ביקרנו בכנס הכושר של מרכז יובל שלראשונה הגיע למרכז הארץ והתקיים בכפר המכביה. בכנס הועברו שיעורים מאת כ 50 מדריכים שכל אחד מהם מוביל בתחומו, כולל שני כוכבי פיטנס מחו"ל: אנסטסיה אלכסנדריני ואלסנדרו מואו.

מאת: גיא חלמיש

אלסנדרו מואו: "זו התשוקה שלי!"

10 שנים של כנסי פיטנס, וכעת גם במרכז

ענבר ותמיר לוי הם בעלי מרכז יובל- מכללה להכשרת מדריכים בספורט בכפר תבור ומפיקי כנס גינוסר הידוע בתחום הפיטנס. "רוב מדריכי הכושר גופני, חדרי כושר ופיטנס בצפון לומדים אצלנו: כ 250 מדריכים בשנה, כבר הרבה מאוד שנים. אנחנו משתדלים לתת מענה טוב ומקצועי לתושבי הצפון, ומאז שאנחנו מארגנים כנסים גם תושבי המרכז הביעו אמון והגיעו", מספר  תמיר על מרכז יובל.

ענבר לוי ותמיר לוי

ענבר ותמיר לוי מפיקי הכנס. צילום: ירוסלב שליפר

"כנס הפיטנס הראשון החל ב 2005 בכפר תבור, ולאחר מכן גדל עד שלושה ימים בגינוסר (חמישי-שבת) וכ 1000 מדריכים ומדריכות. הכנס בכפר המכביה החל השנה פעם ראשונה. המטרה היא להגיע ליומיים כימים בודדים (כי רבים גרים בסביבתו ולא צריכים לינה).

אנסטסיה אלכסנדריני: "תאהבו!"

הכנס עצמו בא לתת מענה מקצועי למדריכים ומדריכות מתחומי הפיטנס השונים- כולל תחומי אירובי שיש שחושבים שהם כבר לא פופולריים: יש פה אולם עם 1000 מדרגות, מורים מחו"ל שהבאנו, דאנס, ונושאים כמו קרוספיט, פילאטיס, Core, קיקבוקס, וריצה: כל מה שעושים היום בתחום הסטודיו. השיעורים בנויים כמודל שבא לתת כלים ושיטות חדשות וזו בעצם השתלמות מקצועית ולא רק הפנינג. בהתאם אנחנו דואגים שהציוד יהיה ברמה מאוד גבוהה (של חב' אנרג'ים), ולאקספו מעניין- עם מציגים כמו Allin בנושא חטיפי חלבון, רוקטייפ ובלייזספייד, וגם ביגוד, הנעלה וכו'." מספר תמיר לוי.

היה כיף!

הצצה אל המגמות בפיטנס

מעקב אחרי כנסים מספק הזדמנות לראות ולדבר על המגמות העכשוויות. תמיר לוי: "יש תחומים קלאסיים שהובילו הרבה מאוד שנים, והם ירדו מעט אולם לא נעלמו: דאנס, מדרגה, וספינינג. הכיוון הוא לאימונים פונקציונאליים (תרגילים וגישות שהן יותר סביב משקל הגוף ויותר מתחברות לדברים שעושים ביום יום, וזה בא לידי ביטוי באימונים המשלבים אירובי וכח באינטנסיביות גבוהה ואפקטיבית)- ולא רק קרוספיט. חלקם נעשים Outdoor וגם בפילאטיס עושים דברים קשורים. הדבר הזה שינה את הענף בכך שהרבה מהציוד והביגוד שנמכרים היום הולכים לכיוון הזה."

מורן קורן ודין סער ב Power core dance

אלסנדרו מואו (Alessandro Muo), הכוכב האיטלקי שהגיע כאורח הכנס, מכיר בצורך לזרום עם השינוי אבל גם מזכיר שפונקציונאלי היה פה תמיד: "אימון פונקציונאלי הוא לא חדש… אולי כמה דיסיפלינות הן חדשות, אבל התעמלות מכשירים והתעמלות קרקע היו תמיד. כולם מכירים את ג'יין פונדה בעולמות האלה, אבל דברים משתנים, וצריך להשתנות כמדריכים. אתה לא יכול להתקע על דבר אחד, אלא חייב להתקדם ולהתחבר לדברים החדשים כל הזמן כי כל כמה שנים, אנשים צריכים גיוון."

