קיבלנו למבחן את Mega 2 Clone הנעל החדשה במשפחת HOVR של אנדר ארמור. כבר במבט ראשון היה ברור שהמטרה היא לספק שיכוך מקסימלי במראה ייחודי בהתאם למגמה העולמית בנעלי הריצה
נעל עם שיכוך מקסימלי צריכה לספק רכות נעימה במהלך אלפי הצעדים שאנו מבצעים בריצה, אבל במקביל לאפשר קפיציות כדי שהרגל תוכל להמשיך בקלות בתנועה קדימה. נשמע פשוט בתיאוריה, אך הגעה לאיזון בין 2 התכונות האלה היא משימה מורכבת ביותר, אתגר הדוחף את חברות הנעליים לפיתוחים טכנולוגים ושימוש בחומרים מתקדמים.
אנדר ארמור בחרה בטכנולוגית HOVR שמטרתה על פי החברה לייצר תחושת "אפס כוח כבידה ומקסימום החזר אנרגיה". מימד נוסף שיש לקחת בחשבון בנעל בעלת שיכוך מקסמילי הוא כמובן המשקל שעלול לעלות. האם אנדר ארמור מצאה את השילוב המושלם ב Mega 2 Clone?
מפרט הנעל על פי נתוני יצרן
- ייעוד: נעל ריצה נייטרלית בעלת שיכוך גבוה
- גובה סוליה: 32 מ"מ בעקב, 24 מלפנים.
- דרופ: 8 מ"מ
- משקל: גברים 9: 309 גרם / נשים 7: 258 גרם
- טכנולוגיות עיקריות
- חלק עליון UA CLONE מסתגל לתצורת כף הרגל
- סוליה UA HOVR להחזרת אנרגיה
- חישן המתחבר לאפליקציית MapMyRun כדי לשדר נתוני ריצה
- מחיר: 649ש"ח
מראה ועיצוב: בולט וחדשני
עיצוב הוא בהחלט חלק חזק של אנדר ארמור, מייד כשיצאתי לריצה היה ברור שאת מבחן הסביבה הנעל עברה בצורה נהדרת. יותר מפעם אחת זכיתי למחמאות ושאלות מחברי לריצה ולחדר הכושר. למרות שבחרתי נעל בצבעים היותר סולידיים, המראה הייחודי הכולל חלונות גדולים בחלק האחורי של הסוליה, הגפה בעלת הבד המחוספס והעקב עם מערכת הייצוב יוצרים מראה חדשני שמושך תשומת לב.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
התאמה ראשונית לרגל
אין לי ניסיון קודם עם נעלי הריצה של אנדר ארמור, בתור חובב של מגוון רחב ככל האפשר של חברות נעליים היה מרגש להכיר בפעם הראשונה חברה ודגם חדשני. ברוב נעלי הריצה אני נועל מידה 45, ב Mega 2 Clone בחרתי במידה 46. נציגי השרות בחנות אנדר ארמור המליצו על כך כבר בתהליך המדידה. לדבריהם הניסיון מלמד שהמידה המוצהרת קטנה ויש לקחת זאת בחשבון.
התחושה בנעילה הראשונה הייתה מצוינת, הריפוד באזור העקב מפנק, הרגל מרגישה עטופה ויציבה. מרווח האצבעות למרות תוספת המידה עדין הרגיש קצת צפוף, אתייחס לכך בהמשך בסקירה על התחושה בזמן ריצה. לשון הנעל עבה במידה ובנויה כחלק מהגפה ולכן לא בורחת לצדדים. עוד ייתרון הוא הפשטות במערכת השרוכים, חברות רבות מוסיפות חורים כמעט עד קצה הנעל לצורך יישום שיטות קשירה מורכבות, תמיד מצאתי את הנושא כמיותר ומסורבל. נעל הבנויה היטב, עם מערכת ייצוב לעקב תעשה את העבודה. במקרה של ה Mega 2 Clone השרוכים שטוחים ורחבים ומערכת הייצוב בתוספת הלולאה החיצונית לעזרה בהכנסת העקב בהחלט מצליחים "לנעול" את הקרסול בצורה נהדרת.
Mega 2 Clone – חווית הריצה
במהלך המבחן עם הנעל הריצות שלי כללו משטחים קשים, דרכי כורכר ומספר ביקורים בחדר הכושר. הנעל לא דרשה הסתגלות, לא היו נקודות לחץ באצבעות או תזוזה של העקב. כמובטח השיכוך הגבוה הורגש כבר מהצעד הראשון. גם על דרכי הכורכר הסוליה תפקדה היטב והנעל נשארה יציבה במהלך הריצה. מצאתי את הנעל גם מאד נוחה ויציבה בזמן אימון בחדר הכושר והיא כרגע המועדפת עלי בדיוק בימים של אימון משולב של ריצה שאחריה מגיע אימון משקולות.
תחושת הגלגול בחלק הקדמי היית נעימה ובהחלט יש תחושה של החזר אנרגיה וקפיציות קלה בזמן הגלגול. מרווח האצבעות ממנו חששתי בעת המדידה בחנות התגלה כמספיק, הנעל התאימה עצמה במהלך הריצה ויצרה תחושה נעימה שאף השתפרה לאחר מספר ריצות. נקודת הביקורת התגלתה בתחושת המגע של עקב הנעל בזמן הדריכה שם קצת נעלמה תחושת הקפיציות והחזר האנרגיה. נעל במשקל של מעל 300 גרם נחשבת מעט כבדה בהתאם למצופה מדגם שמטרתו שיכוך מקסימלי על חשבון תחושת מהירות. בשלב יחסית מוקדם בריצה הפסקתי לגמרי לחשוב על הנעל, למרות שהייתי בתפקיד הבוחן. זה בדיוק מה שרץ מצפה מחווית ריצה ראשונית בו הנעל כבר חלק מהרגל ואפשר לעבור להתרכז בתחושת הריצה עצמה.
נעל עם חיישן שמתחבר לאפליקציה זה מגניב
חלק מעניין במבחן היה נושא התועלת מהחיישן המובנה בנעל שמתחבר לאפליקציה. אנדר ארמור אינה היחידה ממותגי הריצה שעושה שימוש בחיישן, עבורו גם רכשה אפליקציות ריצה, אבל היא המובילה שבהן בתחום הזה. תהליך החיבור של הנעל והקישור לאפליקציה MapMyRun היה פשוט וחלק ללא כל בעיות ממש "plug and play" גם למאותגרי טכנולוגיה. ניתן לרוץ עם ובלי מכשיר נייד או שעון ריצה. החיישן מוסיף למשתמשי האפליקציה ארבעה מדדים: מספר צעדים לדקה, מרחקי צעד, זווית נחיתה (באחוזים – כאשר אפס היא נייטרלית, זווית שלילית היא נחיתה קדמית וזווית חיובית היא נחיתת עקב), וזמן על הקרקע. המטרה שלנו כרצים היא להגביר קצב רגליים בדופק נתון ולהוריד זמן קרקע כדי להוריד עומס.
בחנתי את הנתונים הנתונים הרבים שהתקבלו באפליקציה וקצת הלכתי לאיבוד. איש מקצוע שינתח את הנתונים בהתאם לסוג אימון הריצה שבוצע יתכן וידע להסיק מסקנות ולהציע נקודות לשיפור אך לרץ הממוצע השפע עלול יותר לבלבל. אז מדוע בכל זאת אני חושב שחיישן בנעל זה רעיון מגניב? קודם כל החופש, ניתן לצאת לריצה ללא שעון, ללא טלפון ועדיין נתוני הריצה העיקריים, זמן, מהירות, מרחק ישמרו ויסתנכרנו מאוחר יותר לאפליקציה. סיבה נוספת היא כמובן הנתונים הספציפיים לנעל, בתור רץ שמתאמן עם נעל אחרת בכל אימון אין לי אפשרות פשוטה ואוטומטית לדעת לאחר חודשים מה הק"מ הכולל אותו ביצעה כל נעל, החיישן מאפשר לעשות זאת ולעקוב אחרי ביצועי הנעל. סקר קטן שעשיתי בין חברי הרצים לגבי שימוש בחיישן הציג עמדות מגוונות, אני הפכתי תומך נלהב והלוואי ונראה שימוש נרחב יותר בטכנולוגיה הזאת.
אנדר ארמור Mega 2 Clone לסיכום
לרץ שמתאמן מספר פעמים בשבוע יש בדרך כלל מספר זוגות נעלי ריצה וההחלטה באיזה זוג לצאת לרוץ מתקבלת כמה דקות טרם היציאה לאימון. יש נעל שתזכה להבחר לעיתים קרובות ויש כאלה שישארו בארון ללא שימוש. במקרה של ה Mega 2 Clone היא נבחרה פעם אחר פעם לריצות ההתאוששות הרגועות והמהנות, לאימונים המשולבים בחדר הכושר ואפילו בכמה ימי עבודה במשרד,אם יש עיצוב הייטקי אז למה לא. בשל חסרון המשקל היא לא תבחר כנראה לריצות ארוכות ולאימוני מהירות אבל בהחלט כן לאימונים של עד 10 ק"מ.
נעלי Mega 2 Clone אנדר ארמור יימכרו בחנויות UNDER ARMOUR ישראל: נוף הגליל, גרנד קניון חיפה, קניון TLV תל אביב ובאר שבע, באתר GET-PRO ובחנויות נבחרות החל מסוף אוקטובר 2021 במחיר 649 ₪