בסקירת הנעליים הזו בחנו את נעלי הקרבון On Cloudboom – הגרסה של On Running לנעל תחרות קלילה ומשפרת מהירות עם קרבון קפיצי, אבל לא עם סוליה מוגזמת. העברנו אותה לאור דלח – הבוחן המהיר בפאנל כדי לבדוק:  

שוק נעלי הריצה בתוספת קרבון נמצא בעלייה בשנים האחרונות. הוא התחיל עם נעלי תחרות של Nike שהוכיחו את עצמן על מסלול הריצה ותוך מספר שנים חברות נוספות הדביקו את הפער הטכנולוגי וכיום גם הן מיצרות נעלי קרבון משלהן. אך האם הן משתוות למקור? או שאולי אפילו טובות ממנו? כבר שנים שאני שומע על יצרנית הנעליים החדשה הזו On Running שנכנסה לשוק עם נעל מאוד רכה ונוחה ו”עננים”. אני דווקא קצת אולד סקול בנושא נעלי ריצה. אם יש משהו שעובד לי וטוב לי איתו, אז למה לי לשנות? יש פעמים בהן נעל שאני בוחן מצליחה להפתיע אותי. זה מה שקרה לי עם הנעל הזאת. 


תנו מבט: ערוץ הריצה של RUNPANEL בטלגרם


און קלאוד בום

הכירו את On Running

חברת און ראנינג נוסדה בשנת 2010 בשוויץ ע”י אוליבר ברנרד, פעמיים אלוף העולם בדואתלון. מטרתו הייתה לייצר נעל שתהיה הכי נוחה עבורו. נעל שתהיה רכה מצד אחד ומצד שני תייצר קפיציות. הספורטאי הבכיר ביותר שרץ עם נעלי החברה הוא חביאר גומז, חמש פעמים אלוף העולם בטריאתלון ופעמיים אלוף העולם באיש ברזל.

עוד כתבות ON Running ב RUNPANEL

Cloudboom

מהן נעלי קרבון?

ה-קלאוד בום של On היא נעל תחרות בשילוב של קרבון בסולייה. כאמור, Nike החלה את הטרנד סביב הקרבון בניסיון השעתיים הראשון  של קיפצ’וגה ב2017, בתנאים מלאכותיים במסלול המרוצים מונזה שבאיטליה. אז הטענה היתה לשיפור מהירות של 4%, ובאותו הניסיון קיפצ’וגה פספס ב-25 שניות את המטרה אותה השלים כשנתיים לאחר מכן. הקרבון בסוליית הנעל הוסיף לקפיציות של הסוליה ולהחזר האנרגיה. 

יצא לי להתנסות באותן הנעליים של Nike לפני שנתיים: תחילה הן ישבו אצלי כמה חודשים בארון חסרות שימוש, לאחר שזכיתי בהן באתגר הריצה של נייק ופשוט לא האמנתי בגימיק הזה, אז תכננתי למכור אותן. בסוף חבר שכנע אותי לנסות אותן ולמרות שהייתי חסר אמונה הן הפתיעו אותי לטובה. מרגיש שמשהו בנעליים האלה באמת עובד – אבל רק במהירויות גבוהות, בהתאם לייעוד נעלי תחרות. בראיה לאחור אני חושב שבלעדיהן לא הייתי מצליח לרוץ מרתון על 2:31. לא יודע אם הן נתנו עוד 4%, אך בהחלט הרגיש שהן עושות עבודה כלשהי. 

לקח קצת זמן לחברות נוספות להדביק את הפער מ-Nike, ועדיין לא כל החברות הצליחו לעשות זאת ולייצר נעלי קרבון. אחת החברות שעשתה זאת היא On Cloud. המבחן האמיתי מלבד העובדה שיש קרבון בנעל הוא האם היא אכן עושה את העבודה כמו הנעל המקורית של Nike?

על הנעל: קלאוד בום

ה-On קלאוד בום מוגדרת כנעל תחרויות כביש של מרחקים בין 10 ק”מ למרתון. כאמור, הייחודיות של הנעל היא השילוב של קרבון בסוליה שמוסיף לקפיציות של הנעל. בנעל הזו החברה יצרה שכבה כפולה של טכנולוגית ה-CloudTech – הטכנולוגיה עליה מבוססות נעלי On שנועדה לתת לרגל נחיתה רכה ולאחריה קפיציות בניתור, או כמו שהחברה מגדירה את זה כדי לתאר את טכנולוגית הסוליה שלה – “ריצה על עננים”.

הנעל מורכבת מחלק עליון של רשת שגם נותנת לה קלילות ויכולת אוורור טובה וגם מחזיקה את הרגל מספיק טוב כדי לשמור על יציבות בפניות. נוסף על כך, סוליה חדשה שנותנת אחיזה משופרת על האספלט תורמת לאחיזה גם בתנאים רטובים.

הנעל שוקלת 225 גרם, שזה לא משקל קל בשביל נעל תחרות, אבל הטכנולוגיה כאן מוסיפה משקל. הדרופ – הפרש הגובה בין החלק הקדמי של הנעל לעקב, הוא 9 מ”מ. גם בפרמטר הזה מדובר על דרופ יחסית גבוה לנעל תחרות שמוסיף משקל, אבל כנראה נדרש דרופ גבוה כדי ליצור את הקפיציות (גם הנעליים של Nike עם דרופ דומה).

On Cloudboom

לוחית הקרבון- על כל השטח בין הלבן לירוק

On Cloudboom בתקציר

  • שם הדגם: On Cloudboom
  • ייעוד: נעל תחרות למרחקים של 10-42.2 ק”מ.
  • גובה סולייה: 20 מ”מ בעקב, 11 מ”מ מלפנים.
  • דרופ: 9 מ”מ.
  • משקל: 225 גרם עבור מידה 43 בגברים.
  • מחיר: 639 ש”ח.
  • השורה התחתונה: נעל תחרות בשילוב קרבון בסוליה שעושה את העבודה בלי פיצ’רים מיותרים.

 

פיצ’רים עיקריים

  • קרבון בסוליה של הנעל שמוסיף לקפיציות של הנעל.
  • סולייה בטכנולוגית Superfoam לתחושת רכות עם תחתית משופרת לשיפור האחיזה גם במזג אוויר רטוב.
  • גימור עליון אוורירי וגמיש במידה ששומר על אחיזה טובה של כף הרגל.
  • טכנולוגית CloudTech.

נעלי ריצה קרבון

סטייל ועיצוב 

בפעם הראשונה שפתחתי את הקופסא וראיתי את הנעל היא נראתה לי כמו נעל רכיבה. יש בזה משהו נחמד בהתחשב בעובדה שעד היום רק נעלי רכיבה היו מורכבות מקרבון והעיצוב של הנעל מרמז על המרכיב הנסתר שבתוכה. כשמסתכלים קצת מעבר למבט חטוף מבינים שהקרבון די גלוי לעין ולא נסתר בכלל. 

הנעל היא נעל ריצה. אמנם ללא צבעים נועזים במיוחד, אך עדיין לא נעל שנראית כמו נעל ליומיום. מצד שני, מי ירצה לשחוק את הנעל ולבזבז את אורך החיים של הקפיציות שלה על הליכה איתה ביומיום…

קלאוד בום

ממש רואים את פס הקרבון בצד!

מבנה החלק העליון של הקלאוד בום

החלק העליון של הנעל מורכב מרשת שנועדה לשפר את האוורור. יש לרשת גמישות מסוימת אך המבנה שלה הוא יחסית צמוד ובכך שומר יציבה על הרגל גם בפניות. בהחלט מרגישה כמו כפפה על הרגל והנעל מגיבה לתנועת כף הרגל, מה שתורם ליעילות האנרגטית בזמן הריצה. מצד שני אולי שווה לקחת מידה אחת יותר אם אתם כמוני, נוטים לסבול מצפיפות של האצבעות ומעדיפים לתת להן קצת מרווח נשימה.

השרוכים הם שרוכים סטנדרטים ולא אלסטיים כמו אלה של הסאקוני טריומף למשל. שרוכים סטנדרטים נוטים להיפתח יותר בקלות, אך זה משהו שקשירה כפולה של השרוכים יכולה לפתור.

Cloudboom review

הסולייה

פעם ראשונה שאני רץ עם נעלי On ורבות שמעתי על התחושה הרכה שיש בריצה איתן. כאמור אני לא חובב את הגימיקים האלה, אז התחושה של הרכות בנחיתה היא מאוד נעימה ואף ממכרת. התרשמתי שהנעל בהחלט רכה, אך בניגוד לנעליים רכות אחרות (מישהו אמר הוקה?), ההחזר האנרגטי מהנעל והתגובתיות שלה מרגישים מצוין ואף עולים על נעליים אחרות שרצתי איתן. נראה שהטכנולוגיה משיגה את מטרתה ונראה שהשילוב של הקרבון בסוליה תורם לכך שהנעל תהיה קפיצית במיוחד. 

חוות דעת קלאוד בום

בניגוד לנעלי הקרבון של Nike שהרגישו לי פחות נוחות בריצה קלה ונכנסו לעבודה רק במהירויות גבוהות (בכל זאת הן הונדסו בשביל ריצה בקצב של פחות מ-3 דקות לקילומטר), נעלי On Cloudboom נכנסות לעבודה גם בריצה קלה ודי גורמות לך לרוץ יותר מהר גם מבלי שתרצה. 