אלסנדרו על הבמה

רבים מזהים את ירידת הפופולריות של הספינינג ושיעורי האירובי ומדרגה שהיו מאוד פופולריים לפני מספר שנים. אנסטסיה אלכסנדריני (Anastasia Alexandrini), המדריכה היווניה שעובדת בשנים האחרונות בגרמניה אומרת על כך: "הכל תלוי במדריך. השיעורים שלי מלאים לגמרי בכל פעם. אני מאמינה בקשר טוב ואנושי: אם אתה עובד עם הלב- אנשים לא טיפשים, הם מרגישים אם אתה אוהב אותם ומכבד אותם. אם אתה עובד מהלב הם יבואו לכל שיעור שתעביר. אולי חלק מהשיעורים מלאים יותר מאחרים, אבל הם הולכים אחרי המדריך. נכון שהטרנד הוא יותר לכיוון פונקציונאלי או פילאטיס, אבל בוא נהייה אמיתיים- לא משנה איזה שיעור יהיה, אם המדריך אינו טוב, השיעור יהיה ריק".

אנסטסיה עם אנרגיה עוצמתית

פחות עיוני יותר מעשי

לצד המגמה של התבססות על מחקרים, ותיקוף קפדני של טענות, בכנסים רואים את הצד המעשי. תמיר: "האמת שבעבר עשינו הרצאות, אבל גילינו שהמאמנים והמאמנות יותר מתעניינים בפרקטיקה שזה החלק המעשי. בוא לא נתבלבל- החלק המעשי שמועבר פה מתבסס על מחקרים עכשווים. העניין הוא שלהוריד את הדופק ולשבת בכיתה שעה שלמה, פחות מתאים לקהל הזה. המורים פה הם הטובים ביותר שיש, ואין ספק שהם מבצעים פעילות שמתבססת על הידע המעודכן ביותר."

אלסנדרו: "זו הפעם השלישית שלי בכנס. בפעם הראשונה הגעתי לגינוסר ואני מאוד שמח להיות פה. אני בר מזל: אני עושה רק 4-5 אירועים באיטליה וכל השאר -בחו"ל. כשאני בא לפה אני מרגיש בבית בזכות האנשים,  ענבר והצוות וכך למרות שאני רחוק מאשתי ובתי הקטנה הכל קל יותר, הכל זורם: כולם חמים ומוחאים כפיים ומבקשים שנגיע. אנחנו מרגישים את התגובתיות של הקהל וזה מאוד חשוב לנו המציגים. בישראל אנשים מגיבים אלי באינסטגרם, כותבים שהם שמחים שאני בא, נבוא לשיעור שלך… וזה כיף!"

נטלי סובולבה מעבירה שיעור

אלסנדרו מתמחה בעיקר באימונים פונקציונאליים.. "אבל פונקציונאלי זו מילה גדולה: גם TRX, קטלבל, כדור רפואי, מדרגה… הכל פונקציונאלי. המטרה שלנו היא ללמד מדוע אנחנו עושים את התנועות האלה עם האביזרים השונים. לדוגמה- היום העברתי 3 שיעורים: מדרגה פונקציונאלית, אימון פונקציונאלי סביב משקל גוף, ולבסוף מתיחות עם תנועתיות ומוסיקה".

פגשתי את שלומית מבאות הכנס, שעשתה קורס מדריכים אבל מספרת שהיא בעיקר מגיעה בשביל להתאמן ולהנות. "כנס נהדר, באמת שיעורים מאוד מגוונים, קצב טוב. גם זה שיש שישה שיעורים, וזומבה באמצע… עשיתי שיעורים עם אורטל נצר המדהימה, עם אלסנדרו, וזה היה מעניין לעשות עם מישהו שהוא מחו"ל ולראות איך הוא מגיש את השיעור מעט אחרת. אני גם פחות אוהבת מדרגה ויצאתי מאיזור הנוחות שלי ולכן הלכתי אליו וזה היה נהדר. מאוד נהנתי ואני מחכה למתיחות, כדי לנסות להחזיר את הקושי הפיזיולוגי למשהו שאפשר לתפקד איתו מחר."

