אני לא אוהב חגורת ריצה. הניסיון שלי מסתכם בכמה ריצות בודדות של חגורה שקניתי בלי יותר מדי הכוונה, אבל הספיקו לי הניסיונות הבודדים לוותר על הז'אנר. זה קפץ, לא הרגיש טבעי ובעיקר, הפריע. האם ה SPIbelt שמשווקת פרוראנר (לכתבה עליה) תצליח לשנות לי את הדעה בכל הנושא? יצאתי לבדוק.

מאת: עדן מאירוביץ'
צילם: אופיר סבר

spibelt

 SPIbelt Small Personal Item belt

היא חגורה קטנה וגמישה שנועדה לשמש הן לצרכים ברורים יותר כמו הליכה או ריצה, אך גם לצרכים נוספים כמו טיול, חדר כושר או סחיבה של אביזרים שונים ביום יום. ניתן להשיגה בחנות prorunner בבני ברק, שהיא גם היבואן הרשמי. חברת SPI, שמקורה בארה"ב, היא חברה שמרב העיסוק שלהם הוא הוא בחגורת ואביזרים לבישים דומים שנועדו להקל עלינו בזמן פעילות. מכיוון שזהו תחום העיסוק העיקרי של החברה (וממבט מהיר באתר האינטרנט של החברה, גם היחיד), נראה כי הסיכוי של החגורה לאכזב נמוך.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

עיצוב – SPIbelt מתאימה לכולם

קודם כל, בתור מישהו טיפה יותר שמרני, אני בחרתי דווקא את הצבע השחור והפשוט ביותר שהיה בחנות, אבל החגורה מגיעה בעוד מגוון צבעים ודגמים מדליקים. להרפתקנים בינינו, יהיו שלל אופציות מגניבות וצבעוניות לבחור מביניהן, אבל גם לשמרנים יש יותר יש אופציות של צבעים יפים ולא בולטים מדי. כשיש כל כך הרבה אופציות, המוצר לא באמת יכול לקבל נקודות רעות בחלק הזה.

חגורת ריצה

מראה עיניים יכול להטעות

החגורה מורכבת מכיס אחד בודד וקליפס לסגירה והידוק סביב המותן. במבט ראשון הכיס נראה קטן. החשש הוא שלא באמת יהיה ניתן להכניס לשם יותר מדי, אבל פה הפטנט של הרצוע: הכיס עצמו גמיש ומתרחב, ככה שניתן להכניס אליו יותר דברים מגודלו המקורי. בגלל שהבד מתמתח ונצמד לכל הדברים, הוא גם מתהדק עליהם ועוזר לשמור עליהם יציבים בזמן הריצה. בנוסף, בגלל גודלה הקטן של הרצועה יהיה ניתן בקלות לקחת אותה לנסיעות או ריצות עירוניות בחו"ל.

ספיבלט

אז כמה באמת ניתן להכניס בכיס המתרחב הזה? ניסיתי לבדוק מה קצה גבול היכולת שלו ולמטרות של החגורה הזאת, כנראה שלא תיתקלו בבעיה. טלפון, מפתח, כרטיס אשראי וג'ל או כמה תמרים. כל דבר שצריך לריצות קלילות ולאלה מאיתנו שגם מחזיקים הרבה זמן בלי מים, גם לריצות ארוכות יותר.

SPIbelt

המבחן האמיתי – הריצה

כמה נוחה החגורה הזאת בזמן הריצה והאם היא נשארת צמודה לגוף ולא מקפצת כאשר רצים? במהלך הריצות אתגרתי את החגורה הזאת בנפחים שונים, ובדקתי האם קצה גבול היכולת שלה הוא בנפח של הכיס או במשקל של מה שמכניסים פנימה ויגרום לכל העסק שם להיות פחות נעים לריצה. בדברים קלים כמו מפתח, ג'לים וכדומה החגורה מתמודדת בלי בעיה ואין שום הפרעה. גם כאשר מוסיפים טלפון, לרוב החגורה עובדת כמו שצריך. לפעמים רק צריך להדק אותה יותר סביב המותן כדי לשמור עליה במקום.

SPI

מתי קצת מתחילים להרגיש? כאשר מגבירים מהירות ועוברים לאימונים בסגנון טמפו או אינטרוולים, אז כן יש טיפה קפיצות כשיש בפנים דברים כבדים יותר יחסית, כמו הטלפון.

חגורת ריצה

אפשר לשים את הכיס מלפנים, מאחור, או אפילו באחד הצדדים (אופציה פחות נוחה לטעמי). לכל מקום היתרונות שלו: כאשר שמים את הכיס מאחורה, יש יתרון משמעותי בתחושת הנוחות בריצה. כאשר הוא מקדימה הרבה יותר קל לשלוף דברים מהתיק, אם שמתם שם דברים שאתם מעוניינים להוציא תוך כדי.

ספיבלט

עוד דבר שחשוב לציין, לפחות לי החגורה גרמה מדי פעם לטיפה הזעה מוגברת סביב האזור שהיא יושבת עליו.

ריצה

המלצת המערכת – שלבו את החגורה עם עוד דברים

הדבר היחיד שבאמת עמד ביני לבין שימוש רצוף ברצועה הזאת היא העובדה שאני פשוט לא יכול בלי מים (ובקיץ הישראלי, מי יכול בלי?). מה עושים? משלבים את החגורה עם פתרון אחת לנשיאת מים, זה באמת פתרון נפלא. אני אישית בחרתי לרוץ עם החגורה בנוסף לבקבוק המים שסקרתי פה בRUNPANEL , הצלחתי להוריד ממנו משקל, להוסיף טיפה יותר דברים לריצה ולהגיע רחוק יותר בקילומטרז' של ריצה ללא ווסט\תיק ריצה. השיא שלי היה ריצה של 32 ק"מ רק גם ג'לים בחגורה ומים בבקבוק, בנוסף הצלחתי לתלות עליה פלאסק ריק לאורך כל הריצה. בחיים לא הרגשתי קל יותר.

חגורת ריצה SPIBelt

סיכום

חוויות גרועות ניתן לתקן. ה-SPIbelt היא חגורה קטנה ומינימלסטית עם הרבה פלוסים. העיצוב והמגוון הרב של הצבעים יכולים להתאים להרבה אנשים והעובדה שהחגורה פשוט נשארת צמוד לגוף היא הדבר הכי חשוב במבחן. החיסרון היחיד שלה הוא נפח האחסון הקטן, אבל היא לא מכוונת ליותר ולמשימות שלה היא מעולה.

היא אולי לא תתאים לבדה לריצות ארוכות, אבל בהחלט ניתן לשלב אותה עם מערכת של שלוקר או בקבוק יד (כמו זה שסקרנו פה בRUNPANEL).

מאת: עדן מאירוביץ'
צילם: אופיר סבר

עדן הוא סטודנט להנדסת מכונות בבאר שבע. המוטו שלו: "אם על ההר יש שביל אפשר לרוץ בו, וגם אם אין אפשר" ואתו הוא מבלה סביב ה 100 ק"מ בשבוע ומתחבר חזק לעולם האולטרה מרתון. כשהוא לא בבאר שבע הוא מבלה על הסינגלים (Trails) הביתיים בהם גדל: בהרי ירושלים ליד ביתו בשורש – גן עדן לחובבי עליות וריצה טכנית.

הרשמו לערוץ הטלגרם

> יש לנו ערוץ טלגרם! https://t.me/BIKEPANEL