אחרי שנה מאתגרת במיוחד עבור הרצים בכלל ורצי השטח הצפוניים במיוחד, מרוץ אולטרה מרתון סובב עמק התקיים בתזמון מושלם אחרי הפסקת האש. השנה הפקת המרוץ העתיקה את המסלולים לאזור יער ציפורי, יער סוללים והסביבה.
סובב עמק הוא מרוץ שטח ותיק שהשנה הרחיב את מגוון המקצים שלו, כדי לאפשר לרצים במנעד רחב ליהנות מריצה בטבע. המסלולים מתאימים לילדים, משפחות ורצי שטח מנוסים. השנה כללו המקצים מרחקים של 2, 5, 10, 21, 30, 42, 50, 84, 100, ועד 166 קילומטרים. בנוסף למגוון המרחקים, המרוץ מציע אתגרי טיפוסי גובה מצטברים הנעים בין עשרות מטרים ועד מאות, במיוחד במקצי האולטרה. המרוץ הופק על ידי חברת גולדפיש, בחסות הוקה, מועצה מקומית עמק יזרעאל, קרן קיימת לישראל, תנובה וחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית.
לילה, כולם ישנים רק רצי האולטרה בחוץ משוטטים
לפני שנה נרשמתי למקצה 84 ק"מ בסובב עמק, אך בעקבות האתגרים של השנה האחרונה, שיניתי את ההרשמה למקצה 50 ק"מ. ההזנקה למקצה זה נקבעה ל־3 לפנות בוקר.
מקום ההתכנסות והזינוק בגרסה החדשה בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית. הנסיעה מצומת אלונים לבית לחם הגלילית עברה בכביש פנימי חשוך, שהתפתל בין עצים והכניס אותי לאווירת הריצה הלילית שמצפה לי. מספר המכוניות המועט בחניה רמז על כמות המשתתפים הקטנה במקצי האולטרה למרחקים שמעל 84 ק"מ.
אלפים כבר הצטרפו פה:הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מתארגנים
את פני קיבלה קבוצת בנות חייכניות ומלאות אנרגיה, למרות השעה המאוחרת. תהליך קבלת הערכה היה מהיר וחלק. הערכה כללה תיק רשת, חולצת מרוץ, גרביים של בלגה, מדבקת מרחק ובאפ. מנקודת קבלת הערכה המשכנו למתחם רצי האולטרה, שם חיכו לרצים שתייה חמה וכיבוד מפנק ועשיר באנרגיה.
במתחם האולטרה נערכה בדיקת ציוד החובה שנדרש מרצי האולטרה. יש לציין לטובה את ההפקה על ההקפדה על הציוד בהתאם לרשימה.
יצאנו לדרך
השעה 2:50, ואנחנו נקראים לנקודת הזינוק. 10 מעלות בחוץ, 50 וקצת קילומטרים לפנינו, ו-100 רצים חצי-משוגעים מוכנים לזנק. המשוגעים האמיתיים? הם כבר רצים כמה שעות טובות.
בתדריך קצר על קו הזינוק נמסר כי ההכוונה על המסלול מעודכנת ומדויקת, גם לרצים שהורידו את המסלול לשעון. השעה 3:00, הפנסים נדלקים ואנחנו יוצאים לדרך, אל שדות העמק. המסלול עובר מתחת לכביש 77, וממשיך במקביל לכביש דרומה, לכיוון מחלף רמת ישי. קצת לפני המחלף המסלול מתעקל מזרחה, חולף בפאתי מנשיה זבדה, שם קיבלה אותנו בחיוכים חבורה חביבה בתחנת הרענון והרישום הראשונה. כך היה בכל תחנות הרענון לאורך הדרך – מתנדבים מחייכים, מפרגנים, דואגים ומפנקים ליוו אותנו בכל תחנה, והפכו את החוויה לנעימה במיוחד.
מצטרפים לווצאפ של ראנפאנל:
המסלול מתעקל צפונה, ואנחנו פוגשים מעבר בוצי וחלק, אך עביר באופן יחסי. הריצה בחשיכה מוחלטת, כשהמבט ממוקד באלומת האור של הפנס. מסביב שקט עוצמתי, שנקטע מדי פעם על ידי קולות הטבע. מבט לאופק חושף שורה של פנסים המפזרים אור בחשיכה – הדרך עוד ארוכה. מעבר נוסף מתחת לכביש 77 מקרב אותנו למרחק נגיעה מאזור הזינוק, אך אנחנו ממשיכים צפונה. כעבור כ-3 קילומטרים אנו מגיעים לתחנת הרענון השנייה. המסלול ממשיך בירידה מפנקת לכיוון נחל ציפורי, עובר דרך מעברי בוץ קלים, וריצה קצרה על טיילת נחל ציפורי מובילה אותנו אל סינגל הסוללים.
ריצה בסינגל בתוך יער היא אחת החוויות היותר מיוחדות בעיניי, השקט, המראות, החיבור לטבע. תחושות עוצמתיות שקשה להסביר במילים. הריצה בסינגל, ההפלגה במחשבות, בשילוב משחקי אור וצל הנגרמים מהפנס בתוואי הסינגל, הסיחו את דעתי. כך נתקלתי בשורש שבלט מעל האדמה, וההשטחות בעקבותיו נבלמה בעזרת הידיים. יד שמאל שלי פגשה באבן שבחרה להתמקם דווקא במיקום הזה. הכפפות מנעו שפשופי עור, אך לא מנעו מכף היד להחבל חבלה יבשה בשילוב זעזוע מעוצמת המכה ואזור השכמה השמאלית שלי נתפס.
התאוששות קלה ואני ממשיך לרוץ אל תחנת הסוללים. מתחנת הסוללים אנחנו חוצים את הכביש לכיוון השביל המקיף את יער ציפורי ומטפס לכיוון שימשית, הכתף מורגשת בעליות. קצת לפני הכניסה לשימשית המסלול פונה לתוך יער ציפורי. ריצה קצרה בתוך היער עם תהיות ושיחות בין הרצים האם אנחנו במקום הנכון, נעזרים בניווט בשעון לטובת הבנה שאנחנו בדרך הנכונה. את המשך המסלול אנחנו עושים בירידה תלולה אשר מובילה אותנו שוב לטיילת נחל ציפורי ובחזרה אל תחנת הסוללים בליווי זריחה של יום חדש.
עצירה קטנה ואני מנווט לפי השעון שמוביל אותי לחלקו המערבי של סינגל הסוללים, שם אני מוצא את עצמי לבד ותוהה למרות שיש סימונים לאורך כל המסלול, האם טעיתי בדרך? בסוף הסינגל אני מתחבר חזרה אל טיילת ציפורי במעלה ההר לתחנת ציפורי ומשם עוד 3 קילומטרים אל אזור הזינוק, שביל צידי הוביל את הרצים אל אזור האולטרה שם תחנת הרישום ל 32 ק"מ, בפועל השעון מראה כבר 35 ק"מ.
התייעצות קצרה עם החובשת לגבי היד ואני ממשיך בדרכי. הדרך מובילה שוב לכיוון המסלול מהבוקר. אחרי המעבר מתחת לכביש יש אפשרות לפנות ימינה או שמאלה, המכוון שולח אותי שמאלה לאחר ששאל אותי באיזה מקצה אני, וזאת בניגוד לניווט בשעון. אך מכיוון שזכרתי את ההנחיות מקו הזינוק הקשבתי למכוון. כעבור מספר דקות אני מגלה שכולם רצים מולי, ביצעתי את ההקפה בכיוון ההפוך אל מול שמיים כחולים ומדהימים ושדות מוריקים.
ההקפה החזירה אותי למעבר מתחת לכביש, ומשם הדרך הובילה שוב לכיוון נחל ציפורי, קיבוץ הסוללים והפעם ללא הטיפוס לשמשית, אך בהחלט עם הטיפוס לתחנת ציפורי. בדרך המלך ישירות אל קו הסיום לקול עידודם של המתנדבים והקהל בנקודת הסיום.
במתחם האולטרה חיכו לרצים מעדני חלבון, חטיפי חלבון, פינת כריכים להכנה עצמית ועוד. מסיימי האולטרה זכו למדליה וחולצה עם ציון המרחק.
לסיכום
כמו תמיד ההפקה של סובב עמק מקדישה תשומת לב רבה לרווחת הרצים ולרווחת רצי האולטרה בפרט. המעטפת הממתגת את רצי האולטרה מרשימה, הארגון בחלוקת הערכות מסודר ומאורגן. המרוץ התחדש במסלול חדש אשר לדעתי מהווה חידוש מרענן אך בשל העובדה שהמסלול לא מוכר היה צריך להקדיש לדעתי יותר תשומת לב לסימונים.
מאת: הוד קליין