שלומית: באתי להנות!

צעירים ומבוגרים 

אנסטסיה (Anastasia Alexandrini) נולדה באתונה, ממש ליד האקרופוליס ועובדת בגרמניה כבר כ 7 שנים במינכן. היא עובדת במועדוני כושר שונים, מלמדת שיעורי קרדיו, אבל ככל שהזמן עובר היא מציינת שהיא נכנסת יותר ויותר לכיוון של מבוגרים/קשישים ושיקום. היא מספרת שבמדינות צפון אירופה והדוברות גרמנית (גרמניה, אוסטריה) הגילאים בפיטנס מבוגרים יותר מאלה שבמדינות הים תיכוניות (איטליה, צרפת, ישראל ומדינות אחרות) – צעירים יותר בפיטנס: "קודם כל בישראל האנשים יפים יותר, וכן אני חושבת שהם צעירים יותר, וחמים יותר- מקבלים את הפרזנטורים מאוד יפה, ואני מאוד אוהבת להגיע לכאן. זו כבר פעם עשירית שלי פה, ופעם ראשונה בכנס הזה. אני אוהבת את ישראל, המדינה הכי יפה והכי ליברלית בעולם. אם היתה לי אפשרות הייתי רוצה לגור בתל אביב איזה תקופה כי היא מאוד קולית!"  (דקה לפי הבחירות דבריה מהדהדים בי- ומזכירים לי שאם תושבי תל אביב שהיא אוהבת לא יגיעו לקלפי, גם הליברליזם שהיא כל כך התרשמה ממנו יימצא תחת איום…)

אז איך נהיים כוכבי פיטנס? 

עניין אותי לדעת מה עשה את שני הכוכבים של הכנס מחו"ל – לכוכבי פיטנס? מעבר למקצועיות ולאתיקה חזקה של עבודה ורצינות- ניכר ששניהם מאוד תקשורתיים: כיף לשוחח איתם – הם מחייכים, יוצרים קשר עין, ומשתפים בתחושות ובחוויות, מה שמייצר אליהם חיבור מהיר מאוד.

ספינינג עם גיא שלמון וליאור רינגל

 

מה העצה שלך למדריכים אני שואל את אנסטסיה, והיא עונה: "לאהוב! לאהוב ולכבד. אני תמיד חוזרת על המסר הזה בכל העולם. התייחסי למאומנים שלך כמו שאת מתייחסת לאמא שלך. אם כך יקרה את "תרעדי" בכל שיעור ותזהרי שלא יפגעו, שלא יהיה סיכון או פציעות. אנחנו חייבים לאהוב את האנשים ולעבוד עם הלב. כשיצאתי לחופש לפני קריסמס ועדכנתי את המבוגרים שלא אהיה שלושה שבועות, ושימשיכו להתאמן גם בלעדי, היה רגע של פרידה. אני אוהבת את המבוגרים, אוהבת אותם! הם עמדו בתור וכל אחד נגש והודה לי, ואז אחת הנשים גרמה לי לבכי, כשאמרה לי שאני דואגת לה יותר מהבת שלה. זה מאוד חשוב: חייבים לאהוב את האנשים. אם תתן אהבה, תקבל אהבה!".

תחרות בין המשתתפים בחוץ

אלסנדרו אומר לעשות את הדברים עם תשוקה. במענה לשאלתי איך הוא מסביר את ההצלחה שלו: "אני לא מושלם, אני לא מדהים, ולא כוכב רוק- אבל זה ה Passion שלי… אם אני טס רחוק מהמשפחה שלי כדי ללמד אנשים שאני לא מכיר זו הסיבה. מזלי מה שאני עושה הוא הדבר שאני אוהב וחי אותו. יש לי חברים שעובדים בבנק, או במשרד, וחוזרים הביתה – הם לא אומרים "אני אוהב את העבודה הזו!"