הנה הם הגיעו – תוצאות סקר נעלי הריצה של מגזין Runpanel. כמה אתם מוכנים לשלם על נעלי הריצה שלכם? תודה לכ-600 משתתפים בסקר שהקדישו מזמנם וענו. התוצאות לפניכם

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מהו הקריטריון שלך להחלפת נעלי ריצה?

מי שדוגל בגישה הקמצנית, יחליט להחליף נעלי הריצה שלו רק כאשר הזוג הנוכחי יתחיל להראות סימני בלאי מתקדמים. סוליה שחוקה ופחוסה הנוטה לכיוון מסוים, קרעים ובלאי חיצוני ברמה כזו שמעלה אצל השותפים לריצה רצון לפתוח קבוצת התרמה ולקנות לך נעליים חדשות מתוך רחמים.

מהו הקריטקיון שלך להחלפת נעלי ריצה

 

יש הדוגלים בשיטת מספר הקילומטרים שהנעלים עברו, ללא קשר למצבן. ישנן מספר דרכים היום לנהל מעקב לאחר קילומטראז’ הנעליים והנוחה שבהן היא לבעלי שעוני גרמין – פיצ’ר מובנה באפליקציית גרמין קונקט. בתחילת שימוש בנעליים מגדירים אותן בתור ציוד, נותנים את מספר הקילומטרים המרבי שרוצים לרוץ איתן ובכל ריצה שנועלים אותן, מסמנים את נעלי הריצה הספציפיות כציוד הנבחר לפעילות. ברגע שחוצים את הסף שקובעים – האפליקציה מתריעה שהגיע הזמן להיפרד.

RUNPANEL גם בטלגרם – כנסו!

ישנם ספורטאים שמספרים ופרקטיות לא מדברים אליהם והם מונעים יותר מתוך רגש. כל פעם שיוצאים דגמים חדשים של המותג האהוב שלהם – הם שולפים את כרטיס האשראי ומתחדשים. עוד סוג ספורטאים שקיים הוא זה שמחליף נעליים אחרי זמן מסויים, ללא קשר למידת השחיקה או שימוש בהן. אלו יכולים להיות אנשים שבמלתחה שלהם ישנן הרבה זוגות נעלי ריצה והם אוהבים לגוון, כאלו שלא רצים הרבה, או סתם רצים שאוהבים לשמור מאוד על הנעליים שלהם.

איפה אתם בדרך כלל רוכשים את נעלי הריצה שלכם?

איפה אתם בדרך כלל רוכשים את נעלי הריצה שלכם?

במידה והתנסיתם בכמה סוגים ומותגי נעליים ולא בורכתם בכפות רגליים מיוחדות שמצריכות מדידה של כל זוג שאתם קונים, אתם יכולים להזמין לעצמכם נעליים בחנויות אונליין באתרים ישראלים או גלובליים). זה יכול לחסוך לכם קצת כסף, או אפילו לתת לכם אפשרות לנעול דגם או מותג שלא מייבאים לארץ. אופציית רכישה אונליין תתאים גם לאלו שלא אוהבים לגוון ונאמנים למותג או לדגם ספציפי.

מי שלא מוכן להמר על התאמה טובה, לא יוותר על ביקור בחנות ומדידה או התאמה מקצועית, גם אם זה יעלה יותר וכרוך בהגעה פיזית לחנות.

נעלי ריצה INNOV8

האם חשובה לך התאמה מקצועית לרגל ואפשרות למדוד בחנות?

האם חשובה לך התאמה מקצועית לרגל ואפשרות למדוד בחנות?

עוד סיבה טובה לקנות בארץ אם אתם עדיין לא סגורים על הדגם המדויק שאתם הולכים לקנות. רוב הנשאלים (65%) מעדיפים למדוד את הנעליים בעצמם בחנות בטרם הרכישה. זה מאמת את התוצאה של השאלה הקודמת שבה רוב הנשאלים אמרו שמעדיפים לקנות את הנעליים שלהם בחנויות בארץ. 14.3% מהאנשים יודעים בדיוק מה הם רוצים ויסתדרו בעצמם בבחירת המידה או הדגם, מה שגם יכול לאמת את תוצאות השאלה הקודמת (קניות אונליין ללא מדידה או התאמה).

תוצאה מעניינת נוספת שקיבלנו כאן היא אחוז האנשים שנאמנים לדגמים ספציפיים של נעליים ותמיד קונים רק אותם – 17.1%.

כמה חשוב לך שנעלי הריצה יהיו ממותג בינלאומי מוכר?

כמו בכל מוצר צריכה, גם בנעלי ריצה ישנן חברות ששולטות בשוק. הן משקיעות הרבה יותר בפרסום, מתן חסות לתחרויות וספורטאי עילית ומן הסתם גם הרבה יותר מוכרים ונפוצים. כמו בכל מוצר, חלק מעלותו הוא עצם היותו מותג. 61% מהנשאלים לא מוכנים לוותר על לוגו של מותג בינלאומי מוכר על הנעליים שלהם.

מהצד השני, ישנן חברות קטנות יותר ופחות מוכרות, שגם מחיר המוצרים שלהן עשוי להיות נמוך יותר, ומוצריהן עשויים להיות לא פחות טובים. האמיצים שביננו (כ- 1%) שלא מפחדים לנסות דברים חדשים וטכנולוגיות אלטרנטיביות יכולים ליהנות ממבחר של מותגים קטנים, מותגי בוטיק או סתם מותגים פחות מוכרים, ולא בהכרח פחות טובים. קצת יותר משליש מהנשאלים (34.7%) לא מייחסים חשיבות למותג, אלא לנוחות הנעליים. גישה מאוד פרקטית.

כמה חשוב לך שנעלי הריצה יהיו ממותג בינלאומי מוכר?

 

איפה אתם רצים?

כמו שלא מומלץ לרקוד בלט בנעלי חי”ר, כך מומלץ לכל סוג פעילות ריצה לבחור את הנעליים המתאימות לה. נעלי כביש נועדו לריצות כביש, כי הן לא ממוגנות ולא בנויות מספיק חזק לעמוד בתחלואי שטח. נוסף על כך, לסוליה שלהן לא תהיה אחיזה בקרקע בגלל היעדר “שיניים”. חומר שיכוך רך ומפנק וסוליה עדינה לא יחזיקו מעמד בריצות שטח.

איפה רצי ראנפאנל רצים

 

חלק מהנעליים מוגדרות בתור משולבות של כביש-שטח והן סוג של פשרה שתתאים לרצים על דרכי עפר רחבות ללא מכשולים. הן יותר כבדות מנעלי כביש קלאסיות, אבל יותר קלות מנעלי שטח. נעלי שטח כשמן כן הן – מיועדות לשטח, בעלי סוליה קשיחה יותר עם זיזי אחיזה ומיגונים במקומות אסטרטגיים.

נעלי ריצה ON

כמה זוגות נעליים בשימוש יש לך?

כמה זוגות נעליים בשימוש יש לך?

שאלה מאוד מעניינת העשויה לשפוך קצת אור על הפרקטיות של משתתפי הסקר. מצד אחד – אם אתם רצים רק כביש או רק שטח, לכאורה אין לכם צורך ביותר מזוג אחד. זה אכן המצב אצל 25.4% מהנשאלים. אם אתם רצים גם על כביש וגם בשטח – עדיף להחזיק לפחות 2 זוגות נעליים לכל סוג ריצה. כאן נמצאים רוב המשתתפים בסקר – 41.4%. גם כאן מדובר בגישה די פרקטית. 17.8% מהמשתתפים מחזיקים 3 זוגות נעליים. 9.8% – 4 זוגות. קצת יותר מ- 5% מכל הנשאלים מחזיקים לא פחות מ- 5 זוגות נעלי ריצה!

כמה פעמים בשנה את/ה קונה נעלי ריצה?

גם בתשובה לשאלה הזו נותן לזהות אנשים פרקטיים שלא רצים לקנות נעליים כל שנה – 12% מהנשאלים. 33.6% מהמשתתפים רוכשים נעליים לפחות פעם בשנה ואותו מספר אנשים עושים זאת לפחות פעמיים בשנה. 20.6% מהנשאלים מפרנסים יפה את תעשיית נעלי הריצה ומבצעים רכישות לפחות 3 פעמים בשנה. נותר רק להאמין שאותם האנשים גם רצים הרבה ושוחקים את נעליהם ולא סתם אוגרים אותן בבוידעם.

ראנפאנל אימון אישי – התוכנית שתקפיץ אתכם מדרגה בריצה

מה מרחק ריצה שבועי ממוצע שלך?

ברור שקוראי ראנפאנל הם רציניים בריצה. תמיד ידענו שאתם בעניין, והסקר הפעם מוכיח שזה האתר המקצועי בישראל, שכן על הסקר ענו רוב של אנשים שרצים יותר מ30 ק”מ בשבוע ורבע מעל 50 ק”מ! כל הכבוד קוראי ראנפאנל – אנחנו גאים בכם!

מה המחיר הסביר בעינייך לשלם על זוג נעליים?

זאת שאלת המיליון ולשמה התכנסנו כאן היום. קניית נעליים היא לא תמיד פעולה הגיונית והיא מאוד תלויה בהרבה גורמים, שאת חלקם ניסינו לנתח בשאלות קודמות. כשיוצאים דגמים חדשים של טלפונים סלולריים, אנשים ישנים באוהלים ליד החנויות על מנת להיות בין ראשוני הרוכשים אך טרם שמענו על מקרים של התנפלויות על החנויות כשיוצאים דגמים חדשים של נעלי ריצה, עדיין ישנם אנשים שיהיו מוכנים לשלם מחיר גבוה רק על הזכות לנעול דגם שזה עתה יצא:

 

מה המחיר הסביר בעינייך לשלם על זוג נעלי ריצה?

 

מה אתם עושים עם הנעליים הישנות?

מה אתם עושים עם הנעליים הישנות?

על מנת להשלים את התמונה, שאלנו את המשתתפים לגבי גורלם של זוגות נעליים שהם כבר לא משתמשים בהן. כ-33.2% מהמשתתפים פשוט זורקים אותם לפח וחבל. אם כבר לזרוק משהו שלא ניתן לתרום – תצטרפו ל- 5.4% מהאנשים שממחזרים אותן. 24.3% ממשתתפי הסקר תורמים את הנעליים הישנות שלהם. כל הכבוד!

37.1% מהנשאלים משאירים את הנעליים הישנות שלהם בבית. אני מניח שגורלם של אותן הנעליים בסוף הוא להצטרף לאחד משלושת הקבוצות האחרות, רק שהבעלים כנראה חייב לעבור תהליך פרידה רגשי מהזוג הישן.

מאת: ודים לינצקי

RUNPANEL גם בטלגרם – כנסו!