כמה באמת עולה להתאמן שנה אחת מהחיים לקראת תחרות איש ברזל? עשינו את החישוב המפורט והמספרים מדהימים. ספורט לעשירים? דגן לוינזון מביא את המענה המלא על השאלה הזו: 

החלטתם לקום מהכורסא ולהתחיל לרוץ. בגלל שהרגשתם שאתם יושבים יותר מדי מול הטלוויזיה, בגלל שאתם חושבים שאולי כדאי להוריד את הבטן הקטנה שצצה לה. הזהירו אתכם שזה מדרון חלקלק ומהיר אבל האזהרה עברה לכם מעל לראש בלי הרבה מחשבה. רק כשאתם כבר עמוק לתוך האימונים תתברר לכם לאט לאט התמונה המלאה. טריאתלון ובמיוחד למרחק ארוך, גוזל הרבה בכל המובנים: זמן, אנרגיה וכסף. בכתבה הבאה ניתן סקירה מקיפה ככל שניתן לגבי העלויות. מהו המחיר של תחרות איש ברזל ראשונה? 

הנחות בסיס לחישוב

המתאמן כבר רץ כמה פעמים בשבוע, אולי אפילו הגיע לרמה של חצי מרתון, ויודע לשחות לפחות ברמה בסיסית. האימונים מתבצעים עם מאמן וכחלק מקבוצת אימון בתקופת הכנה של שנה אחת מלאה.  חשוב להבין שיש מנעד גדול ברמת ההוצאות. נציג בגדול שלוש רמות: נמוכה, בינונית וגבוהה שההבדל בינהן תלוי במידת המחויבות, והיכולות הכלכליות של המתאמנים. הנחת העבודה היא שהמתאמנים לאירועים הארוכים ישקיעו 3 אימוני ריצה, 3 אימוני אופניים ו 2 אימוני שחייה בשבוע. 

* הערה חשובה: את עלות הגירושין כתוצאה מהעניין הזה לא הכנסנו לתוכנית. 50% מכל מה שצברתם לבן הזוג זה סכום מגוון מדי בשביל שנוכל להתייחס אליו הפעם… 

אופניים

עלות אופניים לטריאתלון מתחילה בכ 10,000 ש”ח ותגיע עד ל 60,000 ש”ח. רוב זוגות האופניים שתראו על מסלול התחרות יהיו בעלות של כ 25,000 ש”ח. הנחת העבודה פה היא שלמתאמן יהיה זוג אחד בלבד. אבל אצל מתאמנים מאוד רציניים יש לא פעם שני זוגות לפחות: לאימוני כביש בשגרה, ומכונת נג”ש לתחרויות. ככה נראים אופני נג”ש שתוכננו למקסם ביצועים ולענות על כל צרכי המתחרה. 

לחישוב: נמוך: 10,000 ש”ח, בינוני: 17,000 ש”ח, גבוה: 60,000 ש”ח.
כתבה על אופני נג”ש: הטרק ספיד קונספט

אבזרים נוספים באופניים

לעלות האופניים יש להוסיף ולקחת בחשבון אביזרים: גלגלים, מחזיקי בקבוקים, בקבוקי שתייה, פאוץ’ / כיס עם ציוד לתיקון פנצ’רים וכן הלאה. לכל האביזרים / חלקים הללו יש מנעד לא קטן של מחירים ולא נתמקד בסקירה של כל הפרטים הללו ולצורך הסקירה נתעכב רק על מספר קטן של אביזרים שבד”כ מוסיפים לבסיס: 

מד-וואטים- חשוב לאימונים בשיטה מודרנית שלא על בסיס דופק. המדים עולים בד”כ בין כ-1,500 ש”ח עד 5,000 ש”ח. לחישוב: נמוך 1,500ש”ח, בינוני: 3,000 ש”ח, גבוה 5,000 ש”ח.
כתבה: מד וואטים זול יחסית היה במבחן לאחרונה אצלנו: ה Stages.

