אירועי “ממלכת האמבטיה”, “אליפות הגלקסיה” ו”מרוץ הג’חנון” הם חלק מהסיבות שהילדים והנוער של עמק חפר ממשיכים לפקוד את אימוני הטריאתלון שלהם באס”א רופין. ראיון עם מאמן “הכחולים והכחולות” של אס”א רופין, הראל זילברמן, לרגל חגיגות 15 שנים להיווסדה של הקבוצה.
באס”א סבבה
השנה אס”א רופין חוגגת 15 שנה להיווסדה. למרות שהיא קבוצה בקטגוריית נוער, היא יודעת היטב את החזון שלה, מאמינה במה שהיא עושה ורחוקה מלהיות שגרתית. אס”א רופין קמה לבקשתו של דני אנג’ל, נשיא מכללת רופין וטריאתלט. הכוונה הייתה קבוצת טריאתלון לסטודנטים ומעט בוגרים. האחים לבית זילברמן, אורי והראל, אז סטודנטים במכללת רופין, לקחו את זה למימד נוסף.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
הקבוצה קמה בראשון לאפריל 2006. “ומאז, זה תאריך קדוש בקבוצה” מספר לי הראל. “כל שנה אנחנו עובדים על הספורטאים עם מתיחה. אבל לא סתם מתיחה, כזו שעובדת וליתר ביטחון מכינים עוד תוכנית גיבוי ומממשים אותה בכל מקרה. גם במתיחה השנייה הם נופלים בפח”. בשיחה עם הראל, אני מבינה באופן בהיר לחלוטין את הדרך המאוזנת והשקטה של אס”א.
פמיניזם טבוע בנו והוא דרך חיים עבורנו
הראל מספר “תמיד אני ואורי היינו בספורט. שנינו היינו שחיינים ובגיל 16 שלי ו-12 של אורי עברנו לטריאתלון. אני התגייסתי ואורי כבר היה ספורטאי מצטיין בטריאתלון ולחצתי עליו שיתחיל לאמן צעירים.” “כשאתה מאמן בעצמך, אתה שם לב לדברים שפחות טובים אצלך כמתאמן. המטרה לא הייתה להיות אגודה גדולה. חשובה לנו איכות האימון מול הכמות ואני שמח מכל 140 הילדים, הנוער והבוגרים 35% מהם הן נשים. אני חושב שזה קשור לרקע שלנו בשחייה כי בניגוד לאתלטיקה או אופנים, ענף הטריאתלון הוא ענף מאוזן. לדעתי, אפילו פמיניסטי במובן מסוים בגלל שהמרחקים בתחרות שווים גם לנשים וגם לגברים. הענף פונה לקהילה מערבית ופמיניסטית הדוגלת בספורט נשי. המשפחות של אס”א רופין הן משפחות מעורבות בחיי הילדים. לעיתים, זה מתחיל משני אחים וממשיך עם הצטרפות ההורים.”
“בשנים האחרונות היו לנו רצף של ספורטאיות מצוינות שחלקן הגיעו לשיאים והישגים מרשימים. העובדה הזו מביאה איתה נערים לקבוצה. הן, מבחינתנו, השגרירות הטובות ביותר בספורט בפער שאי אפשר להסביר. הן מצליחות להפעיל יצר קנאה בריא שאומר לאחרות וגם לאחרים ” אם היא יכולה, גם אנחנו יכולים”. יש לנו ילדות צעירות ונערות שמספרות שצחקו על העיסוק שלהן בספורט. כאחד שמגיע מבית שבו הסבתא והאמא ספורטאיות, אני מבסוט שהן המשיכו להתאמן ושמו קצוץ על מה שאומרים להן.”
טריאתלון זו השקעה
“מדובר בגילאים שבהם יש משמעות גדולה ללימודים בבית הספר. ככל שעולים בכיתות כך נדרשת כמות גדולה יותר של השקעה וכך גם בטריאתלון. הלימודים קודמים לכל. אנחנו בהחלט מבהירים ובודקים את רמת הלימודים של ספורטאיי הקבוצה ומראים להם את החשיבות בעיננו. יש אצלנו ספורטאים שמוצאים מפלט להפרעות הקשב בספורט. אנחנו משקפים לכל הורה את המשמעות של להצטרף למסגרת אימונים בטריאתלון כי לא כולם מבינים למה הם נכנסים. זה מצטלם נהדר ולראות את הספורטאים משקיעים ועובדים באמת קשה לא תמיד נותן את התמונה האמיתית מאחורי הקלעים. הם מושקעים בזה! תוסיפו על זה את הלימודים ואת זמני מנוחה והתאוששות וזהו נגמר עוד שבוע. אנחנו מוכרים סמים טבעיים בדמות אנדורפינים אבל שולטים בתהליכים.
באס”א רופין מקפידים על חיים אישיים בטריאתלון
“בסוף, היחידים שיכולים להבין את הספורטאים והספורטאיות שלנו זה הם ואחד עם השני. הם קבוצת שייכות לכל דבר. הם מבינים שחיי חברה רגילים כמו ללכת לצופים, לצאת לטיולים, לשבת עד השעות הקטנות של הלילה ועוד הם דברים, שלא יקרו אצלם. הם מוצאים את החברויות בתוך הקבוצה. עם מי שמבין אותם לפני תחרות, אחרי אימון קשה, הצלחה או חוסר הצלחה. הם מנסים להסתיר לפעמים את החברויות הרומנטיות אבל אנחנו כבר מנוסים וקולטים אותם. יש לנו נער ונערה בקבוצה שמגיל 16 הם יחד. היום הם כבר בני 25 ואני צופה שנעשה חתונה בעתיד. אני מחזיק להם אצבעות.
ההמלצה שלנו היא להיכנס למסגרת טריאתלון רק אחרי שהספורטאי התנסה בכמה ענפים. זה קצת כמו לימוד שחיה לתינוקות, אין באמת קשר ללימוד שחייה. הספורטאים שלנו צריכים להיות בעלי כושר התמדה ואופי חיובי כלפי עצמם. חשוב לדעת להתמודד עם מכשולים והצלחה ויש יתרון עצום למשפחה ספורטיבית תומכת. ההורים צריכים להיות מעורבים ולא מתערבים אך גם לא אדישים. כשאני אומר תמיכה, אני מתכוון תמיכה משני ההורים. ההצלחה בקבוצה נמדדת גם על פי התוצאות האישיות אבל יותר מהכל – רמת ההשקעה. ספורטאי שלא ידע להתנהג נכון בקבוצה – לא יצליח. אנחנו מאוד משתדלים שלא יהיו כוכבים בקבוצה. כולם מקבלים את אותו היחס. יש מי שרוצה יותר מבחינת ההישגים ואנחנו כמובן לא מתנגדים. רבים ורבות עברו בקבוצה כמו הגר כהן קליף, ליאן ויתקין, אביטל גז. אוסף של אנשים וספורטאים מצוינים.
גדלה אצלנו בקבוצה סלע שרלין, מלכת היופי לשנת 2019. הגיעה לקבוצה עם תמיכה חזקה מהבית, חכמה מאוד ומשקיעה בלימודים. בחורה מאוד איכותית וכמוה יש לנו עוד בוגרים של קורס טייס ומגלן. הבעיה הגדולה היא כי רוב הספורטאים לא יהיו בעלית הענף והם ילכו ליחידות מובחרות ולאחר מכן לימודים ברמה גבוהה. זה בגלל שהספורטאים והספורטאיות שלנו מחפשים את המצוינות ולמרות שהם עוברים לספורט אחר לכמה שנים, הם חוזרים אלינו בוגרים יותר. כשאני יודע על ספורטאית שלנו שסיימה תואר באדריכלות, אני יודע שאנחנו עושים משהו טוב.
אנחנו מכוונים לגלות את הספורטאי האולימפי הבא בטריאתלון, זה לא סוד. אנחנו גמישים ונכונים למסגרות אימון שונות למגוון ספורטאים אבל זו המטרה. לכן אנחנו רוצים שכל מי שמתאמן יתחרה בתחרויות האיגוד כי מי שלא מתחרה, לרב לא ממשיך ולא מספיק להבין או לממש את הפוטנציאל שלו.”
אס”א רופין, משפחה פגומה אך אוהבת
“אנחנו אוסף של אנשים עם הומור ‘אס”א רופיני’ ייחודי. פגומים עם עניין משותף ואנחנו פשוט מתים אחד על השני. אורי הוא רואה חשבון, עידו עורך דין ואני מהנדס וכולנו בחרנו לעבוד במה שאנחנו אוהבים באמת. עברנו שנה וחצי מדהימות. הקורונה הטיבה איתנו. לא כולם שרדו אותה ספורטיבית אך מצד שני קבוצת הבוגרים התרחבה ולראייה יש מחסור באופניים בעולם כולו. למרות הסגרים, ההגבלות והנזקים הכלכליים, אנשים הבינו שלעשות ספורט בחוץ, טוב להם. הילדים שלנו יצאו לשטח, היתרון של העמק, היינו איתם המון ולשמחתי רובם עשו קפיצה מרשימה והתחזקו.
החלום שלנו הוא שהטריאתלון יעשה עליה לשטח. יהיה קל יותר לארגן תחרויות מבלי לסגור צירי תנועה וכך יזמין קהילה גדולה של רוכבי שטח לענף מטורף וורסטלי. בעיניי דינמיות היא שם המשחק”.
מאת: ורדי בכור
צילום: הראל זילברמן, עומר צרור