סבב הטריאתלון העולמי ימשיך למונטריאול, קנדה בסוף השבוע הקרוב. תחרות זו היא השביעית במספר בסבב לשנה זו והתחנה האחרונה לפני הגמר הגדול שיתקיים בעוד כחודש באוסטרליה. התחרות, שתתקיים למרחק האולימפי, מושכת אליה את הטריאתלטים הטובים בעולם, ביניהם הנאבקים על ניקוד לתואר אלוף העולם, ואת הטריאתלטים שמטרתם לצבור ניקוד אולימפי ולעמוד על קו הזינוק בטוקיו 2020.

מאת: רון לוינסון
צילום: Wagner Araujo טריאתלון מונטריאול

התחרות תשודר בשידור ישיר בתשלום בקישור http://www.triathlonlive.tv. תחרות הנשים תוזנק ביום שבת בשעה 20:30 שעון ישראל, והגברים יזנקו ביום ראשון בשעה 20:30 שעון ישראל.

קייטי זפארס ו35 טריאתלטיות יזנקו ביום שבת

בתחרות הזו של סבב הטריאתלון נרגיש בחסרונה של אלופת העולם בשנתיים האחרונות, פלורה דאפי מברמודה, שנעדרת בגלל פציעה, ותפספס את ההזדמנות להגן על התואר העולמי לשנה נוספת.

מי שתנסה לנצל את היעדרה של דאפי היא קייטי זפארס האמריקאית, המדורגת ראשונה בסבב העולמי והמועמדת הבכירה לזכייה בתואר העולמי בעוד חודש. זפארס עמדה על הפודיום 4 פעמים העונה, פעם אחת על המקום השני ושלוש פעמים על המקום השלישי, ובעזרת היציבות שלה והאיזון שיש לה בין שלושת הענפים היא תנסה לכבוש לראשונה העונה את המדרגה הגבוהה של דוכן המנצחות.

ניקולה ספיריג

לזפארס לא צפויה תחרות קלה, במיוחד כשניקולה ספיריג השוויצרית ברשימת המשתתפות. ספיריג הוכיחה לאחרונה שהמנוע שלה רק משתבח עם השנים, כשבגיל 36 הוכתרה לאלופת אירופה בפעם השישית בקריירה לפני שבועיים בגלזגו, ושבוע לאחר מכן ניצחה מול הקהל הביתי בצורה משכנעת למדי בתחרות הגביע העולמי בבירה האולימפית, לוזאן, שוויץ. ספיריג אמנם לא מהשחייניות הבכירות בעולם, אבל היא מפצה על כך עם יכולות רכיבה וריצה פנומנליות שמאפשרות לה להגיע אל הראשונות ולהשאיר את שאר המתחרות מאחור. ספיריג לא נמצאת במאבק על תואר אלופת העולם מכיוון שהתחרתה רק בתחרות סבב אחת העונה.

המנצחת משנה שעברה, אשלי ג’נטל

הטריאתלטית האוסטרלית תנסה לשחזר את ההישג ולעמוד שוב על דוכן המנצחות. ג’נטל, סגנית אלופת העולם משנה שעברה, לא הצליחה לשחזר בחודשים האחרונים את ההצלחה מהשנה שעברה, וכרגע מדורגת רק במקום ה13 בעולם. ג’נטל לא שוחה טוב, אבל אם היא תצליח לגשר פערים באופניים, היא יכולה להוות איום של ממש בריצה. ההישג הבולט ביותר העונה של ג’נטל הוא מקום שני בסבב העולמי באדמונטון, קנדה לפני כחודש.

ג’נטל, תנסה לנצח בפעם השנייה ברציפות על המסלול במונטריאול

הנבחרת הבריטית

מגיעה במלוא עוצמתה עם 5 טריאתלטיות, שביום טוב כל אחת מהן יכולה למצוא את עצמה על הפודיום. הנבחרת מורכבת מויקי הולנד המדורגת שנייה בעולם, ג’סיקה לירמונת’ המדורגת חמישית בעולם וסגנית לספיריג באליפות אירופה האחרונה, ג’ורג’יה טיילור בראון שעמדה העונה פעמיים על הפודיום בסבב העולמי, ג’ודי סטימפסון שהייתה סגנית אלופת העולם בשנת 2013 וסופי קולדוול שהוכתרה לפני כחודש לאלופת אירופה למרחק ספרינט.

אין ספק שנראה כאן את אחת התחרויות המותחות ביותר בקרב הנשים שהתקיימו בשנים האחרונות.

סבב הטריאתלון במונטריאול- התחזית שלי בנשים

ספיריג יכולה להוות סימן שאלה בתחרות. מצד אחד היא בת 36 ויש לה עומק מדהים והוכיחה שהיא מגיעה בכושר, אולם היא מגיעה לאחר 2 תחרויות למרחק האולימפי בשבועיים האחרונים, ומעניין לראות איך תתאושש לקראת שבת. אני חושב שהעומק שלה ישחק לטובתה והיא תגיע במצב טוב. השחייניות החזקות, ביניהן  לירמונת’, זפארס, קולדוול ומאיה קינגמה ההולנדית, לא יעשו לה חיים קלים, יש להן אינטרס ברור לעבוד ביחד כדי שספיריג וג’נטל לא יגיעו אליהן. ספיריג הוכיחה שהיא כמה רמות מעל כולן באופניים ותצמצם את הפער עד שתגיע אל הראשונות, והפודיום ייסגר בריצה על ידי ספיריג, הולנד וזפארס.

טריאתלון

50 יזנקו לתחרות הגברים

בתחרות הגברים נראה את מריו מולה הספרדי מנסה לקבוע ניצחון רביעי בסבב בשנת 2018. מולה, אלוף העולם בשנתיים האחרונות, מוביל כרגע בבטחה את דירוג הסבב העולמי כשבמשך העונה ניצח בשלוש תחרויות סבב, סיים במקום השני בעוד שתי תחרויות, ולא משנה מה יהיו התוצאות בסוף השבוע, הוא יגיע גם לגמר הגדול באוסטרליה עם הובלה בטוחה וכמועמד המוביל לזכייה בתואר עולמי נוסף.

סבב הטריאתלון

ספרדי נוסף שיש לשים על הכוונת הוא פרננדו אלרזה. אלרזה סיים שלישי בעולם בשנת 2016, ולאחרונה הוכיח שנמצא בכושר ריצה מצוין, שבאליפות אירופה בגלזגו סיים במקום השני, אחרי שירד עם הקבוצה השנייה לריצה, ורץ את עשרת הקילומטרים יותר מהר בדקה ו-12 שניות מהטריאתלט עם הזמן ריצה השני הכי מהיר.

מולה לפני הזינוק לתחרות אשתקד

ג’ייקוב בירטוויסל האוסטרלי

המדורג במקום השלישי בעולם ובמקום השני לתחרות, ג’ייקוב בירטוויסל האוסטרלי, יכוון לשמור על המומנטום מהתחרות האחרונה בסבב שהתקיימה באדמונטון, בה סיים במקום השלישי. במידה ובירטוויסל יסיים על הפודיום בתחרות הקרובה, יעקוף בדירוג הכללי את וינסנט לואי הצרפתי, שבחר לדלג על התחרות ויבטיח לו את המקום השני לפני תחרות הגמר.

הדרום אפריקאים

שולחים לתחרות את שני הכוכבים שלהם, ריצ’רד מארי והנרי סקומן. מארי התחיל את העונה בתחרויות לא טובות, עד שהגיעה התחרות בלידס שבה קבע ניצחון ראשון לעונה, וניצחון ראשון בסבב בתחרות למרחק האולימפי. כעת מארי מדורג רביעי בעולם, לא מעט אחרי בירטוויסל ובהחלט יכול למצוא את עצמו מדורג במקום השני בעולם לאחר התחרות. סקומן, מדליסט הארד מאולימפיאדת ריו, ניצח השנה את התחרות הראשונה של הסבב באבו דאבי, בתצוגת סולו מהמרשימות שראינו בטריאתלון העולמי, אולם לא הצליח להתקרב מאז לתוצאה זו. הוא חוזר כעת להתחרות אחרי הפסקה של חודשיים וחצי ואולי נזכה לראות אותו בביצוע מרשים נוסף.

מארי, יחפש להעלות את דירוגו לקראת הגמר הגדול

הנבחרת הנורבגית

הם הפכו לסנסציה עולמית בשנה החולפת, תגיע גם כן עם התותחים הכבדים שלה. הנורבגים, שעד לפני 7 שנים לא היה להם כלל ייצוג בתחרויות ברמה הבינלאומית, והספורטאי  המבוגר ביותר שלהם בן 24 (גיל מאוד צעיר בענף הטריאתלון), עשו היסטוריה בתחרות הסבב בברמודה שהתקיימה באפריל, שכבשו את כל דוכן המנצחים, תוצאה שאף נבחרת גברים לא עשתה זאת (בתחרויות הנשים הצליחו האוסטרליות והאמריקאיות לקבוע הישג דומה). הנורבגי הבכיר הוא קריסטיאן בלומנפלט, שסיים בשנה שעברה במקום השלישי בעולם ושני בתחרות בברמודה, בלומנפלט בעל יכולות רכיבה וריצה מדהימות, אבל היכולת המנטלית שלו להילחם עד טיפת הדם האחרונה היא האס שלו, ואין תחרות שלא נראה אותו מתמוטט באפיסת כוחות בקו הסיום. הנורבגים שיצטרפו אליו הם קספר סטורנז וגוסטב אידן, סטורנז הפך לכוכב ברגע, עד אותה תחרות בברמודה הנורבגי בן ה-21 לא היה מדורג בין 100 הראשונים בעולם, אבל סטורנז הלך על כל הקופה, ברח באופניים לבדו ונשאר מקדימה בריצה עד שחצה את קו הסיום ראשון וקבע את תוצאת חייו. באותה תחרות סיים אידן במקום השלישי לאחר שברח בקילומטרים האחרונים של קטע הרכיבה ביחד עם חברו בלומנפלט, ובשבוע שעבר ניצח במפתיע את תחרות הגביע העולמי בלוזאן, אחרי שעקף בריצה את ג’ונתן בראונלי ואת בלומנפלט.

בלומנפלט – ניצח במונטריאול בשנת 2016

סבב הטריאתלון במונטריאול- התחזית שלי לגברים

מלבד סקומן, אין על קו הזינוק טריאתלטים ששוחים ורוכבים ברמה פנומנלית, ולכן הסיכוי לקבוצה קטנה שתצא מהמים מקדימה ותרכב לפני הקבוצה הגדולה קלוש. באופניים אנחנו יכולים לצפות לקבוצה גדולה שתרכב ביחד, עם נסיונות בריחה של הנורבגים ושל שילינג מדנמרק. לדעתי לנורבגים יש סיכוי אפסי לשחזר בריחה כפי שהייתה בברמודה כי כרגע כולם מכירים אותם ולא יתנו להם ללכת בקלות כמו אז. כנראה שנראה קבוצה גדולה יוצאת לריצה יחד, והקרב על המדליות יקבע בין מולה, אלרזה, מארי, בלומנפלט ובירטוויסל.

ריצה בטריאתלון

הישראלים: סרט שחור לשגיב ויונה

לתחרות הגברים יזנקו שני ישראלים כדי לצבור עוד נקודות במטרה לעמוד על קו הזינוק בטוקיו 2020.

לשחר שגיב יש ניסיון על המסלול במונטריאול, בשנה שעברה סיים במקום 15 אחרי שרץ את ארבעת הקילומטרים הראשונים עם מריו מולה. שגיב, המדורג 50 בעולם ו-37 בדירוג האולימפי, סיים לפני שבועיים במקום ה-11 באליפות אירופה וכעת ינסה לקבוע תוצאה משמעותית נוספת שתכניס אותו למיקום טוב יותר ברשימה האולימפית.

שגיב הולך ראש בראש מול מולה

הישראלי השני שיתחרה הוא אמתי יונה, המדורג 204 בעולם ו-145 ברשימה האולימפית, סיים במקום ה-30 באותה אליפות, עם ריצה חלשה יחסית עבורו, וכעת ינסה לקבוע שוב תוצאות טובות בשחייה ובאופניים, בשילוב של ריצה השווה לרמתו ולצבור ניקוד נוסף שיקפיץ אותו בדירוג העולמי והאולימפי.

שחר שגיב

צילום: Trimes

מי שיצפה בתחרות יוכל להבחין ששני הישראלים, כמו גם ישראלים נוספים המתחרים בהונגריה בסוף השבוע, יזנקו בעודם עונדים סרט שחור כאות זיכרון לנועה חייט, אשר נהרגה לפני כשבוע בתאונת דרכים בעיר חיפה בעת שרכבה על אופניה. חייט הייתה חברת נבחרת ישראל בטריאתלון וסגנית אלופת ישראל לנוער.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

הכותב, רון לוינסון – בן 23, היה טריאתלט עלית וחבר נבחרת ישראל בטריאתלון בשנים 2012-2017. ייצג את ישראל באליפויות אירופה ועולם בגילאי הנוער ו-U23 ובאליפות אירופה לבוגרים. כיום רון מאמן בקבוצת הטריאתלון RoadRunner תחת ניהולו המקצועי של ניר יגודה.