התאמת אופניים- במיוחד עבור מתאמנים חדשים, מקובל היום לפנות למכוון מקצועי. יש לאמר שלא חייבים לעשות את זה אם תשקיעו בלימוד, ניסוי וטעיה עצמיים. עלות כיוון אופניים במעבדה מוערכת בכ 800 ש”ח (ולקבוצות הגדולות יש הנחות). לחישוב – התאמת אופניים: נמוך: 650 ש”ח, בינוני: 850 ש”ח, גבוה: 1200 ש”ח
כתבה: 4 שיטות להתאמת אופניים לפני קנייה

טיפול טכני ותחזוקה 

תחזוקה עצמית של החלפת פנצ’רים, ניקוי ושימון עצמי – כמה עשרות שקלים ולא יותר. כחודש לפני התחרות מבצעים טיפול כולל בחנות אצל מכונאי מנוסה: החלפת קסטה, החלפת כל הכבלים של המעצורים וההילוכים, החלפת רפידות של המעצורים, החלפת שרשרת, החלפת פנימיות וצמיגים. עלות טיפול כזה כולל כל הציוד האמור לעיל תהיה כ 1500 ש”ח. 
טיפול טכני  אופניים: נמוך: 1,000 ש”ח, בינוני:1,500 ש”ח, גבוה: 3,000 ש”ח.
כתבה: מה שצריך לדעת על תחזוקת אופניים שוטפת.

ברזל

טריינר

מכיוון שאנחנו שמים דגש רב על בטיחות וגם מספר האימונים הגדול מכביד על הזמן שלנו, לטריינר יתרונות של יעילות זמן וסטריליות ממכוניות. גם טריינר הוא מוצר עם טווחי מחירים גדולים. מתחיל ב1,500 ש”ח לרמות כניסה. לתחרות ראשונה אין צורך בטריינר משוכלל ביותר ולכן רמת ביניים תספיק בהחלט. יש להוסיף עלות חודשית של האפליקציות המקושרות לטריינר כגון זוויפט, Trainerroad ואחרות של כ 40 ש”ח לחודש.

עלויות- נמוך: 2,000 ש”ח, בינוני:3,500 ש”ח, גבוה: 16,000 ש”ח. 

כתבות: על רמות ביניים, על רמה גבוהה ועל הקצה- אופניי טריינר נייחים: של וואהו ו טכנוג’ים.

אימון בקבוצה ואצל מאמן

קבוצת אימון ומאמן חשובים בהכנה לתחרות של איש ברזל ובמיוחד בפעם הראשונה. הקבוצה נותנת מוטיבציה ועוזרת לא לוותר. הבטיחות ברכיבות משתפרת עם רכבי ליווי, המקצועיות בהכנה חשובה והטיפים שתקבלו רבים. 

עלויות הצטרפות לקב’ איירונמן הן בין כ 500 ש”ח לחודש ועד 1000 ש”ח לחודש בהתאם לתוכנית ורמת התמיכה שהמאמן מקדיש לכם. ברוב המקרים יש צורך להוסיף להוצאה את החברות במועדון הכושר, הבריכה או הקאנטרי המקומי עבור אימוני שחיה וחיזוק.

קבוצה: נמוך: 500 ש”ח לחודש, בינוני: 1,000 ש”ח לחודש, גבוה: 1,300 ש”ח לחודש. 

הכירו את תוכנית האימון האישית מרחוק של ראנפאנל.

הצטרפו לקבוצה השקטה של בייקפאנל בווטסאפ:
הצטרפו לקבוצות ראנפאנל

נעלי ריצה

במהלך ההכנה לתחרות נרצה שיהיו לנו נעלי ריצה מתאימות. נעליים מחליפים כל 600-900 ק”מ ולכן אפשר להניח שבשנת ההכנה יוחלפו לפחות שני זוגות ובד”כ כשלושה. בנוסף התחרותיים שביננו יחזיקו עוד זוגות נעליים לסוגי אימונים שונים כמו זוג נפרד לנפח לעומת אימון דינמי של אינטרוולים, ובנוסף גם נעלי תחרות.  