הביקורת שתמיד נשמעת על הנעליים של On קשורה למבנה הקוביות החלולות של הסוליה. טוענים שאבנים קטנות נוטות להיתקע בהן, ואכן קרה שאבנים נתקעו לי בנעל יותר מאשר בנעליים אחרות. אמנם אלה נעליים המוגדרות כנעלי תחרות כביש, אך גם בכבישים יש אבנים ולפעמים במרוצי כביש יש מקטעים קצרים בהם עוברים בשטח ונראה כי כאן קיים חיסרון לצורת הסוליה.

הצטרפו לניוזלטר השבועי של RUNPANEL:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

קלאוד בום – נעל ניטרלית ולא מתחכמת

לנעל יש את עניין הסולייה עם טכנולוגית ה-Cloudtech וכמובן את הייחודיות עם הקרבון בסוליה, אך מעבר לכך הנעל היא מאוד פרקטית וללא פיצ’רים שאינם נחוצים. רשת בעובי ממוצע, עם גמישות סטנדרטית, שרוכים יחסית פשוטים וקלי משקל, אין בסוליה ריפוד מיותר או תמיכה יוצאת דופן לקשת. מלבד הטכנולוגיות שבסוליה, הנעל מרגישה מאוד מינימליסטית ואני דווקא אוהב את זה. היא נותנת לכף הרגל לעבוד ומאפשרת לה מרווח פעולה בלי עטיפות מיותרות. כל זאת באופן מפתיע, מבלי להתפשר על תחושת הרכות של הנעל.

קלאוד בום סקירה

ביקורת ואיפה גבולות המוצר?

  • כמו כל נעלי הקרבון ונעלי התחרות בכלל, הנעל נשחקת בקצב מהיר יחסית. הקפיציות מורגשת גם אחרי 200 ק”מ, אך פחות מאשר בקילומטרים הראשונים שלה. יש לציין כי נעלי תחרות בדרך כלל נוטות להישחק מהר יותר, כך שה-On Cloudboom לא בעמדת נחיתות מול מתחרותיה כאן.
  • ביחס לנעל תחרות הנעל יחסית כבדה ומשקלה 225 גרם. טכנולוגיה הקרבון מכבידה ללא ספק אך לדוגמה נעלי הקרבון של Nike שוקלות 187 גרם ואלה של סאקוני 213 גרם.
  • מבנה הקוביות של סוליית הנעל נוטה ללכוד בתוכו יחסית בקלות אבנים שעלולות להציק במהלך התחרות.

סיכום: קלאוד בום היא הנעל הטובה ביותר שרצתי איתה אי פעם

דגם ה-On Cloudboom הוא דגם הקצה של חברת On והוא לחלוטין מייצג את החברה בכבוד. 

הנעל עושה את עבודתה כנעל תחרות בכך שהיא מרגישה מאוד קפיצית ותורמת לשיפור מהירות הריצה. מה שמרשים כאן יותר זה שהיא עושה זאת מבלי להתפשר על נוחות הריצה. הסוליה שלה מאוד נוחה. נותנת חופש איפה שצריך ועם חלק עליון שתופס את הרגל שלא תזוז בתוך הנעל. הנעל היא מאוד ורסטילית וסלחנית גם כלפי מי שלא רץ מהר ועוזרת לשפר מהירויות גם במהירות איטית יחסית. בנוסף, היא יציבה ונוחה גם בהליכה וגם בריצת חימום ושחרור, ומי שניסה את נעלי הקרבון של Nike יודע שכל אלה לא מובנים מאליהם. בהחלט נעל לצאת איתה לשדה הקרב.

יתרונות

  • מהירות, מהירות, מהירות. לא יודע להגיד כמה בזכות הקרבון וכמה בזכות ה-Cloudtech, אך החבילה הכוללת עושה את העבודה.
  • הנעל נוחה מאוד. הנחיתה רכה. בהחלט כמו לרוץ על עננים.
  • סוליה נייטרלית שנותנת לכף הרגל לעבוד ולא מתערבת איפה שלא צריך.
  • רשת מאווררת בחלק העליון של הנעל שמתלבשת עליה כמו כפפה.
  • הנעל מאוד מינימליסטית בלי פיצ’רים מיותרים וגימיקים.

חסרונות

  • מבנה הסוליה נוטה ללכוד בתוכו אבנים.
  • משקל הנעל גבוה ביחס לנעל תחרות.
  • הנעל יחסית צרה, יכול להפריע למי שצריך מרחב לאצבעות.
מאת: אור דלח
צילום: דור ויטלין, גיא חלמיש