.
מאת: חן סולומון
בעלת סטודיו לפילאטיס מכשירים (ברח׳ התאנה 96, מושב סתריה – צמוד לרחובות) ומאמנת לאכילה בריאה.