נעלי ריצה: נמוך: 1,500 ש”ח, בינוני:2,500 ש”ח, גבוה: 5,000 ש”ח.

אל כתבות מבחני הנעליים בראנפאנל

ברזל

נעלי רכיבה 

נעליים לאופניים מתבלות בקצב איטי יותר ונראה שאפשר להשתמש בזוג נעליים אחד לכל התקופה של האימונים  וההכנה.  יש הבדל בין נעלי רכיבה לרכיבת כביש ונעלי רכיבה לתחרות הטריאתלון: בעיקר אופן הסגירה (מהיר יותר בנעלי הטריאתלון) וקצת בעיצוב. בעלי התקציב הגבוה יחזיקו שני זוגות נעליים: כביש וטריאתלון, השאר לא חייבים. 

יש מגוון מאוד רחב של נעליים החל ממאות בודדות של שקלים ועד נעליים בעלות של כ 2000 שח. המשתמש הסביר יסתפק בשני זוגות נעלי רכיבה בעלות של כ 1,000 ש”ח לכל זוג.

נעלי רכיבה: נמוך- 1300 ש”ח, בינוני: 2,000 ש”ח, גבוה: 4,000 ש”ח. 

הנה מבחן מעודכן שעשינו לאחרונה לנעלי כביש.

ביגוד ריצה

ביגוד ריצה הוא חלק לא יקר ויש לציין כי למרות שיש חשיבות להתאמה טובה של בגדי הריצה זה החלק הקל יותר במשוואה שכן כמעט כל חולצה ומכנסיים יתאימו. רוב המתאמנים ישתמשו במהלך האימונים בביגוד ממותג של הקבוצה שהם חברים בה.  סט של ביגוד ריצה מינימלי בצבעי הקבוצה יהיה כ 300 ש”ח.  תוכנית אימון לקראת תחרות של איש ברזל מלא מתמשכת על פני שנה שלמה ולכן יש לקחת בחשבון ביגוד ייעודי לקיץ ולחורף – מה שמייקר קצת ביחס למינימום הקייצי. 

ביגוד ריצה: נמוך- 600 ש”ח, בינוני: 2,000 ש”ח, גבוה: 3,000 ש”ח.

לכל כתבות ביגוד הריצה בראנפאנל לחצו פה. 

ביגוד רכיבה 

ביגוד רכיבה הוא כבר עניין יותר רגיש ויש חשיבות לביגוד מותאם על מנת לא לסבול משפשפות וכאבים באזורים עדינים. רוב זמן האימונים הוא על האופניים בהתאמה לעובדה שגם בתחרות זה המקטע הארוך ביותר. ישיבה על האופניים עם מכנסי רכיבה לא מתאימים יכולה להפוך את האימון או התחרות לסבל שממשיך שעות או ימים אחרי שהתחרות כבר הסתיימה.

עלות ביב רכיבה ברמה בסיסית הוא מאות שקלים בודדים ועובר את אלף השקלים לביב איכותי שגם יחזיק מעמד לזמן רב. ברוב המקרים רוב המתאמנים ירצו לרכוב עם בגדי אימון רכיבה של הקבוצה בצבעי הקבוצה. החישוב פה הוא עבור שני סטים. 

ביגוד רכיבה לאימונים: נמוך: 1500 ש”ח, בינוני: 2500 ש”ח, גבוה: 4000 ש”ח.

קישור: כתבות הביגוד בבייקפאנל

קסדה 

מתחרה חדש בתחרות ראשונה יסתפק בקסדת כביש רב שימושית. חובבן רציני כבר יקנה קסדת כביש אווירודינמית לפחות. משקיען עם תקציבים גבוהים יחזיק גם קסדת כביש רב שימושית, קסדת כביש אווירודינמית לאימוני נג”ש וגם קסדת נג”ש ייעודית לתחרויות. 

קסדה- נמוך: 500 ש”ח, בינוני: 1,500 ש”ח, גבוה: 4,000 ש”ח. 

מבחן קסדה רב שימושית: רודי אגוס
מבחן קסדת כביש אווירודינמית: רודי ניטרון

איש

חליפת שחייה 

חליפת שחייה מלאה שמתאימה לטריאתלון היא רכיב משמעותי כשהמים מתחת 23 מעלות. יתרון נוסף של החליפה הוא שהיא גם מציפה. יש לרכוש חליפת שחייה במהלך תקופת האימון ולהתמקצע בשחייה בים- שחייה במים פתוחים. ההתאמה של החליפה לשוחה היא אלמנט קריטי, אי התאמה תגרור שיפשופים וכאבים בחלקים שונים של הגוף, החל מהעורף, בית השחי והלאה…  עלות חליפה בסיסית תחל בכ 1,000ש”ח ועד חליפות ממש מקצועיות שעלותן כ 2,500 ואף יותר.  

חליפת שחייה: נמוך- 1,000 ש”ח, בינוני: 2,000 ש”ח, גבוה: 3,500 ש”ח

כתבה: מבחן לחליפת שחייה של Huub

אם לא קר, מתחרים בחליפת טריאתלון בשני חלקים או חלק אחד (היתרון העיקרי של שני חלקים הוא אפשרות ללכת לשירותים בקלות, אבל ספורטיבית עדיף אחד). חליפת הטריאתלון היא בגד יעודי לתחרות שבו יעשה שימוש בתחרות עצמה ורק באימוני סימולציה יעודיים. חליפה שכזו יכולה לעלות בטווחים של 450 ש”ח ומעלה.

חליפת טריאתלון: נמוך: 450 ש”ח, בינוני:800 ש”ח, גבוה: 1500 ש”ח.

כתבה: מבחן חליפת טריאתלון

שעון ספורט

שעון הוא מוצר חובה למתאמנים בריצה ובשחיה במים פתוחים. עלויות מתחילות בכ 1000 ש”ח ויגיעו עד 4,500 ש”ח. גם לשעון וגם למחשבון מומלץ לקנות רצועת דופק ב 250-350 ש”ח נוספים. אגב, יש לנו 10% הנחה עבורכם באתר שעוני הריצה והטריאתלון של קורוס- הכניסו קוד RUNPANEL.

שעון: נמוך: 1,000 ש”ח, בינוני: 2,500 ש”ח, גבוה: 4,500 ש”ח (הלינקים למבחנים תואמים)

מחשבון רכיבה

ברכיבות הרבה יותר נוח ובטיחותי לעבוד עם מחשבון רכיבה שמותקן במרכז הכידון. המחשבונים מספקים תצוגה גדולה, קבועה, ושפע של מידע ספציפי לסגמנט הרכיבה. השעונים נעים גם הם בטווח די גדול:

מחשבון- נמוך: 1000 ש”ח, בינוני: 1500 ש”ח, גבוה: 2500 ש”ח. 

מבחן Wahoo Element Bolt- מצויין לניווט

מבחן גרמין 830 – הכלי הנפוץ של הענף

מתקן אופניים לרכב

רוב רכיבות הכביש עם הקבוצה יצריכו נסיעה קטנה, וצריך מתקן אופניים. יש טווחי מחירים מאוד גדולים של המתקנים האלה, החל ממתקנים תלויים זולים, דרך מתקני גג ומסילות ועד מתקני וו גרירה איכותיים. כדאי לזכור שהתקנת וו גרירה מחייבת רישום ברישוי הרכב. 

מתקן נסיעה לאופניים: נמוך: 500 ש”ח, בינוני: 1,500 ש”ח, גבוה: 6,000 ש”ח. 

כתבה מעניינת וסרט וידאו: 12 טיפים לקניית מנשא אופניים לוו גרירה

הרשמו לניוזלטר: פעם בשבוע, מעניין ואיכותי: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

משקפי ספורט

משקפי שמש הם אביזר בטיחותי לרכיבה אך לא רק, הם גם אביזר אופנתי והכרחי למי שצריך משקפיים אופטיים. טווחי המחירים רחבים אבל רובנו קונים רק משקפי ספורט מקצועיים, לעתים עם פתרונות אופטיים מיוחדים ויקרים יותר, כמו אלה של רודי פרוג’קט ואחרים.

משקפי שמש:

נמוך: 500 ש”ח, בינוני: 850 ש”ח, גבוה (ועם מרשם): 2500 ש”ח.

כתבה- מבחן משקפי רודי פרוג’קט מומלצים: דלתא ביט

משקפיים

מזוודה לאופניים לתחרות בחו”ל

כאשר נוסעים לחו”ל עם האופניים לתחרות צריך מזוודה ותקווה שהאופניים לא יפגעו בטיסות. למשתתף בתחרות איש ברזל ראשונה מומלץ לשכור מזוודה ולא לרכוש. “חובב מקצועי” שיוצא כמה פעמים לתחרויות בחו”ל כבר יקבל החזר השקעה טוב יותר מקניית מזוודה.

שכירות מזוודת אופניים (וקנייה ביקר): נמוך: 500 ש”ח, בינוני: 700 ש”ח, גבוה: 6,000 ש”ח.

מבחן משווה בין מזוודות אופניים Scicon ל Pro (רמז: השיקון מומלצת יותר)

ציוד נוסף (שאי אפשר בלי)

כפפות, ציוד לפנצ’רים, סט לבריכה – פולי, כפות, וכו’. כל הציוד הזה הכרחי אבל בד”כ מנעד המחירים בו אינו גדול. סדר גודל של 500 ש”ח. 

נזכיר ציוד נוסף חובה: נצנצים לאופניים, קדמי ואחורי. יש רוכבים רבים שקנו לאחרונה גם רדאר של גרמין אבל יש דעה חריפה נגדו כאביזר שרק מסכן את הרוכבים עוד יותר. ה Industry standard בתחום אלה הנצנצים של בונטרגר: פלייר קדמי ואחורי.  

נמוך (אחורי בלבד, לא בונטרגר): 150 ש”ח, בינוני (בונטרגר אחורי וקדמי): 750 ש”ח, יקר (גרמין ובונטרגר): 2125 ש”ח.

כתבות: הכירו את הבונטרגר פלייר האחורי, וכדאי לשים גם קדמי: איאון 200

תזונה 

יש האומרים שאיש ברזל במרחק מלא לא מורכבת משלושה מקצועות אלא מארבעה: שחייה, רכיבה, ריצה ו.. . תזונה! המתאמן חייב לדעת להסתדר עם מזון “טכני” כגון ג’לים, חטיפי אנרגיה וחלבון ומשקאות איזוטוניים. במהלך חודש אימונים תצטרכו לפחות קופסת ג’לים (או תחליף דומה) ומיכל אבקה למשקה איזוטוני. העלות יכולה לנוע בסביבות 250 ש”ח לחודש.

תזונה לאימונים- נמוך: 200 ש”ח לחודש, בינוני: 350 ש”ח לחודש, גבוה: 400 ש”ח לחודש.

לא רוצים ג’לים? הנה אלטרנטיבות טבעיות בכתבה מומלצת

מחנות אימונים

רצוי ואף מאוד מומלץ להשתתף במחנה אימונים אחד לפחות בו מתרגלים עומס אימונים גבוה עם סימולציות תחרות, החלפות, שילובי מקצועות וכו’. בד”כ מדובר על סוף שבוע ארוך שעולה כ 3,000 ש”ח. עדיף שני מחנות כאלה על אחד (בחישוב הגרסה היקרה, שניים של עלות בינונית). מחנה אימונים:

נמוך: 2,000 ש”ח, בינוני: 4,000 ש”ח, גבוה: 8,000 ש”ח. 

כתבה: אפשר גם פשוט לקחת מחנה אימונים פרטי באיטליה ולרכוב על אופני קצה (וידאו)…

תחרויות הכנה

יש חשיבות לניסיון שצוברים בתחרויות למרחקים קצרים יותר על מנת להבין ולחוות דינמיקה של תחרות. מתוך כך מומלץ להשתתף לפחות בתחרות אחת למרחק קצר, אולימפי ותחרות אחת למרחק של חצי איש ברזל. עלות של תחרות למרחק קצר יכולה להיות כ 300 ש”ח ועד 500 ש”ח שזה כולל את דמי הרישום והביטוח. חצי איש ברזל יעלה בין 500 ש”ח ללא לינה עד 2000 ש”ח עם לינה. 

תחרויות הכנה: נמוך: 1,000 ש”ח, בינוני: 1,500 ש”ח, גבוה: 2,000 ש”ח.

רישום ונסיעה לתחרות 

ההתרגשות בשיא אנחנו משתפים את בני המשפחה שכמובן רוצים לתמוך ולהיות חלק מהחוויה הגדולה והמשמעותית הזו. בהנחה והתחרות באירופה (מקומות מרוחקים יותר מייקרים משמעותית את העלויות) לרוב, מחיר ההשתתפות בתחרות יהיה בין 350 יורו ל 550 יורו. מחיר ההרשמה לתחרות איש ברזל עולה ככל שהזמן חולף ומתקרב למועד התחרות.

בשלב זה יש שתי אפשרויות: לתכנן את הנסיעה לבד ולהזמין כרטיסים ומלון וכו לבד, כמו נסיעה רגילה. אפשרות שנייה היא להזמין חבילת נסיעה באחת מחברות שעוסקות בזה באופן מקצועי שיודעות ומכירות את האופי של הנסיעה.אני ממליץ לפנות לחברה מסודרת ביחד עם הקבוצה שאתה חברים בה. מחיר של חבילה הוא כ-3,000 יורו למשתתף וכ 2,500 יורו למלווה.  

נסיעה לתחרות- נמוך: 12,000 ש”ח (נוסע אחד) בינוני: 24,000 ש”ח (עם בני זוג). גבוה: 48,000 ש”ח (עם הילדים).

כעת אתם מבינים למה זה ספורט לעשירים?

הדיבור על טריאתלון ואיירונמן הוא שזה ספורט של עשירים ומנהלים, ויש לכך סיבה. זה באמת יקר. העלויות הכוללות של העיסוק הזה יכולות להגיע עד כ 220,000 ש”ח. ולרוב יעלו בין 50,000-100,000 ש”ח לשנה. 

כמובן שצעירים, חסכוניים, וכאלה שמשקיעים אנרגיה באופטימיזציה והפחתת הוצאות יכולים להוריד את ההוצאות בצורה מאוד משמעותית: ציוד משומש בלבד, ויתור על חלק מהציוד שאינו הכרחי, והפחתת ספקים חיצוניים יורידו את הסכומים גם מהרמה הנמוכה פה אל סכומים נמוכים יותר. 

מאת: דגן לוינזון
צילום: טרק יח”צ, דודי כהן, דלית שיף
בכתבה הבאה שנעשה על הנושא: איך לעשות את זה בקמצנות. איפה כדאי ואיפה לא כדאי לחסוך, וכמה זה יעלה. אבל עד אז, שתפו, עם הקוביות האלה פה למטה: