העולם התחלק עד היום לאלה שרצו מעקב קלוריות וצעדים וקיבלו צמידי כושר לעומת רצים אמיתיים עם שעוני ריצה. Garmin Venu Sq החדש טיפה סוגר את הרווח בין שני העולמות האלה: שעון GPS אמיתי, במשקל של צמיד, ועם עלות לא רחוקה מצמיד. אה, ולא שכחתי: הוא מרובע!

מאת: גיא חלמיש
עורך האתר ומאמן RUNPANEL אימון ריצה אישי

למי מיועד ה Venu Sq?

זה שעון מעקב בריאות יומי וכן שעון כניסה לעולם הכושר. הוא מיועד לכל מי שהחל להתאמן ורוצה להתחיל למדוד. בתור שעון כניסה, מאוד חשוב פה המחיר: בין 949 ש”ח לדגם בלי מוסיקה ל 1179 ש”ח עם בגרמין ישראל של היבואן רונלייט.

רצים שכבר קונים שעונים יקרים הם קהל פחות חשוב מכל אותם עשרות אלפים שהקורונה העירה בקריאת השכמה: אם אתם לא תדאגו לבריאות שלכם ותתחילו לעשות ספורט, הסיכוי שתכנסו לקבוצת סיכון עולה! סוכרת, בעיות לב, השמנה, כולסטרול, סוגי סרטן רבים ועוד ועוד נמצאים פחות אצל אנשים שמתאמנים לפחות 150 דקות בשבוע למבוגרים ו 300 לילדים! 

ה-Venu Sq הוא אופציה שמטרתה גם להזכיר לכם להתאמן, למדוד שינה ומדדים אחרים (צעדים, קלוריות, שתיה, סטרס וכו’) וגם להיות שעון יומיומי חכם, שיתן לכם התראות מהסלולרי ועד כמה תכונות, וכל זה עם זמן מספק מבחינת סוללה: 6 ימים בהמתנה לפי הצהרת יצרן בהגדרות סוללה ותצוגה מתאימות.

GarminVenu Sq

“זה שעון אפל?”

לא. דומה, אבל לא… שאלו אותי את זה לא פעם. “זה גרמין” עניתי ונאלצתי להוסיף ללא מתאמנים שגרמין זו חברה אמריקאית מובילה בתחום שעוני הGPS. גרמין פתחה סוג של פער בשנים האחרונות על המתחרים שלה והיא מציעה המון פיצ’רים, משיקה המון דגמים (כמעט אינפלציה אפילו, הייתי אומר).

הדמיון לאפל אינו מקרי כמובן- עיצוב מרובע עזב את האופנה ואז חזר להיות חם אחרי שליטת העגולים ללא עוררין. אגב – זו הסיבה לקיצור Sq בשם עבור Square והוא בא להדגיש שאם תרצו גרסה עגולה של אותו הדבר (כמעט, יש הבדלי פיצ’רים שונים ובעיקר הבדל מחיר) תוכלו לקבל אותה גם כן. עוד קצת פירוט על הדגמים האחרים תמצאו בעמודי המוצר באתר גרמין ישראל.Venu Sq סקירה

מה חשוב בשעון ספורט?

עולם הרצים המחויבים אוהב להתעסק בשעוני הריצה שלו ולאנשים שונים חשובים דברים שונים. לחלק העיצוב והסטייל כדי שיראו במשרד שהם רצים, לאחרים המוסיקה בשעון או לאלה שרצים בשטח המפות והגובה המצטבר המדויק. 

לטעמי בשעון הזה מתגלם יתרון משמעותי – אנשים קונים שעונים באלפי שקלים, ולפעמים מתבלבלים לחשוב שכמה שיותר גדול וכבד זה יותר טוב. אני מעולם לא הבנתי אותם, אולי כי אני משתמש בשעון רק לריצה ופחות ביום יום. בעיני שעון ריצה הוא כלי פונקציונלי, ספציפי. אני רוצה ממנו כמה דברים פשוטים: 

  1. משקל קל – פה הוא מנצח בענק עם 37 גרם קלילים ממש!
  2. 4 פרמטרים עיקריים בתצוגה בזמן הריצה: זמן, מרחק, דופק, קצב נוכחי. במקרה הזה יש רק 3 לצערי. 
  3. זמן סוללה ארוך – יש וי של הצלחה גם בסעיף הזה.
  4. נוחות- ידידותיות למשתמש בתפריטים ובאינטראקציה עם השעון – סביר פלוס. 
  5. דיוק בקריאת הדופק (אם כי אני רץ תמיד עם רצועת הדופק שלי, וממליץ על זאת למתאמנים עבור דיוק ודאי).  

ולאור הדברים העיקריים האלה אני שופט את המוצרים שמגיעים אלי, וכל השאר? אם יש הרי זה בונוס! 

Garmin Venu Sq reviews

הבונוס של ה Venu Sq: בריאות

אז מה הבונוס תשאלו? ובכן מדובר בשעון מעקב 24/7 שיתן לכם נתונים על מצבכם הגופני. הוא ימדוד לכם את הדופק, את כמות הקלוריות, את כמות התנועה ואת כמות הנשימות שלכם. הוא יודע כמה אתם ישנים וכמה ערים. כמה זמן אתם יושבניים וכמה אקטיביים. מכל אלה הוא יפיק מדדים שיתנו לכם תמונה פשוטה של הדברים החשובים:

“Body Battery” שנותן לכם ציון למצב האנרגיה שלכם- אם יש לכם 100 אתם מלאי עזוז ואם המספרים יורדים עקב מחסור בשינה, נוזלים, קלוריות ואימונים קשים- הציון שלכם ירד. בצורה דומה הוא גם מודד סטרס (לפי שונות בדופק שלא בזמן פעילות), זמן שינה ועוד ואת כל הנתונים האלה תוכלו למצוא באפליקציה של גרמין בגרפים יפים וגם ביומן- כל יום ומצבו. הגרפים של מעקב הבריאות הכללי של גרמין והתצוגה מאוד ברורים ופשוטים ומצאתי אותם הרבה יותר ברורים וקלים לקריאה מאלה של פולר למשל. 

יש לו גם בונוסים נוספים שנכנסים לעוד שעונים לאחרונה: Garmin Pay יאפשר לכם לטעון כסף ולשלם בנפנוף לצד הקופה במקומות התומכים בטכנולוגיה. ביישום Garmin Music אפשר לקבל  מוסיקה ישירות מהשעון ללא צורך בטלפון נייד (באמצעות אוזניות BT בלבד בדגם התומך). 

אחד הדברים הנחמדים הוא ההתראות כשאתם נתקעים שעות ללא תזוזה: “עכשיו הזמן לזוז” הוא יאמר לכם. זה הוציא אותי מהמחשב לשכיבות שמיכה כמה פעמים במבחן!

Garmin clock

לגרמין יש יתרונות לעומת המתחרים 

ראשית עומק הפיצ’רים והחוכמה שלהם הוא הגדול ביותר בשוק. היא חברה צומחת וחזקה, ומציגה המון חדשנות ועוצמה. 

הבונוס הכי חשוב מבחינתי כמאמן המלווה אנשים בתוכניות ריצה אישיות לאימונים מהבית– הוא ההתממשקות של כל שעוני גרמין לתוכניות האלה. כאשר אתה מאמן אנשים ברצינות, לפי קצבים ופרמטרים של דופק ומהירות, אתה חייב שיהיה להם שעון כדי שהם יוכלו לקבל את הוראות התוכנית בצורה אפקטיבית ומדויקת. אם צריך לרוץ 5 קילומטרים על דופק 150 פעימות לדקה, ואין למתאמן דרך לדעת איזה מרחק הוא רץ ועל איזה דופק, קצת יותר קשה לאמן אותו באופן אפקטיבי.

זה יתרון תחרותי מובהק של גרמין שיודעת להציג את האימונים מאפליקצית ה Training Peaks או Today’s Plan עם הוראות תוך כדי האימון כך שלא צריך לזכור אותו בע”פ או להסתכל כל הזמן באפלקציה בטלפון. זו הסיבה שלפחות למתאמנים שלי בתוכנית אני מתחיל להמליץ על גרמין מעט יותר מעל השעונים האחרים.

Venu Sq

החוויה בפתיחה להגדרות ראשונות 

לאנשים שנכנסים לראשונה לעולם הכושר והריצה, אליהם מיועד השעון הזה בעיקר, נסביר על התהליך בפתיחת הקופסא והכנתו לשימוש:

  • דבר ראשון יש לטעון- הוא הגיע לא טעון. הטעינה פה מתבצעת בכבל ייעודי שמתחבר לחלקו התחתון במחבר רגיל עם זכר ונקבה שמזכיר מיקרו USB אבל הוא לא (כלומר אתם לא רוצים לאבד את הכבל הזה…)
  • בוחרים שפה (מבחינתי אנגלית כמובן) ומקבלים שאלה: להצמיד לאפליקציה בטלפון? עונים כן והוא אומר לכם לפתוח את ה Garmin Connect. למי שחדש בגרמין – לפני שאתם עושים את זה תורידו את Garmin Connect לטלפון- זו האפליקציה של השעון. אחרי כן חפשו בה “מכשירים”, “הוסף מכשיר”, הוא מייצר קשר, המכשיר נותן לכם קוד שמכניסים באפליקציה, וממשיכים בתהליך.
  • תקבלו שורת שאלות בתהליך ההתחלה:
    • מתי אתה הולך לישון ומתי קם והאם רוצה לקבל נוטיפיקציות בשעות האלה?
    • באיזה יד השעון? (שמאל)
    • האם להעביר מידע קיים בגרמין קונטקט למכשיר (כן – יש לי היסטוריה ממחשבוני הרכיבה הנפלאים של גרמין, אם התקנתם את האפליקציה והכנסתם נתונים אישיים שם כדאי לכם לאשר)
    • הוא הגדיר לי מטרות אוטומטית על בסיס נתוני העבר… אפשר לערוך אותן ושם אני מגלה שמדובר בכמות הצעדים ליום, כמות השתיה היומית המומלצת לי (כמעט 3 ליטר, זה לפי משקל גוף כנראה), וכמה דקות פעילות מומלצות לי בשבוע. פה הוא הולך על ה 150 של איגודי הבריאות שהזכרנו מעלה.
    • לצד נוטיפיקציות על הודעות במובייל, אפשר גם להציג פגישות מהיומן של הטלפון גם בשעון – צריך לתת אישור, לא חייבים. התחלתי עם, ראיתי שזה עובד מצוין- הכל מתורגם לעברית סבבה על השעון בלי תצוגות הפוכות ובעיות בהודעות, ואז כיביתי, כי לי זה מציק.
    • הסנכרון בין השעון לאפליקציה- מתבצע כשפותחים את האפליקציה בטלפון כמה פעמים ביום בעצמו – וזה עוד אחד היתרונות של גרמין לעומת הפולר שאצלי שמחייב אותי לסנכרן בפעולה ספציפית. בגרמין הזה משום מה הסנכרון הראשון שלי כשל, אבל לאחר מכן לא היתה בעיה. 
    • אני מניח שתתקלו בעדכוני גרסת תוכנה של השעון בתהליך, כמו שקורה לא אחת עם דגמים חדשים, כיוון שהיצרנים ממהרים להשיק ומוסיפים עוד כמה תיקונים שלא הספיקו לאחר מכן.Garmin Sport watch

איך משתמשים ב-Venu Sq:

  • סווייפ למטה: רואים אפליקציות/ווידג’טים בשעון- את היומן שלי מהטלפון, את הנוטיפיקציות מהנייד, מזג אוויר ועוד. 
  • סווייפ למעלה פותח את “היום שלי”- אפליקציה עיקרית בשעון הזה שמודד “בריאות” כגון: מתח (Stress), דופק, ניטור שינה, סטורציית חמצן Pulse OX2, התראות על קצב לב לא תקין, ניטור נשימה, מעקב אחר מחזור הגוף החודשי של נשים ועוד. לא כל הנתונים ברורים במיוחד למי שלא יכנס ויקרא לעומק את משמעותם בדוקומנטציה של גרמין, אז כנראה שכמות הצעדים ביום וקלוריות זה מה שיעניין ויהיה ברור לרוב האוכלוסיה.
  • הגדרות- בד”כ לחיצה ארוכה על הכפתור התחתון (או קצרה וסווייפ ביחד) מכניסה לתפריט הגדרות של מה שמופיע בתצוגה. למשל- כדי להגדיר איזה תצוגת שעון תהייה לכם (Watch Face) תלחצו בימין למטה ארוכה כשאתם מתבוננים בשעה. 
  • מסך קיצור דרך- המסך משמאל לשעון בר התאמה לקיצור דרך שימושי לכם, אבל האפשרויות לא היו מדהימות. למשל רציתי קיצור ל”התחל ריצה” אבל היו שם רק סטופר, טיימר, וכאלה. אז שמתי טיימר 7 דקות בשביל הכנת פסטה.

Garmin Venu Sq instructions

השימוש בריצה עצמה

  • לתחילת אימון לוחצים על הכפתור העליון ובוחרים פעילות (ריצה / אופניים וכו’)
    • מתחילים אימן עם הכפתור העליון 
    • במהלך האימון סווייפ למעלה ולמטה עובר בין המסכים אותם הגדרתם (אפשר לעבור אוטומטית) 
    • סווייפ שמאלה מעביר לשעת היום הרגילה (כלומר לא צריך ל”בזבז” שדה על תצוגת שעת היום בשדות האימון)
    • כפתור עליון מסיים הקלטה (לצערי ללא אופציית התחרטות ב pause – נקודה לרעה לגמרי לגרמין, שמבין רק מי שחי קצת עם פולר שמחייב שתי לחיצות להפסקת אימון).
    • כפתור תחתון – סיום לאפ והתחלת לאפ חדש.
    • בכל פעילות יש גם כמה תוכניות מוגדרות מראש בשעון- למשל באימון כח תמצאו 3 אימונים: “30 ד’ עוצמתיות”, אימון “חזרה לבסיס”, ו”אימון חיזוק חלק עליון”, והוא גם ינסה לשכנע אתכם להוריד תוכניות ריצה שלו. 
    • אפשר להפעיל Live Track – שמעדכן את מי שתרצו איפה אתם נמצאים בלייב. 
  • כשסיימתם יברכו אתכם באפליקציה על הפיצ’רים החדשים שתקבלו עם ה Venu Sq ויציעו לכם להיכנס להגדרות שלהם באפליקציה: 
    • אימונים (Workouts) – אליו יכנסו תוכניות האימון שלכם אם הגדרתם בגרמין קונטקט או שאתם בתוכנית עם מאמן שעובד עם אפליקציה תואמת כמו טריינינג פיקס.
    • תשלומים אלקטרוניים עם Garmin Pay
    • תוכניות אימונים
    • בטיחות 
    • יכולת שידור חי של המיקום שלכם (live track)
    • והאפשרות להוריד עוד כל מני אפליקציות לשעון מחנות האפליקציות של גרמין

Venu Sq reviewהתאמה אישית של מסכים ב Venu Sq

הדבר הבא שאני תמיד מחפש הוא איך לקסטם מסכים: גם ליום יום וגם לאימונים עצמם. נתחיל ביום יום- אני אוהב תצוגה דיגיטלית רגילה, בחרתי בה ב Watch Faces אבל חסרה תצוגת מצב סוללה על המסך – היא לא באה כברירת מחדל, וזה מתחבא שם בסוף הגדרות בחירת התצוגות. יש אפשרות להכניס לארבע הפינות בתצוגה פרמטרים כגון סוללה, דופק נוכחי, תאריך ופרמטרים ממדידת היום שלכם כמו צעדים (אגב צעדים- אין פה ספירת מדרגות היות ואין אלטימטר בשעון הזה). 

השעון בנוי על תצוגה של (רק) 3 נתוני ריצה במסך אחד- למשל זמן, מרחק, קצב. זה אומר שאם תרצו את הפרמטר הבא- למשל דופק, תצטרכו להגדיר אותו במסך הבא ולדפדף אליו בזמן הריצה.  אפשר להוסיף כמה מסכים ולכן לכסות די הרבה נתונים בריצה, אבל חבל שיש רק 3 שדות. בעיני שעון ריצה עדיף אם יש לו אפשרות להציג 4 מסכים, ובשעון מרובע זה קל יחסית לביצוע ב 4 פינות והם לא עשו זאת.

כך תגיעו לקיסטום המסכים: 

  • לוחצים על הכפתור העליון ונכנסים לסוגי הספורט. 
  • לוחצים לחיצה ארוכה על הכפתור התחתון לתפריט הגדרות, ואז על “Manage apps” או ניהול האפליקציות. בוחרים בספורט שאתם רוצים וממשיכים משם לפי התפריטים.
  • הקיסטום עצמו קל והולך עם הקו של גרמין – בחירת מספר המסכים לתצוגה (1-3), אז בכל מסך אתם בוחרים כמה שדות תרצו במסך הזה (1-3) ואז בוחרים את הנתונים לכל שדה (דופק / מרחק / זמן וכו’). יש גם מסך מוגדר מראש של דופק עם תצוגה מספרית ומעליו סקאלת Zones צבעונית.

בצד החסרונות פה אומר שהפונטים פה ממש פצפונים. מבוגרים יאלצו להגדיר מעט פרמטרים בכל מסך ולגלול בין מסכים כדי שהפונט יהיה ברור. סיכום אימון למשל מצריך משקפי קריאה גם אם אתם לפני גיל 40…

Garmin heart monitor

דיוק – בקריאת הדופק ובתצוגת מרחק וקצב

לשעונים מאוד קלים כמו Venu Sq יש יתרון- קל יותר להצמיד אותם לעור לקריאת הדופק מכלי הדם. יחד עם זאת אני עדיין ממליץ לכם לרכוש רצועת דופק לחזה שכן כזו תהייה תמיד יותר מדויקת בקריאה מאשר קריאה מהיד. ביצעתי בדיקה בכמה ריצות תוך שאני משווה למדידה מדויקת עם רצועת חזה בשעון אחר והאיכות של קריאת הדופק ב Venu טובה בד”כ ובפער של 0-3 פעימות ברוב הזמן מהקריאה עם רצועה (אבל לא ב 100% מהמקרים). מספק לחלוטין לרץ החובב במיוחד למי שאינו מתאמן עם מאמן על דופק וללא תוכנית מדויקת. 

אגב דיוק עוד היבט הוא שאין לשעון הזה אלטימטר, אז קריאת הגובה המצטבר בריצות וברכיבות לא תהייה מדויקת כמו בשעון עם אלטימטר (למשל האח שלו ה Venu העגול) ותקבלו אותה באפליקציה מה GPS בלבד. עוד דבר שיוצא מהקופסה ברמת דיוק בינונית הוא ה GPS. יש לשעון את האופציות להתחבר לכל מערכות הלווינים שתרצו ופוטנציאל להיות מדויק לגמרי, אבל צריך להכנס להגדרות ולשנות את שיטת הדגימה ב GPS לאחת בשנייה (ברירת המחדל היא smart recording שחוסך סוללה על חשבון דיוק). אם לא תעשו את זה- השעון לא יגיב מיידית בתצוגת הקצב שלכם לשינויי הקצב וזו בעיה למתאמנים בתוכניות אימון לפי קצב.

Garmin Venu Sq good review

במסגרת המבחן השוותי מדידה מהיד למדידה נוספת מהרצועה

תצוגה וזמן סוללה

בתור שעון יומיומי אתם רוצים לא להתעסק עם זה, וה Venu Sq מציע זמן סוללה מרשים של כמה ימים ב Standby  וכ 14 שעות לפי הצהרת יצרן במצב מדידת GPS. זה המון זמן, זה מחזיק לעד כמעט וכיף ממש שלא צריך לצאת לריצה ולגלות שאין סוללה ואכלתם אותה בלי מדידה הפעם.
עוד דבר לציון לטובה הוא הצבעים ובהירות המסך שלמעט בתאורה ישירה וחזקה בריצה פעם אחת, כמעט בכל מצב היו מאוד בולטים וקלים לקריאה. ביחס למתחרים לטעמי איכות הגרפיקה של גרמין פחות משובחת וקצת יותר גסה ופשוטה. הם מנצחים כמעט בכל הפרמטרים האחרים את המתחרים שלהם, אבל בקטע של איך מונחים הפונטים, הצבעים ויפי המסך מסורת העיצוב המאופק והיפה של הסקנדינבים (גם פולר וגם סונטו) פשוט משובחת יותר מזו של האמריקאים. 

בצד החסרונות של גישת התצוגה פה יש טריידאוף שנבנה כדי לאפשר את זמן הסוללה הארוך: השעון נכבה די מהר אחרי שמציג לכם משהו כי המסך הוא אחד הדברים הבזבזניים ביותר בסוללה. כדי לפתוח אותו לראות מה השעה צריך תזוזה ברורה ביד ונגיעה קלה במסך לא מעירה את השעון רק נגיעה כפולה או רק לחיצה על הכפתור העליון. אחרי כמה ימים הגעתי למסקנה שאני מעדיף לשנות את ההגדרות לכמה הגדרות שמפחיתות את הזמן הזה אולם נותנות לי את התצוגה חזקה וברורה יותר. הגדרתי תצוגה קבועה בזמן אימונים (ללא כיבוי מסך כלל), והגדרתי הופעת השעון כשהוא מתעורר לזמן בינוני במקום קצר. ביטלתי התראות בטלפון שמעירות את המסך הרבה יותר פעמים ביום, ויצאתי לדרכי מוכן לטעון כל שלושה ימים במקום כל שישה. עדיין, הקטע הזה של העלמות התצוגה והצורך לנער אותו טיפה חזק כדי שיעבור להציג שעה אינו אופטימלי בעיני. זה חלק מהפשרה במסך מסוג אמולד צבעוני וחזק כמו שיש פה. 

קבלו RUNPANEL גם בטלגרם – אתר הריצה הטוב בישראל!

השורה התחתונה

העניין של אנשים במעקב יומיומי אחרי כל הפרמטרים שלהם הוא משהו שלא ניתן להתווכח איתו- אנשים אוהבים את המידע הזה ויש כאלה שאפילו מקבלים מכך מוטיבציה להתאמן יותר, להוריד את הסטרס, לישון כמו שצריך ואם זה קורה- זה מבורך. 

שעונים יקרים יותר שלא פיצחו את עניין הסוללה והמשקל אינם מועילים – ופה הגדולה של ה Venu Sq. אני לא מסוגל לישון עם משקולת של 80 גרם על היד; לא נעים לי להתאמן עם שעון כבד, ואני לא מוכן להשתעבד לטעינה יומיומית. הגדולה של ה Venu Sq היא בכך שהוא אורז את כל הטוב הזה במחיר נגיש, משקל נמוך, וזמן סוללה של כמה ימים. חוץ מזה- הוא שעון כניסה שנותן את כל מה שאתם צריכים לאימוני ריצה רציניים עם דופק וקצב. 

היתרונות:

  • פתרון כניסה לעולם שעוני הכושר והבריאות 
  • קליל ברמה בלתי מורגשת ונפלאה
  • סוללה לכ6 ימים במצב שעון חכם
  • עיצוב יפה ונקי לחובבי המרובע
  • תצוגה צבעונית חדה וברורה
  • מעקב 24/7 למדדי בריאות וכושר.

חסרונות

  • 3 נתונים במסך בזמן הריצה, הייתי רוצה 4
  • העלמות התצוגה (“שינה”) יכולה להציק למי שרגיל ל Always On והפתיחה מעט איטית.
  • המסך לא מאוד רגיש במגע
  • גרפיקת מסך ופונטים קטנים שיקשו מעט על בני 50+ 

הגעתם עד לכאן? אתם חייבים להרשם לקבלת הכתבות שלנו במייל: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים