הסטייל המפתיע של On עם הדיוק השוויצרי בעיצוב יעניקו לכם את המהירות והתגובתיות לקראת שיא אישי חדש. ה-CloudBoom Strike היא נעל תחרות קלה במיוחד ומתאימה גם לבעלי כפות רגליים רחבות. סוליית הקרבון עם טכנולוגיות מתקדמות יוצרות תחושת קפיציות משמעותית וביצועים משופרים שבוחן ראנפאנל-RUNPANEL, אלי ארקוש, לא ציפה להם.

מי את On 

On, חברה שוויצרית לנעלי ספורט ובגדי ספורט לביצועים, נוסדה ב-2010. המותג נולד מתוך רצונו של ברנהרד, אחד המייסדים, ליצר נעל ריצה בעלת תחושה ייחודית, מה שהוביל לפיתוח מערכת הריפוד CloudTec® בסוליה, המספקת שילוב של נחיתה רכה עם תחושת דחיפה מוצקת ויציבה.
On מתגאה בכך שהיא שמה את מוטיב הקיימות במרכז – החל משיטת צביעה ייחודית של הבדים, סוליה מפליטות פחמן ועד למוצרים הניתנים 100% למחזור. מאז שהוקמה, היא מהווה את אחת מהחברות הצומחות ביותר בעולם הספורט לצד הוקה. חברות אלו הן חלק מסיפור שקיעתה של נייק והתנועה למותגים חדשים. בדרך היא גם צרפה כשותף את רוג’ר פדרר, הנפיקה הנפקה מטורפת בבורסה בניו יורק, והקימה רשת חנויות משמעותית ב”איים” בקניונים בישראל, כאשר חנות הדגל של היבואנית ING Sports נמצאת ברחוב הברזל ברמת החייל, ת”א. (לכל כתבות און בראנפאנל)

לפני שתמשיכו לקרוא – הכניסו אימייל: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מי את On CloudBoom Strike

ה-CloudBoom Strike היא נעל התחרות החדשה של On בעלת סוליית קרבון. זוהי בעצם גרסת הדור הבא לנעלי ה-CloudBoom Eco 3 שסקרנו בעבר. הנעל פותחה במיוחד עבור רצי העילית והרצים התחרותיים במטרה לשבור שיאים בריצות ארוכות טווח. לעומת הדור הקודם, ב-Strike הדרופ יותר נמוך (4 מ״מ לעומת 9 מ״מ), המשקל אמנם עלה מעט ב-4 גרמים אך שופרו רמות השיכוך, האוורור של הגפה העליונה והרוקר בעיצוב מעט קיצוני יותר לדחיפת הרגל קדימה בכל צעד. זוהי נעל שיועדה לתחרויות כביש יחסית ארוכות – חצי מרתון ומרתון, בה שמו דגש על שילוב החזרת האנרגיה ויציבות למרחק וזמן ממושכים.

מצטרפים לווצאפ של ראנפאנל: 
הצטרפו לקבוצות ראנפאנל

התלבטתי  – האם לרוץ איתן לפני פרנקפורט? 

לסקירה הזו הגעתי בישורת האחרונה של תכנית האימונים לקראת מרתון פרנקפורט. היו לי חששות לבחון נעל חדשה בריצות אימון עצימות: הפחד משלפוחית שיקח לה שבועיים לעבור ותדפוק לי את הטייפר לא קטן. את הנעלים של On ניסיתי לפני שנים כשגרתי בפלורידה, מאז עברתי להוקה ולברוקס בדגמים השונים ולא יצא לי לרוץ איתן בשנים האחרונות. השדון השמרן שלי טען: ״למה להחליף סוס מנצח?״ אבל השדון הסקרן לא עמד בפיתוי הגדול להתנסות בנעל ברמה כזו.

גם אצלנו בפאנל התפתח לאחרונה דיון סוער בין המונוגמים מושבעי מותג מסויים שרצים איתו כבר עשור ויותר לבין הפוליגמים שמתנסים באופן תדיר בנעלים חדשות ממותגים שונים. מה היתה השורה התחתונה? קראו את הסקירה ותגלו בסוף.

