אור דלח רץ מאות קילומטרים עם הכלב שלו. הוא גם מאמן קבוצת ריצה בהוד השרון ופיזיותרפיסט. עם רקע באילוף כלבים בצבא הוא הבוחן האולטימטיבי שלנו למוצרי Ruffwear לריצה עם כלבים. בכתבה ראשונה סקרנו את רתמת הכלב, ובכתבה זו ממשיכים על רצועת הבאנג’י וחגורת הפאוץ’ של הרץ. ביחד הם מייצרים חווית ריצה אחרת עם כלבים בזכות שחרור הידיים מהצורך להחזיק את הרצועה, ובזכות הגמישות של הרצועה המלמדת את הכלב מהו המרחק הנכון מהרץ ומתקנת אותו לבד.

רצועת הריצה וחגורת הריצה של ראפוור אלו מוצרים שעובדים ביחד ולכן אסקר אותם כמוצר אחד. זאת למרות שניתן לרכוש כל אחת מהן בנפרד. לדעתי הרצועה לא מתפקדת טוב ללא חגורת המתניים, וחגורת המותניים חייבת רצועה כמו זו ולא רצועה רגילה. 

רצועת ריצה- Trail Runner™ Dog Leash

רצועת הריצה היא רצועת בנג’י. כלומר, היא גמישה ונמתחת כשהכלב מושך. יש לזה מספר יתרונות. הראשון הוא שהגמישות מונעת מהרצועה להסתבך לכלב ברגליים. הרצועה תמיד תהיה מעל גובה הרגליים שלו וזה דבר חשוב כשאנחנו לא משתמשים בידיים כדי להחזיק את הרצועה. ככה נמנעים מהתעסקות של לסדר את הרצועה שמסתבכת בכל פעם.
יתרון שני הוא שהגמישות מייצרת בלימת זעזועים. כשהכלב מתרחק ממני הכוח שמושך אותו חזרה אליי גובר, וככה זה מקשה עליו להתרחק עוד יותר. 

Ruffwear

רצועת בנג’י נמתחת

יתרון שלישי וחשוב מכולם לדעתי הוא שהכלב מקבל אינדיקציה טובה יותר עד כמה הוא נמצא קרוב לבעליו. ברצועות קשיחות יש אפס מתח על הכלב עד לשלב שבו הרצועה מתוחה לחלוטין, ואז בבת אחת נהיה מתח מקסימלי שלא מאפשר לכלב להתקדם עוד. זה מייצר מצב מבלבל שהכלב פחות מודע למרחק שלו מאיתנו ומקשה עליו להיות בקצב שלנו. עם רצועה גמישה הכלב יכול להרגיש את המתח שגובר כשהוא מתרחק וככה ללמוד את התחושה שצריכה להיות לו כדי שהוא לא ימשוך. 

עצם זה שהרצועה מתנגדת לו כשהוא מושך גם גורם לו לאינטרס שלא למשוך וככה להישאר במצב בו אין לו התנגדות לתנועה שלו. במקרה הזה שהרצועה מחוברת לגוף אז המרחק מהבעלים נשאר תמיד זהה. זאת בניגוד לרצועה שמחזיקים ביד ואז זה תלוי כמה היד רחוקה מהגוף. מצאתי שהרצועה הגמישה ממש עובדת ככלי אילוף שעוזר לכך שהכלב פחות ימשוך. 

הרצועה באורך אידיאלי ונוח לריצה. היא באורך 100 ס”מ כשהיא רפויה ו-180 ס”מ כשהיא מתוחה לחלוטין. היא בעלת אבזם אלומיניום קל וחזק שאפשר לחבר לטבעת הרתמה באמצעות לחיצה שנועלת אותו לכיוון אחד ומונעת ממנו להיפתח. יש לאבזם נעילת בטיחות נוספת שלא מצאתי צורך להשתמש בה. כדי לפתוח את האבזם ניתן ללחוץ על אותו מנגנון הנעילה וכך קל יותר לפתוח את השאקל. הרצועה אמנם נראית קלילה אך גם היא לטענת החברה חזקה במיוחד ויכולה לגרור רכב מבלי להיקרע, מה שמאפשר לי להרגיש בטוח שהכלב לא ישתחרר גם במקרים בהם הוא מושך חזק.

מחיר הרצועה הוא 129 שקלים שהוא בסך הכל מחיר סביר עבור רצועה באיכות הזו.

הקבוצה השקטה שלנו בווטסאפ, כנסו:
הצטרפו לקבוצות ראנפאנל

 

חגורת ריצה לאדם: Trail Runner™ Running Belt

את חגורת הריצה של ראפוור שמים סביב המותניים של האדם – הרץ, ועליה מלבישים את רצועת הריצה Trail Runner™ Dog Leash. הקטע הענק והמשמעותי בה הוא שהיא מאפשרת לרץ לרוץ עם הכלב כאשר שתי ידיו חופשיות. 

החלק הייחודי בחגורת המותניים הוא שיש לה רצועת בד נוספת שיוצאת ממנה, ועליה משחילים את הלולאה של רצועת הבנג’י שמחוברת לכלב. זוהי רצועה שאפשר להאריך או לקצר בהתאם לחופש התנועה שרוצים לתת לכלב. היא תפורה לפאוץ’ כך שבניגוד לחגורות ריצה אחרות שמחוברות בטבעת, אין חשש שהיא תקרע או תתנתק והיא מאפשרת לכלב לעבור לרוץ מאחורי הבעלים מבלי שהרצועה תיכרך סביב גוף הבעלים. יש לציין שזה עובד כל עוד הכלב לא עושה סיבוב של 360 מעלות סביב הבעלים, ואז כבר צריך לסובב את חגורת הריצה כדי שהליפוף של הרצועה לא יציק. יתרון נוסף הוא שברגעים בהם יש חתול או גורם אחר שהכלב רוצה לרוץ אליו, אפשר לתפוס את לולאת רצועת הבנג’י וככה לשלוט טוב יותר בכלב ולמנוע משיכה חזקה של המותניים.
מחיר החגורה הוא 199 שקלים.

Ruffwear

יש לה אבזם פלסטיק רחב שנוח לסגור ולשחרר, ורצועת הידוק לגוף שנוח להתאים אותה סביב המותניים. בנוסף ישנו פאוץ’ בנפח 600 מ”ל. הבד של הפאוץ’ הוא אלסטי, מה שמאפשר גמישות בהכנסת חפצים לתוכו. בחלקו האחורי- זה שבמגע עם הגוף, יש רשת נעימה שמונעת תנודתיות של הפאוץ’ וקפיצות שלו על הגוף בזמן ריצה.
לפאוץ’ יש שני תאים ובהם אפשר לאחסן טלפון, בקבוק מים גמיש ואפילו את הרצועה עצמה במידה ועוברים לרוץ עם הכלב משוחרר ואין צורך ברצועה. 

Ruffwear

חווית הריצה עם ציוד הריצה של Ruffwear

מוצרי החברה שהשתמשתי בהם מיועדים לריצות. זה אומר שהם קלי משקל ולא מכבידים על הריצה, לא עבורי ולא עבור הכלב. ניכר שהושקעה מחשבה בפרטים הקטנים, מה שהופך את החוויה לחיובית מאוד. החיבור למותניים מאפשר חופשיות של שתי הידיים לתנועה טבעית של הגוף. בנוסף, אם הכלב מושך או משתרך מאחור אז כל משקל הגוף שלי מושך אותו וככה זה פחות מורגש או מפריע לריצה, לעומת כשמחזיקים את הרצועה ביד. הרתמה נוחה לכלב ומאפשרת לו תנועת מפרקים מלאה ללא הפרעה. היא לא מושכת אותו מהצוואר, כך שזה נעים לו יותר לעומת קולר. 

אני חייב להגיד שהכלב שלי רץ מצטיין אבל גם לו לפעמים פחות בא לרוץ באמצע הריצה ואז הוא מאט וזה יכול ממש להציק. בריצה עם המוצרים שבחנתי זה מורגש הרבה פחות, בין היתר כי נראה שיותר נעים לו והוא יותר מבין מה רוצים ממנו. כנראה שמשיכה של הכלב מהגוף כשהוא משתרך מאחור עוזרת לו יותר ונעימה לו יותר מאשר משיכה מהצוואר. בסיום הריצה אני משאיר את חגורת הריצה להתייבש בחוץ מהזיעה ותוך מספר שעות היא יבשה וללא ריח. הדבר מאפשר לי לשים אותה אחר כך גם בטיול הליכה עם הכלב. כלב

לסיכום: חשבתי שהיה לי נוח עד היום…

ערכת הריצה של חברת Ruffwear מייצרת חווית ריצה טובה בהרבה מאשר זו שהתרגלתי אליה בריצה עם רצועה רגילה. גם עבור הכלב זה נוח יותר ופחות מבלבל.  אם קודם חשבתי שהיה לי נוח אז עכשיו אני מבין כמה נוחות זה עניין יחסי, עד כדי כך שהיום אני כבר לא יכול לקחת את הכלב עם רצועה רגילה אפילו לטיולים בהליכה. מצאתי שאין תחליף לנוחות ששתי הידיים שלי פנויות. ממליץ על המוצר למרות מחירו שמתגמד אל מול חווית הריצה שהוא מייצר. גם לכלב וגם לי. 

יתרונות

  • קל משקל.
  • רצועת בנג’י שמונעת הסתבכויות שלה ברגלי הכלב ועוזרת באילוף נגד משיכות.
  • רצועה שיוצאת מחגורת המתניים ומאפשרת מרחב תנועה לכלב סביב הגוף.
  • הרצועה מחוברת לחגורת המותניים באמצעות לולאת בד כך שאפשר להחזיק את הלולאה ביד במידת הצורך.

חסרונות

  • עלות בטווח הגבוה של הסקאלה
  • כשהכלב עושה סיבוב של 360 מעלות סביב הבעלים אז רצועת הבנג’י כבר נוגעת בגוף וזה יותר מפריע. אני לא מכיר מוצר שיש לו פתרון לזה. פשוט עם רצועה שמחזיקים ביד התפעול קל יותר במקרה כזה.
  • כשהכלב מושך חזק זה לא נעים במותניים לעומת משיכה כשמחזיקים רצועה ביד. אם מוכנים מראש לסיטואציה אז המוצר של ראפוור פותר את העניין ע”י אחיזה בלולאה של הרצועה.
מאת: אור דלח

הגעתם עד לפה? אתם מוסמכים להצטרף לניוזלטר שלנו, או לפחות לשתף את הכתבה בכפתורים למטה:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים