הרשת מלאה בכתבות ומאמרים כמו איך להפוך מבטטת כורסא לחובב ריצה/סיפור הצלחה/אמא חטובה. האם לימדו אתכם אי פעם איך להיגמל מהשיגעון, להפסיק לרוץ, להעלות אחוזי שומן, לאבד יכולות.  איך עושים את זה? אורי ארבל, מרתוניסט וכתב RUNPANEL (שניהם לשעבר), יצא לבדוק.

הרבה אנשים חדשים נכנסו מאז הקורונה לעולם הריצה. לצערנו אחרי אוקטובר השחור, לא מעט אנשים עשו גם את הדרך ההפוכה, והפכו משועלי ריצה ותיקים, לבטטות כורסא. הכנו לכם את המדריך המלא לתהליך. חשוב להקפיד על הדרגתיות, ולא לעשות קיצורי דרך. במידת הצורך יש לחזור על שלב לפני שממשיכים הלאה ולהמשיך רק שתרגישו מוכנים. היה ותקפידו על כל השלבים תוכלו להבחין כבר תוך חודש חודשיים בבטן שמתחילה להשתפל, בשרירי הרגליים שמדלדלים, בקושי לטפס במדרגות ובחוסר חשק כללי לחיים. 

 אלפים הצטרפו לניוזלטר, הכניסו אימייל פה:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

להוריד מינונים של אימונים

5 אימונים בשבוע זה מטורף,  4 אימונים בשבוע זה מוגזם. עם 3 אימונים בשבוע אתה עדיין יכול להשתתף במרוץ 10 ק"מ (אין צורך!). עם שני אימונים בשבוע אתה עלול לשמר את דרגת הכושר הקיים שלך, ואימון אחד לא מספיק, אז למה להתאמץ בכלל? לאט לאט תוריד את מספר האימונים השבועי.

הורד מרחקי ריצה

אתם יוצאים להתאמן מעל שעה? נוסעים למסלול ריצה משובח? חבל, אלו הן שעות שינה יקרות. אם בכל זאת החלטתם לצאת, עשו סיבוב מינימלי באזור המגורים שלכם. אל דאגה, גם זה ייפסק בקרוב.

חפשו תירוצים למה לא לרוץ במקום להתעקש על התמדה

הלכת לישון מאוחר- אל תקום מוקדם. אכלת ארוחה טובה והתמלאת? אי אפשר לרוץ באותו יום, זה כבד מדי. הילדים/האישה/העבודה הרגיזו אותך? שב תירגע. אל תרוץ. יש תוכנית שאתה אוהב בטלוויזיה? הישאר בבית שבת- מנוחה. נשברת ובכל זאת יצאת לרוץ-  התאושש בבית כמה ימים מהאירוע.

החלף התמכרות בהתמכרות

בכל תקופת הריצה שלך יצאו עשרות סדרות חדשות בנטפליקס, ועונות חדשות לסדרות ישנות ואהובות. קדימה, שב ותשלים את החומר. בינג' זו לא מילה גסה. הדבר החשוב הוא נושא ההרגלים. עם חזרתיות מספקת, תוכל לעמוד בהרבה יותר שעות מסך מאלה שהיו לך קודם לכן: קנדי קראש, ynet או רשתות חברתיות. תמיד יהיה מה לראות בפייסבוק או באינסטגרם. ראית שהאקסית שלך מכיתה י' נסעה עם הילדים לחופשה בכנרת? עכשיו בסטורי שלך. כנס לבדוק, וקח ת'זמן. הדופמין גבוה, הדופק נמוך. הרווח כולו שלך. 

בטטת כורסא

 אין צורך להתאמן, תודה (מקור: אנספלאש, דרק סטורי)

להוריד חלבונים, להוסיף פחמימות

האורים והתומים של בטטת הכורסא היא הפחמימה הריקה. יש לאכול פחות חזה עוף, יותר אורז. את השווארמה בצלחת תחליף בלאפה (אל תתקמצן על פיתה בלבד). את החומוס יש לנגב עם 2-3 פיתות. אל תשאיר פירור מהחלה שאשתך הכינה בשבת (חבל שהיא תתייבש), והרבה באכילת מאפים. את כל הטוב הזה מומלץ "להוריד" עם שתייה ממותקת (לא דיאט!) או בירה. וכמובן, חשוב קינוח בסוף ארוחה. גלידות, חטיפים ושתיה מתוקה הן לא מותרות, הן מציאות יום יומית מפנקת שמגיע לאנשים שעובדים קשה כמוך לפרגן לעצמם. 

הצטרפו לקבוצה השקטה של ראנפאנל – RUNPANEL בווצאפ
הצטרפו לקבוצות ראנפאנל 

נתק מגע עם עולם הריצה

התנתק מכל המיילים שמגיעים אליך מחברות שונות מעולם הריצה, שכל מטרתן ליידע אותך על מירוצים שונים, חידושים בעולם הריצה ומאמרים בתחום. זה רק מעלה נשכחות ועלול להעלות בך חשק להירשם בטעות למירוץ. Unsubscribe ומיד! צא מכל קבוצות וואטסאפ הקשורות לתחום, הן עלולות לדרדר אותך להתאמן. אחד הטיפים המסייעים הוא unfollow בפייסבוק ולהסיר עוקב באינסטגרם מכל חבריך הרצים. אתה לא רוצה לדעת איפה הם רצים, עם מי או לראות את השקר הזה שהם גם נהנים מזה. זה לא באמת מעניין אף אחד כמה הם רצו ובטח לא כמה מטרים עלייה הם צברו. האירועים שהם מתכוננים לקראתם במיוחד משעממים – עוד אחד עושה מרתון/אולטרה/רץ… יופי.  

עצלן

יש להקפיד על מנוחה רבה (מקור: אנספלאש, סם סלומון)

הרחק מסביבתך בגדי ואביזרי ריצה 

את חולצות הדרייפיט ומכנסי הטייץ העבר למדף אחורי בארון. את נעלי הריצה למגירה. שעון הגרמין שלך נוזף בך שלא זזת מזמן? כבה התראות בשעון ובמקרים קיצוניים יותר תראה לו מי בעל הבית והחלף שעון. ג'לים ואיזוטוני? לפח, הם ממש בקרוב יהיו פגי תוקף.

לדוגמה, אל תקנה את גרבי הריצה המעולים האלה: 

הפוך לרוטן ונרגן בכל הקשור לריצה

זיהית רצים בפארק: סנן ספק לעצמך ספק לסביבה: "מי אלה המשוגעים האלה?!", "טירוף לקום כל כך מוקדם", "לרוץ בכזה חום/קור?" וכו'. בכל שיחה על ריצה תזכיר לכולם שלרוץ מרתון זה ממש לא בריא והורס ת'ברכיים. 

לסיכום

להפסיק לרוץ זה אפשרי. כמו כל דבר שדורש קצת מאמץ, זה מחייב סרגל מאמצים מתון, ובעיקר התמדה. שינוי ההרגלים הזה טומן בחובו פינוי זמן רב לדברים אחרים, ומאפשר קיום עם הרבה פחות מאמצים.   בכתבה הבאה: על פרו-אייג'ינג – כיצד להפחית מאמצים שהם תוצר לא רצוי של הקיום האנושי, באמצעות קיצור החיים וקידום זקנה ומחלותיה לגיל צעיר יותר. 

לתגובות – באינסטגרם של ראנפאנל: @runpanel.co.il

ראנפאנל באינסטגרם