נעל תחרות

On Cloudboom Strike – מפרט טכני: 

  • שם הדגם: On Cloudboom Strike
  • ייעוד: נעל קרבון מהירה לתחרויות חצי מרתון ומרתון 
  • משקל: 219 גרם (גברים)
  • גובה סוליה: 39.5 מ”מ בעקב, 35.5 מ”מ בחלק הקדמי
  • דרופ (הפרש גובה עקב-בהונות): 4 מ”מ
  • טכנולוגיות ייחודיות: CloudTec® (סולית העננים של און באופטימיזציה לנעל תחרות), Speedboard® (לוחית קרבון), Bounceboard (מדרס פנימי חדש עם חומרי שיכוך), סולית Helion™ HF עם קצף להחזרת אנרגיה ותגובתיות מוגברת 
  • מחיר: 1,180 ש״ח – לרכישה באתר ING Sports

נעל תחרות

עיצוב מהוקצע וסגנון צבעוני

בניגוד לתדמית השמרנית של On ממדינת הניטרליות שוויץ, ניתן לזהות מגמת התפרעות בעיצוביה האחרונים. היא החלה להכניס שילובי צבעים לא-סטנדרטיים ומעניינים בנעלי התחרות האחרונות שלה, ובמיוחד ב-CloudBoom Strike. שילוב של סגול-כתום יחד עם הרקע הלבן וסמלי הלוגו נותנים לנעל מראה חדשני וצבעוני מרענן. תחרות מטרה כמו מרתון היא סיבה למסיבה ואנחנו הרצים רוצים להיראות במיטבנו על קו הזינוק ובתמונות מהמירוץ. הגפה העליונה היא דקה ושקופה, כך שצבעי הגרביים ישתלבו בפלטת הצבעים של הנעליים, והאוורור מקסימלי. 

החלק הקדמי של סוליית הנעל בנוי משתי שכבות שחורות, הממשיכות מעלה לקצה הקדמי של הנעל בשני פסים שחורים. אין לי מושג למה אך בזמן ריצה כאשר מסתכלים מטה, המראה של שני הפסים בקדמת הנעל גורם לסוג של הנאה עם כל צעד, כאילו העיצוב הוא חלק מהתחושה הממריצה. הדבר היחיד שקצת מפריע בעיצוב הוא כיתוב יתר לטעמי – לא פחות מארבעה (!) כיתובים שונים של On: הלוגו (האות O) בגדול על צידה החיצוני של כל נעל, שני מופעים של On בקטן בצד האחורי ובקדמת הנעל באלכסון על הגפה, וכיתוב גדול On Running בצידה הפנימי של כל נעל. מותגים גדולים לא צריכים להפציץ בכיתוב, הייתי מסתפק באות O הגדולה ותו לא – less is more. 

נעל תחרות

219 גרם – נעל במשקל ענן

אנחנו בפאנל אוהבים נעלים קלות, ואכן משקל של 219 גרם לנעל תחרות, בעלת סוליית קרבון, בהחלט עונה על הדרישה. למרות שרוב קוראי Runpanel אינם רצי עילית, משקל נעל בתחרות מטרה הוא גורם משמעותי ומורגש ככל שחולפים הקילומטרים. על אף הקלות במשקל אין פה התפשרות על יציבות, שיכוך או החזרת האנרגיה של הנעל. מבחינת יציבות בפניות או בריצות קלות ניתן להרגיש נטיה קלה לקריסה (מה שמאפיין את רוב נעלי התחרות היום עם החומרים הרכים שנדחסים מהלך משמעותי), אך בעת ריצה בקצב תחרות הנעל מתפקדת ומרגישה מצויין.

נעל תחרות

נאמנות למידה ומספקות רוחב נדיב

בחנות נאמר לי שבאופן כללי נעלי On קטנות מהמידות הרגילות, אך מידה אחת מעלה היתה ענקית בשבילי. כשמדדתי את המידה הרגילה שלי הנעל ישבה היטב על הרגל. התייעצתי עם הצוות בחנות לגבי המרווח בין הבהונות לקצה הקדמי של הנעל, שהיה בטווח התקין. באזור העקב ישנם שני ספוגים המסייעים בהפחתת החיכוך עם הקצה האחורי של הנעל, דבר שעוזר גם בנעילת הנעליים.

לכפות הרגליים היחסית רחבות שלי הנעליים הרגישו מצויין (אין מידות רוחב מיוחדות, כמו גם בנעלי קרבון אחרות שאני מכיר). הטריק הוא לשחרר היטב את השרוכים לכל אורך הנעל ולפתוח פתח רחב להכנסת כף הרגל בעת הנעילה. ברגע שהרגל היתה בפנים, לא הרגשתי לחץ מיוחד בצידי הרגל. בהשוואה לנעלי קרבון ממותגים אחרים, אכן הנעל פחות לוחצת בצידי הרגל ומרגישה רחבה יותר מהסטנדרט – תכונה שקורצת במיוחד לרצים תחרותיים בעלי כפות רגליים רחבות.

און

אופי, מרקם וחומרי הגפה

החלק העליון של הנעל (הגפה) מורכב מ-100% פוליאוריטן תרמו-פלסטי כשכבת רשת צפופה חצי שקופה, מאווררת היטב ומאפשרת עמידות לאורך חיי הנעל. מרוב שהיא דקה, ניתן להבחין בקמטים הנוצרים מתנועת הנעליים. מבחינה חיצונית, גרביים צבעוניות יראו מבעד לגפה השקופה ויוסיפו לקשת הגוונים של הנעל. בקצה הקדמי נוצר מעין פס הגנה מהקצוות השחורים של הסוליה הקדמית העולים מעלה לחלקה הקדמי של הנעל, המגן על הבהונות מפני מכות בלתי צפויות.

מרגע הכנסת כף הרגל לנעל והידוק השרוכים היא מאובטחת היטב ולא זזה לאורך הריצה, בזכות המבנה הפנימי דמוי הכלוב שנועל את הרגל מתזוזות מיותרות בזמן המרוץ. יש לציין שבהליכה או ריצה בפניות חדות מורגשת אי-יציבות קלה או תחושת מהלך דחיסה חזקה של הסוליה באזור העקב, ככל הנראה ממבנה הנעל המעודד תנועה קדימה. גם זה – משהו שמאוד מאפיין את כל נעלי התחרות  המודרניות שאינן מיועדות להליכה. און מובילה בנעלי הליכה ויש לה כמה דגמים נהדרים. המטרה של הנעל הזו היא מכה קצרה בקרקע במהירות גבוהה בדפוס תנועה של ריצה בלבד.

בריצת כביש בקצב תחרות היציבות והיעילות של החזרת האנרגיה ותחושת הקפיציות מורגשת היטב. בחלק האחורי ישנן שתי כריות ריפות במעטפת העקב האחורי להגן על הקרסול מפני שפשופים מיותרים ומשלימות את רמת האחיזה והיציבות מאחור. אין פה שכבות ריפוד מיותרות, התכנון המינימליסטי נועד למטרה אחת – מהירות וביצועים ביום התחרות.

נעל ריצה

הלשון ומערכת חורים, שריכה והידוק (lock-in)

השרוכים של ה-CloudBoom Strike עשויים מחומר אנטי-סליפ איכותי וארוכים יחסית, מה שעדיף בעיני על שרוכים קצרים המקשים על קשירה כפולה. באחת הריצות הראשונות נמנעתי מקשירה הדוקה מדי בתחילה, אך לאחר השתחררות השרוכים הבנתי שיש להדק יותר ממה שאני רגיל בשביל לשמור על הרגל מאובטחת היטב בתוך הנעל וללא תזוזות מיותרות.

מצטרפים לווצאפ של ראנפאנל!

הצטרפו עכשיו לקבוצה השקטה שלנו וקבלו את כל הכתבות החדשות על הריצה:

הצטרפו עכשיו

סוליה וביצועים

החלק המשמעותי בנעלי תחרות היא הסוליה וכך גם כאן ב-CloudBoom Strike שילבו מספר טכנולוגיות בהרכבת הסוליה: החל מהקצף Helion™ HF hyper foam המספק שיכוך והחזרת אנרגיה יעילה, דרך אלמנטים מסוליית העננים הייחודית CloudTec® ועד ללוחית הקרבון המעוקלת ה-Speedboard® שב-On מייחסים לעיצובה השראה מעיצוב של גלשני גלים. זו האחרונה נועדה להעברת אנרגיה מעקב הנעל המוגבה (ה-Rocker או רוקר בלועזית) לקדמת הרגל ומתן דחיפה לקראת הצעד הבא. בהשוואה לדור הקודם (ה-CloudBoom Eco 3), כאן הרוקר מוקצן מעט יותר ונראה כחלק נפרד משאר הסוליה, בו ניתן להבחין בשלושה חרירים מטכנולוגיית ה- CloudTec®.

נעל תחרות

בחלק הפנימי של הנעל נמצאת רפידת ה-Bounceboard (ספידה / מדרס) העשויה אף היא מקצף ה-Helion™ HF לשיכוך נוסף והחזרת אנרגיה. על מנת לספק הגנה נוספת לכרית כף הרגל מפני זעזועים, בחלק הקדמי של הרפידה מודבקת עוד שכבת ריפוד בצבע כתום.

איך זה מרגיש בריצה?

אחרי כל השמות השיווקיים המפוצצים לטכנולוגיות המתקדמות, בסופו של דבר ההרגשה האישית היא שקובעת אם כיף לרוץ בנעל או לא. במקרה הזה באמת הרגשתי מצד אחד קפיציות והחזרת אנרגיה יחד עם רכות מסוימת מכל צעד בריצה. נעלי כביש מהירות אחרות נוטות לוותר על מימד השיכוך והרכות לטובת ביצועים ומהירות, מה שמשפיע על כפות הרגליים והברכיים במרחקים הארוכים. ב-CloudBoom Strike הרגשתי מעולה בריצת 28 ק״מ בתחילת הטייפר, כולל הגברות קצב הדרגתיות בחלקו המרכזי של האימון. גם באימון מהירות קצר יותר של טסט 5 ק״מ באצטדיון הופתעתי לטובה מתגובתיות הנעל. הרגשתי היטב את החזרת האנרגיה והדחיפה קדימה שעזרה לי לצלוח את המרחק בקצב מהיר מהציפיות, במרחק נגיעה מהשיא האישי שלי.

און

On CloudBoom Strike – סיכום

תקופת המבחן ל-On CloudBoom Strike תפסה אותי בתחילת הטייפר לקראת מרתון פרנקפורט, ממש אחרי הריצה המסכמת. בחנתי אותה במגוון ריצות אימונים: טמפו ארוך, ריצה ארוכה בקצב מרתון, טסט 5 ק״מ ועוד. הופתעתי לטובה מאפקט הקפיציות שלה (bounce / pop effect), החזרת האנרגיה ורמת השיכוך. זוהי נעל מהירה עם רוקר שמעודד דחיפה קדימה והמשכיות תנועה. בשורה התחתונה – החלטתי לקחת אותה איתי למרתון במקום את הנעליים הקבועות שלי, בשאיפה לשיא אישי חדש. תחושת הקלילות יחד עם השיכוך והחזרת האנרגיה יצרו מספר ריצות אימון עם ביצועים מצויינים וההרגשה הכללית הכריעה את הכף לרוץ איתן את המרתון הקרוב.

ה-CloudBoom Strike היא נעל תחרות כביש בטווח העליון של סקאלת המחיר לנעלי קרבון. היא מתאימה לרצים הישגיים המתאמנים לתחרויות מטרה של חצי מרתון או מרתון כביש ומחפשים את נוסחת הקסם שתיתן להם את האקס פקטור בדרך לשיא אישי. לדעתי ניתן גם להתחרות איתה גם במרחקים קצרים יותר כמו 5 ו-10 ק״מ ולהשיג תוצאות מצויינות ותמורה נוספת להשקעה בעלות הנעל.

יתרונות

  • נעל קלה מאוד ומהירה
  • סוליית קרבון קפיצית ומשככת 
  • רוקר המניע את הרץ קדימה
  • מתאימה גם לכפות רגליים רחבות

חסרונות

  • סטייל רעשני וכיתוב יתר
  • מחיר בטווח העליון לנעלי קרבון
  • שימוש ייעודי לתחרויות
  • שתפו את הכתבה, עם הכפתורים פה למטה:

מעדיפים טלגרם על ווצאפ? יש לנו ערוץ גם פה!

רוצים להתעדכן ראשונים בכל הכתבות החדשות ביותר? עכשיו זה הזמן! לחצו על הקישור והצטרפו לקהילת האאוטדור שלנו.

הצטרפו עכשיו